Cuma, Temmuz 27, 2007

RUHUMU NAKSEDIYORUM



Kanavice isliyorum.

Evet ben kanavice isliyorum.

Ilkokuldayken elisi dersinde yapmistik. Cok severdim. Ders disinda da 1-2 sey yapmistim annecigim gostermisti, shimendetabl:)) gibi seyler (boyle yazilmiyor tabi ben uydurdum).

Stres dizi, boyu, hatta boyunu bogazi gecti malum tasiyor...
Gecen gun yattim elime bir kitap aldim, hic abartisiz ayni sayfayi tam besinci kez yeniden okuyunca kitabi biraktim. Genelde gece 2-3 gibi uyuyabiliyorum, uyudugum zaman da hep ayni konulu kabuslar goruyorum, sabahlari 6 gibi gozler aciliyor. Vucudum sinyal vermeye basladi, serilmem bir yerlerde insallah.

Konuyu kanaviceye nasil baglayacagim. Aslinda cok bagli. Streste insanlarin herbiri farkli seyler yapiyor. Bunlari zevk icin yapanlar alinmasin- sozum onlara degil ama mesela "puzzle" ilk sirada yeraliyor. Bir arkadasimin annesi esi olunce puzzlekolik olmus, kactane yaptigini bile hatirlamiyormus. Ben onu denemistim, hem de 2 kere, 1000lik puzzle lar almistim, ama o benim gibi sabirsiz ve aceleci birine hic uygun degil maalesef, beceremiyorum sonuna kadar.

Kucuk viking VIKI gibi buldum dedim bir gun- yaklasik 1 ay once- ben kanavice isleyeyim!!!

Birseye de karar verince illa hemen yapmaliyim- malum sebepten oturu hani:)). Internetten yoluma en yakin kanavice malzemeleri satan yeri buldum. Kanavice isimli dergiden model sectim, sonra yine netten okuyup ne tur kumas almam gerektigini buldum. www.dmcturkiye.com Ertesi gun gidip tum malzemelerimi satinalmistim.

Herkes hazir goblen veya hazir kanavice almami soyledi. Hazir kanavice dediklerinde desen yine kumasin ustunde cizili, pakedin icinde de gerektigi kadar iplikleri ve ignesi de hazir. Yapilan teksey ustunden geciyorsunuz. Olmaz dedim, oylesini istemem ben. Olmaz cunku -cok lazimmis gibi-Kuguu zoru sever, hem o basitler bana zevk vermez, sinirimi de almaz, ne o cocuk oyuncagi gibi dedim:)) Ve kendime tertemiz bir beyaz sayfa gibi bos bir kumas ile buncaaaaaa yil sonra (sormayin kac yil sonra:)) baslangic icin, belkide secilmemesi gereken pek kalabalik, karisik ve hepsi birbirine yakin tonlarda tam 20 ayri renkten olusan bir desen secmisim:))

Buyurun bakin bakalim, nasil bulacaksiniz. Yemek masa ortusu olacak bitince. Resimde dergideki sablonu ve benim islemeye basladigimi birarada goruyorsunuz.



Hergun elimi suremiyorum ama yaptikca hosuma gidiyor. Bazen kafa malum daginik ve cok mesgul, gozlerimle tek tek sayarken karistigini farkediyorum, birakiyorum. Bu arada kumasim cok cok kucuk delikli. 1cmkarede 36 kare delik var dersem anlasilir belki. Yani bir sure sonra bir nevi eski gazete eklerinde olan "sasi-bak-sasir" gibi oluyorsunuz:))

Kuguboynu,theDomes!:)

13 yorum:

nimetin.blogspot.com dedi ki...

kuguu cok super olmuş. hani şu hobi mağazalarında olanlar varya onlardan mı aldın. hani ipleriyle birlikte veriyorlar. fakat bu yaptığın bilimsel bir terapi biliyorsun. işte ergoterapi bu. hani bana soruyorsunuz ya ergoterapi nedir diye. ben de kafaya bişey taktimiydi hemen başka bişeye yönlenme babında incik boncuk, resim. vs. işlerine girişiyorum. ama gerçekten çok güzel olmus ellerine sağlık.

nimet

KUGUU dedi ki...

Nimetcgm, hayir hazir degil, bos kumasa dergiden baka saya sasi olaola ben yapiyorum:)
Begendigine cok sevindim tskler, bu sozleri duymak motive edici.

Chayat dedi ki...

yani kafanın bozukluğunun bir an önce geçmesini dilerim tabi ama bu yaptıklarını kafan toparlanınca yapmayacaksan yazık be Kugu!! ben anlamam bu tür hadiselerden ama çok güzel görünüyo valla!! bravo! alkış!!

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Bravo valla. Sabır işidir kanaviçe. Bir de hazır bile değil. Kendin bakarak yapmak ayrı bir zor. Kolay gelsin. Çok güzel görünüyor bu arada. Ellerine sağlık diyelim.:)) Bende de vardır o tez canlılık. Bir şeyi hemen yapamazsam, hiç yapmam gibi bir şey işte. Umarım çabuk geçer bu haller. Biliyorum, anlıyorum.:))

nilly dedi ki...

