Cumartesi, Nisan 21, 2007

SPIN.NING SENIN NEYINE!!!:))

Kuguular spi.nning yapabilir mi?
Spi.nning senin neyine!

Ilk dersin 15.dakikasinda dili sarkmis ve yarisini yapamadan gecirmis Kuguuya ve diger kursiyere (hepitopu 2 kisiydik) hocasi durmaksizin bravo derken, yapamadigi icin utanan Kuguu durustce"hocam cok bol notunuz var" der. Azimle pedallari cevirmeye devam etmek ister. Aslinda hareket basittir: 1 dediginde oturarak cevir, 2 dediginde ayaga kalk gidonu ortasindan tut, 3 dediginde gidonu kenarlarindan tut. Jump dediginde bir oturarak cevir, bir ayaga kalkarak cevir. Bu arada omuzlarida pedalla ayni paralelde kir-buk-kivirt, yap bir atraksiyon iste canim.
Nasil kolay degil mi? Guzel anlattim da ondan:) Kolaysa gelinde orada yapin.
Bisikletin oturma yerinin poponuzu acitmasi ise cabasi. Yani oturarak pedal cevirsen olmuyor, ayakta cevirmeye kalksan dilin sarkiyor daha 3 kerede...
Pedallar ayaginizdan cikmasin diye kopeklerin agzina takilan kafes gibi bir sey var pedalin ustunde; ayaginizi kafese sokup bantini sabitliyorsunuz. Hoca ilk anlatirken bu da fren dedi. Haydaaa oldugu yerde donen bisikletin frene ne ihtiyaci varki dedim.
Ve pek guzel ogrendim. Megerse ayaginiz pedaldan cikarsa cok hizli dondugu icin donup bacaginiza vurmasin diye hemen frene basmak lazimmis!!! Su anda sol bacagim- kaval kemigimde yaklasik 20 cm uzunlugunda bir guzel morluk ve birkac santimlikde kanamis ve yanan yer var!!!! Ayrica yuruyemiyorum, bacaklarim zangir zangir titriyor. Buz koydu hoca hemen. Aferin bana. Dakika 15 ve ben gazi.

Kuguboynu,theSpinner:)

11 yorum:

ERDIL dedi ki...

Kugu kizim frenin ne ise yaradigini ögrendi.Morluk gecer amma frenin hikayesi ömür boyu hafizalarda kalir.Her aninin bir bedeli var öyle degilmi !...

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

spining nedir bacııım? :P
gelmedin paticikleree.:(

KUGUU dedi ki...

ERDIL BEY ogrendim haklisiniz, hem de cok acili bir bicimde:)) bugun hala cok aciyor.

YAGMURcgm en net tanimiyla spinning bir deli sporu:) Hicbiryere gitmeyen ama oldugun yerde son surat pedal cevirdigin bir spor. (Spor salonu bisikletlerinden dgl bu.) Paticiklere dun geldim yoktu bir sey, simdi hemen yine geliyorum.

BoriPori dedi ki...

ben de çok duyduydum bu spinning in çok zor olduğunu, geçmiş olsun:)

gazel vakti dedi ki...

Anam babam usulü bisiklete binmek neyine yetmediş a Kuğucum.

THe MaN WhO SolD ThE WorlD dedi ki...

Sadece Spin the black circle diyorum... diğer yazılarınıda okuyup yorum yaparım...

KUGUU dedi ki...

BORIPORIcgm buna zor deneme, zor otesi diyelim:)) Bu arada 2 gundur de tutuk dolasiyorum oturup kalkamiyorum. Hay Allahim benim neyime:)
GAZELcgm su tutuk ve aciyip dokulen govdemle sana tamamen katiliyorum canim:))
DSA sen hayatta msn, sen gelir miydin buralara:))

CRESCENT dedi ki...

Geçmiş olsun. Spinning'i duymamıştım hiç...

renkler dedi ki...

Bir yere gitmeyeceksen bisiklet sürmek neden? Söyle Kuğucuğum, neden?

nilly dedi ki...

Bende acaba nedir nedir nedir dedim ilk basta. Yani anladim bisiklet pedallari feeelan ama nasiiii cok hizli yapiyorsun hop oturup hop kalkiyorsun.. Sonra hemen nereye bakmis olabilirim ben sevgili kugucum? Tabiki youtube. Off hakikatten pek bir kasiyor bu alet. Yumusak koltuguma yayilmis otururken seyrettigim halde popoma agrlar girdi :P

KUGUU dedi ki...

CRESCENTcgm haklisin pek bilinen bir dal degil gercekten.

RENKLERcgm ama o ayri bu ayri:))

NILLY,theUtubekolikcgm benim:))