Pazar, Mayıs 06, 2007

DOGDULAR:)






Evet dogdular bugun:))) Ay inanilmaz guzeller. Gormelisiniz. Yok aslinda gormeniz icin 3-5 foto da cektim:))




Bu sabah bruncha giderken hala anne ustunde oturuyordu 2 yumurtanin, ee pes hadi artik dedim kac gun oldu. Birde komik belki ama malum yatak basucum ayni balkona dayali oldugu icin sabahlari uyaninca nefesimi tutup dinliyorum balkondan gelen sesi ciliz minik civilti var mi diye:)) gecen seneki yuvada bole olmustu bicirbicir oterlerdi. Beni duymus gibi, ogleden sonra eve dondugumde dogmuslardi.... Ikisi de birbirinden tatli. Bakin sunlara ne olur.




Ben kus beslemeyi- yabani- bilmem. Balkona su ve icine ekmek dograyarak koyuyordum. Birde ayrica kuru ekmek.




Arkadaslar gozunuz yasarir.Anne onlari nasil besliyor ve aslinda bana ay dedirtecek gibi de eziyor ustlerinde dolasip onlarin arada- ay ben cok evhamliyim ya tum canlilara karsi. Neyse Anne az once uctu, ama o gitmeden yerine baba geldi ustlerine kondu, hala yumurta kabuklari icinde civik sivi var ve ustlerinde gezindikce annesi/babasi kiriliyorlar citir citir. Ben balkona cikinca basta ucmuyorlar- alistilar galiba-, ama ekmek koymak icin yanasinca mesela elbette ucuyorlar. Ben de itiraf edeyim 2 yavruyu hafif hafif oksadim:)) Herseyin minigi bebegi inanilmaz. Oyle cirkinler ama aslinda oyle guzellerki bakin ne olur sunlara. daha gozleri kapali zar altinda, tuyler yok cibildak siska kanatlari vucutlari var ama yiyip yutasim gelecek kadar tatlilar ya...




Neyse insallah kotu kuslardan koruyabilirler ben yokken evde (Boylede sevdiklerimi sahiplenir korurum! biliyorsunuz zaten beni). Cunku gecen senekileri yardimci kadin temizlik yaparken kargalar(?) parcalamisti- anneleri kadin var diye balkondan ucunca. Hala aklimda bu anlattigi:(((




Resimler ne sirayla nasil cikacak bilmiyorum. Ama hadi teyzeleri amcalari bakin bakalim:))




Kuguboynu,theMucizeSahidi

11 yorum:

nimetin.blogspot.com dedi ki...

bişey söyleyim mi geçen sene aynı durum bizde de oldu. daha sonra bi baktık anne yok iki yavrunun karnı yarılmış ic organlari cikmis ölmüşler yani:) betimiz benzimiz attı resmen. neden falan olduk. sonra annem kargalar yapmıştır dedi. yada güvercinler zayıf olan yavruları kendi öldürürlermiş diye duydum ben bi yerde. öyle bişey oldu herhalde dedik sonra. simdi bizim balkonda var yine güvercin yumurtladi yatıyor üstünde aynı şeyler olacak diye aklımız çıkıyor vallahi.
yani demem o ki dikkat et yavrulara

nimet

kurunane dedi ki...

Oyle cirkinler ama aslinda oyle guzellerki

yazmışsın ya çok hoşuma gitti :) bebeklerde öyledir ya doğduklarında böcek gibi oluyorlar ama yinede çok güzeller.

renkler dedi ki...

Ayy, çok minikler, çok şirinler. Aslında çok çirkinler ama çok şirinler işte... Bu sabah yumurta yemiştim! Uzun bir süree yiyemem şimdi ben!

Yaz dedi ki...

Çok şirinler :) her canlının bebeği sevimli oluyor :)(böcekler hariç) inşallah biran önce büyüyüp uçarlar ve kendilerini korumayı öğrenirler.

Adsız dedi ki...

ANNECIGIM BEN YENI DONDUM,
SENI COK OZLEDIM WALLA,NAPTIN
BAKIM BEN YOKKEN :))

O CIVCIVLERIN BIR IKISINI ÇALDIM
WALLAA..

KARDELEN

zeyno dedi ki...

Çok tatlılar kugucum:) Annelerinin onları nasıl beslediklerini biliyorum, gerçekten insanı ağlatacak kadar duygusal onları izlemek....İnşallah başlarına kötü birşey gelmez ben de üzülürüm....

uzay dedi ki...

bişi dicem ellemseydin keşke yafruları..çünkü anne baska bi canlını degdigini anlayıp yafruyu yuvadan atar derler..ama işala dogru değildir..anane oldun he tebrikler ;)

bething* dedi ki...

aynen cirkin guzel bunlarrr
simdi nasi degisicekler gunden gune.. :) welcome to the KuguKonak! maceralarin devamini bekliyorumm

Adsız dedi ki...

ALOOOO ANNE SELAM DEDİK YAWWW

DUYMADINMI KIZINI,

Bİ CEVAP ALLASEN !!!!!

KARDELEN

tipitip dedi ki...

Kıyamam gerçekten çok çirkin ve tatlılar ;) Ben de uzun zaman balkona yuva yapışlarını seyredip şok olmuştum, çok çileli bir dönem oluyor.
Şimdi ne olucak acaba? National Geographic gibi. Beslenme ve akıbetleri konusunda bilgilendir ama canım.

KUGUU dedi ki...

NIMETcgm gozum evdeyken hep ustlerinde.
KURUNANEcgm evet ama cidden cok guzeller dgl mi?
RENKLERcgm hay Allahim hic aklima yenen yumurta ile baglanti kurulacagi gelmezdi:)
YAZcgm bocekler konusunda sana kesinlikle katiliyorum - hatta yilan ve fareyide dahil ediyorum:)
ZEYNOcgm gercekten cok duygulu anlar- sirf beslerken dgl anne ve babanin ortak sorumluluk alisini izlemekde cok duygulandirici. Hele cevrede bazi anne ve babalarin kendi cocuklarina karsi su kuslar kadar iyi davranmadigini dusununce insanin ici daha da tuhaf oluyor:(
UZAYcgm merak etme, dogru duymussundur mutlaka ama ben "yabanci" degilim. Ondan galiba hala birlikte hepimiz mutlu mesut yasiyoruz.
BETHINGcgm thekUGUkONAK surecek. Oyle hizla buyuyorlarki 2 gunde farketti vallahi.
TIPITIPcgm evet aynen canli belgesel gibi izliyorum:)