Salı, Mayıs 29, 2007

MILLETLERARASI SOHBET!

Simdi acabildim daha neti, all day out. Yorucu bir gundu ama guzeldi. BasIk ve basincli havaya ve az uykuya ragmen.

Simdi once az uykuyu aciklayaym, havayi siz zaten biliyorsunuz:)) Beni en cok huzursuz eden ve korkutan sey aksam belli bir saatten sonra eve gelen telefonlardir. Nedeni bende gizli belli sebeplerden oturu elim ayagim bosalir, kalbim carpar, korkarim gec saatte telefon gelirse. Bu son yillardir boyle. Elimde degil. Zaten ev telefonumu hemen hemen hic kimse bilmez 1-2 yakin akraba arkadas disinda, onlarda tembihlidir tarafimdan: gece gec arayacaksaniz mutlaka once cepten arayin diye. Diyeceksiniz niyeee, "iste oooooleeee"!:))
ADSL gerekmese hicde eve tel baglatmazdim. Cep tel yeterlidir. Ayni gizli nedenlerden oturu de asla cep telefonumu gece yatarken kapatmam, sarjini eksik etmem. Ciktigi yildan bu yana en fazla 10 kere filan belki kapanmistir kendiliginden. (Ne kadar gizemli Kuguu oluverdim yine birden ben:))

Dun gunduz ablam gibi cok sevdigim, cok yillardir tanidigim ve gorustugum, ama Avrupada yasayan bir arkadasimdan sms aldim. 2-3 selam kelam karsilikli sms den sonra aksama rahat konusalim diye ev telimi istedi verdim.

Dun gece saat 02:35 de ev telim caldi. Siz simdi bu girizgahdan sonra anladiniz tabi, ama ben gece o sesle ve yukarida bahsettigim elimde olmayan panik duygulariyla yataktan nasil firladim gozunuzde canlandirabilir misiniz acaba? Halimi gormeliydiniz. Isiklari aca aca ve bir yandan Bismillahirrahmanirrahim Bismillahirrahmanirrahim Bismillahirrahmanirrahim hayirdir insallah diye diye telefona ucusumu gormeliydiniz (uctum tabi, nasil yani Kuguular ucamaz mi?:) Caller id de hic numara gozukmuyordu, daha da panik oldum. Actim telefonu ve sesimi as usual cikartmadan karsi tarafi bekledim (evet bunu da yaparim ben- yanliz yasamanin gerekleri yada tedbirleriyle olusmus aliskanliklar:))

Karsimda sizin artik bildiginiz, ama benim bilmedigim gibi BU ARKADASIM. Ama o anda kalbimin atisi geceligimin ustunden bakinca gozukuyor diyeyim siz anlayin- hic abartmiyorum! Bu gayet rahat karsimda naber diyor. Gece burada 02:35, orada ise 00:35. Yani Amerika falanda degil, Avrupa. Yani ayni sehirde bile olsan sohbet icin aranmayacak bir saat, kaldiki universiteden beri orada yasiyor, ailesi burada, nezaman hangi saatte tel aciliri bilmeli artik.

Simdi size soruyorum, arkadasimi cok severim ama Beyazin yorumuyla
"O BIIIIIR":
a- dangalak
b- dusuncesiz
c- densiz
d- patavatsiz
e- hepsi

mi?
(farkindaysaniz "f- hicbiri" maddesi koymadim, oylamada kullanmak isteyen kullansin "f"yi de ama ben kizdim.)

Sonra beni tanidiginiz kadariyla tahmin ettiginiz gibi sesimi cikarmadan belli etmeden konustum onunla. Sadece ilk acista ama korktum dedim zaten sesimden nefesimden belliydi panigim. O ise bana gayet sakin git bir su ic dedi ya! (inanamiyorum ya).

Sonra uzatti da uzatti. 20 dakika sonra dedimki ben sabah cok erken kalkacagim, hem sana cok yazdi bak yazmasin dedim. Yooo kart aldim bitene kadar konusalimda ziyan olmasin dedi:)) Guler misin aglar misin:)))

g ve h ve j eklemek isteyen ekleyebilir.

Kacta kalkacaksin dedi, 7 de dedim saat 02:50 olmus, oooo 4 saat var neredeyse yeter sana dedi bana birde:))

Arkadasimi seviyorum ama dun aksam ona cok kizdiiiiiiiiim. Bu da icimde kaldi. Bari size anlataym.

Sonra yattigimda, bir "yatakta sigara boregi canavari" olarak, yani turkce mealinde uyku tutmayan sagdan sola soldan saga sabaha kadar yatakta donen, carsaf gecelik yorgan sarmasi yapan bir kisilik olarak, sizce geri uykuya kolay donebilmis miyimdir ben?

Kuguboynu,theInsomnia:)

21 yorum:

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

a-b-c-d-e ( f yok) g-h-ı-i-j-k-l-m-n-

böylee gider.:( şapşalişkooo imiş.
ve benim orada yazdıların hem utandırdı,hem çok mutlu etti. teşekkür ederim:)

ve oğlan geldi gitti dayısına ve ben unuttuuum:(
dolapta at dediğim eski oyun cdleri var.
ama onların bir tarafı resimli
parlamıyor ya.işe yararmı ki?:)

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

ve sormadım , çok merak etsem de niye o kadar korkuyorsun diye.onun için o bahsi kısa yazdım yani.

