Salı, Şubat 27, 2007

OTOMATIGE BAGLADIKLARIMIZ:)

Hani evden cikarsin da ocagin altini sondurmus muydum dersin?
Veya utuyu fisten cekmis miydim?

Aslinda sondurmussundur/cekmissindir ama bunlari ortomatik yaptigimiz icin hatirlamayiz.

Baska rituel gibi otomatik hareketlerimiz de vardir hepimizin.

Mesela sabah ben uyaninca bas ucumdaki bardagi alir mutfaga gider, tezgaha onu koyunca, cattle'in dugmesine basar banyoya giderim.

Arabaya binince cantamdan cebimi cikartir arabadaki yerine koyar ve kapilari kilitlerim.

Eve girince otomatik kapiyi kapatinca arkasindan kilidi takarim. Bunu bazen baska evlerde de otomatik farketmeden yaptigimi cok gordum:) Ev sahibi kim bu kilidi takmis der ben aaa olur uyanirim:)

Sizlerde neler var?

Kuguboynu,theAnketor-is-Back

17 yorum:

renkler dedi ki...

benim her hareketim otomatiktir:-) Sabahım bir ritüel halinde geçer. Herşey belli bir sıraya göre yapılır ve çok ekstrem durumlar halinde bu değişmez. Eşim bana bazen Alman der. Biraz robotmuyum neyim. Sat takıntım vardır. Yani herlşeyin saati dakikasına bellidir. Kalkma, evden çıkma, uyuma, yemek yapma, gece bakımı yapma, gündüz kremi sürme. Makyaj saatim bile bellidir(8.30 işyeri) O kadar otomatikleşme de bazen iyi bazen kötü.

KUGUU dedi ki...

Alemsin canim ya :)

kurunane dedi ki...

başkalarının evinde de kapı kilitleme bende de var. çocuklar yüzünden...

evden çıkmadan önce kendi kendime sesli bir şekilde söylerim: ocakları söndürdüm, şofbeni kapattım, balkon kapılarını kapattım, çam. veya bul. makinelerini durdurdum. vcd, pc kapalı, herşey kontrol altında...


bunları sesli söylememin çok faydasını görüyorum :) elimin otomatik olarak yaptıklarını unutsam bile kulağım duyduklarını unutmuyor.

THe MaN WhO SolD ThE WorlD dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
THe MaN WhO SolD ThE WorlD dedi ki...

Benim otomatik hareketlerim:
Bi kere hiç anlamadığım bir şekilde nefes alıp veriyorum sanki otomatiğe bağlanmışım, bazen farkediyorum gözümü kırpıyorum ama halbuki ben istemiyorum kırpmak kendiliğinden oluveriyo..:p Şaka bi tarafa 3-4 senedir anlamadığım bir şey var bu bir keramet mi? yoksa öylesine mi? hiç bir fikrim yok ama oluyor!!
Kendimi çok şanslı hisseden biriyimdir hatta öyleyimdir ama bu kadarına şans mı? otomatiğe bağlamak mı? yoksa "xxx" bişey mi dersin bilmiyorum fakat oluyo!! :)
Hep bi neden arıyorum bunun için ama yok! belki nedensiz olması daha güzel geiyo ama oluyor
Sadete gel dediğini duyar gibiyim :) ama oluyo :p
Neyse olay şu ne zaman saate baksam 01:01, 02:02, 03:03, 04:04, 05:05, 06:06, 07:07, 08:08, 09:09, 10:10, 11:11, 12:12, 13:13, 14:14, 15:15, 16:16 17:17 18:18 19:19 20:20 21:21 22:22 23:23 24:24

hep böyle neden olduğuna dair bi fikrim yok biyolojik saatim mi var ne!? otomatik olarak çalışıyo
işte öyleyken böyle

THe MaN WhO SolD ThE WorlD dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ABİ dedi ki...

alkolik filan zannetmeyin ama..
ben..
otomatik olarak..
gün geceye kavuşurken...
alkol alırım..
az da olsa..
muhakkak alırım..
automatically yany..(yani)
sonrada güler..güldürür neşelenirim..
portakal da yerim arada.. otomatiktir oda..
şerefe..

ERDIL dedi ki...

Kugu kardesim bende ne var biliyormusun.Sevgili bir Ogul.
Isten gelen bir tlf.Babacim sana zahmet olacak bir zahmet bakabilirmisin kahve otomatinin altini kapatip kapatmadigima.Sabah cikmis evden tlf geliyor öglen.
- cevap oglum kapamamissan zaten ev yanmistir.
Tabii gidip bakarim her zamanki gibi otomatin alti kapalidir.

