Cuma, Ağustos 24, 2007

DIKKAT PATLAYICI MADDE DOLU :)

- Dun gece yine bir suru blog okumaya calistim, hala listem tamamlanmadi ama maalesef. Sil bastan'a yakin durumdayim.

- Bu arada okuyup ilk defa yorum birakmadan gectiklerim oldugunu farkettim. Uzuldum. hepsini telafi edebildim mi, hayir?

- NY taki konserim iyi gecti, turne icin yollardayim. Ruhumun yarisini sanal dunyaya kaptirdim galiba, gece ruyamda bile gordum:))

- Onceki gun Bolivya parlementosu goruntuleri beni cok rahatsiz etti. Nerede olursa olsun bu tip davranislar ve insanlar beni rahatsiz ediyor. Egitimsiz kaba siddet yanlisi, kisaca "adam olmayan insan" tiplemesi. ve ne yazikki yurdumda da hem cok var, hem gittikce artiyor:(

- Daha onceki gun ise Ayasta 150 gencin kinalar yakilarak, Turk bayraklarina sarilmis sekilde halaylarla davullu zurnali askere yollanmasi ise beni aglatti. Allahim hepsini ve tum Mehmetciklerimi korusun, hepsi evine saglikla donsun insallah. (Ben hic dayanamam Mehmetcik goruntulerine, programlarina filan)

- Kina dedimde elimdeki kina hala duruyor sayilir. Helal olsun, kaliteli kina imis. ve hala memnunum.

- Sacimi kestirdim de ne oldu, fonlet ama yine de ense ac atkuıyrugu yap- tipik vasat bayan goruntusu seklinde.

- Omrumde ilk defa bu sene 21 Agustos tarihini bu kadar net hissettim. Resmen "mevsim dondu". Yine sicak ama ayni sicak degil. Ustelik sirada ben varim, geldim kapiniza dayandim diyen sonbahar 19:30da havayi karartiyor (buradan izmirde olmadigim da anlasiliyor- ama hos bu zaten biliniyordu:))

- Bu cagrisim nereden cunku Ramazan da geldi, ve malum iftar sofrasinda siz acilis, hurma, kahvalti sicak pideyi gecip, belki corbayi bile ictiginizde TRTde izmir icin iftar vakti denirdi:))

- Tabi bu bir nostalji son yillardir, ramazanlar da bile adetten 1-2 kere davetli iftar yemegi veya is icin verilen ifatralar disinda bu bahsettigim cocuklugumuzun geleneksel ve mis kokulu anne-babali iftar sofralari artik yok bende. babam hergun ozel pide yaptirirdi. Hem bize, hem komsulara. Top patlamadan onu yetistirmek sicak sicak.... amaaaaaaan konuya bak nereye geldi. Dur Sabirsiz Kuguu 1 ay sonra yazarsin bunlari:)) Nasil olsa bol bol hepimizin aklina o sirada yine gelecek.

- Pide kelimesi yukaridaki 2 paragrafta SIKlikla gecirdigme bakilirsa evet henuz kahvalti yapmadigimi ve ac oldugumu kolaylikla anlayabilirsiniz.))

- Bilgisayarimin klavyesi yine casus gibi gezinir oldu yazi icinde. Ben dumduz yazarken, o firlayip yazinin herhangi bir yerine yerlesiyor ve orada illegal girdigi cumle icinden dvm ediyor. Kafami kaldirip baktigimda ekran corba gibi (dikkat yine yemek adi- aciiiiim:)). Delirtici bir sey bu. Formattan sonra oldu- duzgun ayarlar gitti tabi.

- Haziran sonunda hani gidip kendime zekiden bir mayo satin almistim ya. Ne oldu? oylece duruyor. Istedigim zaman onu degistirebilir miyim acaba? Ama sezondan almistim, simdi indirimler basladi bitiyor belkide, birsey de kalmamistir, hemde fiyat farki nasil halledilir acaba? Onu alip yerine bana ne ustunden bir sey verirler mi?

- Ciddi sekilde eve getirdigim pakedi ile etiketi ustunde duruyor. Bir kere bile, evde giyip bile denemedim. Bu benim garip bir huyumdur. Yeni bir seyi alip eve geldigimde ya da bana hediye verildiginde, hadi hemen denee vardir ya. Iste o bende yoktur!!! Garip ama gercek. Usenmek mi diyeyim... degil, ama sanki gereksiz geliyor. Ya gerekince giyecegim zaten o zmaan bakariz oldu mu olmadi mi, ne gerek var simdi gibi bir mantik benimkisi daha ziyade. Mesela bluz gibi cogu giyilmeden alinan seylerde bile cogunu evde hic denemeden kaldiririm, canim isteyip giydigimde ILK denememi yaparim. Biliyorum garip.

