Cumartesi, Eylül 01, 2007

MARLEY & BOLERO & SEPTEMBER

Dun o kadar yorgun olmama ragmen, yorgundan ote aslinda uykusuz olmama ragmen- yani bir gece once 3.30da yatmis biri olarak:)) - yine de bu kitabi(onceki post) elime aldim ve gece 1'e kadar okudum.
Gercek bir hikaye olan bu kitabin kapaginda "catlak bir kopek" derken aslinda sahiden kopek akil hastasi imis ne yazik ki:(( Hic aklima gelmezdi kopeklerde psikiyatrik hastalik olabilecegi. Neyse yani kitap bastan sona alin besleyin bakin ne harika diyen bir kitap degildi. Yine de cok tatliydi MARLEY...

Mailboxima bir arkadasimdan Ravel'in Bolero'su ve hayat ile ilgili kisa bir dokuman geldi. ve hemen NILLYcgmin kulaklarini cinlatarak utube a gittim. O meshur ve unutulmaz buzpateni gosterisini buldum. Hem dinledim hem izledim 2 kere. Buyurun buradan lutfen. 1984 olimpiyatlarinda ve tarihte bir ilk olarak tum hakemlerden 6.00 tam puan alan, izlemesi bile muhtesem keyifli, bu kadar mi kusursuz olur, bu kadar mi bir milisaniye bile senkron kaymaz, bu kadar zor bir muzige bu kadar mi yumusak bir kareografi yaratilabilir.... dedirten...daha da derdim ama ay abartmis diyebilirsiniz neticede herkesin zevki kendine:) Siz izleyin en iyisi isterseniz.

Fransız besteci Maurice Ravel’in “Bolero” adlı bir eseri vardır. Bu eserde trampet arka planda yirmi dakika boyunca sürekli aynı ritmi çalar. Trampetin önünde ise bir dakika süren tek bir melodi vardır; bu melodi eser boyunca yaklaşık yirmi defa tekrarlanır. Şimdi bu durumda söz konusu eserin, son derse sıkıcı, monoton olması gerekir; dünyada aynı melodinin yirmi defa tekrarlandığı başka bir beste, zannederim yoktur. Fakat buna rağmen Ravel’in Bolero’su çok sevilen bir eserdir. Niçin? Şunun için:
Eserdeki melodi başlangıçta zayıf bir şekilde duyulur. Daha sonra her çalınışında bir nefesli saz eklenir; melodi aynıdır ama adetâ melodideki renk değişir. Giderek eklenen saz sayısı artar; sonunda bütün orkestra girer ve kükremeye benzeyen muhteşem bir finalle eser sona erer.


Bugun 1 EYLUL:)) Ne Guzel...

Kuguboynu,thePlanci:)

ps: NILLY nin sayfasina mutlaka bakmalisiniz- harika sirin bir oyku ve guzellikler bulacaksiniz:)

12 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Harika bir müzik, büyüleyici bir dans, buz ve o buzları eriten bir aşk.:)))) Bir daha hayatım boyunca böyle güzel bir şey seyretmedim. Ve bu video beni nerelere götüedü bir bilsen. Sağol canım benim.:)))

KUGUU dedi ki...

:)) sevindim canim:))

nilly dedi ki...

Kugucum ben bunu hic gormemistim, iyi ki koymussun. Ben buz patenine bayilirim. Onlar gibi yapamam ama en azindan dusmeden birkac tur atabilirim :) Cocuklugumdan beri ne zaman Tv'de gorsem oturur seyrederdim. Isimlerini, cisimlerini pek aklimda tutamasamda favorilerimi seyretmekten keyif alirdim. Gecen sene calistigim mall'da yanimda buz pisti vardi. Her nekadar ben onun yaninda calistigimdan donsamda, onlari seyretmekten boynum tutulsada yine de hep bakardim. Artik kimler gelisme gosteriyor onu bile anliyordum :)))

Denver'da kaldigim zaman hostmom'im bana bir guzellik yapip ektra para vermisti cunku Champion On Ice show'u gelmisti. Secilms isimler turlara cikip show yapiyorlardi ve benim iki favorim kadrodaydi. Michelle Kwan ve Evgeni Plushenko.

