Cuma, Ağustos 31, 2007

MA.RLEY VE BE.N

Evime ve hayatima arkadas olacak bir yavru kopek alayim mi konulu onceki yazima gelen hepinizin yorumlari cok guzeldi ve GERCEKTEN cok cok anlamliydi. Burasinin guzelligi bu iste: gercekten karsimizdaki blog dostumuzu sahipleniyoruz, onun icin dusunuyoruz, yardim etmeye calisiyoruz. Klishe degil, hepsi gercek. ve bir kez daha oraya yazan herbirinize tsk ederim.

O gun tam yagmur oncesi, iceri girersem ciktigimda saganaka yakalanacagimi bilmeme ragmen, bir an once ilerlemektense bulundugum yerdeki kitabevine girdim yine de:) 2 kitap aldim, biri bu - Marley ve Ben :)) Hic dusunmeden aldim. Ve eminim okudugum anda kopegi bir kez daha almak isteyecegim, iyice gaza gelecegim:). Kapaktaki resmine bakar misiniz.



Bir köpeğin 'özellikle Marley gibi başbelası bir tanesinin' insanlara hayatta gerçekten neyin önemli olduğu konusunda yol göstermesi mümkün müdür?
Ona kalbinizi verirseniz, o da size kendininkini verecektir. Ve o kalbin içinde sakadakt, cesaret, sadelik ve neşe olacaktır. Gazeteci bir çiftin, dünyanın en çatlak köpeği Marley ile yaşadığı birbirinden komik gerçek maceralar içinizi ısıtacak, kalbinize dokunup, hayata farklı gözlerle bakmanıza neden olacak.



Ama artik kararimi verdim. Almayacagim. Cunku ben alirsam dayanamam, bakamiyormusum olmuyor diye geri de veremem ya da barinaga birakamam ben. Ve hala cok istiyorum seviyorum. Hatta bir kedi ve bir kopek, 2 yavruyu ayni anda almak ve birlikte buyutmek istiyorum. Evet bunu da cok hayal ediyorum. Belki sahiden cok ince dusunuyorum, yuregimin goturdugu yere genelde gitmem galiba ben boyleyim:)) (bunu da araya sokuyorum!! ilahi ben).

Ama hayir su anda hayatimdaki bu karisikligin icinde dogru bir zaman degil bu. Bu firtina icinde bana huzur ve keyif verecek diye dusunmeme ragmen, yok almayacagm. Ama hayalimden yada fikrimden de vazgecmiyorum. Dogru zamani gelince ben bunu yapacagim- ikisini de alacagim ayni anda:)

Bir evde Kuguu- Kedi- Kopek, "trio-K" grubu olarak yasariz ne var:))

Kuguboynu,theKarariniVerdi!

Çarşamba, Ağustos 29, 2007

NASIL???




ZEYNOGUNcugum bu post sana ve ailene ve yeni aile ferdiniz Cinko'ya ithafen:))


Sizin Labrodar Cinko gibi bu da bir yavruuuu:) Fark ise bu bir Jack Russell. Kuzen sayilirlar:))

Bu Jack,theAkilOyunlariRusselltheCrowe ise ... :)))

Belki hayatima katilacak yakinda... .

Ne oneriyorsunuz? katilsin mi?

Reklamlardaki sahibini nude/cirilciplak soyup markete kadar kosturan da bu hani:=)

Basedebilir miyim. Mutlu olur muyuz? Sabah 6da uyaninca , uyandirinca...


Tamam saclarimi kestirdim boyattim yine boyatacagim antiparantez galiba koyultacagim elime kina yaktirdim delirdim deliriyorum kotulerden dolandiricilardan onursuzlardan gurursuzlardan itibarini kendi elleriyle ayak altina alacak kadar kucuk insanlardan nefret ediyorum Allahim yeter ne olur iyiyim kotuyum dalgaliyim istiyorum yapabilir miyim bilmiyorum nokta ve virgul yok sizce soru isareti var yeniliyorum sizce? yaptim iste :) bunlarda var

Kuguboynu,theNeYapsin????

Pazartesi, Ağustos 27, 2007

BOOGIE BOOGIE

oooooooooooooooole motor gibi yazacagim

inish ve cikishlardayim, lunaparklardaki boogie boogieler gibi...

ve inanilmasi guc sekilde telefonum 2 gundur durmuyor ve
acmiyorum
evet acmiyorum

ac-mı-yo-rummmmmmmmm

bile isteye kasitli sessize aliyorum.

konuyu biliyorum
konusmak istemiyorum

benimle konusulmasini istemiyorum
gerginim

konusmak istemiyorum

kankam panik galiba, habire ariyor
iyiyim diye msj yaziyorum
su anda yine ariyor.
kiyamam ona hic
bekle arayacgm seni iyiyim ben.
sen aradikca ve ben acamdikca daha da kasiliyorum.
soz yarin arayacagm. ne dun de mi oyle yazmistim sana smsle:(

istemiyorum kimseyle gorusmek su anda

secme hakkim/iz olmali. Cep telefonu cikti mertlik bozuldu.