Ellerine saglik, cok guzel gounuyor. Bende yapmistim ya, o gun saici kadin senin yaptigin gibilerden bahsetmisti ve hazir cizilmis olanlardan o kadar zevk almadigini soylemisti ve onu onermisti. Bende ilk kez denyecegim diye hazir cizglisini almistim. Benim ki kucuk boyutlardaydi ama o bile cok ugrastirmisti. Gozlerine kolay gelsin, ne demek istedigini anliyorum yani :)

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

amaniiin.:) :) benim de canım çekmişti bir süre önce :) gidip etamin aldımyarım metre. güzel renkler aldım.
aaay ben öyle hayatta kocaman örtüyle uğraşamam diyezaten amacımda minik minik çiçek buketleri ya da minik figürler olan bir yığın minik pano yapmaktı.
neyseee daha biri bitti. kaldırdım kenara.:)
duvarlariçin kendi çektiğim fotoğrafları bastırdım.:)
arada yaparım artık,senden aldığım hevesle.
ama evet sana iyi terapi olur
bak.:)
bu linkini verdiğim yazı senle tanışmadan önce idi. bak oraya ,içindeki hikayeyi de oku.:)

http://yagmur-damlasi.blogspot.com/2006/12/boncuk-boncuk-avize.html

birten dedi ki...

kugum ne güzel yapmissin,ben böyle seylerde hicmi hic basarili degilimdir,hem cabuk usanirim:((kalemle düz cizgi bile cekemiycek kadar becekriksizim yani o kadar varim!!ama böyle seylerle ugrasan,resim cizenlere falan hayranimdir..beceri ve sabir lazim...kolay gelsin sana;)

renkler dedi ki...

Çok güzel olmuş, ciddiyim... harika görülüyor. Sabırsız Kuğu puzzle yapamıyor ama bir cm karede bilmem kaç ilmek atılan kaneviçeler yapıyor! Sen kendini aşmışsın valla.

Ben de bir zamanlar kaneviçe yapmıştım. Hatta çeyizime b,ir adet buzdolabı örtüsü bilem kazandırmıştım. Bir de çok şık ipek iplikler ile seninki gibi sık bir örtü ile peçeteler yapmıştım elişi dersinde. Ama bir taneden sonra anneme paslamıştım.

Ayy canım çekti şimdi... Ama örneği filan nereden bulacağım şimdi...

Ama insanın düşüncelerden sıyrılması için bu tip işler çok faydalı. Terapi oluyor.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

Çok şık, kolay gelsin sana..

KUGUU dedi ki...

CHAYATcgm sozlerine cok tskler ama al buradan soz vereym sana kendime ve tum dunyaya: su sIkIntilarim sona ersin, 1tane daha yapmazsam ne olayim, yeterki bitsin su yasadiklarim, gece gunduz bile islerim, uyumam gerekirse, yeterki huzurum olsun. SOZUM SOZ! (ay adak gibi bir sey oldu bu ya)

F.I.G.cgm anliyorsun beni degil mi? Farkindaym, zaten sen de benim gibi tezcanli ve biraz hipersin, anlarsin beni sen canim. Ve umarim gecer ve biter artik.

NILLYcgm seninde kendi ellerinle yaptigin ve sayfandaki Shipidik Hanim da marifet canim, eline saglik. Erkek arkadasi da hazir demissin hadi onu da yukle gorelim.

YAGMURcgm verdigin linki okudum canim. Senin duvarlarda resimler de iyi durmustur eminim. Minik Kanavice tablolarini da canin istedikce eline alirsin, tek tek yaparsin acelesi yok ya. Ben bunda gobege bu deseni islwdikten sonra tum kenarina da is ile 5 cm eninde su gececegim ve ortudeki bosluklarada mini desenler serpistirecegm daha:)) Asil su ortayi bir bitireyimde once.

BIRTENcgm sozlerine tskler, sen su anda Turkiyede tatildesin, ve bu yazdigimi okuyamayacaksin. Iyi tatiller.

RENKLERcgm hatta HAYATINRENKLERIcgm!! haklisin yine kendimle celismis gibiyim degil mi, hem sabirsiz hem cok sabirliyim:)) Istedigin zaman yazida verdigim linki ve dmc kanaviche dergisini kullanabilirsin. hos senin kendini terapi yonteminde "temizlik" guzelim, ama yine de canin cekiyorsa bunu da dene derim. Hic olmazsa gece saat kac olursa olsun ses cikarmadan tek basina yapabilirsin bunu:))

KRALICEcgm tsk ederim.

bething* dedi ki...

Kugucum nasil gidiyor? cok guzel kafa dagitir bu sey :)
bitince gormek isterim..cok opuyorum

KUGUU dedi ki...

BETHINGcgm gelip giden ceee diyenim, kendini ozletenim... :)) bitince- biterse:)) gosteririm. zira bu yaziyi yazdigimdan beri elime alamadm daha:))

Rupinder dedi ki...

ticari bir web oluşturulması başlıca endüstriyel müşteriye yönelik ve elemanları pazar bağlı% 100 oluşan Öte yandan, bizi, daha her yıl önemli ihracat pazarı açmak için izin verdi.



Rejenere Iplikler