Cuma, Mart 26, 2010


Bugun buralarda cok dolastim.
Sabah 5.30 da uyanip, yatakta sosis gibi don-don-dur yapmanin anlamsiz olduguna karar verip gune erken baslayinca...
Once yan tarafa su izledigim bloglari koymak istedim. "SIK SIK Ucup Konduklarim)"
Ilk basladigimda (2006 basi) izledigim blog sayisi o kadar fazlaydi ki, buraya hepsini koyamam veya atlarsam ayip olur uzulurum diye, yan tarafa linkleri bugune dek hic koymamistim. Diger laptopimda "SIK kullanilanlara ekle" kisminda blogs 1 ve hatta blogs 2 adli dosyalari acmis, oyle takip ediyordum onlarca blogu. Bir ara format attirmak zorunda kalinca yeniden hepsini (hemen hemen hepsini) derlemek zaman almisti tabi:))) Yine de sonra 50 ye yakindi bulduklarim ve yeniden eklediklerim.
(not: Aslinda ekranda main barda yahoo or google izlenenlere add etmek daha anlamli; cunku hangi pc den acarsaniz acin orada cikiyor karsiniza ama el aliskanligi iste:)))
Iste simdi bir suredir laptopi yine degistirince "yine yeni yeniden" basliyorsun izlediklerini sIk kullananlara eklemeye:)))
Bunda da 30a yaklasti izlediklerim ve yenilerini eklemek.
Bu arada musaadenizle good old blogistan days demek istiyorum:))) Hey hey hey ne hizliydik, kac 10 kisiydik, bir gun yazamasam/k huzursuz olurdum/k, bir kere bile gormedigimiz dostlardan 2 gun ses cikmasa panik olur telaslanirdik, iyi bir seyleri hemen paylasmak isterdim/k... Sadece ben degil yavas yavas bir surumuz koptuk gittik... ya da azalttik:(( Ama dostlar baki-hala.
Bu arada elbette o zaman da, simdi de bu blogistanin bence en guzel taraflarindan birisi: yeni bir blogu bulunca o ve ona yorum yazmis biri/leri/nden veya onun izledigi birinin adindan tiklayip yeni birini daha okumaya baslamak, cok farkli bir suru baska dunyalara dalmak, baska vizyonlari gormek, vs vs vs.
Bugun yine google ile eskileri arayip bulup eklerken "sandaletliseyyah"in blogunda ise bir dunya haritasi ile gezilen ulkeler uygulamasina rastladim.
20li yaslarimda dunyayi gezme merakimla bazen is, bazen turistik ve bazen de hem is seyahati pesine turistik eklemelerimle gezdigim ulkeleri dur bir de ben kendim icin cikartayim dedim.
Gorunuse gore sadece 18 ulke gezmisim. Tabi elimdeki vize basacak yeri kalmadigi icin yeniden alinan pasaport cuzdaniyla (3 adet) dolastigim da gozonune alinirsa pek cok ulkeye birden fazla defalar gittigim bariz.
AMA!!!!!
Son yillarda iyice biktim artik VIZE olayindan.Ya siz kim oluyorsunuzda bize vize uyguluyorsunuz, ne hakla yaaaaa, hieyyyt diye bagirasim geliyor veya hatta icimden or bazen disimdan diyorum :))) VE eger siz bize uyguladiginiz vizeleri kaldirmiyorsaniz bizde size vize uygulayalim o halde diyorum (didim fethiye antalya vizesiz gelip kalan ustelik pervasizca toprak mulk alan kro ingiliz alman dolu - YUHHH- ve cok vah vahhh yurdum benim:((( )
Konuya donmeye calisirsam eger :::: artik vizesiz ulkelere bakiyorum acikcasi.
Tamam OK hakli olduklari yonleride var bu ulkelerin cogunun- halkiMin istismari vs (derin konular detaya girmeye gerek yok- bilen biliyor, hemfikir dusunuyor- I Know)
AMAA!!!!!!
Atalarimizin dedigi gibi su "yasin yaninda kurunun yanmasi"na da sinir oluyorum musaadenizle.
1 schengen vizesi icin koca dosya(*) hazirlayip siraya gir, randevu al(**) para yatir(*?*) git sahsen bekle(artik) ve sonuc ne cikarsa bahtina riskinde neredeyse.
(*)= dosyada formlar+ olcusu sekli ve hatta arka fonunun rengine kadar size dayatilmis! vesikaliklar + maas bordrosu degil sadece + isyerinin verdigi "evet bu sahis bizde calisiyor belgesi" + o ulkeden bir yerden "evet bize su is icin-sunun icin geliyor" davet yazisi (turistik icin sart degil ama vize almak icin kolaylik belkide) + kalacagin otelden rezervasyon konfirmasyonu belgesi+ ucak bileti konfirmasyonun- gidis ve elbette donus!!+ varsa tapu belgelerin fotokopisi (bak benim yurdumda malim var illaki geri donecegimin garantisi) + ve bankadan alinmis (varsa) hesaplarinizi gosterip (aa benim param var size calismaya gelmiyorum ayol ben kaniti) kanitlamalisiniz.... + + + sonra da yere yatip yalvarmalisiniiiiizz ne oluuuuur geleyim 1 hafta ulkenizi gezeyim, para harcayayim, basim goge erecek, ne oluuuurrrr.
BEN BIKTIM ARTIK!
(**) eskiden office boy'u yollamak yeterdi, bizzat gitmek gerekmezdi.
(**) her vize basvurusu icin o ulkeye bir para oduyorsunuz, vize alamayanlara da o para iade olmuyor ustelik. Vize basvuru sayisini dusunurseniz eger- ozellikle almanya fransa belcika danimarka gibi ulkelere yurdumdan yapilan akraba vs ziyaret!!! basvurularini dununce... !
Ah onlarda haksiz degil bazi konularda: ornegin yillar once yine bir yurt disi seyahatimde pasaport polis kontrol kuyrugumda onumdeki carsafli kiz ve adami beklerken ortalik karismisti. Polis suphelenince carsafli kiz ile pasaport sahibinin aslinda ayni kisi olmadigi ortaya cikmis, tam onumde ufak bir arbede yasanmisti. Kacak goturulmeye calisilan ve "iste kuruyu yakan" bir yurdum insani ve 20'li yaslarimin ilk yarisinda aklimin almayacagi korkutucu bir vakaydi.
Ohhh nereden nereye
ben yazmaya yazmaya ve sizi ozlemisken yazdikca yazdim mi ne:)
Buyurun haritam burada. Hep derim Avrupada gormedigim bir Liechtenstein ulkesi kaldi diye:)) Dogrudur buyurun bakin.
(ama Irlanda, Portekiz, Monaco ve Finland da var)
Kuguboynu, theGezgin(mish!)
ps: ilgilenler icin harita link: http://www.world66.com/myworld66/visitedCountries
ps: bu elips dunyanin guneyine hic gitmemisim meger ben:))

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kuğuucuğum umarım beni unutmamışsındır :) Malum uzun zamandır yazmıyorum ama inan bloguma bakınca içim sızlıyor. Bir türlü yazamıyorum yine de. Önceleri benim ufaklık çok zamanımı alıyor diye yazamadım şimdi de nedense bir türlü elim gitmiyor bloğuma. Ama çok özledim sizleri. Dediğin gibi dostluk baki.

Yazbitmesin