Salı, Haziran 13, 2006

REFLUMATIK KUGUU

Dun gece yine hic uyumadim. Uyuyamadim degil, uykumda vardi ama insan kendini uyandirir mi durmaksizin. Nasil mi? Oksuruklerle. Oksurmekten daraldim artik ben. Eskileri okuyanlar hatirlarlar taaa 15 Nisanda "birseylere gicik oluyorum" baslikli bir yazi yazmistim (buraya link nasil ekleniyor?? Bilmiyorum her neyse.)
Bir insan kendine karsi bu kadar mi ozensiz olur ya.
Subattan beri oksuruyorum ama hic ustunde durmadim, derken hadi
bir kere doktora gittim, laranjit mi faranjit mi ne olabilir dedi, omrumde cocuklugumda oksurmemisim bilmiyorum bunlari, bir de ekledi tabi bugune kadar neden beklediniz diye, akciger ve sinus filmim cekildi temiz ciktim, yine de antbytk verdi, 7 gun antibiyotik kullandim- ki onu da hatirlayipta 9 gunde ancak icebildim!! Anlayin ne kadar kendime ozenliyim! Yine ustunde durmadim fazla ama oksururken birileri varsa yanimda yuzlerine yaziiiik ifadesi geliyor da ben hala ayilmiyorum. Gecen hafta tezgahtar aleni vah vah dedi, ben hala onemsemiyorum. Onceki hafta peki diyip bu sefer de goguscuye gittim- yani gogus hastaliklari uzmani.
Tabi o da once madalya takti bana: "aferin daha 5-6 ay mi oldu bekleseydiniz biraz daha" dedi. Yaa yok artik kroniklesir basima bir is acar mi acaba diye geldim dedim:)) Adam bir ilac verdi bir hafta sonra kontrole gelin dedi kuguu ne yapti ilaci almadigi gibi birde 2 gun sonra telefon acip randevuyu iptal ettim ben ararim dedim.
Ancak son 2 gundur bir DANK durumu olustu ben de Allahima cok SUkur. Ya baskasi gikk dese kosarim doktora gotururum duramam, ama kendime gelince nedir bu anlamadim ki "banabirseyolmazcilardanmiyim" ben acaba. Yooo degilim de:(
Dun biraz internette arastirma yaptim ve teshisimi koydum. YutakborusuReflüsü var bende. Bunun bir de adi vardi ama simdi hatirlayamadim. LFR gibi birsey.(kendisagligi konusunda bu kadar vurdumduymaz birinin kendine internetten teshis koymasi da cok aciklanabilir bence, sizce:))?)

Tabi bunu okadar hoppadanak yapmadim canim. Her 2 doktor da ayni seyleri soylemislerdi bana 3 nedeni olabilir:
1- bir alerji veya faranjit veya astim baslangici
2- reflü
3- bir ilactan oturu ters etkilesim.

Universiteden beri bende gastrit ve entellektuel ulseri oldugu icin reflunun ustunde hic durmadim. Zaten A tipi bir insanim ben hatta AA tipindeyim:)) Yani hic omrumce "large" olamadim, hep kostururum hem aceleciyimdir, "stresssavar" degil "stresssever" bunyem var benim. O yuzden reflu yu de umursamadim.

Ama simdi 2 gundur kendimi dinleyip refluyu okuyup aaaa oldum. Ve dun gece sabaha kadar oksurmekten kendimi uyutmadim ve komsularimi da:( uzgunum. Basinizi yuksek tutun demisler, peki dedim 2 yastik aldim gece basimin altina... nafile...

Hayat kalitemi dusurdu bu oksuruk tamamen kuru ve gicik oksurugu seklinde. Bir de sIkIntIli macerali bir ruya goruyordumki, kac kere bolundu oksuruk krizlerinde de yine de ruya stop etmek bilmedi:)) Ruyanin icindeki bunalti da reflumu Allah bilir tetiklemistir:)

Ay icinizi yeterince daraltabildiysem musaadenizle ben bir gokgurultusu gibi oksureyim artik...

