Salı, Temmuz 31, 2007

ACI VAR MI ACI ???

Ben tasindim! Ama epeydir (vay canina tam 4 gun olmus!!) burada da yazmiyorum diye blogumu tasidim sanmayin:))

Bizzat kendim tasindim bu kadar zorlugun icinde. (D!uy!dun mu beni?:))

Fakat cok cok zorlu oldu bu is ve hala da oluyor diyebilirim. Efendim aslinda bu benim hayatimda 2. tasinisim. Birincisi 1.5 yil once idi. Ve bir arkadasimin tavsiye ettigi sirketle anlasmis, tarihten onceki 2-3 gun hemen herseyimi sirali sirali kendim toplamis, ustlerine yazmistim. Gelen sirkette tam bana uygundu dogrusu. Duzgunce topladilar, onlarda yazdilar ve gittigim evde de neyin nereye konacagini soyledim, kutulari ustunde yazili oldugu sekilde ilgili odalara biraktirttim vs. Sonra kimsenin inanamadigi sekilde 2 gun icinde tirtap gibi tertemiz yerlesivermistim geceleri calisarak. (Gecenlerde birisi bana TIRTAP ne demek dedi, hic duymamis, sasirdim. Demek olabiliyor. Aranizda bilmeyen var mi acaba?)

Neyse gelelim bu tasinma oykumuze ya da faciamiza! Ilk olarak ayni firmayi aradim elbette ama tarihleri bir turlu tutturamadik. FikriminInceGulu beni sippadanak anlar simdi, kafaya koydugum icin hemen yeni bir firma arama yolunu sectim:)) ve bir arkadasimin (hani su oy kullanmak icin gelmeyen arkadasim) verdigi ve ben yillardir ben hep bunlara tasitiyorum dedigi firmayi aradim 8sahiden yilda 1 hatta 2 kez tasindigina sahidim ben), sahibiyle gunu parayi anlastik ve cuma sabahi bulusma saati icin ertesi gun yani persembe arayacagimi soyledim (malum o evde yasamiyorum artik ya ben, saat verecegimki ben de osaatte oraya gidecgm.)
OK'lestik megerse kader de ayni anda aglarini hizla bir ters bir yuz seklinde ormeye baslamis. Ertesi gun adami saat icin aradigimda bana direkt gelemiyoruz baska bir is aldim dedi!!! aaa Kalakaldim bu nasil bir anlayistir ya. 2 saat sonra beni geri aradi tamam dedi, ama ben kaderin bana bictigi magrur ve gururlu guzel!! rolumu basariyla oynayarak istemez kalsin dedim ve kapattim telefonu.

Tasinacagim yer 2 sokak otesi zaten ne olabilir ki dedim
Kuguu,theTezcanli&theSalak olarak yeni rolumde. Ve gazeteden bir firmayi aradim, tum esyalari tektek saydim, yazdi, evleri katlari konumlari vs tarif ettim ve bana bir fiyat verdi. Oburunun fiyatina cok yakindi hatta biraz da altindaydi. OKlestik ve ertesi sabah 08:30 icin anlastik.

Tabiki ertesi gun ben daha erken saatte eve gidip beklemeye basladim, gelen giden yok, ariyorum ciktilar malzeme almaya gittiler diyor adam. Dikkat megerse bu en bas birinci yalanlari imis, artik tecrubelendim ya ben size tavsiyelerde de bulunayim bari arada. Ama sonunda anlayacaksiniz aslinda tek tavsiyem kesinlikle bilmediginiz esin dostun arkadasinizi kullanmadigi bir firmayi kullanmayin, hepsi capulcu hepsi mafya ve hepsi zararverici, maalesef boylelerMISH megerse:((((.

Nihayet saat 10 da kamyon geldi, 2 adam geldi ve kendikendilerine yok diyip gittiler. Aaa ne oluyoruz neye yok nedir durum falan oldum (2. yalanlari: ayni anda birden fazla is aliyorlarMISH, ikisine de gidip bakiyorlarMISH falan). Gittiler hemen adami aradim, o da hep pek kibar konusuyordu telefonda falan, malum Kuguu da akillanmaz bir safsalaktir ya, bende duzgun duzgun anlatiyorum adama olani biteni, adam sonradan tam pisbela chikti oysa, ama hemen not vermeyin durun cunku beterin beteri de var derler ya !! BTW, bu atalarimiz ne derse hep dogru demisler ya, hep hakli cikiyorlar:)) Neyse bu BelaNo2Amca (takibiniz icin: BelaNo1Amca hani arkdsmin tavsiye ettigi) bakayim edeyim durun ben geleyim falan dedi, sonra abisi ve ilk gelen adamlardan biriyle geldi bu bir eski model mercedes ile, yolda gorseniz 3 tipi korkarsiniz hani, evi dolasti elinde benim esyalari telefonda yazdirdigim kagit ve yok dedi 2 misli paraya yapariz bu isi dedi (tamtamina 2 mislini istedi). Nasil yani dedim, acik kalan gagami kapatmayi akil ettikten sonra. Ya elindeki kagittan fazla bir gr sey yok, neden dedim, nedeni yok elbette caresiz gorduler ya birde dedim bugun tasinmam sart falan diye. Sonra dediki ya benim birader(telefondaki kibar sahsiyet eve gelince tam bir okuz cikti halbuki- surada adama dokunduracagm ya hayvana ayip etmis oldum simdi durduk yerde. Pardon gercek okuz kardeslerim) evet dediki ya benim birader bazen boyle yanlisliklar yapabiliyor. Laf uzadi. Sonunda dedimki peki tamam olsun dedim yeterki olsun ve ben bugun tasinaym. Peki biz kamyonu alip geliyoruz dediler. Bu arada evde 3 oda 90 m2 - hani oyle cok bir esyam falan yok benim, gardrop falan hic yok, hep gommedolap idi).

Gittiler bekle bekle saat 1e yaklasti. Dedimki ya Kuguu sen harbi salaksin ve ustelik paranla bunlara mecbur musun sen, basiretin nerede baglandiysa coz sunu. O sirada bunlar geldiler saat 1'de ama ben kapiyi acmadim. Bor'un pazarini kacirmis olarak, Nigdeden zilimi 10 dk calip gittiler. (canim atalarimiz:))

Gazeteden yeni bir firma aradim, en buyuk olan kucuk ilani!! Aman Tanrim o anda ayilmaliydim cunku bu daha da kibar konusan bir adamdi ve ne desem evet diyordu. Gondereceginiz gardropluk ince olanlardan ise sigmaz 2 tane olsun dedim, tamam dedi. Benim cok kitabim vardir, gittigim yerde onlari kurmayacagim icin kutu lazim, soyle tv kutusu gibi 6-7 kutu yollayin dedim. Aaa tv kutulari agir olur tasimasi zor olur ben daha kucuklerinden 10-12 tane yollarim dedi, mutfak esyalari icin 10 bidon yollarim falan filan dedi, yani anlayin iste. Fiyatta ise ikisinden de yuksekti. OKlestik cmt sabahi icin ve ben geri dondum. Allahin hakki uctur, bak bu iyi olacak dedim her zamanki saf iyiniyetimle.

Pehlivan tefrikasina dondu bu anlatisim dgl mi... isterseniz devamini yarin anlatym:))

Ertesi gun 08:30 Kuguu yine eve geldi beklemeye basladi, 9 oldu , 9:30 oldu, 10 oldu BelaNo3Amcayi!!! ariyorum, ciktilar malzeme alip geliyorlar diyor (bknz YalanNo1- yukarisi). 11 de kucuk bir kamyon ve 4 hamal elini kolunu sallayarak geldi. Ne bir kutu var, ne bir sarmak icin gazete obegi, hele pitirdak ambalajlari ruyanizda gorun! Sadece 5 bidon ve ip ile geldiler. Aklimi oynatacaktim. Gunler oncesinden geceyarisi kendi topladiklarim ve onlari beklerken kendi biriktirdigim gazetelere sarmaladiklarim disinda hicbir sey paketlenmeden tasindim diyebilirim size.

Adami aradim hani gardroplar hani kutular dedim, aaa dedi ben hemen bizzat kendim alip yarim saate kadar oradayim dedi. Tabiki ne geldi ne aradi ne de ben bir daha geri aradim onu. Oysa bana ilk isi satarken telefonda hani herseye evet derken, bunlar baska sirketlerinki gibi toplama hamal degil bizzat sirketimin maasli elemanlaridir, hem ben de tuzcuoglunun yegeniyim demisti, bende aman beyefendi rica ederim ne gerek var demstm. Kafama TopluIgnenin kargalari yapsin insallah, belki bir gun akillanirim. PESSSS dyorum nasil rahat yalan soyleyebiliyorlar. yegenligini birak gelen hamallar ve kamyon o sirketin bile degilmis, megerse baska sirkete taseron usulu hepsi birbirine is veriyormus ve hamallarin dedigine gore sadece ve sadece 50YTL komisyona is satiliyormus.

Kisacasi paramla sefil oldum, sinir oldum, ac susuz kaldim, bir esya tasiyip 3 oturan, sigara icip sohbet eden hamallardan delirdim, 2 saatte bitecek isi 6 saatte yuklemelerine delirdim, hicbirsey benim yaptiklarim disinda paketlenmedi, inanabiliyor musunuz siyah cop posetleri aldilar- onlari da kendileri aldi sanmayin sakin, benim apartmnin gorevlisinden aldilar ve onlarla koca bir ev tasidik, kiyafetlerimi de, kiyamadgm kitaplarimida herseyimi... CILDIRDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIM (bknz direkt gorebiliyorsunuz su andaki cildirmis halimi degil mi?)

Eve gelince dedimki herseyi tasiyin gidinde nasil biterse bitsin bu iskence artik.

Biri dedi ki cok kiyafet veya cok ayakkabi tasimisligim oldu da hic bu kadar cok kitap tasimamistim dedi. Bir digeri ise sanki kendi suclari degilmis gibi "sen bu evi 1 ayda yerlestiremen" dedi.

Sonuc: Kendi yaptigim paketler kutular acilip hemen yerlerini buldu elbette, TIRTAP gibi:)) Ama kalan cogunlugu siyah posetlerden olusuyor, icinde ne oldugu acana kadar belli olmayan. Ve ben evde bunlari gordukce deliriyorum ve elbette gunlerdir ac ac bitmiyor. Birer birer aciyorum, elleri degdigi icin herseyi temizlemeye calisiyorum. vs vs vs vs vsss ... Yazik Kuguu iyi biriydi... vs vs vs

Iste bu nedenle gunlerdir girip yazamiyorum, cmt gecesi o yorgunlukla 2 ye kadar ayaktaydim, ayaklarimin acidan ustune basamaz oldum. Hayir bos bir evi yerlestiriyor olsam o da yine bir nebze daha kolay olacak, ama ben bir de mevcut kurulu ev ustune evimi kuruyorum, annemlerin evi, yani yer acmak yer bulmak da sorun, orayi bul bosalt temizle, kendininkini koy, rastladigin anilarla bogus yasaran gozlerinle seklinde, bir nevi duble espresso lezzetinde is yapiyorum yani...

Sonra birden ... "Aci var mi aci?" dedi Reha ....

1:: Benden hayatta tuccar/esnaf vs olmazdi, bu piyasada is mis yapamam ben, bol bol kaziklanirdim. Tarihe Kazikli Voyvodadan sonra, zit anlaminda KazikliKuguu olarak gecerdim herhalde.
2: Tuccar olmama bile gerek yok aslinda, omrumdeki benzer orneklerle zaten coktan bu adi almisimdir ben sanirim.
3: Yazidan cikan anafikri tekrarliyorum: Bilmediginiz firmaya sakin ve sakin nakliye yaptirmayin.
4: Verilen kucuk zararlari saymiyorum ama buyuk ve tamir edilemez ve sineye cektigim zarar bilancosu ise: Annemden hatira antika masamin hem ayagini, hem tablasinin ustunu kirmislar. Yapilir mi tablasi bilemiyorum:(( Yine annemin hatirasi ve evimin hep cok sevdigim esyasi olan bir abajur. Kendi ceyizinden cikarttigi bir gumus tel islemeli ortuden bana abajur yaptirmisti. Yirtilmis:(

Hadi ben gidip biraz daha esya yerlestireyim.

Kuguboynu,theHarbidenSalak.
Kuguboynu,theYorgunSavasci

4 yorum:

Yaz dedi ki...

Kuğuucuğum okurken çok sinirlendim hayretler içinde kaldım inan. Biran karşımda olsalarda elime ne geçerse atsam kafalarına diye düşündüm. İnanamıyorum yaa ne kadar sahtekar ne kadar saygısız insanlarmış. Birde suç senin değil ki kendine salak demişsin. Asıl normal olmayan onlar. Ayrıca annenden kalan eşyaların zarar görmesine çok üzüldüm. Neyse canın sağolsun. hem bak taşınma işinin en zor kısımlarını atlatmışsın. Güle güle otur canım benim.
Haa unutmadan Tırtap ne ola ki? bende ilk kez duydum :)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Canım ya. Çok üzüldüm. Taşınmak başlıbaşına zor zaten. Bir de böyle sırf para kazanayım da, insanların hali ne olursa olsun diyen esnaf bozuntularına rastlamışsın ya. Ş..siz diycem şimdi ayıp olacak. Acele etmeden, ufak ufak, herşeyini kendin paketleyeceksin bir güzel. Sonra da bildik tanıdık bir kamyoncu ayarlayıp, tutacaksın iki hamal. Mis gibi taşıyorlar aslında. Ama çok iyi anlıyorum ki, bir an önce olsun, aman aklımda durmasın şeklinde koşturmak var. Çok geçmiş olsun. Sen salak değilsin de, o karşındaki insanlar insani özelliklerini kaybetmişlerse, bunu nereden bilebilirsin. Çok sinirlendim çok. Şaka gibi.
Umarım yeni evinde çok mutlu olursun da, bu sıkıntıların bir an önce geçer. Kolay gelsin.:))

enne dedi ki...

Valla yzı uzun ama okuması öyle kolay ki:) Hem güldüm, hem üzüldüm senin için. Neyse ki başına birşey gelmeden taşınmışsın. Biz taşınırken eşyaların yarısını kamyona koyup kalanını almadan fiyatı 2 katına çıkarmışlardı! Eşim delirdi, adamlar mafya gibi, tehdit etmeye kadar vardırdılar işi, eşime yalvara yakara kabul ettirdim fiyatı, taşındık ve tövbe ettik böyle firmalara.

KUGUU dedi ki...

YAZcgm hatta YAZBITMESINcgm, hatta daha yazi gormemis denize ne ayagini ne karbuzkabugunu sokmamis olan benim gibilericin Hic Bitmesincigim benim:))) (ohhhh arada icimi de doktum vallahi!)
sinir olmamak mumkun dgldiki. Ama ne yapacaksin, ite kaka bagira cagira ve sinirden ziplaya ziplaya bitirdim.
TIRTAP kelimesine gelince sanirim tertip'ten geliyor olabilir. Duzgun tertemiz duzenli anlaminda. cumle icinde kullaniyorum ornek::)) Sabah uyaninca yatagini tirtap gibi topladi. ahahha Suleyman ne ogrendiye dondurdum
Ay benim sinirlerim bozuk vallahi, bakmayin guldugume ciyak ciyak bagirasim var baska yani onceki kabuslara yolacan ve kurtulamadgm olaylardan oturu... :(

FIG.cgm aynen oyle olmali. Zaten ben her 2 tasinmam sirasinda da kiymetli evrakimi, tasinabilir kiymetli esyalarimi - gumusler, tablolar gibi- hep kendim arabamla tasiyip saglama aldm ama hersey- or: abajur gibi- olamiyor ki. Soyledigin Serefsizler kelimesi bunlara gecerse serefsizlere hakaret gibi olur valla yetmez.(al ben soyledim ayip mayip) Baksana ENNElerin basina gelene mesela. Akil alir gibi degil, ama gercek.

ENNEcgm sizinki de kotu bir hikaye olmus vallahi, insani cileden cikarirlar- katil ederler derler ya aynen o hikaye olmus. Biliyor musun BelaNo2Amca da bana benzer birsey dedi hic utanmadan: istesek esyayi indirip birakip giderdik gibi bir sey dedi. Demek yapmadiklari sey dgl. Kesinlikle tovbelik. Esin yine iyi dayanmis.