Çarşamba, Ağustos 29, 2007

NASIL???




ZEYNOGUNcugum bu post sana ve ailene ve yeni aile ferdiniz Cinko'ya ithafen:))


Sizin Labrodar Cinko gibi bu da bir yavruuuu:) Fark ise bu bir Jack Russell. Kuzen sayilirlar:))

Bu Jack,theAkilOyunlariRusselltheCrowe ise ... :)))

Belki hayatima katilacak yakinda... .

Ne oneriyorsunuz? katilsin mi?

Reklamlardaki sahibini nude/cirilciplak soyup markete kadar kosturan da bu hani:=)

Basedebilir miyim. Mutlu olur muyuz? Sabah 6da uyaninca , uyandirinca...


Tamam saclarimi kestirdim boyattim yine boyatacagim antiparantez galiba koyultacagim elime kina yaktirdim delirdim deliriyorum kotulerden dolandiricilardan onursuzlardan gurursuzlardan itibarini kendi elleriyle ayak altina alacak kadar kucuk insanlardan nefret ediyorum Allahim yeter ne olur iyiyim kotuyum dalgaliyim istiyorum yapabilir miyim bilmiyorum nokta ve virgul yok sizce soru isareti var yeniliyorum sizce? yaptim iste :) bunlarda var

Kuguboynu,theNeYapsin????

20 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Dur önce bi nefes al canım benim. Yüreğin sana ne yapmanı söylüyorsa onu yap. En doğrusunu o bilir.)) O nefret ettiklerinden ben de çok nefret ediyorum.:(( Bu Jack çok şeker bir şey ama....:)))

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

canım, Allah'ım yardımcın olsun tekrar..
ama sen kedi al,bakımı daha rahat.sabah akşam gezdirmek zorunda değilsin.
ve dinimizde evin içinde köpeğe izin yok hakikaten.
Peygamber Efendimiz(sav):
"köpek giren eve rahmet melekleri girmez" demiş.
süper! zeker.iya be.yaz:
"yok canım olur mu öyle şey.o zaman herkes eve köpek alsın. Azrail'de giremez,kimse ölmez" diye saçmalamıştı televizyonda ama, melek girmez demiyor ki Hadis. RAHMET melekleri girmez diyor.
şapşal herif!
neyse sen senin oralardan bul bir kedicik yavrusu. seni yormaz köpek gibi,diyorum ayrıca.

Chayat dedi ki...

kugu müsadenle ben de düşüncemi söylemek istiyorum. (biraz ahkam keser gibi bir yazı olacak peşinen özür dilerim. çok hassas olduğum bir konu)

bir evcil dost sahiplenmek çocuk sahibi olmaya benzer. bu kararı almak için doğru zamanlar ve yanlış zamanlar vardır. öncelikle şu anda bu kararı almak için doğru zaman mı yanlış zaman mı onu bi sorgulamanı isterim.

gelelim bir köpek sahibi olmaya: köpekler insana en iyi dostluk edebilecek hayvan ırkıdır belki ama kabul edilmesi gereken bişey var ki zor hayvanlardır! kedi gibi 7/24 evde tutamazsın, tutmamalısın... tuvaletmiş bilmemneymiş hepsi çözülür ev içinde belki ama esas olan şu: köpekler koşmak ister-en azından Jack Russel koşmak ister. Düzenli olarak sporunu yaptırman gerekir, aksi halde bir canlıyı mutsuzluğa itmiş olursun. Jack Russel oldukça hareketli bir ırktır ve evdeki eşyaların senin için önemliyse bu ırkı bir daha düşünmen gerekir.

Bir dönem barınak gönüllüsü olarak bir kazan çorbaya yarım tutam tuz atmaya çalışmıştım, o dönemde İstanbul’un şu gerçeğini gördüm: çok sevilerek, çok istenerek, hayaller kurularak evlere davet edilen köpek dostlarını hiç acımadan, gözlerinin yaşına bakmadan sokağa bırakan o kadar çok insan var ki! İşte bu yüzden bir köpek sahiplenmeden önce bir milyon kez düşünülmesi gerektiğine inanıyorum! En ufak bir çekincen bile varsa bence bir süre daha bekle! Belki koşulların değişir, belki düşünce yapın değişir, vs… Ama asla belki köpeğim değişir-değişiktir diyerek yola çıkma lütfen.

