Salı, Mart 13, 2007

PEMBE GAZETE

Ne bicim haberler bunlar:

:((( 28 yasindaki kadin esini oldurmesi icin 18 yasindaki sevgilisini ikna ediyor, ve bir de plan yapiyor kapiyi acip birakip komsuya mi ne geciyorlar, sevgilisi eve girip saklaniyor ve kadin kocasini bir sey unuttum diye eve geri yolluyor!!! Sonuc adam OlUyor. Neden ne: hic koca olsun biz onun maliyla rahat yasayalim. Yaptiranin da yapanin da zihniyeti nereye sigar.

:((( Sahil Yolu magandalari, yol icin kavga edince 2 kardesten birini bogaza atip kaciyorlar. Pesinden atlayan kardesi de boguluyor. Sonuc 2 kardes OlUyor. Neden ne: hic yol tartismasi : (( Bugun yakalaniyorlar, suc dosyalari inanilmaz kabarik zaten (ama disaridalar!) Savunmalari ise daha da insancil. Tartistik, o kendiliginden suya dustu, onun dustugunu gorunce de biz de birakip gittik!

Bu 2 ornek 1000 le hatta "1 milyonadet/GUN" ile carpilabilir.
Okulda ogretmen bicaklayanlar; kizarkadaslari tutam tutam saclarini yolarken sinifta, ayirmak yerine cep telefonuna ceken ve islikla tempo tutan diger cocuklar; salak kadin programlari, aptal diziler, hemde biri bitmeden yenisi baslayan yuzlerce dizi, egitim seviyesi gittikce eksilere de gecen yurdum insanlari ve toplum degerlerimiz...

Artik ebeveynlerin evde verdigi bireysel degerler bile toplum icinde yokolup gidiyor veya sadece cocuklarin cektigi saskin aci ile sonuclaniyor. Saygi, hosgoru, birlikte yasama adabi yok. EN BASITinden forex: asansorde gunaydin yok, dusene kosmak kaldirmak yok, kapi tutmak gecene yol vermek yok.

Eskiden TRT de idi galiba, yaz aylarinda otobus vs yerlerde ter kokulari icin minicik 1 dakikalik bir bilgilendirme film gosterimi yaparlardi, sabun ve kolonya yeter diye.Hatirladiniz mi?

Simdi ben diyorumki yine ve tum kanallarda sart olarak toplumsal degerler boyle mini filmlerle verilmeli. Bilenlere hatirlatma, bilmeyenlere ogretme olur, ustelik cok etkili sekilde dolayli bilincaltina isler diye. Bir alisveris, bir fis metnini kim hatirlamiyor KDV Turk yasamina girdiginde.

Oysa edepsizlikle, mustehcen esprilerle kanal kapatildiginda ceza olarak mesela 2 saat belgesel gosterilme cezasi verildigini hayretle farketmistim. MAliE birinin pantolonunu indiriyor canli yainda ve kanal bilmem kac gun sonra karar cikinca ceza olarak gunduz kusaginda 2 saat belgesel gosterimi ile cezalandiriliyor. (O sucta bu ceza mi verildi bilmiyorum ama ornek olsun diye aklima o geldi- diger cezayi hatirlamiyorum, o da oyle bir seda prgmi falandir).

Bundan birkacyil once utopik bir hayalim vardi. Hatta yok utopik de degildi- yani olmayacak sey degil Ama pembe bir gazete cikarmakti. Soyle anlatmaya calisayim:

Benim inanisima gore pozitif pozitifi ceker, guzellik guzelligi getirir, siddet siddeti, ofke kin nefreti dogurur. Yani hepsi cogalir etkilenerek. Ve toplumumuzda da ayni sekilde bu olumsuz haberler gazetede, tvde surekli olarak beteri doguruyor arttiriyor. Yani su yukaridaki cinayet haberi mesela gazetelerde ana sayfada, elinize aliralmaz daha bunu goruyorsunuz (gozunuzun icine sokuluyor!), yarim sayfa boyunda 8 sutuna manset haber oluyor. Ana sayfanin gerisi de benzer olumsuz haber dolu, 3. sayfayi zaten hic acmayalim bile. Aksamlari ana haber bultenleri TV de nasil. Ya bu haberler, ya da diger yarisi da magazin agirlikli. Dolayisiyla toplum ve en onemlisi yetismekte olan nesil bunlari kaniksar hale geliyor. Cocuklariniza sorun, cevrenize bakin, akli eren teenagelerden kactanesi bizim yukarida yadirgadigimiz selamsizligi ornegin yadirgiyordur?? Hicbiri. Cunku farkinda degiller.

Iste diyordumki bir gazetem olsun: sadece cevremizdeki gordugumuz iyilikleri guzellikleri haber verelim, paylasalim.
Pozitif pozitifi ceker, huzur huzuru getirir, evrene yayabilirsek artar. Su anda evrendeki olumsuz tum enerjiye karsi yenisi olusur. Toplumdaki bir kisim dusunceleri bile olumluya cevirsem, cevirebilsem bu zincir buyumez mi? Mesela ilk aklima gelen GAZELcgmin bir sure once dislerini yaptirip yardim ettigi aile gibi. Sirf haber de degil pozitifi her turlu yazi veya bilgi veya bir minik guzel soz bile olur.

