Salı, Nisan 08, 2008

KAVSAKLAR ve ONLAR:))

Biliyorum, farkindayim ama inanin istemeden oluyor bu kadar uzun aralar.

Bu sabah kankam aradi "kiskanacagim ama kopegini biz neredeyse konusamaz olduk" diye:))

Inanin ondan dgl. Yogunum!

Simdi insanlarda sevmedikleri bir isi "mutlaka" yapmak zorunda kaldiklarinda 2 tur tepki vardir:

- 1.tur insanlar hemen yaparlar -sallapati bir istir genellikle yaptiklari- bitsinde kurtulayim diye, ama umurlari bile degildir nasil oldugu.
- 2.tur ise istemedikleri icin daima ertelerler, otelerler, deadline da yumurta kapiya sIkIsana kadar gormezden gelmeye calisirlar, sonrada "essek" gibi ama harika yaparlar. Zaten otelemelerinin nedeni de en mukemmel sekilde yapmaya calistiklarindandir bu tatsiz isi. Sallabas is yapamazlar hayatlarinda zaten. Hep ciddiye alirlar, %1500 derecede hatta!

Iste NISAN onemli bir ay, bir suru bu "tur ciddi is" ile dolu benim icin. Ve manevi olarak son derece mutsuz edici isler bunlar- hani aylardir arada citlattigim:(((

NEYSE ama BRUNOm var:)

Pazar gunu ilk defa birlikte yabanci bir ev gezmesi yaptik, kuzenime gittik. Kocasi ve kendisi Bruno'ya bir suru hediye almislar. Bu gezme surecince hepimiz cok eglendik ve cok mutlu olduk, tabiki tek odagimiz o idi- ALTIN TOP:))(Padisah ve Fakir ve Altintop hikayesini duymussunuzdur mutlaka, ben cocukken babam anlatirken birilerine duymustum bende)

Oglushum ise cok kibardi, asla eve ishemedi, cok sIkIsmasina ragmen kesinlikle yapmadi . Oysa pupylerde mesane kapasitesi yok- aninda oldugu yere yaparlar (mish:). Su da icti vokca ve kivrandi acikca ama... yapmadi.

Sonunda dayanamayip, 1.5 saat kadar olmustu, ben oglumu cish yapsin rahatslasin biranonce diye, alistigi cish yerine- yani evimin koridorlarina yetistireyim musaadenizle diye gazladim:)) Kalktik.

Upuzuuuuuuuun bir koridorum, kendisine tahsis ettigim 2 adet de oda var ama nafile illaki o cish koridora bir yere imza edilecek:))

Beni feci dishliyor, giysileri deliyor, etimi kanatiyor bazen. Kahramanlik yaralarimi bile seviyorum. Veterinerimiz bayanlarin gerektigi sekilde HAYIR diye bagiramadigini soyluyor, vallahi ben kendime gore ciddi bagiriyorum HAYIR diye, o da cok sinirleniyor, erkek ya kanina dokunuyor galiba, bir kadinin karsisinda pIsmak zorunda kaldigi icin galiba, ve karakterli yavrum pIsmasInin pesinden sagolsun illa ki dizime ve bilegime saldirip isiriyorrrrrrr beni:))

Aslinda ikimizde birbirimizi taparcasina seviyoruz. Ben % 2-3 bagiriyorum aslinda, gerisinde pozitif yaklasim yontemi kullaniyorum: yapma oglum ne ayip falan gibi:))) ya da bazen bir kusurunu gormezden gelmek gibi. .... Cok anliyor:)))hahhahhaha. Ama beni isirinca mesela veya kizdigim halde gidip cicekleri hala gozumun icine bakarak yeniden disleyince bagiriyorum, cok sinirleniyor. Ama sonuc: hala yapiyor. Sonucta evde hala 2 lideriz, patronu secemedik:) (oyle olurmus).

Sonra da geliyor dizime kucagima veya ayagimin dibine yatiyor, eritiyor celigi:)))


Cuma gunu deli gibi kosturmacanin icinde oradan oraya, o randevudan bu randevuya, trafikte bir uctaaaaan bir uca yetismek icin kuguuu kanatlariyla ucmaya calisarak giderken;

Hani buyuk kavsaklarda illaki bir "dilenci-mafya--yada herneyse 1sey- TAKIMI" bulunur ya.....

Aslinda bu konuda 3-5 yildir "sabit fikrim var, kizdigim ve cesitli net ortamlarina yazmak istedigim"; ancak bilgisayarimin azizliginden "su anda bile" yazdiklarimin save olamadan silindigi icin birakiyorum ve geri donuyorum konuya. (belki bir gun yazarim, yok yok mutlaka yazarim ben ileride. cunku hergun trafikte gordukce depresiyor!!! :))

Iste cuma ogleden sonra 2-3 civari en buyuk kavsaklardan birindeyim, kirmizi isikta.
Hani birseyler satanlar yada cam silenler olur, ya da sadece dilenenler ya da ...