BoriPori dedi ki...

aklıma ilk gelen, sabah yataktan kalkar kalkmaz hiç düşünmeden terliklerimi giymem, sonra mutfağa girer girmez ilk işim tezgahın üstünü silmem (iyi cilalanmamış granit bir tezgahı olunca insanın ister istemez otomatiğe bağlanıyor), sonra arabaya binince kapıyı kilitlemem, ofise gelince hemen cebimi çantadan çıkarıp masama koymam, çantamı yerine yerleştirmem vs vs, dah kimbilir neler vardır,pat diye gelmiyor aklıma..

Adsız dedi ki...

nice yıllara canımcım :)

bende kapıyı kilitler arkadaki demiri kilitlerim. üstümü dahi çıkarmadan perdeleri indiririm (akşamsa :))

arabada hemen kapıyı kilitlerim radyoyu açarım :)

çok varda şimdi aklıma gelmedi.

nes

bething* dedi ki...

araba olayi aynen bende de oyle Kugcum! canta paranoyakligi son safhada! onun disinda yatmadan once yanima su almak...yatmadan kapi kilitlemek..hmm su anda bunlar geliyo aklima kesin vardir daha..

KUGUU dedi ki...

KURUNANEcgm vallahi senin yontem-sesli soylemek - cok etkiliymis.

DSA vallahi seninki inanilmaz nasil otomatik nefes alabiliyorsun acaba? O saatler bana denk gelince baktigimda hemen dilek tutarim ben:) Sen de dene.

ABIcgm estagfurullah da gunun geceye kavustugu an saat kactir yani- gunes batarken mi?

ERDIL Bey cok hos, oglunuza da Kurunanenin yontemini soyleseniz acaba-bence ise yarar.

BORIPORI cogumuuzn otomatikleri ayni gibi ama senin tezgahi silmen vallahi apayri imis:)

NEScgm tsk ederim canim.

BETHINGcgm bak benim gibi basucuna su goturuyormussun sen de:)

enne dedi ki...

Sabah kalkınca hemen kızıma bakarım, onu uyandırmamaya çalışarak (hala yanımızdaki yatağında yatıyor da:) banyoya giderim. Bir bardak su içerim/mutlaka. İşyerine gelince çayımı alırım, internetten bir iki gazeteye bakarım işe başlamadan önce/mutlaka. Her gün annemi ararım, kocamı ararım, kızımı ararım. Akşam eve döndüğümde hemen eşofman / tişört giyerim/mutlaka.

ABİ dedi ki...

evet..
batarken..
tam battığı sırada..
ve batıkken..

aslında güneşte otomatik olarak batıyor..
ve otomatik doğuyor..di mi?
Bunlarda Yüce Tanrı'nın otomatiğe bağladıkları..sanırım..

KUGUU dedi ki...

ENNEcgm seninde otomatiklerin bayagi cokmus.
ABI gunes cesmede ne guzel batar birde:)

nilly dedi ki...

Benimde yatarken olalar vardir. Bir buyuk bardak su icer bir bardakda basucum alirim, kitabimi alirim tuvalete giderim, sonra disimi fircalarim, sonra hapimla beraber bardagimdan bir yudum daha su icerim, sonra bakim icin olan lipstiklerden surerim, sonra mutlaka krem surerim, sonra kitap okurum, sonr agozerim agrilasir ve yatak bana batar cunku mutlaka bir ker daha tuvalete gitmem gerekir. O kadar sudan sonra istersen gitme! Geri dondugumde yine bir yudum su icerim (ben kedime eziyet etmeye bayilirim!), sonra yine krem, sonra yine birkac sayfa kitap ve sonra tus olmus vaziyette sizarim. Ertesi sabah ilk kalktigimda da yaptigim ilk sey nedir nedir nedir? Tabi ki bardakta kalan suyu icmek! Off yoruldum. Benim en otomatigim budur.

Adsız dedi ki...

az önce okudum ve şok oldum bu gezegende yalnız değilim benim gibi biri daha varmış çok sveindim :S bende her ne zaman saate baksam 01:01 02:02 03:03 04:04 vb görüyorm bu arada bende nefes almakta zorlanıyrm bu yazıyı okuyunca çok ama çok sveindim aynı semptomları yaşıyan birini buldum ve bu kişi bu sölediğimin cevabını bulabilirse çok sevinirim şayet ben yaklaşık 1 senedir araştırıyrm ama cvp :S:S:S