Çarşamba, Ağustos 08, 2007

BIR YENI YAZARLA TANISTIM

Kitapsever....
Kitapkurdu...
Kitapkolik..

Kitabevinde yegenimle kendimizi kaybederiz, her seferinde en asagi 1 saat zaman gecer, hem de nasil gectigini anlamadan zevkle.. Elimize sepetimizi alip once ayri ayri dolasiriz, yeni cikanlara bakar, istediklerimizi inceler, bazi kitaplar hakkinda kendimizle ilgili o anda espriler yapar guleriz; herkes begendiklerini sepetine toplar, aliriz. Oda benim gibi kitapsever oldu cikti. Birkac yil once onu kitabevlerine ben gotururken simdi o teyze hadi gidelim diyor, ve bu beni cok mutlu ediyor.

Okullar kapanmadan hemen once yaptigimiz son gezimizde hem kendime, hem ona yaz tatili icin de ayrica yine kitaplar alirken, yeni cikanlarda kendim icin bir kitap aldim elime. Adi "Yaratici Yazarlik Kursu" idi.. Kitabin arka kapagi soyle basliyordu: "pazar gunu annem oldu; ben de sali gunu kursa yazildim. Tabi ki yazar olmak icin...." diye dvm ediyor. Gelisim serisi kitaplari sevmem, oyle gibi geldi adI bana, ama bu ilk cumle beni vurdu ve sepete attim.

Sonra eve geldim diger aldiklarimla birlikte incelerken farkettim ki aslinda roman degil bir oyku kitabi imis. Ve acikcasi ben oyku kitaplarini da cok tercih etmem (pek yumusatarak yazdim degil mi:))?) belki orada farketseydim o ilk cumleye ragmen almaktan vazgecerdim, emin dglm.

Birkac aksamdir okuyordum, dun gece bitti.
Tek kelimeyle MUH-TE-SEM oykulerdi...

Herbirini, ama istisnasiz her bir oykusunu cok begendim. Her oykunun sonunda iste bu en guzeli idi diyerek yenisine basladim, bu sefer o oyku bitince bu da cok guzeldi oldum. Bayildim, takdir ettim, keyf aldim.
Yazar Hakan Iscen- Everest Yayinlari.

Iyi ki almisim. Size nasil anlatsam? Kalemi yazara veriyorum ve aynen ben de boyle dusunuyorum ama yazari ve tarzini bu kadar guzel anlatamazdim diyorum:)) Buyurun:
"... aslinda benim yazarak yaptigim farkinda olarak veya olmayarak baskalarinin hayatindaki parca tesirli alintilari biraraya getirmek. Cevremdeki aynalari sessizce kirarak yerdeki parcalardan yeni bir alinti yapiyor, kendimle sirliyor, catlaklari sadece gerektigi kadar gizliyorum. Metni okuyup aynaya bakan kimse parcalanmis yeni bir gerceklikle bulusuyor....."

Simdi herkesin zevkli farklidir. Mesela en yakinim, en biricik dostumla yillardir birbirimize tavsiye ettigimiz kitaplardan, alir okuruz ama ikimizde digerinin illa okumalisin dedigi kadar ayni zevki almayiz, cunku farkliyiz.

Birde kitaplari okurkenki hayatimizin zaman diliminde, yani o ana dek kisa veya uzun, yasadiklarimiz hayatimiz ruh durumumuz da cok onemli bence. Bazen bazi kitaplar "Tam Zamanini" buluyor elimizde olmak icin.

O yuzden size de bunu bu 2 dipnotla birlikte tavsiye ediyorum, ama yine de ekliyorum: mutlaka okuyun, bence pisman olmazsiniz:))diyorum. Cok coook basarili bir ilk kitap.

Kuguboynu,theKitapsever..Kitapkurdu..Kitapkolik.

6 yorum:

Jilfeym dedi ki...

hemen alıp okuyacağım!kendime tatilde zevkle okuyacağım bir kitap arıyordum, iyi oldu!sağol kuguucuummm

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Çok hoş ve etkili bir anlatımı var. Sanırım kendimize aynada şöyle bir bakmak adına faydalı olacak. Tam zamanında eline geçmiş olmasına sevindim. Bazen gerçekten kaderden kaçılmıyor galiba.:))

nimetin.blogspot.com dedi ki...

kitap okuyamayi bende çok severim. ama...ama...ama....


nimet

renkler dedi ki...

Kitap okumak çok faydalı bir terapi de aynı zamanda... Çok seviyorum. En xor zamanlarımı kitap okuyarak atlatmışımdır.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

canım kitap zevkimiz uyuyormuş. Tatlı da pek uyuşamasakta.hahahaha.
yok ama sütlü tatlılardan başka,ekmek kadayıfı ve tulumbayı çok severim.:)
ama gelişim kitaplarını da öyküleri de sevmem.
ama bunu merak ettim.okuyacağım inşallah..)

KUGUU dedi ki...

GULFIm iyi okumalar ve yazmalar.

INCEGULcgm alacaksin yani??? Sana da iyi okumalar ve yazmalar canim.

NIMETcgm bu ama lar vaktim yok mu demek??:(

RENKLERcgm terapiden ziyade bence hayatin zevki be guzelim.


YAGMURcgm bak guzel tulumba olursa...ooooh bayilirim . Kitabi okuyunca bana fikrini sen de ver olur mu? Kediler ne oldu bu arada, yuvalandilar mi?