- Garip dedim de benim cocuklugumdan beri patlican yemegi yiyince agzimin ici damagim yara olur hemen. Sadece kozde patlican bir sey yapmiyor. Ama bunu kim anlar diyordum, sonradan benim gibi 3-5 kisiye daha rastladm. Ama bilmeyen aaaa olur mu oyle sey der ya hemen, girrrrrrrrrrr.

- Iste buna hayatta tahammul edemem. Ben bir sey soyluyorsam oyledir, hadi canim olmaz oyle sey denmesine sinir olurum. Ciddi sekilde siniiiiiiiiiiiiiiiir olurum. Ay derken bile sinirlendim simdi:))

- Eeee Kuguuu kaptirdin gidiyorsun. Actigin arayi kapatacaksin :)) UCTUUUUUUM...
Hepinize guzel bir cuma ve haftasonu diliyorum.

Kuguboynu,theArzuhalciGeldiHanimmmm:)

ps1: ne yapayim son kapanis cumlem bunu getirdi aklima:))
ps2: baslikgida bitince yazdigim icin, o da "dolu madde" nin evrimlesmesi ile oldu:)

16 yorum:

bething* dedi ki...

Kugucummm,
ben geldim :)
bende bir tek kozde patlican seviyorum..iste ortak bir damak tadi!
iyi haftasonlari canim

KUGUU dedi ki...

Amannnn yuppi PINKYcgm de dondu geldi. Hemen sayfana ucuyorum Pembishim.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

cancağızım,yemeğini yedin miii???
şincik bensana şunu anlatacaktım unuttum.:)
ben baktım ki oğlan bana doğru dürüst bir şey öğretmeyecek.kalktım pc kursuna gittim. 2005-2006 döneminde.
sankim sekreterlik yapacakmışım gibi word,excel öğrendim. bir daha yüzüne bakmadığımiçin aklımda excel hiçkalmadı ama,format atmayı bile öğrendik yahu.
geleyim senin sıçrayan harflerini düzelteyim dermişiiiim.:))

renkler dedi ki...

Ben de birşey söylediğimde yok canım denirse gıcık olurum. Bir de birşey söylerim inanmaz, kendi bildiğini okur veya başkasından öğrenmeye çalışır, sonunda mutlaka sözüme gelir. Bir şeyden emin değilsem kesinlikle söylemem... Ayy insanlara gıcık oluyorum son günlerde zaten.

birten dedi ki...

-sanal oynunu okurken ben sen kendini anlatiyorsun sandim ve sasirdim sonunda anladim,gec oldu,zaten ben normaldede en zor anlarim ve elli kere soru sorarim:)))kit anlayisliyim,ve hep telefonla isletilen yada kandirilan olurum:))yazina cok güldüm ama:))
-pide,yemek,patlican kelimeleri ne kadar aciktiginin göstergesidir.ben patlicana bayilirim,hatta her türlüsünü yer ve agzimda tek hissettigim ne kadar güzel tadi oldugudur desem tahammülünü ne kadar zorlamis olurum;))
-benimde huyum yeni aldigim seyin etiketini giyene kadar cikartmam nedense...
-havalarin iyi olmasina sevindim,cünkü herkes diyordu iotanbul cok sicak,yaniyor diye..
-kusura bakma,yazdiklarina cevap yazmak icin böyle yaptim..kaptirdim bende hemde cok fena,böyle asama asama yazmak yazdiriyormus insani bayagi,bende kendimde bu yolu denesem iyi olucak:))

yummymummy dedi ki...

diyete basladim Kugucum.. Simdi gece gece valla canim bi pide cekti ki seni okuyunca... arasina da cokelek peyniri istedim neeeerden de geldiyse aklima:)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Askerlerimiz giderken, yüreğimin bir tarafı çok sızlıyor benim de. Allah onları annelerine babalarına bağışlasın. Bir kaç gündür yoğun şekilde asker gönderiyoruz mahalleden. Gençler eğleniyorlar, oynayıp zıplıyorlar. İnşallah böyle gülerek geri gelsinler ne diyim.:)) Turne nasıl gidiyor canım. NY konserine gelemedim kusuruma bakma. Biraz yoğunum bu ara. Umarım Paris konserinde görüşürüz.:)))