Belki ayip ediyorum :(

bazende hic calmaz calmaz bazen de telefonun ishal olacagi tutar, alakasiz insanlar bile Allah razi olsun arar

ama tam boogie boogienin dibindeyken araninca acmak istemiyorum.
ben doncegm diye bir tek ona msj yazdim.

Hepsi gececek.
Bugun Berat Kandili.

Hepinizin kandili kutlu olsun.

Kuguboynu,theBoogie

Cuma, Ağustos 24, 2007

DIKKAT PATLAYICI MADDE DOLU :)

- Dun gece yine bir suru blog okumaya calistim, hala listem tamamlanmadi ama maalesef. Sil bastan'a yakin durumdayim.

- Bu arada okuyup ilk defa yorum birakmadan gectiklerim oldugunu farkettim. Uzuldum. hepsini telafi edebildim mi, hayir?

- NY taki konserim iyi gecti, turne icin yollardayim. Ruhumun yarisini sanal dunyaya kaptirdim galiba, gece ruyamda bile gordum:))

- Onceki gun Bolivya parlementosu goruntuleri beni cok rahatsiz etti. Nerede olursa olsun bu tip davranislar ve insanlar beni rahatsiz ediyor. Egitimsiz kaba siddet yanlisi, kisaca "adam olmayan insan" tiplemesi. ve ne yazikki yurdumda da hem cok var, hem gittikce artiyor:(

- Daha onceki gun ise Ayasta 150 gencin kinalar yakilarak, Turk bayraklarina sarilmis sekilde halaylarla davullu zurnali askere yollanmasi ise beni aglatti. Allahim hepsini ve tum Mehmetciklerimi korusun, hepsi evine saglikla donsun insallah. (Ben hic dayanamam Mehmetcik goruntulerine, programlarina filan)

- Kina dedimde elimdeki kina hala duruyor sayilir. Helal olsun, kaliteli kina imis. ve hala memnunum.

- Sacimi kestirdim de ne oldu, fonlet ama yine de ense ac atkuıyrugu yap- tipik vasat bayan goruntusu seklinde.

- Omrumde ilk defa bu sene 21 Agustos tarihini bu kadar net hissettim. Resmen "mevsim dondu". Yine sicak ama ayni sicak degil. Ustelik sirada ben varim, geldim kapiniza dayandim diyen sonbahar 19:30da havayi karartiyor (buradan izmirde olmadigim da anlasiliyor- ama hos bu zaten biliniyordu:))

- Bu cagrisim nereden cunku Ramazan da geldi, ve malum iftar sofrasinda siz acilis, hurma, kahvalti sicak pideyi gecip, belki corbayi bile ictiginizde TRTde izmir icin iftar vakti denirdi:))

- Tabi bu bir nostalji son yillardir, ramazanlar da bile adetten 1-2 kere davetli iftar yemegi veya is icin verilen ifatralar disinda bu bahsettigim cocuklugumuzun geleneksel ve mis kokulu anne-babali iftar sofralari artik yok bende. babam hergun ozel pide yaptirirdi. Hem bize, hem komsulara. Top patlamadan onu yetistirmek sicak sicak.... amaaaaaaan konuya bak nereye geldi. Dur Sabirsiz Kuguu 1 ay sonra yazarsin bunlari:)) Nasil olsa bol bol hepimizin aklina o sirada yine gelecek.

- Pide kelimesi yukaridaki 2 paragrafta SIKlikla gecirdigme bakilirsa evet henuz kahvalti yapmadigimi ve ac oldugumu kolaylikla anlayabilirsiniz.))

- Bilgisayarimin klavyesi yine casus gibi gezinir oldu yazi icinde. Ben dumduz yazarken, o firlayip yazinin herhangi bir yerine yerlesiyor ve orada illegal girdigi cumle icinden dvm ediyor. Kafami kaldirip baktigimda ekran corba gibi (dikkat yine yemek adi- aciiiiim:)). Delirtici bir sey bu. Formattan sonra oldu- duzgun ayarlar gitti tabi.

- Haziran sonunda hani gidip kendime zekiden bir mayo satin almistim ya. Ne oldu? oylece duruyor. Istedigim zaman onu degistirebilir miyim acaba? Ama sezondan almistim, simdi indirimler basladi bitiyor belkide, birsey de kalmamistir, hemde fiyat farki nasil halledilir acaba? Onu alip yerine bana ne ustunden bir sey verirler mi?

- Ciddi sekilde eve getirdigim pakedi ile etiketi ustunde duruyor. Bir kere bile, evde giyip bile denemedim. Bu benim garip bir huyumdur. Yeni bir seyi alip eve geldigimde ya da bana hediye verildiginde, hadi hemen denee vardir ya. Iste o bende yoktur!!! Garip ama gercek. Usenmek mi diyeyim... degil, ama sanki gereksiz geliyor. Ya gerekince giyecegim zaten o zmaan bakariz oldu mu olmadi mi, ne gerek var simdi gibi bir mantik benimkisi daha ziyade. Mesela bluz gibi cogu giyilmeden alinan seylerde bile cogunu evde hic denemeden kaldiririm, canim isteyip giydigimde ILK denememi yaparim. Biliyorum garip.

