Cuma, Ağustos 03, 2007

COZUTMAYA 5 MI KALDI ACABA?

* Cok sicak, hep sicak. Ama dun gece ilk defa pencerem kapali uyudum, kotu dgldi, ama serinligin hukmu o kadarcikmis. bu aksam 7 de 34 derece idi hava yine.

* Cuma gecesi ne guzel. Ama bana ne faydasi var. ben ayni yerde, ayni sekilde ayni ruh haliyle bagliyim nasil olsa.

* Simdi TV'de dolastim izleyecek hicbir sey bulamadim. TRT-1de Devil's Advocate vardi (Seytanin Avukati) sevdigim klasik olarak siralamaya koydugum bir filmdir, ki boylelerini tekrar tekrar izlerim genelde, ama simdi 3 dakikadan fazlasina ruhum musaade etmedi. Kapattim komple TVyi.

* Lapima geldim, sizlerle gevezelik etmeye, ve muzik actim. Bir zamanlar ellerimle indirdigim yerli yabanci karisik kitapligimi calmaya basladim: tam 739 adetmis, karisik calsin ben anilarda dolasaym bakalim. Iyidir. Iyi gelir umarim.

* Aksamustu kankama telefonda dedimki: "hani yapilan arastirmalarda evini terkeden ve yillarca bir daha izine rastlanmayan evli erkeklerin pek cogunun evden bir sigara alip donecegim diyerek ciktigi belirlenmis" dedim. Az once de sms attim ben bir sigara alip donecegm:)) Evet ruhhalim aynen budur simdi.

* Yasar"Aldanirim" diyor fonda.

* O gun size kanavicemi gosterdigimden beri henuz elimi suremedm, oysa cok hizli yapiyordum. Su tasinma beni parcaladi iyice. Acilmadik tam 4 tane poset kaldi. Iyi gidiyorum dgl mi? 1 ay nerede 5 gun nerede. Ama artik "icinden ne cikacak surprizli siyah poset"ler gormek istemiyorum:)) Ben kalabalik ev sevmem zaten.

* Benim dekorasyon tarzim "minimalist" ve aydinliktir. Herseyde EKRU(kemik) renge bayilirim; kanape koltuk abajur nevresim banyo paspas takimi ve hatta galvaniz copkovam bile:)) Bayilirim, "yillardir" boyleyim, ve dergilerde baskalarinda da gorunce bayilir/im/DIMMMM! Dune kadar!! Evet aynen dun aksama kadar:))

Simdi tabi yeni eve tasininca, normalde yasadiginiz oturmus evinizde herseyi yeniden dusunup tasarliyorsunuz, yerlestiriyorsunuz malum. Dun aksam oturunca evdeki deko dergilerine bakiyordum, ilk elime aldigimda seker pembeli yesilli koltuklu badanali bir salon vardi, aaaaaaaaaaa resmen bayildim. Kendime sasirdim, kendimden korktum vallahi, ne oluyoruz falan oldum, hele pembeli hele cicekli seyler mumkunu yok sevmem/zdim ben!

Tabi hersey aslinda ruh halimle ilgili. Kinadan hatirlayacaksiniz:)) Birkac gun once "kafama son esen" ise soyleydi:)) simdi benim saclarim uzun, belime degiyor (ama stresten olsa gerek artik canli ve gur degil maalesef), neyse yine de uzun ve ben yillardir hep uzatan, 2 parmak kesilince aaaaaaaaaa kisacik oldu sacim diyen hatunlardanim. Iste esinti su sekilde geldi, tamamen degisik ve kisa kestireyim (bu kisalik omuz hizalarinda ama - ancak cesaretim o kadar, ki bu cok buyuk karar). Yillardir herkes beni bu uzun saclarimla bildigi icin, (renk degisir ama model degismez) Bunu yaparsam cidden cok radikal bir karar.