Adsız dedi ki...

yukarıdakı yorumcu kardesımız
dogru yazmıs,bıraz bekleyın :)))
mehmet

KUGUU dedi ki...

INCEGULcgm gercekten cok seker. Ama reklamdaki kadar da hiper bir sey, yani biraz seninle benim gibi:))

YAGMURcgm artik isimlerini karistirir oldum vallahi:) bence kedi de kopek de guzel ve dost hayvanlar.

CHAYATcgm soylediklerinin hepsi dogru ve sonuna kadar sana katiliyorum. Iste bu Jack de aynen dedigin gibi sahibi tarafindan buyuk hayallerle alinmis ama simdi bir kac ay sonra artik bakilamayan yeni yuva aranan/satilan bir kopek aslinda:( Ote yandan dedigin diger msj da dogru: ben su anda dogru karar verecek durumda dglm. Bunu da biliyorum canim:)) tskler.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

bak şimdi!:(( ben sana kedi iyi dosttur da, köpek değildir demedim ki.
bizimki bahçeli ev.köpeğimizde vardı,onun bağlılığı hiçbirşeye benzemez.sahibi için canını verir.
ben evin içinde köpekle ilgliyazdımonca yazıyı.
sonra chayat'ta ne kadar doğru şeyler söylemiş.
neyse,karar senin tabi.öpüyorum çok.

KUGUU dedi ki...

bak simdi:))) neden alindin sen YAGMURcgm. surc-i lisan ettimse affola:))

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

rica ederiiim.:)))

Chayat dedi ki...

eh işte! yeterince düşünmeden edinilen dostları satılığa çıkaran bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki! sen de iyi düşün, eğer gerçekten bir evcil dost edinmek istiyorsan ve bu bir köpek olacaksa detaylı bi şekilde konuşuruz!

bu arada gülf'ün son comment sayfası benim dışımda ama benimle ilgili detaylarla çok işgal edildiği için orada yazmıyorum ama evet ben TED'liyim :D

birten dedi ki...

bazen insan kendisiyle okadar mesgul olyurki,bunu eve biri geldigi zaman anliyorsun,onun sorumlulugunu aldigin zaman anliyorun...eger böyle bisey düsündüysen kugum,eve girdikten sonra herseye katlaniyorsun,alisiyorsun seviyorsun cünkü..ama kararsizsan bosver,kararli oldugun zaman böyle bir sey yap bence...senin ne istedigin önemli olan tabiki,istiyorsan hic durma derim seni mutlu edecekse,git al getir..ama hala düsünüyorsan tam olarak istemiyorsun belki...
ben karar veremedigim zaman vazgecerim,bir iki gün beklerim eger bu kararim beni üzüyorsa alir gelirim yada yaparim;))ama bu karardan dolayi icim rahatladiysa oazaman dogru karar vermisimdir derim...
ben köpekleri cok seviyorum ama kendim bakmaya gelince onu göze alamam galiba;))
umarim dogru karari verirsin,kolay gelsin..ama fazlada düsünme

renkler dedi ki...

Canım, bence saçını boyatma. pişman olacağın şeyleri neden yapıyorsun ki? Git kendine yeni kıyafetler al. Bu ciciler seni biraz oyalar. Zavallı saçlarınla uğraşma artık...

Jilfeym dedi ki...

bosver beklemeyi falan hemen al.
o senin hayatini degistirecek zaten, hic merak etme.
bana kedim ile ilgili söylenenleri dinleseydim, şimdi bir kedim olmazdı.
sevgiler:)

Age35 dedi ki...

Çok iyi düşünmek lazım çokkkk... kuğumcuuuuum...

Adsız dedi ki...

bakın şimdi köpek bakmak sorumluluk
ister.hergün suyunu-mamasını verceksiniz.sevgi göstereceksiniz.
sabah,akşam gezdireceksiniz.bakın bu gezdirme çok önemi;kakasını dışarda yapsa iyi olur.sonra kazayla halının üstüne kacırabilir.
birde dişi ise ruh saglıgı acısından duzenlı çiftleşmeside lazım,yoksa ruh dengeleri bozulur.
ben biraz köpek pedogogumuyum
acaba:):) kucak dolusu sevgiler,
Mehmet.

ERDIL dedi ki...