- Garip dedim de benim cocuklugumdan beri patlican yemegi yiyince agzimin ici damagim yara olur hemen. Sadece kozde patlican bir sey yapmiyor. Ama bunu kim anlar diyordum, sonradan benim gibi 3-5 kisiye daha rastladm. Ama bilmeyen aaaa olur mu oyle sey der ya hemen, girrrrrrrrrrr.

- Iste buna hayatta tahammul edemem. Ben bir sey soyluyorsam oyledir, hadi canim olmaz oyle sey denmesine sinir olurum. Ciddi sekilde siniiiiiiiiiiiiiiiir olurum. Ay derken bile sinirlendim simdi:))

- Eeee Kuguuu kaptirdin gidiyorsun. Actigin arayi kapatacaksin :)) UCTUUUUUUM...
Hepinize guzel bir cuma ve haftasonu diliyorum.

Kuguboynu,theArzuhalciGeldiHanimmmm:)

ps1: ne yapayim son kapanis cumlem bunu getirdi aklima:))
ps2: baslikgida bitince yazdigim icin, o da "dolu madde" nin evrimlesmesi ile oldu:)

Perşembe, Ağustos 23, 2007

SAATLER KARISTI

Hayir canim KUGUUcgm senin neyine 4 ayri blog?

Sanki birine hep yetisebiliyor musunda 4e cikti simdi bunlar...

Okudugun dostlarina da vakit ayiramaz oldun...

Birde ustelik sanal oyuna kaptirdin. hem ne fena:)))

Is guc derken... gece de gec yatar oldun...

Gun kac saatti?

Kuguboynu,theHerYerde:)

Salı, Ağustos 21, 2007

KARISTIM

Mavi hapi mi icmeliyim, kirmizi hapi mi???

Kuguboynu,theKafasiKarisiyor:))

Pazartesi, Ağustos 20, 2007

DIZI DIZI INCIYIM:)

Bugun yazamadim
okuyamadim
cok dolanamadim...

Aslinda dun aksam bir yazi koymustum ama galiba 1 saat olmadan kaldirdim. Bilmem hic rastlayan oldu mu? Kisa bir yaziydi zaten. neyse o anlik hislerime denk gelmisti, eh beni tanirsiniz vazgectim hemen:))

Birkac gundur TVde yeni dizi fragmanlarinda FIKRIMININCEGULUmuzu goruyorum))) Adina dizi yapiliyor aramizdan bir arkadasimiz icin. Cok hosuma gidiyor. Benim gibi herkes kulagini cinlatiyordur galiba EFAYCIcgm benim?? Bilirsiniz dizici degilim ama bu sezon soz bunu seyretmeye calisacgm.

Sanki dizileri haftada bir yerine her gun verseler olmaz mi? Soooooooooyle isteyen pespese seyreder bitirir, biz sabirsizlari neden dusunmuyorlar hic:) Hem nasil olsa dizi bollugu var, ayni anda yuzlercesi oynarken bir o kadari da cekiliyor. Yani neden olmasin?? Millet (ve ben de!) LOSTu cdlerden bir oturusta bilmem kac bolum seklinde izlemedik mi hem:)) gayet guzel oluyordu. Biraz sosyal hayata sekte vurur ama (hemde ciddi sekilde) ama oluversin caaaaaaaaaanim ben bu diziyi seyredene kadar sadece....

Bu arada dizide Aydan Sener var. Ya hatun bunca yildir hic degismedi, ne saci, ne makyaji, ne yuzu. Kilo almis ama, yuzu ayni. Ayni Calikusu hala. O diziyi sevmeyen var miydi acaba?:)) Yeri gelmisken rahmetli Sadri Alisik'i da bu arada anmis olalim.

Dizisi de kitabi da cok guzeldi. Ben Resat Nuri Guntekin'in eserlerini de cok severim. O devirleri de. Her zaman Goztepe-Erenkoy civarinda terkedilmis, yikik dokuk ve artik iyice gercek anlamiyla "tektuk" kalmis kosklerin onunden gecerken hayalimde RNG ve eserleri canlanir. Kimbilir neler yasanmistir, kimler yasamistir orada diye?

Yukarida kendim dedim kendim merak ettim birden, LOSTa ne oldu, hala oynuyor mu o dizi? Ben sadece sezon 1 bolumlerini izleyip birakmistim. Beni hic sarmamisti, ama simdi aklima geldi suruyor mu simdi?

Kuguboynu,theGuzellikteBirinciyim:)) (*)

(*) : sadece yazinin basi ve sonu kafiyeli olsun diye:))

ekleme : yazimi yayinladiktan sonra bloglari okumaya ciktigimda ENNE dun benimle tanismalarini anlatmis ve resmimi koymus. Cok hosuma gitti, ben de cok memnunum canim tanistigimiz icin.