Eh simdi yukaridaki koltuklarla bu bence %100 corelasyon yanicim, ya sizce?:)) Anladiniz siz beni:))

20lerin basinda evimi hayal ederken rengarenk modern dusunurdum, sonra kemik rengine, tutun tonlarinda fonlara, perdelere bayilirken, al iste simdi gozumde pembeler turkuazlar ucusuyor. Ne yapsamki.. Sari da cok sevdigim ve her evimde kullandigim(duvar, perde veya mutfak dolabi kapagi rengi olarak) bir renktir ki simdi onu bile gormek istemiyorum.

Eyvah eyvah....

Ben en iyisi ve en kolayi bir sigara alip doneyim bari... :))

Kuguboynu,theKacasimVar!

PS: Yine yaptim yapacagimi yine yarimyamalak karmakarisik anlattim yada aslinda hicbirsey anlatmadm. Haklisiniz cok beceremiyorum. Ama ozette kacasim var demem su anda bulundugum ortamdan kacmak degil, yanlis anlasilmasin lutfen alakasi yok.
Bu epeydir suren konudan kokten kacis istegim. Tamamen yokolmak ulasilamamak gormemek bilmemek duymamak duyulmamak... Ama tum omrum bir yanda, tum ...
PS: Sezen su anda Kalbim Egede Kaldi diyor. Ne guzel bir yaz parcasidir bu.
PS: Annemi cok ozledim. Chayat-Serhat'in kirmizi tulumundan ben de giymek istiyorum.
PS: Yaz mevsimini cok seviyorum.
PS: Evet haklisiniz sizi duyuyorum, 5 bile kalmadi, cozuttum ben:)))

24 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Candan Erçetin'in bir şarkısı vardır. Çok severim.
Arada bir bir yanım, kaçsam diyor uzağa. Alsam diyor yanıma, dünümü yarınımı. Amma öbür yanım, korkak diğer yarım... gibi bir şey işte. Melodisi de güzeldir. Sen de seversin eminim.:))

KUGUU dedi ki...

Vay canina FikriminInceGulum benim vay canina. kaldim. Axdeta benim icin yazilmis. O sarkiyi hatirladim ama malum hic sozlerini dinlememisim, bulup dinlemeliyim hemen simdi. Uyunca uyuyor iste ama o yillarda birsey ifade etmezdi belkide dinlemem oysa simdi ... :)) Cok tatlisin. bulacagm.

KUGUU dedi ki...

sarkiyi bulamadim, adi neydi acaba bunun??

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Canım, şarkının adı "Arada Bir". Bulabilirsem veririm adresi. Tam on ikiden bir şarkı değil mi?

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

ayvazoski_kaos@hotmail.com
ekle canım msn acık ordan gondereyim şarkıyı sana

KUGUU dedi ki...

Tabi ben bunu gorene kadar yarim saat gecmis, msn e geldim ekledim tikladim seni ama sen yoksun:(((

KUGUU dedi ki...

Su anda kitapligimdaki sarki sayisi 766. Yani tam 27 adet sarki indirmisim bugun senden sonra FIGcgm. All day limewiredan candanin tum eski parcalarini buldugum indirdim, sayende yillar oncesine gittim, 4-5 tanesi bir turlu inmedi diyordum. Bunu ise toptan atlamisim karsima cikan 198 parca icinde megerse. ENNE'nin bedevileri gibi. Simdi ARADABIRde iniyor:)) %19daym:))

KUGUU dedi ki...

Siyrilmak kolay mi kendi derdinden

Arada bir bir yanim
kacsam diyor uzaga
katsam diyor onume canimi yorganimi

Ama o obur yanim, var ya obur yanim, korkak diger yarim....

kurtulmak kolay mi kendinden
siyrilmak kolay mi derdinden....

yiksam diyor su dagi
gorsem diyor ardini yarimi yarinimi

bir yanim kustum diyor o yana
korkarsan kaybettin diyor...

Kurtulmak kolay mi bu dertten...
Siyrilmak kolay mi şerrinden...

