Salı, Şubat 13, 2007

FADOCUYUM BEN

Bu nasil oluyor bilmiyorum, ilginc(kendimce kendim icin) ama FADOya bayiliyorum. Ama ozellikle ve sadece MARIZA dan dinlemeye bayiliyorum, audio veya videosunu dinlemeye doymuyorum...

Hicbir yerli yabanci sarkici fanatigi deglmdr- sevdklerim ve takdir ettiklerim vardir ama 2002den beri Fado turu/Mariza singer tutkunu oldum :) Ustelik Turkiyede pek bilinmedigi icinde, bende cdsini ILK kez dinledi cogu arkadasim ve hepsi de mutlaka kopyalatirdi bunu bana.

FADO: Portekizde denize acilan ve/veya geri donmeyen denizcilerin eslkerinin kiydia seslendirdigi acikli bir halk muzigi imis.

Aslinda Fado Kralicesi rahmetli Amalia Rodrigues (imis). Hatta the eternal voice of fado diye anilir(mish). Ama o degil veya baskasi dgl, ben egriagiz/egrigoz/sirin civcivkafa Marizanin sesinden dinlemeyi seviyorum.

Simdi u-tube sayesinde ben kendime koca bir video file yaptm. Hani acilmasi uzun suruyor kesik kesik oluyor u tubede beklerken ama birkez acildiktan sonra da rpt yapinca kesintisiz caliyor:) Zaten ben o nedenle her utube dosyayi sesi kapatir ekrani kapatir indiririm, bitince acar bir kerede kesintisiz seyretmenin zevkine varirim. Ama konuyu dagitmazsak/m eger , boyle sevdiklerinizi de eger SIK kullanilanlara eklerseniz, ondan sonra ustune her tiklamanizda da birkerede acilir - kesintisiz:)) Iste benim Mariza video klasorumde bundan:)

Ne garip . Fado- Portekizin halk muzigi. Bense Turkce pop ve bazen Turk sanat muzigini sevmeme ragmen, hadi arada 1-2 barda da canli arabesk fantezisi de eller havaya olsun:) ama Turk Halk muziginden hic hazetmem. Garip olan bu- kendime gore. Ama FADOyu dinlemeyi seviyorum.

Peki 1-2 tIk da size, denemek isterseniz eger - bilmem size de ayni guzellikte gelir mi, ne de olsa zevkler ve renkler tartisilmaz.

http://www.youtube.com/watch?v=XQrq7nLPHEw

http://www.youtube.com/watch?v=OpExb2hCYTs

http://www.youtube.com/watch?v=OpExb2hCYTs

Kuguboynu,theFadoist:)

7 yorum:

KUGUU dedi ki...

Ve bu arada uzun bir zaman once, ben istedigim icin bana rapidshare ile, elimde olmayan Mariza yeni cdsini bana sanal olarak yollayan sevgili ABI,theBalik'a da tesekkurlerimi bir kez daha yollamak isterim.

bething* dedi ki...

canim vay beee fotoyu koymussunnn aslanimbenimm hehhe :) yaninda da black tobleronu gormedim sanma..! Nisan ctesi aksami bu arada..resimleri soz yollicam sua ralar pek bi yogunum optum seniii!

KUGUU dedi ki...

so do I,
so do I BETHINGcgm....
ben de seni optm:)
(evet o rsm senin icindi)

KUGUU dedi ki...

ekleme PINKYm = black masada, white and brown dolapta:)) Orada kalmis zaten fotolarim hep alelaceledir benim.

kurunane dedi ki...

kuğu'cğm bende eskiden halk müziğini sevmezdim ama şimdi en sevdiğim müzik türü oldu. acaba yaşla alakalı bişeymi bu? malumunuz veçile( ne demekse artık sözlükte bulamıyorum ) yaş 27 ya :)

KUGUU dedi ki...

Yuppiii, KURUNANE donmus sonunda. Hosgeldin, hosgeldin. Nasildi - hemen geliyorum bakmaya:))
VE Cvp veriyorum: yash degil ama bash ile ilgili olabilir:))

Jilfeym dedi ki...

cok keyifliymiş ya, teşekkürler :)