Cumartesi, Ağustos 18, 2007

GETTTTIIIIIIIIIIIII :((

Bilgisayarim eskisi gibi olamayacakkkkk
getti gettttti herseyim getttiiiiii
misler gibi file larim folderlarim jpeglerim sarkilarim
getttiiii:(

bence bu is limewire dan indirdigim dosyalardan oldu.
son haftada aktif kullanip hani habire indiriyordum malum:((((

getti gettttti herseyim getttiiiiii

uhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

tipik turk kuguu seni, "bana birsey olmazci kuguu" seni....
diyemeyecegm ....
cunku backuplarimi aliyordum ama son seferinde arayi cok acmisim megerse:(

off yaaa
giden linklerimi bile istiyorum ben ya. nerede o "tikla bul"larim simdi benim ya?

Kuguboynu-the-Bukuk:))

ps: dikkatli olun dostlar, basima gelen size uyari/oneri olsun.

ps2: yanda yeni bir linkim var, tikkat:))

Cuma, Ağustos 17, 2007

OYNUYORUM

Romadaki tezgahtarlik isimden 600usd haftalik alacakken, bir baktim 1500 usd ye muhasebeci araniyor,super dedim, hemen istifa ettim gidip oraya basvurdum (istifa etmeden basvuramiyorsun)
amaaaaa
kabul edilmedm:)) skill gerekiyormus meger. Onu da ya universiteye gidiyorsun ya da skill kitaplari aliyorsun ki cok pahalilar, malum daha ben sokakta sarki soyleyerek maasa ek yapiyoru:)))
bir baska yerde satici olarak basvurdum, cekici degilmisim diye almadi o da. Oysa ben kazandigim tum caylak puanlari zeka gelisimine ayriyorum- cekicilik ve disgorunuse hic harcamadim daha. Oyunda bile akil pesindeyim yani:)) Tipimizi de biliyoruz ya, eminiz, saskin oyun senin tipine mi bakiyor kendi yarattigi karaktere bakiyor iste:))
kaldik ayazda eyvah diye hemen yeni is arayisina girdim.
ortalama tum isler 350 usd civari maas veriyorken eldeki 600 dolarlik isten de oldum dedim.
derken bir yerde temizlikci olarak is buldum.
800 dolara:)) aa ustuneustluk ise girdikten sonra bir habergeldi patron zam yapmis bana:))

SONUC: Oyun aslinda kendikendine oynuyor anlayacaginiz.

Bu arada Manu ile yakinlasiyoruz galiba, oyunda birine saril vardi. Sarilmak icin arkadas olman gerekiyor, orada konus dugmesine basiyorsun falan:) manu da acemi benim gibi yanliz. Ikimizde CAYLAKiz yani (Damlacik duydun mu canim?).

Bakmayin bana sIkIlmaya basladim bile. NES demek sen de oyuna girdin. Sen hangi sehri sectin peki? Var mi baska baslayan oyuna?

Kuguboynu,theSanalKarakter:)

Perşembe, Ağustos 16, 2007

FORMATLANDIM :(

hersey gitti
suyu inek icti
inek daga kacti
dag yandi kul oldu bitti

....
nasildi bu ama aynen oyle oldu.

Kuguboynu,theNewComer:)!!!!!

ops: malum yanda okuduklarim linkim yoktu, hepinizi sIkKullanilanlara eklede actigim blog dosyasindan takip ediyordum, bana yardim edin ortaya cikin:))

Pazartesi, Ağustos 13, 2007

DELI BIRSEY BU: POPOMUNDO

Dun aksam blogdan bloga kuguu kanatlarimla ucarken, ki bazen birine yapilan yorumdan begenirsem veya birinin yandaki linkinden adini ilginc bulursam secip oylesine dolasirken tarzi ucustayken, inanin kimdi hatirlamiyorum ama ilk kez okudugum birinde virtual life oyunlarindan birinden bahsedildigini okudum. (bir cumle 5 satir; helallllllllll Kuguucgm:))

Daha onceki cok meshur Sims ler veya Second Life lar benzeri bir oyun. Birkere second life a girmeye kalkmstm aylar once, daha registrationda daralmis, vazgecmistim. Ama dun nasil oldu bilmiyorum ben bu oyuna kaydoldum. Oyunun adi: "Popomundo".

Simdi de 2 saattir icerideyim:)) Calisiyorum haril haril. Nasil oynandigini falan bilmiyorum. Romada bir karakterim. Annemin verdigi 21 baslangic gorevinden 10unu tamamladim(aferin bana). Bir ise bile girdim az once. Henuz 1 kurusum yok, alisveris yap denen bir gorevi yerine getiremiyorum dolayisiyla:) Bu oyundaki herkes sarkici/sanatci adayi. Hahahaha, inanabiliyor musunuz ben ve sarkici olmak... ben de sokaklarda sarki soylemeyi sectim simdi baslangicta sosyal olarak, ama bos duracagim sanmayin bir de sarki bile yaziyorum, beste bitmis dun gece ben uyurken sozlerde takildim hala:)) Grup kurdum grubuma birini bile davet ettim.

