Pazartesi, Ağustos 13, 2007

DELI BIRSEY BU: POPOMUNDO

Dun aksam blogdan bloga kuguu kanatlarimla ucarken, ki bazen birine yapilan yorumdan begenirsem veya birinin yandaki linkinden adini ilginc bulursam secip oylesine dolasirken tarzi ucustayken, inanin kimdi hatirlamiyorum ama ilk kez okudugum birinde virtual life oyunlarindan birinden bahsedildigini okudum. (bir cumle 5 satir; helallllllllll Kuguucgm:))

Daha onceki cok meshur Sims ler veya Second Life lar benzeri bir oyun. Birkere second life a girmeye kalkmstm aylar once, daha registrationda daralmis, vazgecmistim. Ama dun nasil oldu bilmiyorum ben bu oyuna kaydoldum. Oyunun adi: "Popomundo".

Simdi de 2 saattir icerideyim:)) Calisiyorum haril haril. Nasil oynandigini falan bilmiyorum. Romada bir karakterim. Annemin verdigi 21 baslangic gorevinden 10unu tamamladim(aferin bana). Bir ise bile girdim az once. Henuz 1 kurusum yok, alisveris yap denen bir gorevi yerine getiremiyorum dolayisiyla:) Bu oyundaki herkes sarkici/sanatci adayi. Hahahaha, inanabiliyor musunuz ben ve sarkici olmak... ben de sokaklarda sarki soylemeyi sectim simdi baslangicta sosyal olarak, ama bos duracagim sanmayin bir de sarki bile yaziyorum, beste bitmis dun gece ben uyurken sozlerde takildim hala:)) Grup kurdum grubuma birini bile davet ettim.

Ya bu nasil bir sey bilmiyorum. Ama sardi gibi. Anladigim da yok henuz, guidebook okumayi da sevmedgm icin kendi capimda Romada yasiyorum hadi bakalim:)) Romayi sectim kayit olurken,:) yabancilik cekmeyeym diye. Karakterleri falan oyun belirliyor, sen birini seciyorsun baslangicta.

Benim karakterin yaninda 20 saattir uye yazarken, cogunda 300-500 gundur uye yaziyor. Bunlar sirket kurmus zengin olmus insanlar.

Ay neler zirvaliyorum bilmiyorum ama ben oraya gidiyoruuum. Var mi gelen:)

Kuguboynu,theStar:)

EKLEME: Bu sabah uyandigimda 86 usd kazanmisim megerse. Ama maaslar cuma gunu odenecek. Yoksa az once 3 misli paraya bir is buldum ama bundan ayrilmam lazim, ilk maasimi alaym bari diyorum bekleym yani:)) Bu arada oyunda gunler ve haftalar hizli geciyor, resmen yaslaniyorsunuz. Oyuna girerken sectiginiz karakterler hep 19-21 yas civari, basta daha buyugunu aradim bulamamistim meger bundanmis, hizli cokmyelim diye. Kidemliler 26 yasinda falan:)) Ayrica dun aksam eksisozlukte 9 sayfa bu oyunu okudum, yerlere yattim. Sarmasi bela oluyor yanliz anlasilan. ben nasilsa cabuk bikarim. Oyunda da blogun var, ama onlar senin yerine yaziyor. Alin benim blogumdan parcalar:

2007-08-14
Önemli bir gazeteciyle röportaj yaptım. Sanırım iyi geçti.
İçeri girmeye param yetmediği için, spor salonunun kapısının önünde biraz şınav-mekik çektim.
2 Çaylak Puanı kazandım.

2007-08-13
Bir konuşma yaptım ve vasat geçti.
Yeni şarkım üzerinde çalışmaya başladım.
X Jam - Rome isimli mekanda tezgahtar olarak işe girdim.
Biraz müziğim üzerinde çalıştım.
Arkadaşlarımla sohbet ederek zaman geçirdim.
2 Çaylak Puanı kazandım.

2007-08-12
Biraz müziğim üzerinde çalıştım.
Arkadaşlarımla sohbet ederek zaman geçirdim.
2 Çaylak Puanı kazandım.
Yeni şarkımP üzerinde çalışmaya başladım.
X adında yeni bir sanatçı yarattım.
Popomundo'ya girdim

18 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Bu ara etrafımdaki herkes bir oyuna takmış durumda. Köy kuruyorsun böyle, askerlerin var, saldırıyorsun hammadde alıyorsun falan.:)) Ama, seninki de başka bir ilginç. Sen şimdi şarkıcısın, orada başka bir hayat yaşıyorsun ve blogun bile var öyle mi oluyo. Yalnız bu tür oyunlara sardın mı ayrılması zor oluyormuş, haberin ola. He bir de meşhur olunca bizleri unutma.:))

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
KUGUU dedi ki...

FIGcgm sabah bir merak actim herkes gibi, ama bende cok uzun surmez saniyorum bu diyorum, yine de buyuk soylemeyeym. Burada cocuk bile doguruyorsun, mesela baba oldum diye isyerinde pc basinda ciglik atanlar bile varmis. Dur bakalim nereye kadar gider. Bu arada turkler oyunu istila etmis durumdalar/mish.