INDI & DINLENDI x 78 kez :)))

KUGUU dedi ki...

Kendi kendime konusuyor gibi oldum ben simdi burada ama birsey daha diyecegm. Okudumda. Sarkiyi dinlerken sozlerini yazmayi bile becerememisim ben bence:))
Ve evet 12den InceGulum.

zeyno dedi ki...

Kugucuummmm, bak o şarkıyı ben de çok severim, müthiştir...

...Saçlarıma bir anda karar verdim ve elle tutulamayacak kadar kısacık kestirdim, öyle güzel bir duygu ki, süper hafif hissediyorsun,şiddetle tavsiye edilir...

...Televizyon beni de sıkıyor...

...Biz karar verdik galiba, verdiğin site adresi çok işe yaradı,gerçekten çok teşekkür ederim iyi ki yazmışsın, galiba Golden da karar kıldık...

...Son olarak bir de Candan Erçetin den elbette yi tavsiye ederim...Geçicek emin ol... Seni öpüyorum...

KUGUU dedi ki...

ZEYNOcgm, burada okuyunca sitende de yazdim, GOLDEN icin cok sevindim. Site ilan no verirsen resmine ben de bakmak istiyorum. Ilgun nasil heyacanlidir simdi, isim buldunuz mu?
Saclarini gule gule kullan ama ben o kadar kisaya cesaret edebilecegimi sanmiyorum. Bir anlik delilik ben de yapacak gibyim bir yandan.
ELBETTE gececek ama nasil ne zaman... tsk ederim destegine canim.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

aaa o şarkıyı bir kere bir dizimine idi,derya alabora birisi ile beraber "ama ah öbür yanım" diye söylediklerini duymuştum ve çok hoşuma gitmişti.
kim söylüyor filan öğrenemeden kaldı aklımın köşesinde.
sağoool incegülüm.:)
durun bende bulayım şunu.:)
yok benim yarım bir yere gitmek istemiyor.
tek istediğim -evde ama lokantada değil- başkasının hazırladığı mükellef sofralara oturmak. ahçı istiyoooom yani kısaca..)
duyan da benimkileri çok obur sanır. halbuki evde sadece bir öğün yiyorlar.:( yine de yemek yapmayı sevmiyorum.
ve benim canımın çektiği üşendiğim ya da kediler yüzünden yapamadığım mamalar var.:(

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Kuğucum, benim de bağlantı gitti sonra. Ondan rastlaşamamışızdır. Limewireden indirdim ben de. Dinledim durdum bütün gece. Off ne güzel sözler, nasıl 12'den valla.:))

renkler dedi ki...

canım, Cuma akşamı azıcık bloglara bakayım dedim. Genelde ilk sana ve Yağmur Damlasına bakıyorum, bir girdim bunları yazmışsın, üzüldüm, içim sıkıldı. Ama yorum yazamadım.

Bence renkleri değiştir, hayatına renk gelsin. Ben renkli mobilyaları çok severim. Çok rengarenk değil tabi. Ama iki üç rengi kombine edersen çok güzel oluyor. Bendekiler kahverengi- turuncu (cart değil) beyaz. Ara ara kırmızı objeler de atıyorum. Ama bu renkler biraz demode oldu bu sene. Eh ne yapalım...

KUGUU dedi ki...

YAGMUR kediler yuzunden yapamadgn mamalar neymis, ne olabilir gercekten merak ettim???

FIGcgm rastlasiriz daha nasilsa. Ben cok az aciyorum ama artik bakmaya calisacgm:)

RENKLERcgm gozumun onunde renkler ucusuyor vallahi...:))

Chayat dedi ki...

Geçen sene Mayıs-Haziran aylarıydı galiba! O kadar gidesim vardı ki! Yurt dışından ne olduğu belirsiz bir iki iş-güç ihtimali çıkmıştı, hemen sarılmıştım! Sonra durdum, sakinleştim, düşündüm, taşındım... Gidemedim! Gitsen ne olacak?