Ya bu nasil bir sey bilmiyorum. Ama sardi gibi. Anladigim da yok henuz, guidebook okumayi da sevmedgm icin kendi capimda Romada yasiyorum hadi bakalim:)) Romayi sectim kayit olurken,:) yabancilik cekmeyeym diye. Karakterleri falan oyun belirliyor, sen birini seciyorsun baslangicta.

Benim karakterin yaninda 20 saattir uye yazarken, cogunda 300-500 gundur uye yaziyor. Bunlar sirket kurmus zengin olmus insanlar.

Ay neler zirvaliyorum bilmiyorum ama ben oraya gidiyoruuum. Var mi gelen:)

Kuguboynu,theStar:)

EKLEME: Bu sabah uyandigimda 86 usd kazanmisim megerse. Ama maaslar cuma gunu odenecek. Yoksa az once 3 misli paraya bir is buldum ama bundan ayrilmam lazim, ilk maasimi alaym bari diyorum bekleym yani:)) Bu arada oyunda gunler ve haftalar hizli geciyor, resmen yaslaniyorsunuz. Oyuna girerken sectiginiz karakterler hep 19-21 yas civari, basta daha buyugunu aradim bulamamistim meger bundanmis, hizli cokmyelim diye. Kidemliler 26 yasinda falan:)) Ayrica dun aksam eksisozlukte 9 sayfa bu oyunu okudum, yerlere yattim. Sarmasi bela oluyor yanliz anlasilan. ben nasilsa cabuk bikarim. Oyunda da blogun var, ama onlar senin yerine yaziyor. Alin benim blogumdan parcalar:

2007-08-14
Önemli bir gazeteciyle röportaj yaptım. Sanırım iyi geçti.
İçeri girmeye param yetmediği için, spor salonunun kapısının önünde biraz şınav-mekik çektim.
2 Çaylak Puanı kazandım.

2007-08-13
Bir konuşma yaptım ve vasat geçti.
Yeni şarkım üzerinde çalışmaya başladım.
X Jam - Rome isimli mekanda tezgahtar olarak işe girdim.
Biraz müziğim üzerinde çalıştım.
Arkadaşlarımla sohbet ederek zaman geçirdim.
2 Çaylak Puanı kazandım.

2007-08-12
Biraz müziğim üzerinde çalıştım.
Arkadaşlarımla sohbet ederek zaman geçirdim.
2 Çaylak Puanı kazandım.
Yeni şarkımP üzerinde çalışmaya başladım.
X adında yeni bir sanatçı yarattım.
Popomundo'ya girdim

BLOGGERS BULUSTUK

Cumartesi aksami bulustuk.

2 aktif blogger (f&f), 1 ex-blogger(f), 1 tembel blogger(m), 1 non-blogger ama yorumcu(m), arti 2 external seklinde (1m&1f).

Vay be amma rapor verdim ama size. Hani benden bu kadar detay size dozashimi gibi olmasin:)) Bari isimlerini vermeyeyim, fazla gelmesin.

Saka saka.

Cok cok keyifli bir aksam oldu. Gulmekten bir ara gozlerimizden yas geldi. Tabi bunun musebbibi tahmin edeceginiz gibi GULFI idi.

"Hobaleyyy" bir gece oldu anlayacaginiz:)) Hatun "ayakli espriator" gibi vallahi.

Aksam 19:30 gibi bir pubda bulusup, geceyarisi baska bir pubda kabaga donusmeyi tercih edip, sonra 01:30 da gittigimiz ikinci pubdan ben ayrildigimda onlar hala oturuyordu. Digerleri Duygu ile, sevdgine hasretlik ceken Hustin ve sevdgini bekleyen Katar Emiri idi. Chayatcgm da olsaydi takim tamamlanacakti, onunla da tanismis olurduk. Ama o gun dedesi vefat etmis, buradan ona ve ailesine bassagligi diliyorum.

Hepinizi seviyorum. Ya nasil oluyorda biz bloggerlar biraraya gelince, her yastan ve her CINSten(yani cins cinsss) olmamiza ragmen, sanki hep eskiden beri tanisiyormus gibi oluyoruz.

Kuguboynu,theGizemiAzaliyormuNe:)

ps: Bu arada Gulf beni karelere sokmayacak kadar da ince dusunceliydi, fotomu gozkaresinde cekti sadece, saol canim. Tatiliiiiiiiiniz guzel gecsin e mi?

Cumartesi, Ağustos 11, 2007

CUMARTESI 5B - BBBBB

Bugun Belki Bazi Bloggerlar Bulusacakmish:))

Boyunlukuguu,the6:))

Perşembe, Ağustos 09, 2007

KAFA"YA" KOYMAK !