Chayat dedi ki...

alla alla! enteresan! ben kendi hayatıma zor yetiyorum bi de sanal hayat mı kurucaz? :)

Adsız dedi ki...

2.emailinizide aldık cok tşkler.
beni şımartıyorsunuz.Sevgi ile öptüm. H O T C O F F E E

Adsız dedi ki...

2.emailinizide aldık cok tşkler.
beni şımartıyorsunuz.Sevgi ile öptüm. H O T C O F F E E

Adsız dedi ki...

TABİİ TABİİ NE ZAMAN İSTERSEN KUGGU

HOTCOFFEE

Adsız dedi ki...

TABİİ TABİİ NE ZAMAN İSTERSEN KUGGU

HOTCOFFEE

Adsız dedi ki...

YA DUSUNDUMDE 2.PARAGRAFIN COK ROMANTIK. GERCEKTEN COK TESEKKURLER
DUSUNSENE O HAYALIMIZI GERCEKLESTIRDIGIMIZI

HOTCOFFEE

paticanlar dedi ki...

canım güzel kahkaha attırdın bana.:) senin çaylak puanlarını seveyim ben.:)

Adsız dedi ki...

KUGUU EMAİLLERİNİ SİLECEM YETER AMA
BENDE 7 OĞLAN VAR,BÜLENT ERSOYDA EVLENDI.SENIN DEDIGIN BIRAZ KILOLU
BANA UYAR,ONUDA OĞLUM YAPARIM.GECEDE 6 ATIMLIK FİŞEK KALMIŞ Bİ TANESİDE ONADIR.

BİDAMLACIK ONUDA DUSUNURUZ..

TAMAM ARTIK EMAIL ATMA.SEVGILER

HOTCOFFEE

KUGUU dedi ki...

CHAYAT vallahi hic bu sanal hayatlara girmemek belki de en iyisi. Ya da belki de girmek:)) Mavi hap mi kirmizi hap mi iceceksin sen karar ver:))

DAMLACIKim caylaklik kac gun surecekbilmiyorum. Ama simdi nete baglaninca once orayai degil burayi sizleri actigima gore anla fikrimi datlim kiymetlim:))

KUGUU dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nilly dedi ki...

Benim comp. tam anlamıyla cöktü. Şimdi Tr.den ziyarete gelen arkadaşımınkınden yazıyorum. Hatta ve hatta Türkçe karakter kullanabiliyorum. Kullanmayalı çok uzun zaman olmuştu. Parmaklarim hala bildikleri yere gitmeye devam ediyorlar ama ben düzeltip diğerlerine basıyorum. 'Sıkıldım, sıkıcı' gibi nazik kelimeleri yazmayı ne kadar özlemişim meğer :P

Bu arada kınalar yakılmıs, saçlar kesilmiş, yeni kitaplar keşfedilip yazarlarla görüşülmüş, hatta bloger toplantısı yapılmış, sanal alemde oyunlara dalınmış.. mış'da, mış.. sefan olsun be Kuğum. Bende elime kına yaptırmıştım geçen hafta. Ama benimki dövme kınaydı. Resmını koyup nispet yapacaktım sana ama virusler bu nankör girişimime müdahele ettiler :)

Toplu yorum olduğu için uzun oldu artık kusuruma bakmazsın :)

paticanlar dedi ki...

canım mail adresimde bir sorun var.yollayamıyorum.
başka adresten yollayacağım:(

ABİ dedi ki...

eeEeE..Kaç para kazandın? merak ettim..
Bi de Roma'da collesium var mı?
Ekşi'ye baktım.. Bi arkadaş "İstanbul'u da eklerlerse benim hedefim Unkapanı'nı ele geçirmek olacak" demiş..:::)))

paticanlar dedi ki...

aldınmı mailimi?????

KUGUU dedi ki...

Arkadaslar zorlu gecen 2 gunden sonra merhaba.

NILLYcgm sen bir de bana sor halimi computer formatlandi az once bitti:(((
NILLYcgm bu virus vs nereden. benim bunca yillik omrumde ilk defa format atilma geregi duyulacak derecede bir hasar olustru pcimde:((
Ayrica toplu yorumuna bayildim. Sanada kendime de bolsans diliyroum canim, anladin sen onu:))

BIDAMLACIKim henuz actim ve calistigi icin sukrederek ilerliyorum henuz mailbox acmadm bile canim desem inanirsin degilmi. Ama hemen ucuyorum oraya:))
ABIcgm cesme nasildi? Once onu sorayim:)) malum hasretlik:)) Vallahi 2 gundur kopuk olunca bugun tamirde iken actim orayi en son cikarken yine sokakata sarki soylemekte birakmistm, sesim kisilmis galiba ama tamtamina 133 usd kazanmisim. ustelik yarinda maas gunu. Hadi gelin kahve ismarlayayim size romada:))
Sen ekside eski bir yorum okumus olmalisin. Zira ankarayi eklemisler ve simdi Izmir de eklenmek uzereymis. gelirsin artik sende, otobandan cikinca sagda:))