Jilfeym dedi ki...

haklısın bence.ama demek ki seni çok seviyor ve seni kendine çok yakın görüyor...

sesini duymak için seni korkutmayı bile göze almış: )

nes-kafe dedi ki...

eşimde çok korkar geç telefonlardan. malesef üst üste bir çok kötü haber geç saatte verilmiş. biraz patavatsız bir insanmış sanırım arkadaşın. inşallah korktuğun şeyler olmaz canım bir dahada kimse aramaz seni o saattlerde :)

bething* dedi ki...

cem yilmaz reklamlarini izledin mi evden ofisten niyee cepte:) aklima ilk o geldi..ya oyle durumlar oluyor bazen cok sevsen de birsey diyemedigin zamanlar..kizmis olsan bile o da kirk yilin basinda aramis hasret gidermek istemis belki gece gece efkarlanmas kizcagiz?! :)

Adsız dedi ki...

iyi de bu arkadasin senin bu yaziyi okuyunca araniz bozulmayacak mi, bayagi giydirmissin yahu :)
a- senin blogun oldugunu bilmiyor
b- sen zaten burada yazdiklarini dun gece soyledin, bir de yazsan bir sey farketmez
c- okusa bile oylesine kasar ki yarin gece bir daha arar
:)

renkler dedi ki...

Ben de gece çalan telefonlardan hiç hazzetmem. Kimseyi de abuk vakitte aramam. Hatta bu konuda abartırım, saat 9 dan sonra kimseyi aramam. Sabah da geç vakitte ararım. Düşüncesiz insanlara çok kızıyorum. Ama hep ailelerin kötü yetiştirmesi! Ben oğluma aşılamaya çalışıyorum görgü kurallarını. Herkes de yapsın!

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ay sigara böreğim benim.. sen bayağı bir dönmüşsündür o yatakta kanımca.. biliyorum çünkü biliyorum.:)) Ev telefonunu versene bacım.. gece uykum kaçınca arayım da sohbet edelim.:)))

kurunane dedi ki...

sen o arkadaşının numarasını versene bana bakiim. gece gece öyle telefon etmek ne demekmiş bi öğretiim. ne de olsa oğlanın yüzünden saat 5 te uyanıyorum ya... benim en geç tel saatim 21:30 dur. uykumda gelen telefonlardan çok korkarım ve kim ararsa arasın ondan nefret etmek için bir sebep bulmuş olurum. bi keresinde sabaha karşı tel çalmıştı da eşimin cici babannesinin ölüm haberi gelmişti.

Adsız dedi ki...

Tünaydın,t ü n a y d ı n :)

Umarım vakitsiz aramadım.
Sevgilerimle, (M)

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

ay bak demek ki gece kimseyi aramıyacaksın ve yorum bile bırakmayacaksın.:(
gündüz gözü ile dedim ki:
canına yandığımın,bu cdlere parayı oğlan mı veriyor? hayıır.:(
eee, aldım 2 boş cdyi bağladım. bakalım nolceeek.:)

Adsız dedi ki...

ben "O" arkadaşım..
ayıp ya ayıp.. utanmadan neler neler yaa..
aradım işte arkadaşımı..
ne var yani.. bi gece de benim için uyanıversin..
beni dinlesin..
benimle konuşsun..
istedim..
ne var yaa..:)

nilly dedi ki...

Olur oyle aksakliklar. Ozlem cekmis demek, gozunu saat filan gormemis. Simdi boyle yaziyorum diye bende aynisini yapiyorum sanma ama cok kez icimden gecti. Fekaaaaat kiyamadim garip saatlerde insanlari uyandirmaya:)O kiymis. Bir gun sen de ona kiyar o saate ararsin square olursunuz :)

KUGUU dedi ki...

Yorumlarin cevaplarinin hepsi next post da olsun.
Beni izleyn anacigim:))

Benim Hayatim dedi ki...

Beni de gece gelen telefonlar korkutur önlemini aldım basıyorum tuşa sabah bakıyoruz kim aramış. Bunlar hep ailenin yetiştirme şekliyle alakalı. Bizim evde dokuzdan sonra kimse aranmaz. Sabahta onlar bu saatte uyanmış mıdır diye sorarım anneme ona göre ararım.

Özlem böyle yaptırmış olabilir ama bazı insanlar gerçekten çoOk geniş oluyor. Bu arada sigara böreğine koptum aynen bende senin gibiyim.

Jilfeym dedi ki...

anonim abiii, telefonunu ver biz de seni arayacağız sabaha karşıı!!

Adsız dedi ki...

Goodmornıng.)
g o o d m o r n i n g :)

see you later baby

by now

ABİ dedi ki...

Gulfi.. arayacağız derken mesela kaç kişi..?:)

KUGUU dedi ki...

Gulfim dediyse dogrudur, mesela alltogether, ABI:))

Jilfeym dedi ki...

bütün blogger camiası arayacak seni ABİİİİ!!!!!!: )

KUGUU dedi ki...

GULFIm 1.ABI taarruzu baslasin ama hedef yanlis abi gibi olmus sanki:)) Dikkat edelim:))