Kafa koymak argo deyimi ile karismasin diye tirnak icinde yazdim basligimi cok anlasilir oldu degil mi:))?

Kuguu ne yapar?
Kuguuu kafaya koyarsa yapar.
Bu bazen iyi bazen kotu! Ama illaki yaparim, bir de hemen hemenciyim ya ben:))

Dun bir ara kuzenime ugradm, tatilden donduler. Arabayi parkederken apartman gorevlisine rastladim, sakayla hani elime kina yakacaktin ya dedim. bir turlu gelemedim onlarda tatile gittiler dedim. Simdi duracak misin burda dedi yok dedim, bir dahaya artik dedim. Az sonra bir baktim dayanamamis kina karmis geldi canim yaaaa oysa tanismiyoruz bile. Ayakustu 2 avucuma hemen kina yakti, bir de ilk defa sol serce parmak ilk bogumuma da surdurdum. Kuzenimin agzi acik kaldi. Surerken kina nasil bilmiyorum yeni geldi falan dedi. Ben sanki kina ve turlerini bilirmisim gibi. 1 saat sonra yikadim. Sonuc soyle: 2 avucici turuncu ok, parmak belli belirsiz, ama ne hikmetse ojeli tirnagim (ki oje 319du demem yeter sanirim hanimlar:)) iste o yemyesil:)))

Kuaforum tatildeydi, persembe isbasindaym demisti. Tabiki Kuguu da bugun oradaydi!!!:)) Gecen hafta neredeydin, 3-5 gun once kisacik kestirecektim sacimi dedim. Sen istesende ben kesmem ki zaten bu saclari dedi. Ya bosver kes 10 yildir neredeyse hep ayni kesiyorsun zaten dedim. Peki dedi ve sonucta saclarimda kesildi.

Nasil oldu: Onden bakinca omuzlarimin hemen altinda yani cok kisaldi. Ama arkadan hala uzun. Guzel oldu mu? Hayir hic olmadi. Ne oldu peki. Hicccc:)) Rahata erdim mi peki? Hayiiiiiirrr:)) Sacimi keserken kIs gelince sacimin rengini degistirelim dedim tam, ikimizde gulmeye basladik. Daha terapi-1'in icindeyken, oyle yetersiz gelmis gibi olasi terapi-2 ye gecmisti bile Kuguu. Malum durum oldukca vahim bendenizde:) (Hanimlarin kuafor terapisi 1: sac kesme, 2 sac boyamadir ya malum). Boyamam bu sac rengi cok guzel dedi. Denize gidip gelsen bu sac ne renk olur biliyor musun? dedi. Oldu dedim oldu bas yarama tuz:)) Ayvalar cikacak, kIs gelecek neredeyse benim karpuz suya degmeden...

Basta da dedigim gibi bu bazen iyi bazen kotu. Bilanco soyle: Kina iyi, saclar kotu oldu:)

Kuguboynu,theHayataHizliKararGeciren:)

ps: resim kesilmeden onceki eski halinden, boyu gozukmuyor dikkat.

YAZARDAN CEVAP VAR

Sizden sonra yazar Hakan Beye de bir mail yazdim:

" Hakan Bey Merhaba,

Kitabinizi dun aksam bitirdim. Ve tek kelimeyle herbiri birbirinden muhtesemdi oykulerinizin. Bana bu keyfi yasattiginiz icin size tesekkur etmek istedim.
......
.....
Sevgili Hakan Bey, sizinle tanistigima bu harika oykuleri okuduguma cok cok memnunum. Sizi tebrik ediyor, basarilarinizin devamini diliyorum.

Kuguu. "

Bugun cevap gelmis, onu da buraya aliyorum.


"Sevgili Kuguu;

Zarif cumlelerin icin cok tesekkur ederim. Kitabi begendigine cok sevindim.
O okudugun butun oykuler artik senin. Metni okurken zihninde sen yeniden yazdin onlari.
Begendigine gore, cok iyi yazmis olmalisin. :)
Blog'unda kitaba yer verdigin icin ayrica tesekkur ederim.

Yeterince bencillik hayata saygidir,
Hicbir sey ertelememen dilegiyle...

Hakan Iscen"

Kitabi alip okuyacak dostlar, Hakan Beyin de dedigi gibi size de iyi yazmalar diliyorum.

Kuguboynu,theAraci

ps: Hayatta hicbirsey tesaduf degildire inanir, isaretleri gormeye calisirim, sanirim bir mesaj var burada bana, becerebilirsem eger...

Çarşamba, Ağustos 08, 2007

BIR YENI YAZARLA TANISTIM

Kitapsever....
Kitapkurdu...
Kitapkolik..

Kitabevinde yegenimle kendimizi kaybederiz, her seferinde en asagi 1 saat zaman gecer, hem de nasil gectigini anlamadan zevkle.. Elimize sepetimizi alip once ayri ayri dolasiriz, yeni cikanlara bakar, istediklerimizi inceler, bazi kitaplar hakkinda kendimizle ilgili o anda espriler yapar guleriz; herkes begendiklerini sepetine toplar, aliriz. Oda benim gibi kitapsever oldu cikti. Birkac yil once onu kitabevlerine ben gotururken simdi o teyze hadi gidelim diyor, ve bu beni cok mutlu ediyor.