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

2.yorumum.:)
benimoğlanın tertipleri gidiyor askere.
aay dur birinin anasına Allah kavuştursun diyecektiiiim.
aklımda iken gidip arayayım.:)
aradım evde yokdular.:(

canikom bende emin olmadığım konuda kesin konuşmam.
onun için karşı çıkan bir de inat ederse sinir oluruuum.

emin değilsem de söylerim "tam bilmiyorum ama böyle duydum,kendim araştırmadım" derim..

patlıcan konusunda bir Hadis var.
"ne niyetle yerseniz öyle olur. hastalık yapar diye yerseniz yapar, şifadır derseniz şifa olur" anlamına gelecek bir Hadis.
tam yazılısını bulup yazarım inşallah sana.
küçükken yediğinde bir yara oldu belki, ondan sonra hep öylemi yiyorsun acaba?
Hadisten yola çıkarak soruyorum bunu. karşı çıkmak anlamında değil heee.
:)))

Adsız dedi ki...

kugucum :))) çok güldüm varol ne içten yazmışşın. Hee aklıma gelmişken kugu bende başladım sanırım popomunda ya :))optum

zeyno dedi ki...

Kugucummmm, blog dolaşmayı özlemişim de niyeyse dünden beri yorum atamıyordum sana ve bir kaç blogcuya daha?? Nihayet blogger izin verdi saolsun.Aç kalma sakın bi daha olur mu...
Bu arada bizim ufaklığın resimleri yayında bakmak istersen...

Jilfeym dedi ki...

popomunda da ben de vardımm galiba ama nickimi unuttum.bulayım da beraber seyahat edelim, rock band kuralı

nilly dedi ki...

Bu postun tam bir ortaya karisik olmus. Bak bende yemek kivaminda yorum seyettirdim.

KUGUU dedi ki...

ARA ARA ARAAA:( dan sonra ama bir sorun neden:))

YUMMYcgm valla ne olursa olsun yemegimi yedim:)) Bilgisayar konusunda ise demistim ya sen ashmissin diye. hem bak seninde 4 tanemi ne blogun var ama hepsine yetisiyorsun. Burada eline su dokmuyoruz senin canim.

RENKLERcgm, tamamen benzer. Ay neden olmayan birseyi soyleyelim hem aaaaa, dgl mi guzelim:(

BIRTENcgm canim hosdondun tatilden. Hemen gelip bakmaliyim. Nasil gecti tatilin?
Buarada bak gor sen yokken bana neler oldu, format yedim, sanal artizzzzzzz (adayi diyelim)! oldum. KAYRAbebek denize cup diyince ne tepki verdi, dilerim sevmistir suyla oynamayi?

KUGUU dedi ki...

YUMMYcgm vallahi tam nikine layik bir yorum olmus bu, yumyumyummm:)))
Bana da nikin bunu cagristiriyor bak. Diyetin hayirli ve kolay olsun ANNEcik. Ya YUMMY baksana asil bu blog dunyasinda super marifetli yemek pasta tarif eden arkadaslarimiz var ya, izlemeye doyamiyorum cogunu, bazen okuyup, agzim iyice sulanip, kendimi mutfaga zor atiyorum vallhi. Ilk oyle baslamistim ben zaten buralara:)

INCEGULcgm gozlerim seni NY ta aradi ama dun Toronto da bugun Montrealdeym hayatim. Paris'te konserim ne zaman var bilmiyorum, dunya turnesi programima bakmam lazim:)) Ama harbi yorucu olmaya basladi bu turne:)
Tum MEHMETCIKlerimiz gulerek gelsin insallah. Amin.

YAGMURcgm senin oglanin tertipleri ne demek ayol, seninkininde cagi geldi mi yani? Ne zaman? Hayirlisi ile insallah ya Rabbim.
Ve patlican ile hadisinin alaksi yok canim. Hele kozde salatasina bayilirim:)) Ama o patlicanin icindeki bir maddeden oturu bazi insanlarda boyle reaksiyon veriyormus.

AZIMLIcgm sahi basladin mi sen de, hangi sehirdesin?

KUGUU dedi ki...

ZEYNOGUNcgm CINKO nun resimlerine bayildim. kemirme resimlerini gormesem inanmazdim, hel ilk resmi cok cok masum gozukuyor:)) Yolunuz acik olsun. Biliyor musun ben de hala ariyorum:))

GULFIm,theKavrulmusAsabiFindikim...benim turne programi cok yogun. Sen de bul nikini ve gel hadi:)

NILLYcgm bak zaten su anda su saatte yine acim , yorumun super geldi.... Uhmmm ortaya karisik kebaplar:))