Pazartesi, Mart 31, 2008

370!



Hayatima 11 gundur yavru kopegimle birlikte giren, yani aslinda onceden de olan ama artik hergun gunde 500 posta elledigim 2 sey bilin bakalim nedir:

1- vileda kovasi, sirkeli su ve camasir suyu :)))
2- koroplast buzdolabi poseti. (bu hep vardi ama sadece mutfakta kullanirdim- simdi ise her yerde elimin altinda, bilin bakalim ne toplamak icin:)))

AMAAAA : Hic pisman dglm. Hic gocunmuyorum. Oglushum MINISHIM muhtesem benim.

Cuma gunu bendeki ilk ama kendisinin 3. asisina goturdum. Gunler oncesinden veteriner arastirdim buldum gittim gorustum icime sineni sectim. Ve asida icim acidi aynen, dayanamadim bakamadim. Tipki bebekken yegenlerimi goturdugumde gozlerimin doldugu gibi:(

Simdi asilari bitene kadar 3 hafta daha evdeyiz, disari cikmamiz yasak. Tam 3 aylik oldu simdi. Oyle sabirsizlaniyorum ki buna da. Ve de meraklaniyorum, en cok da kendi halime aslinda. Cunku ben tasmayla bir kopek gezdiremem ona bagiramam ki... vs. Bakalim nasil olacak sokak maceralarimiz? Sabah uykusunu sevdigi icin sirf , st bernard kopegini parka birakanlara neler anlatacagiz acaba?

Isim konusunda ilerleyemedm. MINISH koydum ilk gun, daha ilk dakika resmini gorunce, haberini alinca, 4 kardes arasinda direkt hemen bunu dusunmeden secince, 3 hafta boyunca yanima sehrime gelmesini sabirsizlikla beklerken, netten haberleserek resimleriyle ve videolariyla avunurken (sagolsun babaannesi mukemmel bir hayvansever insan o da)....

O bir MINISHdi ve when harry met sally meraki icindeydim.... Ve geldi. ILK anda ten uyumumuz mukemmeldi oglushumla kafesinden cikip evime kucagima aldigimda. O bir HARRY MINISH... ve Oyle kalacak gibi....




Hani cooooook eskiden-80lerde- ingiliz kamera sakalari olurdu, ufacik MiniMorris'in icinden devasa sisman bir adam inerdi hani, hatirlayan var mi?. MINISH dersem eger ileride boyle olacak diye dusunuyorum ve aslinda guluyorum. Cunku o bir Bobtail. Simdiden kocaman bile.

1 gun PAFI, 3-5 gun "Pamuko" (italyan dikkat) kaldi adi, ama ben hep Minish diyorum. Cmt gunu tamam adi BARNY olsun dedim. Bu sefer arkadasim I. begenmedi. Ya tam bir isim koyuyorumm birine soyluyorum, o begenmiyor. Hadi begenmemesi onemli dgl ama aklima takiliyor. Mesela PAFI'yi sevdim ben, ayni eski Hollywood yildizlarinin kocaman yumusacik pudra ponponu gibi birsey bu cunku, biri kalkti amigo kizlari cagristiriyor dedi orada sogudum hah tamam bu dedigim isimden. Anladiniz siz onu:)))

Dun aksam da "burnu" cok cok guzel oldugu icin BRUNO adini taktim. (evet yine italyan ne olmus :)) (hatta Franco Gasparri de olabilir, why not yanicim:))?)



Sonuc:

Harry Minish, Pafi, Pamuko, Barny, Bruno :)))) de la Kuguu:))(soyadi bu da).

Nasil isim ama esponal asilzadelerine dondu oglum bu adlarla dgl mi:)) Ama kodadi "sidikli" :)) hala ve hala ve hala:))

Saka saka tek adI olmasi lazim. MINISH ve BRUNO'yu oylar misiniz lutfennnnnn?????

Evde hijyen mijyen hakgetire artik, ne kadar ugrasirsaniz ugrasin, kendinizi kandirmayin BU IS BOYLEYMIS MEGER:(((( Ogrendim! Gormezden gelmeyi de ogrenmeye calisiyorum simdi kendimi egiterek, zira 40lamak mumkun dgl herbir yani:(

Ilk gece oda kapima koydum yatagini ve gozumu kirpmadim neredeyse; bir sey olur mu, bir sey yer mi, bogazina kacar mi, bir sey ister mi diye diye.... 2. gun sabah uyandigimda ise koynumdaydi, ustelik gercek insan gibi yandaki yastiga basini koymus sapsal tatlim horul horul uyuyordu:)) Ehhh eridim haliyle:))