Kugu kardesim yorum yazanlarin hepsine katiliyorum.Bir noktaya kadar.Bazi seyleri cok incelemeye kalkisirsak hic bir adimi atmaya cesaret edemeyiz.Eger bir hayvan almiya niyetlenirsen ister kedi olsun isterse köpek isterse bir kus.En önemli olan sey onunla ilk andaki iletisimindir.Eger onu seversen o da seni severse hic bir problem yok.Yok aksi olursa o zaman birbirinize katlanmaktan ileri gidemez o da bir noktaya kadar gider sonu ise hüsran olur.
Bir gün yasamis oldugum bir öyküyü
Pembe Gazeteye yazarim.Eger evini böyle bir canli ile paylasmak istersen.Onun sana emin ol bir yükü olmaz.Yapacagin tek sey sana onun verdigi kadarini ona vermendir.Agliyan bir genc kizin göz yaslarini ufacik patisi ile silen bir kedi.Tuvaletini arabanin icersine yapmamak icin kendi kolunu isirarak kanatan bir köpek.
Eski sahibinin sesini telefonda duyupda kalp krizi gecirip ölen bir muhabbet kusu.
Bilmem bir seyler anlatabildinmi.
Saygilar.

Adsız dedi ki...

kuguu tekrar ben kusura bakma.
hayvan seven ınsandan korkma.
ancak onu vuran avcılardan kork,
ınsanoglu cok deha fazla vahşi..

birde blok yazılarını ınceledlm.
cogu duygu yuklu..ancak sen bazen cok tedbırlısın..yorumların!!
sızın burcunuz ıkızlermı?

ancak sunu samımıyetle soyleye-
bılırım;her ne kadar ara sıra
duvarlarda orsen sen ıyısın.. ve
sana dusecek bır hayvanın sorumlulugunu fazlasıyla ustlenebılırsın.cunku sen ınsanları
bıle kıramıyorsun..ıyı bır mısafırperver oldugunda bellı..
ancak kır su duvarlarını..zor degıl
kır yabancılara karsı duvarlarını.
sevgi ve mutlulukla kal,Mehmet

Adsız dedi ki...

bu arada ben uzun bır yolculuga cıkıyorum.4-5 yıl sonra kısmet olursa yorum bırakırım. (m)

Annelog Atölye dedi ki...

Çok da innncecik düşünmeden, istiyorsan hemen al derim Kuğucum.

KUGUU dedi ki...

CHAYATcgm cevabimi sanirim az sonra yazacagim postta bulacaksin:) Ve evet demek ceken o ruh iste!!!:))

BIRTENcgm o kadar dogru soylemissin ki. ben de aynen boyleyim, birseyi alayim mi alsamammi ay yapsam mi diye bir kararsiz kalirsam o yapsamda icime sinmez, alsamda hic giymem mesela. Ya da bazen bir seyi bir goruste begenirsin alirsin tepe tepe zevkle hep giyersin, iyi ki almisim dersin. Dusunmeden yaparsin ve iyi ki yapmisim dersin. Evet ben arada kaldim ve bu lehte olmadigi icin bilincaltimdan kendimi frenliyorum aslinda- alsam mi diyerek.

RENKLERcgm,theAlisveriskolikim benim:)) Cidden kendime niye yapiyorum ki bunlari. Kiyafet almak ta simdi fayda etmez hepsini kokten duzeltecegim ben.

FINDUKumGULFIcgm, kedinin resmini sahi neden hic koymuyorsun bloguna. Ve bana anlatacagin seyler olmali- bekliyorum "surf diyari masallarini":) Not ve hayir kesinlikle sen zor mor degilsin, dunya tatlisisin.

AGEcugum canim benim, gozumuzu yollara diktiren hatun kisi:)) Zaten cok dusundugum icin fren yapiyorum ya. Kesinlikle onemli. Ben alipta ay yapamadim diye birakabilecek bir tip degilim cunku.

KUGUU dedi ki...

ERDIL BEY cok sagolun, evet anlattiniz, hem de cok guzel anlattiniz. Duymak isteriz hepimiz bir gun bu guzel gercek yasanmis hikayeleri elbette.
Sadece cok dusunmek, cok incelemekle cesaretimi kendim mi kiriyorum diye de supheye dustum simdi yeniden....

ANNELOGcgm canim benim, kararim az sonra yeni yazida:) Ne guzel birerbirer donuyorsunuz blogistana geri. Arayi acmayin:)