Gitmek istediğin zamanlarda genelde yalnızlık cazip gelir! Ha bir de gideceğin için kıymete bineceğin yanılsaması! Ama farkedersin ki bu hislerin hepsi gidene kadardır! Gittiğinde yalnız olursun... Geçici de değildir üstelik, tamam geçicidir belki ama zaman alır! O yüzden gitme kararını içinden gitmek gelirken verMEmek lazım! Bilmem anlatabildim mi! Anlatamamış olabilirim, Türkçe'yi pek kıvıramıyorum zaman zaman!! :)

Ben de bi şarkıya takıldım bu sabaha karşı şehre dönmek üzere direksiyon sallarken! Sertab'ın bi şarkısı... “Kendime benzettim yanışlarını-Yönsüz yolsuz kanat çırpışlarını-Eğilmeden güneşe, özgür kalışlarını-Bir mevsimlik hayat buluşlarını!”

Zaten severdim, bu sabah içime içime söyledi o şarkıyı Sertab!

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

mesela kase kase puding,spangle. mesela yani. ençok yapamadığım şey sütlü tatlılar:(
buzdolabı kedi tavuğu dolu yer yok.
kışın yapsam dışarıda tutsam her tarafta geziyorlar. buzdolabının üstü Maydanozun yatağı.:(

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

şu golden köpek mi? dur gidip oraya bakam.:)

KUGUU dedi ki...

SERHATcgm Sertab sarkisini icime soyledi demissin ya.. ya ben senin tanimlamalarini sefiyom cok ya.
Dur hemen onuda indireym, hatta bugunde silme sertab mi indirsem. Ama adini bana vermelisin, sarkiyi tanidim galiba ama adini falan ben cikaramam malum.

YAGMURcgm hic aklima gelmezdi setustu sogumaya birakilan kaseler ve kediler yuzunden puding ozleyecegin... hay Allahim:)) Ve evet golden bir kopek. Bak senin yavrular icn sen de oraya ilan verebilirsin aslinda- ucretli ucretsiz petler bulunuyor orada.

Jilfeym dedi ki...

kugucuum, ben de çok gitmek isteidm bir aralar serhat gibi...deli gibi uğraştım, döndüm döndüm baktım yine olduğum yerdeyim.sonra o olduğum yeri sevmeye çalıştım..
kırmızı tulum falan da giyecek durumda değildim artık, eeh dedim, findukcum, gel kendine, sarıl hayata, tutun dallara..
:(
yaşanıyor işte bir şekilde.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

birde en sevdiğim tatlı onlar oluncaaaaaa.:(
buzdolabım çook büyük değil. hani bakkalda satıverseler gardrop tipi buzdolabını:) hemen koşup alacağım.:)
tabi sana kedi vereyim
derken,sen bir kedi ile bunları yaşamazsın korkma.:)
yok biz bilmediklerimize kedi vermiyoruz. yoksa isteyen oluyor arada. güven telkin etmezse vermiyoruz. onun için oradan bilmediğim insanlar geliir.:(
ben bakayım derken,Zeyno hanımın orayı kasdettim. :)=

KUGUU dedi ki...

Canim GULFIcgm benim, yerinden memnun olmamak dgl ki bu... Yine de sozlerin bnm icin cok degerli. Ve haklisin herkes kendi derdini en buyuk saniyor, herkes bir sey yasiyor. diyecek kadar da olgun ve bilincliyim ve icinden cikamyrmmmmmmmmm:(

YAGMURcgm tatli cok seven ama hamur isi tatlilari seven, sutlu tatlilar ilk sirada yemeyen biri de olsam bundan sonra aklima hep sen geleceksin. Hay Allah ya. Kedilerin giremedigi bir oda yok mu oraya falan koysan yaptiktan sonra ?

Chayat dedi ki...

şarkının adı "bahçede" kugucum! sağol bu arada :)

KUGUU dedi ki...

CHAYAT sen de saol, hemen ariyorum parcayi.