Çarşamba, Nisan 30, 2008

KASINDIM- dusunmedim tasinmadim!

Simdi azicik moralim bozuk.

Brunomu bugun veterinere goturdum. Soru sormak icin. Cok uzun tuylu ya, sokaktan eve gelince ben bunu herseferinde nasil temizleyecegm. Giriste patilerimizin altini bacaklarimizi islak mendil ile (johnson) siliyorum ama ya govdesindeki tuylere noel agaci gibi yapisan gordugum ve (hele) gormediklerimi ne yapmam lazim... Belli bir ortu uzerinde iyice fircalasam her yerini, ne varsa dokulse, sonrada ilik sabunlu (mutlaka zeytinyagli saf sabun) nemli lif ile silsem, ama durmuyor ki. Son 3-4 gunumun sorusuna buyurun. Gecen hafta sokaga cikmaya basladigimizdan beri buyurun new subjecte.

Ustelik beraber yatiyoruz. Hem huylaniyorum (saclarim dahi kasiniyor) hem de vazgecemeyecegm bir zevk halini aldi beraber uyumak.

Sonra son birkacgundur evde ayri zaman larda 3 adet siyah bocek buldum, minicik- like KENE??? :(((((( Bugun katlettigim (terligimle) sonuncusunun cesedini de itina ile tabut peceteye sarip cantaya attim, ve veterinermize gittim....

Tabutun kapagini actiginda hic duymak istemedigim cevabı verdi doktorumuz: "evet keneye benziyor" (bal gibi biliyor ama urkutme vakvaklari hesabi!)

Buyurun buradan yakalim..... offf canim SIKKIN anladiniz siz onu....

Efendim asili oldugumuz icin ustune gelen keneler kanini ememeyip eve dusuyorlarmis. (nasil rahatladim nasil) Ya ben ya ben???? Bir yeniyetme kopek sahibi KirimKongazEde (not zAde!) olmak istemiyorum....

Efendim o keneler "pek" insana gelmezmis zaten, cevrede kopek varsa (evde yani) illa dusunce de kopek ararmis, bana zarar gelmezsmis (ayyyy bir kez daha rahatladim.)

Eeeee ben kasiniyorum, sacim basim,duramiyorum, bitlendim mi acaba????

Kuguu Hanim huylandiniz psikolojik olarak kasiniyorsunuzdur efendim. Dusunun 25 yil ayni evde kopekle yasayanlari, hemde kangal, st bernard besleyenleri...

Sonuc: Bruno'yu tras edelim. Hem o rahatlar hem siz.

Olmaaaaaaaaz nayir nolamazzzzz , oglumun guzelligi o kahverengi gozleri(!!!!:); pardon karamel uzun tuyleri


En kisa zamanda kestirecegiz:( SACunnet Dugunumuze bekleriz efendim!

Moralim bozuk dedim yaaaa...

Kuguboynu,theHuyluRobinson!

7 yorum:

ERDIL dedi ki...

Ah can kizim alemsin valla.
Güldürdün .Bak kizim o bulduklarin kene olmasi imkansiz olsaydi köpeginin üstünde olurdu.
Görsel olarak Erdil'in Bahcesinden kene hakkinda bilgi alabilirsin.
Köpekde bit olmaz olsa olsa pire olur.O da isi farki oldugu icin sende cok yasamaz.Sokaga ciktigin zaman bodur cam türlerine yaklastirma birde uzun otlara en cok oradan geciyor kene.Köpekler hakkinda bu günkü yazimi okusaydin
temizlik hakkinda bilgi sahibi olurdun.Petshoplarda kuru sampuanlar var cok kirlendigi zaman sikabilirsin ararda bir de yikayabilirsin.3 ayda bir berbere götürmende fayda da var.
Yatagin icinde degil ayak ucunda kendi sepetinde yatmasi en sihhatli olani.
Sevgilerle.

ERDIL dedi ki...

http://www.dailymotion.com/hae47/video/x28fm9_kene_blog

nimetin.blogspot.com dedi ki...

kuguu ya:) yani okuyunca beni de kaşıntı bastı ha:))
yalnız bizim crescentin de bi kene anısı var:))) şimdi o aklıma geldi de:)))
neyseee
üzme sen tatlı canını:))

nimet

nilly dedi ki...