3. gece de izin verdim gelmesine ama sonra artik kapimi kapatiyorum yatarken, o esikte disairda yatiyor ama sabahhhhhh..... eh yakindan gunaydinlasiyoruz cunku ozluyorum onuuuuu:))

Tamam farkindayim. Tam bir gormemisin kopegi moduna bagladigimin, ama SEVIYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORUM LEYNNNNNNN:) imza izzet:))) Aaaaa bakin Izzet adi da guzel olmaz mi:)))


Ozet: Ev hali rutini su sekilde:
Uyu, uyan, ye ic ishe, oyna yine ishe, sahibini gor eve gelince sevin kapiya kos ve hemen pesinden ishe, yala oksat kendini, ishe, uyu, uyan ishe, ye ic ishe, kos oyna ishe.......



DUNYA TATLIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM MINISHIM

IYI KI GELDIN HAYATIMA

Kuguboynu,theSidikliveTuyluMuhteseminGormemisSahibi:))

ps1: Baslik neden 370?? :))
ps2: ErdilBey evde ayni yere - tuvalete isemesini neden ogrenmiyor bu:(( Oneriniz var mi acaba yillardir tecrubeli bir kopek sahibi olarak sizin?
ps3: Sobelerin cevaplari cok guzeldi, yapanlara tsk ederim. Aycicegi hadi sira sende???

5 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

MINISH evet bence bu hoş olmuş. Yakışmış. Ya o kadar sevgi dolu bahsediyorsun ki, çok çok sevindim canım senin adına. Sen mutlu, ben mutlu. Anladın sen onu.:)

ERDIL dedi ki...

Sevgili kizim daha cok kücük biraz katlanacaksin gazete kagidi ile denemelerde bulun belki benimser.Unutma evde yalniz kaldikdan sonra seni gördügünde sevincdende su kacirabilir hatta sevincden tirtir titrer.Yavas yavas belirli saatlerde disari cikarmaya alistir.Disarda dikkatli olman lazin daha cok kücük mikrop kapmasin.Diger köpeklerle yakinligi olmasin.Ayni sey senin icinde gecerli hastalik ve tasiyicilik yönünden.Eger ara sira bilgi verirsen cevapliyabilirim e-mail adresimi biliyorsun.Dedigim gibi daha cok kücük biraz katlanacaksin.Ilerde senin evin sahibi oldugunu ögrenecekdir.Kedilerde bu tamamen tersine.
Sevgilerle.

KUGUU dedi ki...

INCEGULcgm cok iyi anladim ben onu! Ve hic sasirmadim senin generous kalbinden bunun geldigine.
Ben de SS :)) Ve de ayrica : Tsk ederim canim benm.

ERDIL BEY, haklisiniz daha 6-7 ay olana kadar bu surecekmis, dun veterineri de sizin gibi soyledi. Birde ashilari bitmeden sokaga cikmayacagiz biz, merak etmeyin Siz. Ve tekrarliyorum musaadenizle:
Aylarca dusundum ama dogru zamanda dogru esimi buldum ben:)) tsk ederim Erdil Bey, size danismaya dvm edecegm muhtemelen musaadenizle:)

nilly dedi ki...

masallah bu kopek cok tatli birsey. Onceki postuna gec kalmisim bende buna ekliyorum aklima gelen isimleri.

Rommy- ayni evi paylastiginiz icin guzel olur

Little Big - boyle seninkisi gibi bir ufak kopegin adiydi

Snowwhite - disi olsaydi super bir isim olurdu, ama malesef. O yuzden NEeeeeXT diyoruz :)

Popcorn - sanki ustunde yuzlerce varmis gibi gorunuyor

Bulut - kurtlaw vadisindeki ile alakasi yok, bu tamamen hayal bulutu gibi birsey.

Yumuk - gozlerinden dolayi :)

Jr. Kugu - hem senin, hemde beyaz :) ya da sadece jonior

Mr. Plain - cok sade ya ondan

Bickin - sert delikanli olacak ya buyuyunce :P

Capkin - ilerde maharetli olursa diyerekden

Jojo - aklima su baby tv'deki kiz geldi bir anda.

Frappicuno - hatta caramel

vanilla bean - ya benim kahvem geldi galiba

Biber - sirin geldi bir anda

yeter, imdat - bu da senin su anda bana soyeldiklerin olsa gerek :)

KUGUU dedi ki...

NILLYcgm harika isimler bulmussun. Hele popcorn, bickin ve biber'e bayildim.
Ama haklisin gec kaldin, adini koydum, BRUNO:))