Kuguboynu,theRefluMatik

ps: hayir sigara icmiyorum.

29 yorum:

Gamzeli dedi ki...

AYY CANIM GEÇMİŞ OLSUN...KÖTÜ OLUYOR YAAAA ÖKSÜRÜK :)

KUGUU dedi ki...

Eveeet GAMZELIcgm hem de ne kadar kotu oluyor, oksurmekten bazan gozumden yash geliyor ya:(

Yaz dedi ki...

Kız Kuğuucum bendede reflü var ama öksürük yok. Hemen google dan baktım şimdi belirtileri arasında kronik öksürük varmış dediğin gibi. Sende de mide yanması-ekşimesi gibi belirtiler varmı? geçmiş olsun canım hiç ihmal etme ilaçlarını düzenli kullan hoş ben kullanmıştım zamanında bırakınca tekrar başlıyor hastalık ama yinede belki ilerlemesini önlersin canım.

KUGUU dedi ki...

YAZcgm, benimki ilerleme otesi olmustur bile:(

»¦« GÖKHAN »¦« dedi ki...

geçmiş olsun :( dikkat et kendine...lazımsın bize :)

KUGUU dedi ki...

GOKHAN tsk ederim.

bething* dedi ki...

Kugucum cok gecims olsun..Dun gece "House" dizisini seyrettim..o geldi aklima o kadar ayrintili anlatmissin ki..o da hastane dizilerinden..Neyse bence sen her nekadar internetten teshisini koymussan bile bir uzmana gorun derim..Kugular narindir :)

Beyaz Piyano dedi ki...

ilk yanlış kuğuu lar doktora değil veterinere gitmeli :) diyerek irrenç bir espriyle başlıyorum
bolbol geçmiş olsun öksürük le ilgili fransada bir kitap yazmıştım giriş yazısını buraya yazıyım bekle

si votre ordinateur possede un I'emplacement lorsque vous I'aide entregistrees raccordez votre

diyorumki öksürük çok kötüdür ciğerlerde bişi yok yaff kuru öksürük soğuk algınlığı alerji ve psikolojik entegrasyon ve bilimute nafisestik urabiltizasyon sonucu olur diyorum

sigara içmemen güzel
reflü varsa kendini ihmal etme sonradan pişman olursun beyaz piyano bana söledi ama ben inat ettim doktora gitmedim dersin
maydanoz çiğne öksürüğü keser yada bal ve zencefil karışımı ye :))

KUGUU dedi ki...

BETHINGcgm, cok kibarsin sen tsk ederim nezaketine ama baksana su BEYAZPIANO'ya ne diyor yaaa. Biz seni piaono tamircisine biraktik mi hic bugune kadar,askolsun.
Kuguboynu

Asortik Krep dedi ki...

Bana da klimalı ortamlar yaramıyor :)

KUGUU dedi ki...

ASORTIKcgm ne oldu, bogazin mi? Dikkat et kendine, sagligin icin beni izle ve ben ne yapiyorsam tersini yap lutfen:)

fatos dedi ki...

merhaba, geçmiş olsun yaaa.. okuyunca benim de öksüresim varmış gibi geldi..çok süper anlatmışsın yahu:D

Beyaz Piyano dedi ki...

belirtileri neler öksürürken hani öksürür gibi oluyo insan öyle bişimi oluyo

KUGUU dedi ki...

FATOS hosgeldin de amaan diyeyim, oksurmeyi tesvik edenbir yazi yazmadim ben bilakis kendinize dikkat edin benim yaptigimi yapmayin anafikrimdi:)) sakin oksurme e mi?

KUGUU dedi ki...

Al iste BP benden once sana cvp vermis bile, FATOS sen ona bakma bugun cok mutlu- kendisi nisanlandi da...:)

KUGUU dedi ki...

Yanlis alarm olmus. BP nisanlanmamis, Ece Yenge hala direniyor anlasilan, bir arkadaslarinin nisani imis yazdigi:) Okuyanlari yaniltmamak icin hemen tekzip yayinlayayim dedim.

crystalsdreams dedi ki...

kuğucum bu reflünün ilacı neyse alır mısın pliz..unutursan biz hatırlatırıs sana ilacı almayı..
ayrıca entellektüel ülseri nası oluyo???

zeyno dedi ki...

