Pazar, Mayıs 27, 2007

PAZAR SABAHI SICAGI SICAGINA

Bugun pazar ve cok cok sicak. Izmir nasildir simdi kimbilir? Malum denizim geldi ve benim herdaim aklim, fikrim ve kalbim Ege'de kaldigi icin baska sehirler degil, direkt orasi aklima geliyor. Tabi sehrin ici degil, Cesme, Alacati civarlari diyelim.

Bu sabah uyandigimda saate yarim gozle bakip 11 olmus sandim, kalktm. Oysa saat 9a geliyormus. Bu dijital olmayan saatlerde yaptigim birseydir. Yani yelkovana bakarim akrebe bakmam nedense, cunku ya biliyorumdur zaten! ya da telasliyiz ya hani ondandir.

Bu blog dunyasi ne garip bir yer oldu hepimiz icin. Farkinda misiniz gecen sene bu zamanlarda pespese gazetelere cikmistik birkac hafta, pazar gunleri konusu olurduk bloggerlar olarak- ben o yazilarin icinde yoktum ama simdi sahiplenerek yazisim ondan degil! Anladiniz siz onu:) 1 yildir meshur degiliz, ay acaba TVye mi cikma zamanimiz geldi artik:))

Burasi apayri bir yer, Sevgili Girtlakdashim AYCICEGI son postunda gittigi guzel yerden Kuguu resmi cekerek ve bana ithaf ederek koymus. Cok hosuma gitmisti. Az once de bana yazdigi cevabi okudum demis ki: "KUĞU'cğm, gerçekten de insanın bazı durumlarda aklına geliyor. Mesela birşey oluyor, iyi tanıdığın bir bloggerle paylaşmak istiyorsun filan. Aklına geliyor işte. Biz de parktan çıkarken, eşime dedim ki, şu kuğuları da çekeyim. O da bana kuğuboynuna mı göndereceksin dedi :) Düşün yani, bazen sanki gerçekten tanıyormuşum gibi sizlerden, yazdıklarınızdan bahsediyorum :))"....




Bir baska blogger arkadasimin esi tanistigimiz gunden beri beni hep gordugunde Kuguu diye hitap ediyor, artik adimi bilmesine ragmen. Oyle kaldim galiba:) Evet esler de taniyor biliyor kimin ne yaptigini nereye gittigini .

2 gundur buzdolabini actikca ve JOHN ERICleri gordukce ona asik NILLYcgm aklima geliyor:) Zaten meyve yemem bilirsiniz, nadiren yedigim ve en sevdgm meyve ise can eriktir. Hah simdi artik bogazimdan o da gecmiyor. Cunku NILLYcgm Amerikada onu buradaki gibi bulamiyor:(

Gecen yaz TIPITIP cgm tatile gitmisti de sonra geri donmeyince ne bicim panik olmustum, isyeri adresine yolladigim mail de geri gelince halimi dusunun, aklima neler gelmisti. Neyse sonra burada yaptigim cagridan sonra gercek hayattaki bir arkadasindan haber almistim da rahatlamistim.



Yasgunumde hic tanimadiklari halde bana ozel pasta yapan YAZBITMESINcgm, ozel kart yollayan BETHINGcgm ve ZEYNOcgm, cok hos bana kendi sesinden ozel bir happy birthday sarkisi hazirlayarak yollayan birisi ve burada yazmanin disinda diger mail/sms gonderen dostlar ... Daha bir suru ornek verebilirim, ya da sizler de verebilirsiniz. Unuttuklarim bagislasin, pazar sabahi bu kadar oluyor tam uyanamadan:))



Dun aksam gordum, GAZEL yine blogunu kapatmis. Cok cok uzuldum. Kizcagizi kim uzuyor, bu kacinci rahatsiz edisi , ne yapiyor anlamadim ki... Burayi okuyorsan lutfen geri don.

CRYSTALin dogurmus olmasi lazim sanirim. Bir telefon acayim.
CEYDAcgm epeydir ortalardan kayboldu, acaba ise mi basladi? Dur onu da bir arayaym, gerci o beni arardi ama. ANNELOGun guzel kizinin okuma bayrami oldu. SARDUNYAmin Kaplumbagasi yurumeye basladi. BIRTENcgm ve HAYALcgm ve YUMMYcgm dogurdular. Ve daha nicesi... Hepimiz kocaman ve ozel bir dunyayiz burada. Sadece ayni hissedenlerin, dusunenlerin aramiza girebildigi...