Oturdugum yer cok tepeydi ama onlari canli canli seyrederken gozlerim dolmustu cunku inanamiyordum. Asagidaki video Plushenko'nun serbest program showundan coooook eglenceli bir gosterisi. Sex Bomb'da harikalar yaratmis. Bu adam muthis bir yetenek.

http://youtube.com/watch?v=jx-ualuq45E

Bu da official web siteleri. Belki bir gun orayada gelirler :)

http://www.championsonice.com/


Bu arada benim linkimi verdigin icin cok tesekkur ederim. Cok dusunceli bir davranis olmus, beni mahcup ediyorsun :)

Jilfeym dedi ki...

kugucuum cidden çok keyifli bir video, harikasın: )

Ravel'in bile başarısına şaşırdığı bu eser, her daim beni de gaza getirmeyi başarmıştır.oysa çok basit bir melodisi var.çok yalın.
basit mi yalın mı bilemedim.sanırım içinde sadece 1 melodi var.biraz monoton da olabilir.perküsyoncuların "ritm yoksa müzikte hayat da yoktur" felsefelerini en güzel şekilde ispatladıkları eserdir.
genelde alkışı toplamak için hep konserde sonda çalınır.
aslında dahiyane bir parça değildir.yine de ben çok severim..

: )
hatırlattığın için teşekkürler kugucum

KUGUU dedi ki...

NILLYcgm galiba hepimizin bir ara cocuklugunda buzpateni hayranligi ve hayalleri varmis (tabi arada yillarla fark var!!:))
Ben artik yillardir seyretmiyorum mesela, oysa cocukken nasil beklerdik. Gectigimiz aylardan birinde moscovadaki arkadasim Plushenka nin o aksam gosterisine gidecegini heyecanla soylemisti ben de o kim demistim hatta:)) verdigim linki begendigine sevindim ama o gercekten buz pateni tarihinde bir klasik olmus bir gosteri.
Ve sayfandaki marifetin gercekten ovguyu hakediyor canim:)

FINDUKtheGULFIcgm basit ve yalini birarada kullanabiliriz:)) Seni mi kiracagiz. Canim sen benim yazimdaki italik olan kismi okumamissin anlasilan:)) Bu eseri ben de seviyorum, en uyusuk insani bile sonuna dogru canlandirabilir...
Senden sitene tatil ve kedi resmi bekledigimi bir kez daha hatirlatirim canim.

Jilfeym dedi ki...

aslında okudum?yazdıklarım kendi fikirlerim idii.:)
fotolar kardeşimde aktarınca koyacağım.
içinde birbirine geçen 2 melodi var sanırım, tek değil.her neyse, güzel eser:)öperim

bidamlacik dedi ki...

1 eylül olunca niye güzel?? anlamadıım.))
yaz bitmesiiin.

renkler dedi ki...

Beni çocukluğuma götürdün kuğucuğum. Bu gösteri dün gibi aklımda. Ne hayran kalmıştım... Zaten buz patenine de hayrandım. Bu ikili gibisi bir daha da gelmedi sanırım. O uyum, o mükemmel kareografi... Şimdi ne yapıyorlardır acaba. Bir internet araştırması şart oldu... Bu arada Ravelin Bolerosuna da diyecek yok. Bu gösterinin bu kadar akılda kalmasındaki payı büyük.

KUGUU dedi ki...

FINDUKcgm aslinda oyle oldugunu ben de biliyorum sekerim:) Kardesin bu hafta mesguldur, onu fotolarla yormayalim birde:)) Tekrar hayirli ugurlu olsun canim:))

DAMLAcgm, yaz elbette bitmesin, zaten havalarda bir harika degil mi sence de? Ama 1 eylul derken yeni bir ay yeni bir baslangic yeni guzel bir sayfa belki yeni planlar...:)

RENKLERcgm bende aynen dun gece oturdum utubedan bu ciftin baska neleri varmis diye bir suuuuuuuuuuurrrrrrrrruuuuu baskla videolarinida izledim:) sen de yap:)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

selamlar:)) blog dostlarımı ziyaret ediyorum tek tek. sana da uğramadan olur mu hiç:))

nimet

KUGUU dedi ki...

bence olmaz:=)
ama siradan ziyaretten sanki azcik farkli beklerdm senden ziyareti:((( ben kendikendime geln guvey:(

Adsız dedi ki...

Genial brief and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.