Kugucum sana gecmisler olaaa. Bit kene sorununda ben huylanmadim ama bende killardan huylanmistim. Heryer kil tug.. yemek yaparken, masa kurarken falan filan 30 kere yikiyordum tezgahi, elimi, yikadigim seyi. Tezgahlarin uzerinde gezmiyordu koca kopek ama ucusuyordu tuyleri heryere. Gideli bir sene oldu nerdeyse ve o kadar temizlige ragmen hala o tuyler bitmedi. Birde hasta oldugunda kulagindan cok pis koku geliyor, gaz cikardiginda burnunun diregi yikiliyor filan. Bunlarin ilaclari var gerci ama hemen etkilemiyor tabi. Birde kemirme olaylari oluyor, Bruno yapiyormu bilmem. bizim ki kardesimin arabisinin vitesini, kol kenarini, direksiyonu filan kemirmisti. Yanliz pek birakmaya gelmiyor yani :) Onun icinde ozel sprey varmis ama biz hep is isten gecince ogreniyorduk.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Kaşıntıdan ziyade, ürperti ile kıl dikelmesi arası bişey oldum okurken.:) A kuzum, niye huylanıyon ki, bak onlar sana bişey yapmazmış. Köpek filan görünce sararlarmış. Üzme sen canını.:)

Ayrıcana sünnete davetli miyiz? Ona göre kıyafet neyin yaptırmak lazım şimdi. Aabiye.:)

KUGUU dedi ki...

Sevgili ERDIL Beycgm bilgiler icin oncelikle cok tsk ederim. O video filmini de izledim ama daha seyrederken kasinti basti bir kez daha bana:)) Ve artik yatagima da almiyorum. Kapimin onunde kendi yataginda yatiyor (acarsam iceri eski yerine ziplayip yayiliyor:)).

Nimetcgm vallahi ben de :))

NILLYcgm senin de bir puppy tecruben var demekki... Tuy su anda takilma siralamamda secondary oldu benim birden:)) Birinciyi halledersem geri donecegim kilatuye de:)) kemirme vukuatlarimizda azda olsa mevcut anlatirim onu da bir ara. Ama siz 1 yil once nasil vazgectiniz- ne kadar sureyle bakmistiniz, anlatir misin?

INCEGULcgm ya kestiremeyecgm galiba kiyamiyourm oglusha:)) Dugun olursa sen olmaz misin hic canimcimmmm, abiyeye gerek yok ustune sicrayacagi icin oglanin patilerinin ve dislemesinin bozmayacagi eski bir kotunla da gelebilirsin sekerim:)) Bizde durum budur yani!!

nilly dedi ki...

Kardesim onu aldiginda (Black Lab)sadece 2 ya da 3 aylikdi sanirim. 2 sene filan baktik. Burda mustakil evde oturmayinca cok zor oluyor. Tasinirken sirf o buyuk kopekler sinifina giriyor diye ev bulamadik istedigimiz yerlerde. Buldugumuz tek yer su an oturdugumuz 9apartman) yer. eh, bu kopekde oyle kucucuk kalmiyor buyudu de buyudu. Birde ikinci kattayiz. Alttakide senelerdir burda oturan yasli bir kadin (biz ona aramizda dinazor diyoruz). Her attigimiz adimda bir tik tik vuruyordu. Yasliyim, erken uyuyorum, yok hizli yuruyemiyorum, yok bilmemne deyipde daha 30.saniyede nasil vuruyordu hic fikrim yok yani :) Cocuklu aile olsak napcakdi acaba. Birde bizimki kardesime acayip duskundu ve kapidan ciktigi anda aglayip duruyor, kapilari tirmaliyor, pencereye ziplamaya calisyirodu. Dolayisiyla evde serbest birakamiyordur ve buyuk bir kafes almistik. Ben her ne kadar her birseyine sikyet etsemde kiyamiyorsum hayvancagizin kafesde durmasina, aglayislarina, evde rahat haraket edememesine.. Kardesim icin ayrilmak cok zor oldu ama o da kiyamadi. Is dolayisiylada surekli sehir disina gidip gelecekti. Ilk bulup verdigi kisi ertesi gun geri getirdi butun aksam arkanizdan agladi diye. Bir hafta bizimle kaldi yine. Sonra cocuklu birileri daha sordu. Su anda sehre biraz uzakta ama atlarin, kumes hayvanlarinin, cocuklarin oldugu bir ciftlikde yasiyor. Gercekten kolay bir karar olmadi kardesim icin. Ben o sikayet ettigim kotu kokusunu bile ozluyorum. Bakislari cok manali, masum, kusunce kulaklarini iki yanina sallandiran o kuzukuzukuzu diye sevdigimiz Dost'u ozluyorum.