Salı, Mayıs 13, 2008

AZINLaIK !!! OLDUK

Bilirsiniz ben pek boyle konulara yazili girmem,
ama icten icten icimin kavruldugunu, gorduklerim duyduklarim ile sinirlerimin tepeme ciktigini, herkes gibi sindiremedigimi hazmedemedigimi azcok tahmin edersiniz.

Biz Turkiye Cumhuriyetinde "AZINLIK" olduk, oluyoruz, sinsi sinsi olduruluyoruz.

Ben buna AZINLAiK adini verdim.

Sinsi aglar calismalar yillardir yurdumun her alani her sektoru her santimetrekare topragi ustunde surduruluyor.

Gecen hafta Istanbul'daki belediye otobusu soforu resmini gordunuz mu, gobegine kadar cember sakalli soforler. Ne o disiplin ve para cezasi veriliyormus ama basedilemiyormus. Breh breh breh...

Cikmaz sokaga verilen " Cumhuriyet" adi, mahalle sakinlerinin tercihiyle veriliyormus efendim: Oluyor size bir adet "Cumhuriyet CIkmazI" adi, adresi!!!!

Haftasonlari kalabalik alisveris merkezlerinde turbanli 3- 4 kisi bir arada dolasma ucreti 100 usd dan basliyor!!!!! Alisin gormeye!!!

Dunyanin hic bir ulkesinde - Amerika ve Suudi Arabistan dahil- bu kadar cok bayan suruculu jeep herhalde yoktur. Ne hikmetse en lux jeeplerin direksiyonunda turbanli makyajli hatunlar!!!!! Nasil bir ince ozendirme ve gosterme, nasil bilincalti isleme.

TV programlarinda artik seyircilerin en az yarisi turbanli. Hicbir sey vermeyen egitmeyen bos ve iyice az egitimli beyinleri pazisifize eden programlar. Gerek gunduz kusaginda, gerek aksam prime time kusaginda. 1 milyon kisinin siraya girdigi yarisma programinda bir adet 2kere 2 kac eder diye bile sorulmuyor, ne aci. Bir tane genel kultur yarisma programi yok, hadi ondan gectim 1 kelime 1 islem kadar basit de olsa insani dusunduren bir yarisma yok. Sec bir sayi icinden ne geliyor ahhh canimmm vs. En kiymetli haber ve tartisma programlari ise gece 12den sonra basliyor ne hikmetse!!! Dizi ve hicbirsey katmayan, ama para ya da oyunculuk/un gibi kazandirarak iyice PAVLOVvari alistiran yarismalar ise ayyuka cikmis durumda. Gece yatana kadar zaten egitim duzeyi son derece yuksek olan, caliskanlik ve azim genlerinin hepsini Kurtulus Savasindaki dedelerimizde birakmis bir millet olarak vur patlasin cal oynasin... Bu arada CAL gercek anlamda cal, o da mubahtir....

Nasil oluyorda bunca yilin Ankarada kutlanan uluslararasi 23 Nisan Bayrami 2 yildir Antalya'da - Anitkabir'den uzakta kutlanir oluyor????? Genel kesinti/ariza olarak bir gece "Anitkabir dahil" elektrikler nasil kesilip karartiliyor???

Ne yazacaktim nerelere gitmeye basladim.... Neresini tutsam elimde kaliyor, ki ne haddime hepsini irdeleyebilmek ustelik:(((

Bir ulkenin basbakani BIZ ve SIZ diye konusabiliyorsa o ulkenin vatandaslari icin... baska soze ne hacet.

Biz AZINLIK, biz AZINLaiKiz artik....

Kuguboynu,theDaldiGittiIste....
Yazik, cok yazik.

Hiç yorum yok: