Çarşamba, Eylül 05, 2007

RENKLENIYORUZZZ

Dun Biriktirme Kutusuna bir ekleme yaptim, ABI'nin blogundan aldim, kayda gectim. O da kaybolmasini istemedigim oykulerden. Sanirim siz de begenirsiniz.

Sevgili ERDIL Bey ise PembeGazetemize cok hos bir oyku eklemis. Mendillerinizle okuyun derim ben.

Herkes arada bir sablonunu resmini rengini degistiriyor, nasil guzel seyler cikiyor ortaya. Vallahi bazilari hele ciddi bir ugras ve ozenli calisma. Benimse ilk gunden beri ayni. Ama degistirmeyi de dusunmuyorum. Cunku onu daha bloggerligimin ilk gunlerinde buradan bir baska blogger dost sevgili BEYAZPIYANO yapmisti benim icin, gunlerce ugrasarak. Sonra askere gitti, arada sirada hala bakiyorum bloguna, ama henuz terhis olmadi. Cok matrak biriydi. Umarim rahat bir askerlik geciriyordur simdi.

Simdi gelelim gunun konusuna: Evi boyatmaya karar verdim. Tamam kedi almadim, kopek almadim, ama degisim cabalarim tam gaz suruyor gordugunuz gibi:)) Kinaydi, saca boyaydi derken sira eve geldi... Gulmeyin.

Ama bana fikirleriniz lazim simdi. Ya yine oncekiler gibi ekru/krem/kemik tonlarinda yaptiracagim. Yada ruhumdan canli seyler geciyor. Mesela salonun bir tek duvarini ayri bir renge boyatmak gibi. Ama oyle yine ucuk tonlardan degil, bayagi bir renk seklinde. Koridor ve mutfak renkleri de ayri olmali. Odalara karar veremedim. Ya da kafa yormayip yine krem tonlarindan dumduz gitmeli. Ama ruhum israrla RENK kat diyor. Dun aksam elimde boya katalogu, onumde deko dergileri, nette 1-2 site seklinde bir beyin firtinasi yaptimki sormayin- kafa abandone oldu ve sonuc sifir halinde vazgectim:)) Bir yazi bu. Bir boyama sitesi online bu.

Mesela salona girince yandaki duvari (karsisi pencere cunku) komple koyu bir sarimi yapsam? Yatak odasi basucu duvarimi bir koyu renk mi yapsam? Koridorlari canli ama ucuk (nasil olacaksa bu:)) bir yesil mi yapsam? Onceki evimde kartonpiyerleri renkli gecerdim, cok da hos olurdu. Ama onu kullandim, yenilik sayilmaz simdi yapsam. Oyle her odayi ayri bir renk seklinde ise dusunmuyorum ama, yani zerafeti ve sadeligi bozmadan arada detaylar seklinde degisiklik ve renk katmak istiyorum. Cok fazla renkli evler/resimler baslangicta hos gelse de ben cabuk sIkIlirim, o nedenle detayda kalmali ama su andaki ruhumun renk/degisiklik ihtiyacini da beslemeli:)

Hayatima yenilik, yeni renkler lazim.

Basta elbette adi ustunde RENKLERcgm olmak uzere fikirlerinizi bekliyorum.
Bana yardim edin hadi.

Kuguboynu,theGokkusagi:)

9 yorum:

Mutluveumutlu dedi ki...

Öyküler çok güzelmiş,düşündürüyorlar insanı...
Renk konusuna gelincede bencede duvarları birbirine uyumlu farklı renklerde boyayabilirsin. Çok cart olmayan canlı renlerde hoş olur gibi,Seninde değin gibi canlı yeşilin en açığı mesala :))nasıl oluyorsa deme,ben senin demek istediğin rengi anladım :)Çok iç açıcı bence.

renkler dedi ki...