Sabah sabah nereden nereye geldim. AYCICEGIcgmn bir sozuyle.
Iyi pazarlar.

Kuguboynu,theCokAciktimBenGiderArtik:)

19 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Kuğucum, aynen katılıyorum söylediklerine..:) Bir şekilde, birbirimizin hayatının içindeyiz.:) Mesela bu akşam.. babamın balkondaki saksısında, anne kuş, yumurtaların üzerinde yatıyor.. "baba bir arkadaşımın balkonuna da yuva yapmışlar ama, öldürmüş saksağan" dedim. "Branda gersinler" diye akıl verdi.
Yani öyle güzel anlatmışsın ki.. tercüman olmuşsun hislerimize.:))
Kız gazeteye mi çıkmıştınız sahi?:))
Gazel'e ben de çok üzüldüm.. inşallah geçici bir durumdur.:((

Jilfeym dedi ki...

üühühh
ben hiç özel bişey yapmadım ama:(

nilly dedi ki...

Kugucm dedigin gibi ister istemez aklimiza geliyor bloga arkadaslari. Bir konudan bahsederken mutlaka 'aa benim bir blog arkadasim var, soyle soyle boyle boyle demisti, yapmisti diye orneklerde aniliyorlar. Blog'la alakasi olmayan insanlar biraz bos tepki verselerde ben yinede bahsedip duruyorum :) Bu arada Eric'lerimin sonu geldi. Bir daha markete gidip bakmam lazim :)

KUGUU dedi ki...

Branda germek. Babana tsk ettigimi ilet ltf.
ben de aslinda balik agi germeyi dusunmustum, ve bu cd olayi olmasaydi onu yapacaktim. Dur bakalim ne olacak. Gazete olaylarini sen bilmiyor musun, bayagida uzucu seylerde olmustu, izinsiz/habersiz alinip konulan aciklanan yazilardi biri. Bir digeri ise Crystalin verdigi cevaplari tamamen carpitarak yayinlanmasiyla ortaya cikmisti. Protestolar gecmistik falan filan.

GULFIcgm hemen dusunmeye basla ozamanbakalim canimcim:))

NILLYcgm bitti mi- benimkiler oldugu gibi duruyor hala. markette yoksa bana gelsenen sana kilolarca tazesini alirim hem ben:))

Adsız dedi ki...

Deli:)))Bu arada koşuyor bile:)

Yaz dedi ki...

Kuğuucuğum, ne güzel anlatmışsın buradaki dostlukları. Ben de mesela bir konudan bahsedeceğim zaman arkadaşımın başına şöyle bir olay gelmiş diyorum. Blog desem çoğu kişi anlamıyor :) blogger olmayan da bunu anlayamaz herhalde :) yani diyeceğim o ki arkadaşım demek çok güzel bir duygu.

Yaz dedi ki...

Kuğuucuğum ben bir önceki postunu da şimdi okudum. Bu cd ne işe yarıyormuş? yani nasıl bir etki yapıyor ki kuşlar gelmiyor. Pek anlamadım canım yaa.

tipitip dedi ki...

Vay anası ne nostalji olmuş Kuğucum. Canım benim, tatilden döndüğümde benim için o kadar endişelendiğini gördüğüm zaman ne kadar üzülmüş ve kendime kızmıştım anlatamam, ama tabii ki beni bu kadar düşünmüş olman da mutlu etmişti. Ama artık böyle yaramazlıklar yok, uslu kız oldum. Canım benim seviyorum seni yahu...

bething* dedi ki...

canim kugucum:) postun cok hosuma gitti..gercekten bana da oluyor bazen bloggerlari dusundugum zamanlar..

KUGUU dedi ki...