Geçer çabucak inşallah, öksürük ne zordur bilirim, ihmal etme kendini olur mu???

KUGUU dedi ki...

CrystalCHcgm reflunun ilacini bilmiyorum, ictigim berbat bir surubu var 2 gundur o kadar.
Gastrit okulda,
entellektuel ulser ise is hayatimda baslamisti, adI havali diye dgl:)) Gercekten o zaman gittigim doktor demisti bunu, asli 12parmakbagirsak ulseri olup halk arasinda entellektuel ulseri diye bilinir demisti. Hos ben hicbirini bilmiyordum ama yakalanmistim:)
ZEYNOcgm tsk ederim ama ben kendimi ihmal etmisim bile dgl mi:((
Neyse bir asama kaydettim en azindan, ama simdi asil ne yapmaliyim acaba?
Kuguboynu

Beyaz Piyano dedi ki...

az kullanılmış sahibinden satılık piyano :))
öksürük şurubuda iyi geliyomuş dottor söledi

KUGUU dedi ki...

BP, oksuruk surubu hicbirise yaramiyormus, doktor bile oyle soyledi, iceride 2 kutu var ister misin?:(

Sütobur dedi ki...

kugucum gecmis olsun cok..bana anlattiklarin biraz allerjik kuru öksürügü cagristirdi..5-6 aydir var diyosun,malum bahar gecti,cicekler,kavaklar tozuttu..ama bahar gecti ,niye benim öksürük gecmedi diyeceksin..bence sen yine de genis kapsamli bir allerji testi yaptir..benim bildigim reflünün genelde tek bulgusu öksürük olmaz..mide yanmasi,hatta agrisi eslik eder cogu zaman..bak simdi google`dan arastiran doktor kesildi basima deme sakin..benim ki öyle degil..

KUGUU dedi ki...

BUNALGULcgm ilgine cok tsk ediyorum, duygulandim ben birden. Doktorda (2.gittigim goguscu alerji testi yapalim simdi demisti de ben ise donmeliyim sonra gelirim demistim):))) Ilahi komik ben dgl mi:( Mide yanmalrim agiza asit gelmelrim var, o yuzden dusundum refluyu zaten, altyapida gastrit te olunca:((( ne dersin yaptirayim mi alergy testini?

CRESCENT dedi ki...

Geçmiş olsun kuğuu ama sende kendine biraz dikkat et canım,bu kadar da umursamaz olma,aaaaaa!
Crescent,TheAnneModunaGiren :)

KUGUU dedi ki...

TheAnneModunaGirmis Crescentcgm, optum seni ben Zarifim:)

Sütobur dedi ki...

reflümatik arkadasim üsenme lütfen,alerji testini yaptir gene de..belki allercik bir insansindir..bak kulaga da hos geliyo,sempatik...

Gamzeli dedi ki...

allahım dikkat et kendine

KUGUU dedi ki...

BUNALGULcgm ok soz vermesemde deneyecegm , asil su son gittgim goguscuye yeniden gidip gorusecgm buna soz.
GAMZELI Adasim benim tsk ederim iyi dilekleirne.

Adsız dedi ki...

selam, bronş hiperaktivitesi diye bir şey duymuş muydun? bende de var, bronlarımız oldukça hassas, polen, toz, topak...
ben de ilk başladğında kgb ye gitmiştim bir sürü antibiyotik kullanmıştım tabii geçmemişti, sonra göğüs hastalıklarına gittim ve teşhisi koydu, düzenli tedavi oldum, 2 yıl rahat ettim hiç öksürmedim, tekrar oldu 2 ay sürdü yine gittim rahat ettim, 1 yıl geçti yine oldu arada bir oluyor ama ilacını hep yanında bulundurursan rahat edersin, reflüyle alakası yok, bronşhiperaktivitesi