Salı, Mayıs 08, 2007

KUGUNUN MANTARLI KABAGI

EDI ile BUDU hizla buyuyorlar, adeta 2 gunde tipleri degisti inanin. Ah onlara isim taktim evet:)

Dun aksam eve gelince canim deliler gibi cekirdek istedi, kokusu burnuma geliyor adeta o derece. Ama evdeki stogun dibine ektigim dari nedeniyle hic yoktu. Cikip almak ve donmek arasinda kararsiz kaldim veeeee usenmedm ciktim yarim kilo alip geldim. Ohhh tv karsisinda keyfim tam oldu, yerler yine batti. Dun biraz tv baktim- hatta bir diziyi hic kalkmadan bu sefer veya reklam zaplarinda unutmadan!! sonuna kadar izledim. IKI AILE. Daha once de demistim rastlarsam bu diziyi seyrediyorum diye. Arkasindan biraz da beyaz gelincige baktim. Galiba baslayali 3 yilmi 2 yil mi ne olmus yakinda da bitecekmis. Ilk bolumlerini izlemistim- konuyu hic kaybetmeden dun de sanki gecen hafta izlemisim gibi izledim. Birde dvd film izledim- Bewitched- Nicole Kidman oynuyor, eski tatli cadi, sinemada izlememistim ama hadi eve alayim dedim. Keyifli 1.5 saat te oyle gecti.

Dun aksam kendime tamamen uydurmaca bir yemek yaptm ama vallahi cok sevdm. Belki sizler bunu biliyor ve yapiyorsunuz ve hatta belki adi bile vardir ama ben dogaclama yaptm. KugununMantarliKabagi:)

Tavada ince dogranmis bir sogani azicik zyag ile kavurdum, onu cevirirken diger yanda 1 adet kabagi soydum ve cok cok ince ince dogradim onu da tavaya hoppp, sonra 1-2 domatesi kupkup dogradim, tavaya hoppp, sonra 2-3 mantari dogradim tavaya hoppp, aci sevdgim icin kirmizi biber ekledim, tuzu soylemeye gerek yok, bir de kekik koydum nedense canim cekti kokusunu. Kapagini orttum arada karistirdim, suyu az gozukunce gozume icine azicik da su koydum. Pisti sipsak. Ammman bir guzel bir sey olmustu. Tavsiye ederim. Tam rejim yemegide olabilir sanirim bu (RENKLERcgm?) ama ben ustune cekirdek citledim yatana kadar:))

Kuguboynu,theAcemiAhci:)

4 yorum:

Jilfeym dedi ki...

pişmiş aşa su mu kattın??: )
ben hiç bilmiyorum yemek yapmayı, bi kek yaptım bi de fırında makarna bugüne kadar:(
öğretsene bana kuguucum

CRESCENT dedi ki...

Bildiğim mantar soteye kabak eklemişsin, deneyeceğim :)

KUGUU dedi ki...

GULFIcgm inan ben de biliyorum diyemem. Ama bizi hep buradaki birbirinden harika yemek bloglari bu hale getirdi. Sen bana degil onlara sormalisin tatlim.
CRESCENTcgm cok guldum, evet oyle de denebilir ama aslinda bu bir kabak yemegi idi yani aklimda mantar falan yoktu yaparken, son anda dolapta aldigim mantarlari gorunce ve mantari herseye yakistirdigim icin buna da eklemeyi dusunmustum. Sahiden de yakisti da.Dene bakalim.

nilly dedi ki...

Yeni bebelerin hayirli ugurlu olsun. Aman anneyi ac birkama, yemesin yavrucuklarini. Uydurma yemegin guzel gorunuyor. Bede dundomates haric diger saydklarini tavukla yapmistim. Uydurma olaraktan :)Niye cekirek yazdin simdi bak benimde canim cekti yine.