Ya dayanamayacagm. Kavsaklarda neden illa daima 4 isiktada ayni anda ayni tip dilenciler olur hic dikkat ettiniz mi???
"Kavsak Dilenci Mafyasi" midir bu ya??
Ayni anda 4 isiktada, yani herbirinde, yani dort isigin dordunde de ayni anda :
bir kadin ve bir kor adam
bir kadin ve bir tekerlekli iskemleli adam
bir kadin ve sirtinda bir bebek
bir akli geri genc
bir ne hikmetse dunya ve turkiye kocaman sinif haritalari satanlar(en cok bunlara sasarim yillardir)
bir durbun, ceptel sarj aleti vs satanlar
bir cirkin kocaman bebek satanlar
bir nergiz vs cicek demeti satanlar

vs
vs
vs

ILGINC olan ayni anda ayni saatte kavsagin 4 ucunda da ILLAKI yukaridaki seceneklerden birini satan 4 kisi dolasir. Birinde cicek birinde bebek birinde durbun birinde tespih/selpak OLMAZZZZZZZZZZ
NEDENSEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
??????????
ILLA 4ude ayni tip model sanzimandir!


NEDEN Sahiden=??? Sizce neden?
Inanin 3-5 yildir ciddi merak ediyorum.
En cokta kirmizi isikta kim kocaman dunya haritasi veya Turkiye haritasi alir diye dusunuyorum.

Bu bir kavsak mafya ihalesi mi? Mesela Sabah saatlerinde kor adam ve onu tutan kadin dolasacak, ogleden sonra bebekli kadin, ertesi gun sabahtan ogleye harita, sonrasinda cicek satilacak.... vs vs Hep bir rutin icinde kavsagin ILLAKI 4 isiginda ayni anda ayni durum!!!!

Dikkat ettiniz mi, sahiden hepsi yarimsar gun calisiyor ayrica!!! kesin ihale usulu!

Neyse dedim diyecegimi, cvp ve yorumlarinizi beklerim:))
Mesela bir arkadasim onlarin aslinda orada harita satmadigini, onun uyusturucu icin kamuflaj oldugunu soylemisti de agzim acik kalmisti, sahiden bu anlamsizligin boyle bir anlami olabilir mi acaba???

Amaaaan ne anlatacaktim nerelere geldim. Zaten araya da telefon girdi 40 dk kadar, kuzenim aradi.

HAH, hatirladim, Cuma gunu o kosturmaca icinde buyuk kavsaktaki isikta 2. araba iken bu sefer bir " genc ebleh" pis bir mendille hani caminiza yapisan gencten bir garip gerizekali yazik gorunumlu cocuk geldi, sanirim 20-25 yaslarinda. Hani once kafayi yana bukup elindeki igrenc mendille yan caminizi agir agir salak hareketlerle silmeye calisirlar. Git desende zaten gitmez ve anlamaz moduna baglamistir, dili yandan sarkar ve o acikli acikli camini silme adI altinda kirletmeye devam eder hani. Anladiniz siz onu!

Iste bu basladi, ya zaten acelem cok, gerginim o gun, ama asla tepki vermiyorum. Birden on camima gecti, ve silmek yerine pis mendille on cama kocaman kalp cizip ucundan ok isaretleri cizmeye basladi, ortaokuldaki anket defterlerine yaptigimiz gibi:)) Guldum elimde olmadan anladigimda nihayet, suratini cama yapistirdi vs saklabanlik seklinde. Elimde olmadan guldum ama kurtulmak istiyorum, cami 2 parmak araladim ve para uzattim buna.

INANAMAZSINIZ:
O Allah korusun ama akli kit rolundeki genc cocuk son derece duzgun bir konusma ile bana dediki:
"ya ben senin parani istemiyorum, ben seni cok begendim ya" dedi.

Kimse yanlis anlamasin sozlerimi ama, o gerizekali rolunu oynayan, boynunu saniyelerce kirmizi isikta bukup, cami agir agir silen cocuk son derece "duzgun" ve hosh sekilde bunlari soyledi bana.

Simdi kavsak cetesi/mafyasi vs si her ne ise degil mi sizce de??????

BRUNO ayagimin dibinde yatiyor.
Sonunda ASIK oldum mu ben galiba???:)))

Kuguboynu,theGenereousZatenAlways))

5 yorum:

nilly dedi ki...

Bruno'yu da sevdim ben :) ve senin yeni dogum yapmis anne heycanin cok hos :)

Dilenciler olayi beni de sinir eder. Benimde bununla ilgili bir kac anim var. Unutmassam ve usenmezsem yarin yazarim belki.

Birde su 370'i hala aciklamadinn. 370. yazin filan mi?

CRESCENT dedi ki...

Minik köpeğin pek tatlıymış maşallah:)

KUGUU dedi ki...

NILLYcgm begendin mi?? Ciddei, ama anne gibi oldum dgl mi, ama sahiden ayni (gibi).

Senin onerilerinde cok gzueldi ama artik adina da yavas yavas alisti gibi sanki, tepki veriyor seslenince:))

370 aynen tahmin ettigin seydi canim.

CRESCENTcgm Zarifecgm, tsk ederim.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Allahım ya... dilenci çocuğun sana asılmasına gülsem mi, ağlasam mı bilemedim.:) Uza bakalım, benim Brunom var diyeydin kendisine.:)

Canım, aşkınız daim olsun ne diyeyim. Hakikaten insana sıcak bir dost oluyorlar.

Sevgiler kocamanından. Tatlişkoya da tabi. Arkadaşımı hep böyle mutlu etsin.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

tekerlekli iskemleli adami ben hep kenedy caddesinde gorurum. mendil satar. mendil satmak icin israr etmeyen cocuk varsa ve elinde mendil varsa cagirir alirim. ama gelip te camimizi tiklatiyorsa hic bakmam.
kimin ihtiyaci var kim kimin mafyasi bilemiyoruz tabi:(