Okullar kapanmadan hemen once yaptigimiz son gezimizde hem kendime, hem ona yaz tatili icin de ayrica yine kitaplar alirken, yeni cikanlarda kendim icin bir kitap aldim elime. Adi "Yaratici Yazarlik Kursu" idi.. Kitabin arka kapagi soyle basliyordu: "pazar gunu annem oldu; ben de sali gunu kursa yazildim. Tabi ki yazar olmak icin...." diye dvm ediyor. Gelisim serisi kitaplari sevmem, oyle gibi geldi adI bana, ama bu ilk cumle beni vurdu ve sepete attim.

Sonra eve geldim diger aldiklarimla birlikte incelerken farkettim ki aslinda roman degil bir oyku kitabi imis. Ve acikcasi ben oyku kitaplarini da cok tercih etmem (pek yumusatarak yazdim degil mi:))?) belki orada farketseydim o ilk cumleye ragmen almaktan vazgecerdim, emin dglm.

Birkac aksamdir okuyordum, dun gece bitti.
Tek kelimeyle MUH-TE-SEM oykulerdi...

Herbirini, ama istisnasiz her bir oykusunu cok begendim. Her oykunun sonunda iste bu en guzeli idi diyerek yenisine basladim, bu sefer o oyku bitince bu da cok guzeldi oldum. Bayildim, takdir ettim, keyf aldim.
Yazar Hakan Iscen- Everest Yayinlari.

Iyi ki almisim. Size nasil anlatsam? Kalemi yazara veriyorum ve aynen ben de boyle dusunuyorum ama yazari ve tarzini bu kadar guzel anlatamazdim diyorum:)) Buyurun:
"... aslinda benim yazarak yaptigim farkinda olarak veya olmayarak baskalarinin hayatindaki parca tesirli alintilari biraraya getirmek. Cevremdeki aynalari sessizce kirarak yerdeki parcalardan yeni bir alinti yapiyor, kendimle sirliyor, catlaklari sadece gerektigi kadar gizliyorum. Metni okuyup aynaya bakan kimse parcalanmis yeni bir gerceklikle bulusuyor....."

Simdi herkesin zevkli farklidir. Mesela en yakinim, en biricik dostumla yillardir birbirimize tavsiye ettigimiz kitaplardan, alir okuruz ama ikimizde digerinin illa okumalisin dedigi kadar ayni zevki almayiz, cunku farkliyiz.

Birde kitaplari okurkenki hayatimizin zaman diliminde, yani o ana dek kisa veya uzun, yasadiklarimiz hayatimiz ruh durumumuz da cok onemli bence. Bazen bazi kitaplar "Tam Zamanini" buluyor elimizde olmak icin.

O yuzden size de bunu bu 2 dipnotla birlikte tavsiye ediyorum, ama yine de ekliyorum: mutlaka okuyun, bence pisman olmazsiniz:))diyorum. Cok coook basarili bir ilk kitap.

Kuguboynu,theKitapsever..Kitapkurdu..Kitapkolik.

Salı, Ağustos 07, 2007

COZUM BASIT:))

hüzün hüzün hüzün hüzün hüzün hüzün hüzün
huzun huzun huzun huzun huzun
huzur huzur huzur

4 minik nokta ve 1 yarisi kirik harfle anlam nasil degisiyor
bu kadar kolay belki de
kaldir noktalari, bol harfi ortadan...

Kuguboynu,theEuraka!:)))


(ek: Chayat-Serhat soyledigin bahcede isimli sertab sarkisi indi.)

DON'T GIVE UP

Butun blog dostlarima tsk ediyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=L-p2sbt_C4w

Kuguboynu,theIsteOyle

Cuma, Ağustos 03, 2007

COZUTMAYA 5 MI KALDI ACABA?

* Cok sicak, hep sicak. Ama dun gece ilk defa pencerem kapali uyudum, kotu dgldi, ama serinligin hukmu o kadarcikmis. bu aksam 7 de 34 derece idi hava yine.

* Cuma gecesi ne guzel. Ama bana ne faydasi var. ben ayni yerde, ayni sekilde ayni ruh haliyle bagliyim nasil olsa.

* Simdi TV'de dolastim izleyecek hicbir sey bulamadim. TRT-1de Devil's Advocate vardi (Seytanin Avukati) sevdigim klasik olarak siralamaya koydugum bir filmdir, ki boylelerini tekrar tekrar izlerim genelde, ama simdi 3 dakikadan fazlasina ruhum musaade etmedi. Kapattim komple TVyi.

* Lapima geldim, sizlerle gevezelik etmeye, ve muzik actim. Bir zamanlar ellerimle indirdigim yerli yabanci karisik kitapligimi calmaya basladim: tam 739 adetmis, karisik calsin ben anilarda dolasaym bakalim. Iyidir. Iyi gelir umarim.