Hayatı renklerndirme güzel bir düşünce. Yatak odası yatak başını kırmızı yap. Bir markanın ama tam hatırlamıyorum Osmanlı kırmızısı isimli bir rengi var. Tek bir duvarı yaptığında inanılmaz şık duruyor. Yata başın ne renk? O da önemli. Eğer bunu yaparsan bir iki kırmızı aksesuar da eklersin. Diğer herşey çok sade olmalı ama. Bunu bir dekorasyon dergisinde görmüştüm. Ben yapamadım ama perde ve lambamız kırmızı. Yatak başımız Venge olduğunda kırmızı koyu olur diye düşündük. Salonun bir veya iki duvarını (küçük bölümler oluursa iyi olur) renkli yap. Mobilyalarına uygun bir renk seç. Mutfağın bir iki yerine de renk at ve diğer aksesuarlarda bu renge bağlı kal bence. Mesela ben mutfakta da kırmızı kullandım ama az... Aklıma başka birşey gelirse yazarım...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Canımmm, sarı çok sinek çeker, mavi çok fazla huzur verir, mayıştırır insanı, turuncu enerjik bir renktir ama, fazlası depresif yapar, ki benim salon turuncu şu anda. En iyisi yine yeşil. Böyle fıstık yeşilinin bir ton açığı. Eşyaların da uyumluysa nefis oluyor. Güneşi gören duvarı da biraz daha koyu bir renge boyayabilirsin ama, o zaman aydınlatmalarını çok iyi ayarlaman lazım. Ben de badanayla ilgili bir yazı yazmıştım, bu gün atacaktım da ekstra birşey çıktığı için vazgeçtim. Yine pişti oluyorduk bilmeden.:)) Zor iş valla.. kolay gelsin arkadaşım.:))

KUGUU dedi ki...

U-MUTLUcgm gercekten aynen o ton yesil... katalogda verde diye geciyor-en acigini dusunuyorum. simdiye dek kararverebildigim tek renk o oldu:)) Sende 6.his var gibi biraz??

RENKLERcgmben de tam tersine salonun en buyuk duvarini komple boyatayim renkli diye dusunmustum, sen simdi kucukleri diyorsun:( Kirmizi bazen aklima geliyor ama geri adim atiyorum sonra:)) Yaz yine aklina gelenleri. Neticede boya evin icinde esya varken kolay bir sey degil ve hadi olmadi yada biktim degistrilem demek bana hic kolay gozukmuyor vallahi.

INCEGULcgm bugunku yazin elbette cok daha anlamli ve onemliydi. Ama yine de o badana yazini da okumak isterim. Sari cok kullandigim ve sevdgm bir renk hala gozumde sarida icimi aciyor, ama diyorum ki o da yeter, zaten kullandigim birseyi yeniden yapmak yenileNmek olmaz dgl mi... Maviye pek gozum kaymaz benim ama nedense bugunlerde hep yesil var. Birde mutfak dolaplarim- yesil-sari ve armut cerceveli. Duvari da sari, orayi da yesile cevireyim bu sefer diyorum.
Koridor ve mutfak yesil olacak galiba. Ama salon ve odalari ne yapacagim....????

bidamlacik dedi ki...

ben salonu mum ışığı???? rengi yaptım.
öyle huzur verdi ki bana,çerçeveleri bile asmadım daha.
diğer yerler fıstık yeşili. alt kat,ağaçlar filan loşolduğu için koridor filan çok güzel içimiaçıyor.
ben yemek odası bölümüne gökyüzü yapmaya bile niyetlenmiştim de,aaaah bu tembellik. sonra da gözüm yorulur diye kendimi kandırıyorum.:))
senin sayfa da bu kuğu görüntün çok özel zaten. ama arka pembe fonu değiştirebilirsin sanırım. renk değiştirme yerinden.:)

Jilfeym dedi ki...

sevgili lazım
komple değişir hayatın:D

KUGUU dedi ki...

DAMLAM renk degsitirme yeri neresi aloooooo:))

FINDUKum,theGULFIm LOL.... Ok ikiz olsun biri senin biri benim olsun:)cenemiz ve zekamizla bayalim onlari:))

ERDIL dedi ki...

Kugu kizim cok basit odanin fotorafini cek bilgisayarina yükle
Duvarlari daha sonra foto programlari ile renklendir.
Tabii formati büyük tutmayi unutma
daha sonra hosuna giden renk kodu ile bilgisayar kanali ile karisimi yapan yerler var.Istedigin renge kavusabilirsin.Isik faktörünüde ele alirsan harika bir renk tonlarina kavusabilirsin.
Isik faktörü+Volum+Mobilyalarla uyum+zemin.= Kugu kizimin kendi renk
bagimliligi.
Saygilar.

KUGUU dedi ki...

Ahhh ERDIL BEY siz var ya, "Kuguu kizim" diyerek bunca aciklamayi yapmissiniz ya ben mest oldum.
cok tsk ederim.