SARDUNYAcgmmm kosusuna kurban:)

YAZcgm en iyisini sen en iyisini yapiyormussun, bundan sonra ben de oyle yapaym en iyis. Cunku blog arkadasim diyince ya blog ne diyorlar ya da blogu evet bilyorum dese bile kendi blogger olmayana absurd geliyor bu duygular.
Diger yandan CD nasil ise yariyor bilmiyorum ama hala yariyor vallahi:))

TIPITIPcgm ben de seni:)

BETHINGimPINKYm mustakbel gelincigim benim:))

birten dedi ki...

inanki benimde esim bilgisayarin önüne gecince arkadaslarinimi okuyorsun diyor isim vererek, yada yanina cagirinca yorum yaziyim gelicem diyorum kuguyami diye soruyor..yada ilginc bisey okuduysam su arkadastan sunu okudum falan...hatta arkadaslarimla akrabalarimla oturup konusunca sizden bahsedince hep benim bir arkadasim var oda böyle bisey yasamisti diyorum,aciklama yapmak sanki benim verdigim degeri onlar anlamiyacak diye yapmak istemiyorum..sanki yasamimda varsiniz,tek bir bölümünde degil ama..
bir dünya yarattik biz burda, birbirimize destek vererek düsüncelerimizi paylasarak..farkli bir dünya..
farkli dünya,cünkü hüzünlendigim zaman yazdiklarimi konusamam saniyorum karsimdakine ve beni burda anlayan insanlar degerliler benim icin...ve en önemliside sevgi var icimde..bunlarin basindakilerden biriside sensin...

KUGUU dedi ki...

O kadar guzel anlatmissinki canim BIRTENcgm. Benim icinde oylesin.
Kayrayi operim. Madem taniyor bugune kadar ayip etmisim, esine de benden selam:)) Svglrimle.

anne ve cocuk dedi ki...

herkese selam... aranizdaki iletisim cok guzel...ben de yeni yeni blog dunyasina girdim...inanilmaz iyi geliyor insana gercekten bilmeyen anlayamaz...sevgiler.

ABİ dedi ki...

cd şööle işe yarayabilir kanımca.. ben sana bi cd yapıp gönderiim..
sen balkona bi müzik seti koy.. sonuna kadar da aç sesi..
bak bakalım..saksağan kesin gelmez de..polisi bilmem..:)

zeyno dedi ki...

Kugucum, bambaşka bir iletişimin içinde buluverdik kendimizi, nasıl bağlandık ne zaman oldu bu şaşıyorum..Biliyor musun sanki sizleri yıllardır tanıyorum, sevincinizde seviniyor, üzüntünüzde üzülüyorum.Günlük konuşmalarımın arasında mutlaka varsınız, ailem de çok yakın bir tanıdığımızdan bahseder gibi ortak oluyor konuşmaya...Biz bloggerlar çok güzel şey başardık bence, dostluk bu işte..

KUGUU dedi ki...

ANNE veCOCUK hosgeldin. Bak gor ne buyuk hizla esiyeceksin bu sevgi cemberi icinde sen de:)

ABIcgm muhtesem bir cozum olmus bu. Lakin ben simdilik bir adet cd ve ip ile hallediyro gorunuyorum bu isi hemde polissiz. Hem sen hic kumru yuva yapmis taxiler gordunmu birkacyil once. demekki cdnin var bir hikmeti:))

ZEYNOcgm kesinlikle evet. ve bu basarimiza / dostlugumuza nazar degmesin insallah.
Aslinda belkide bu paylasimimiz, bu olumlu yayilan hislerimiz, birlikteligimiz, dusuncelerimiz hepsi bizzat o niyetlendigim ve baslattigimiz PEMBEGAZETENIN ta kendisi. Bilmem ifade edebildim mi su anda hissetigimi. Helal bize.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Canııım, benim için buradaki arkadaşlarım çok önemli.:) unutma ben bahçeye havuz yaptırdım senin için. ama sen bir kuşsun ve bahçede bir dolu kedi var.:(

Tatlım neden yazmadığımı anlattım benim orada. seni çook öpüyorum. ve bende yemeğe gidiyorum.:)

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

ya burada okuduğumdan beri
bu cd işini,kedi yemeğine gelip hepsini bitiren pis kargalara uygulayacağım kaç gündür de unutuyorum.
Hayır oğlana sorayım işe yaramaz cd ni ver diye. O gelince unutmuş oluyorum::(
kendime hatırlatma,unutma,unutma.

KUGUU dedi ki...

Simdi acabildim daha. Yorgunum bugun cok.

YAGMURcgm sen de dene bakalim unutma CD isteyeceksin oglandan, unutma unutma:))

Senin kedilerde eminim beni sever, birsey yapmazlar, onlar icguduleriyle anlarlar.