* Aksamustu kankama telefonda dedimki: "hani yapilan arastirmalarda evini terkeden ve yillarca bir daha izine rastlanmayan evli erkeklerin pek cogunun evden bir sigara alip donecegim diyerek ciktigi belirlenmis" dedim. Az once de sms attim ben bir sigara alip donecegm:)) Evet ruhhalim aynen budur simdi.

* Yasar"Aldanirim" diyor fonda.

* O gun size kanavicemi gosterdigimden beri henuz elimi suremedm, oysa cok hizli yapiyordum. Su tasinma beni parcaladi iyice. Acilmadik tam 4 tane poset kaldi. Iyi gidiyorum dgl mi? 1 ay nerede 5 gun nerede. Ama artik "icinden ne cikacak surprizli siyah poset"ler gormek istemiyorum:)) Ben kalabalik ev sevmem zaten.

* Benim dekorasyon tarzim "minimalist" ve aydinliktir. Herseyde EKRU(kemik) renge bayilirim; kanape koltuk abajur nevresim banyo paspas takimi ve hatta galvaniz copkovam bile:)) Bayilirim, "yillardir" boyleyim, ve dergilerde baskalarinda da gorunce bayilir/im/DIMMMM! Dune kadar!! Evet aynen dun aksama kadar:))

Simdi tabi yeni eve tasininca, normalde yasadiginiz oturmus evinizde herseyi yeniden dusunup tasarliyorsunuz, yerlestiriyorsunuz malum. Dun aksam oturunca evdeki deko dergilerine bakiyordum, ilk elime aldigimda seker pembeli yesilli koltuklu badanali bir salon vardi, aaaaaaaaaaa resmen bayildim. Kendime sasirdim, kendimden korktum vallahi, ne oluyoruz falan oldum, hele pembeli hele cicekli seyler mumkunu yok sevmem/zdim ben!

Tabi hersey aslinda ruh halimle ilgili. Kinadan hatirlayacaksiniz:)) Birkac gun once "kafama son esen" ise soyleydi:)) simdi benim saclarim uzun, belime degiyor (ama stresten olsa gerek artik canli ve gur degil maalesef), neyse yine de uzun ve ben yillardir hep uzatan, 2 parmak kesilince aaaaaaaaaa kisacik oldu sacim diyen hatunlardanim. Iste esinti su sekilde geldi, tamamen degisik ve kisa kestireyim (bu kisalik omuz hizalarinda ama - ancak cesaretim o kadar, ki bu cok buyuk karar). Yillardir herkes beni bu uzun saclarimla bildigi icin, (renk degisir ama model degismez) Bunu yaparsam cidden cok radikal bir karar.

Eh simdi yukaridaki koltuklarla bu bence %100 corelasyon yanicim, ya sizce?:)) Anladiniz siz beni:))

20lerin basinda evimi hayal ederken rengarenk modern dusunurdum, sonra kemik rengine, tutun tonlarinda fonlara, perdelere bayilirken, al iste simdi gozumde pembeler turkuazlar ucusuyor. Ne yapsamki.. Sari da cok sevdigim ve her evimde kullandigim(duvar, perde veya mutfak dolabi kapagi rengi olarak) bir renktir ki simdi onu bile gormek istemiyorum.

Eyvah eyvah....

Ben en iyisi ve en kolayi bir sigara alip doneyim bari... :))

Kuguboynu,theKacasimVar!

PS: Yine yaptim yapacagimi yine yarimyamalak karmakarisik anlattim yada aslinda hicbirsey anlatmadm. Haklisiniz cok beceremiyorum. Ama ozette kacasim var demem su anda bulundugum ortamdan kacmak degil, yanlis anlasilmasin lutfen alakasi yok.
Bu epeydir suren konudan kokten kacis istegim. Tamamen yokolmak ulasilamamak gormemek bilmemek duymamak duyulmamak... Ama tum omrum bir yanda, tum ...
PS: Sezen su anda Kalbim Egede Kaldi diyor. Ne guzel bir yaz parcasidir bu.
PS: Annemi cok ozledim. Chayat-Serhat'in kirmizi tulumundan ben de giymek istiyorum.
PS: Yaz mevsimini cok seviyorum.
PS: Evet haklisiniz sizi duyuyorum, 5 bile kalmadi, cozuttum ben:)))

Perşembe, Ağustos 02, 2007

DENIZIM BENIM


Gecen sene hemen hemen bu tarihlerde idi.

Fethiye Hillside...

Gun Batimi...

En sevdigim deniz vakti, sakin plaj-sakin deniz...
ve denizim ve ben basbasayiz...

Denizim geldi benim... hic gitmiyor ki zaten:))

Kuguboynu,theDenizSayiklayan:)

(ps: Turkiyenin ilk 10 plaji arasinda yeralan bu ozel koy hepsini hakediyor, az bile.)