Cuma, Ağustos 31, 2007

MA.RLEY VE BE.N

Evime ve hayatima arkadas olacak bir yavru kopek alayim mi konulu onceki yazima gelen hepinizin yorumlari cok guzeldi ve GERCEKTEN cok cok anlamliydi. Burasinin guzelligi bu iste: gercekten karsimizdaki blog dostumuzu sahipleniyoruz, onun icin dusunuyoruz, yardim etmeye calisiyoruz. Klishe degil, hepsi gercek. ve bir kez daha oraya yazan herbirinize tsk ederim.

O gun tam yagmur oncesi, iceri girersem ciktigimda saganaka yakalanacagimi bilmeme ragmen, bir an once ilerlemektense bulundugum yerdeki kitabevine girdim yine de:) 2 kitap aldim, biri bu - Marley ve Ben :)) Hic dusunmeden aldim. Ve eminim okudugum anda kopegi bir kez daha almak isteyecegim, iyice gaza gelecegim:). Kapaktaki resmine bakar misiniz.



Bir köpeğin 'özellikle Marley gibi başbelası bir tanesinin' insanlara hayatta gerçekten neyin önemli olduğu konusunda yol göstermesi mümkün müdür?
Ona kalbinizi verirseniz, o da size kendininkini verecektir. Ve o kalbin içinde sakadakt, cesaret, sadelik ve neşe olacaktır. Gazeteci bir çiftin, dünyanın en çatlak köpeği Marley ile yaşadığı birbirinden komik gerçek maceralar içinizi ısıtacak, kalbinize dokunup, hayata farklı gözlerle bakmanıza neden olacak.



Ama artik kararimi verdim. Almayacagim. Cunku ben alirsam dayanamam, bakamiyormusum olmuyor diye geri de veremem ya da barinaga birakamam ben. Ve hala cok istiyorum seviyorum. Hatta bir kedi ve bir kopek, 2 yavruyu ayni anda almak ve birlikte buyutmek istiyorum. Evet bunu da cok hayal ediyorum. Belki sahiden cok ince dusunuyorum, yuregimin goturdugu yere genelde gitmem galiba ben boyleyim:)) (bunu da araya sokuyorum!! ilahi ben).

Ama hayir su anda hayatimdaki bu karisikligin icinde dogru bir zaman degil bu. Bu firtina icinde bana huzur ve keyif verecek diye dusunmeme ragmen, yok almayacagm. Ama hayalimden yada fikrimden de vazgecmiyorum. Dogru zamani gelince ben bunu yapacagim- ikisini de alacagim ayni anda:)

Bir evde Kuguu- Kedi- Kopek, "trio-K" grubu olarak yasariz ne var:))

Kuguboynu,theKarariniVerdi!

8 yorum:

Age35 dedi ki...

Kuğucuum doğru karar verdin bence neden dersen ;yakın arkadaşımın bir köpeği vardı ve onu kaybettiği zaman girdiği depresyon hakikaten çok yıpratıcıydı.Sende duygu insanı olduğuna göre hastalansa ayrı üzüntü,gezdiremedim ayrı üzüntü,ilgilenemedim ayrı...İyi oldu iyi..

ABİ dedi ki...

çok doğru bir karar..
ben bu yazıyı yazıp içimi dökene ve rahatlayana kadar üç ay her gece ağladım..
en azından şu anların için.. bekle azıcık..

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Zamanı gelince. Evet en doğru karar bu. Her şeyin zamanı gelecek elbet değil mi? Çok öpüyorum canımmm.:))

nilly dedi ki...

Kopek bakmak cocuk bakmak gibi. Nasil cocuk icin oturup dusunuyorsak bir kopek alirkende o sekilde dusunmeliyiz. Sabah aksam tuvaetiydi, mamasiydi, yuruyus ve oyun oynamalariydi derken oldukca vakit aliyor ve sabir istiyor. Yani yanima buzus ben senin tuglerinle oynayayimla gecirtirilemiyor. Verdigin karar dogru olmus. Daha hazir oldugun bir zaman alirsin.

Chayat dedi ki...

bazen yüreğinin götürdüğü yere değil de kafandaki mini minnacık bi soru işaretinin götürdüğü yere gitmek daha iyi sonuçlar doğurabilir. herşeye kalbimizle çözüm arasaydık çok yara alırdık, çok yaralardık sanırım... o yüzden bu soru işaretini takip ettiğine sevindim ben kendi adıma! doğru anda, doğru bir ırkla herşey çok daha güzel olabilir! biraz daha sabır... aradaki bu zaman dilimini kitaplar okuyarak, evcil hayvan bakımı konusundaki teorik bilgilerini arttırarak geçirebilirsin. daha çok kamçılıyo insanı bir köpek sahiplenmek konusunda belki ama bilinç düzeyin de yükseldiği için doğru zamanı sezmen daha kolay oluyor...

bu arada köpeklere ilişkin duygusal, hoş hikayelerin sayısı çok fazladır.. ama bu durum her köpek sahibinin veya köpeğin bu mutlulukları yaşayabileceği anlamına da gelmez. o yüzden sahipleneceğin yavruyu seçmek bile başlı başına bir iştir.. sana uygun olan, beraber mutlu olabileceğiniz yavru kendini zaten belli eder-hem de hiç ummadığın bir şekilde... acele etme, merak etme, zamanı gelince zaten olur! ;)

KUGUU dedi ki...

AGEcugum evet haklisin cok uzulurdum bir seyi bir kere ihmal etmem- ama etmek zorunda kalsaydim.

KUGUU dedi ki...

ABI, yazini hatirliyorum, okuyunca da cok etkilenmistim ozaman. Sana da simdi yeniden MOROyu yogun olarak hatirlattim belkide bu yazilarla. Sorry:(

INCEGULcgm evet herseyin zamani gelecek hem de en guzel sekilde gelecek. Inaniyorum! Ben de optum tatlim seni.

NILLYcgm evet aynen sadece oynamakla oksamakla gececek bir hayat degil bu. Ve bence evcil hayvan belki bebekten bir derece daha da zor. Cunku bebek neticede buyuyup cocuk/insan oluyor. Ama kopek belki seninle yasayacagi 15 yil hep sana muhtac, sen olmadan buzdolabini acip yemegini alamaz ya da cise cikamaz, degil mi?

Dogru karar verdim evet rahatladim cunku kararimi verince.

KUGUU dedi ki...

CHAYATcgm, sen gercekten cok olgun bir kisiliktesin. Evet zamani gelince - gelirse- olacak biliyorum canim. Ama simdilik bu konuyu rafa kaldiriyorum artik.