Herkes kotu degil, dedigim bu degil yanlis anlasilmasin. Ama kapilip gitmek var ya, veya bu olumsuzluk icinde zaman zaman kendini koruma gudusu istemeden iyice aciga cikiyor ya belkide (mesela hic mi trafikte kufretmiyorsunuz, ben ediyorum). Olumsuz dusunmese bile insan cevresinden etkileniyor ve mutsuz oluyor. Iste ben bu haberlerle bunaliyorum mesela, aksam haberleri de izlemiyorum.

Iste buydu planim- PEMBE GAZETE.

Aslinda simdi bu kadar yazmisken, o zmaan basili gazete cikarmak belki zor ve benim icin utopikti, ama su anda bu cok daha kolay artik : internetten yapabiliriz. Ben siz hepimiz yapabiliriz bunu- vakit ayirabilirsek. Sifresini hepimizin bildigi bir blog acsam acaba yapar miyiz arkadaslar? Cocuklarinizin o gun okuldan gelince anlattigi guzel minik bir haber, gun icinde gordugunuz bir guzellik, size kendini iyi hissettiren bir telefon, bir apansiz arayan dost sesinin hissettirdikleri, veya sadece bir mini deger yargisi hatirlatmasi, kisa kisa olsa da paylassak...

Biliyorum bazen ben dahil hepimiz buraya kendi bloglarimiza bile istedigimiz halde yazamiyoruz ama denesek, gelistirsek, buyutsek ve evrene yollasak:))

Anladiniz siz onu?
Kuguboynu,theProActive!

18 yorum:

kurunane dedi ki...

kuğu süpersin. pembe gazete ne hoş bişe olurdu.

evet eskiden trt çok güzel proğramlar hazırlardı. bunlardan birisi tekrar yayınlansa en mutlu olacak olan benim. halı silkeleme ile ilgili eğitici bir proğramdı.

okullarda şiddet almış başını gidiyor, eskiden eti senin kemiği benim zihniyeti vardı, saygı vardı, eğitim vardı... şimdi öğrenciler öğretmenleri bıçaklayıp, hükmediyorlar. her veli en ufacık azarda soluğu okulda alıyor, meb'na şikayet etmekle tehdit ediyor... nooluyo sonunda, işte durum ortada.

tipitip dedi ki...

Kuğucum ne güzel yazmışsın. Süper bir gazete olurdu...Ama ben gelecekte herşeyin daha da kötü olacağından korkuyorum. Benden birisi yardım istese, korkudan kaçasım geliyor. Paranoyak olduk hepimiz. Saygısızlık, cahillik, nefret diz boyu...

ABİ dedi ki...

BAK! BU PROCEDE VARIM BEN..

nilly dedi ki...

Kugucum the parlak fikircim, yap hakikatten. Sifre yerine herkes link verse bile olur bence.

nes-kafe dedi ki...

ben de yazarım pembe gazeteye. çünkü olumsuzluklardan çok etkileniyorum. mümkün olduğunca seyretmemeye çalışsamda birşekilde haberim oluyor ve ümidim enerjim neşem tükeniyor :S


ilk haber benden :D

dün bir pasta yaptım. kim içinmi? buradaki stajer kızımız için. bugün onun doğum günü tesadüfen öğrendim. kendisiyle çok fazla muhabbetimiz yok ama çok tatlı çok akıllı çok hanım bir kız. bende onu sevindirmek istedim. dün çok rahatsız olmama rağmen. onun sevdiği karakterin üstünde olduğu meyvalı çikolatalı bir pasta yaptım. üstelik karakterde pembe :P resmini blogumda görebilirsiniz :)

azzzz sonra :p

pek aceleci nes :D

CRESCENT dedi ki...

Güzel fikir :)
Ne oldu da herşey bu kadar kötü olmaya başladı,nedir değişen,neden artık insanlar güvende değil,iyiniyetli değil,neden korkuyoruz herşeyden??...geriye dönüş olmayacak malesef...:((

Yaz dedi ki...

Canım benim yazıyı okurken Pembe Gazeteyi biz çıkarsak ne güzel olur diye düşündüm. Baktım ki sonunda sende aynısını demişsin. Bence harika bir fikir. Ben kesinlikle varım bu işte.

KUGUU dedi ki...

KURUNANEcgm evet birde o balkondan hali silkme filmi vardi degil mi:)) Ah anlasilan sen ustkattakinden bayagi sikayetcisin canim. yazalim bunu da gazetemizde.
TIPITIPcgm iste tam da bu nedenle belki de bunu yapmaliyiz diyorum, sence?
Sevgili ABI yazdim bile seni yazar listesine:)
NILLYcgm sen de yazacaksin ama icinde unutma ok?
NEScgm saol canim. Ve evet yazdigin ILK haberiMIZ tam da dusundugum gibi, eline saglik guzelim.
CRESCENTcgm var misin?
YAZcgm benim evet haydi
yapalim, saol cnm.

renkler dedi ki...

Valla ben yazarım, bilirsin. Pembe haber yazmak aslında çok da zor değil, biraz pembe gözlüklerle bakabilmeye bağlı. Renkler, the pink!

BoriPori dedi ki...

çok iyi anladım ben onu:) ve ne kadar haklısın, son günlerde gazeteleri açıp bakmak bile gelmiyor içimden:(

tipitip dedi ki...

Haklısın, yapalım valla. Ama okunma oranımız konusunda şüpheliyim ;)

bething* dedi ki...

guzel bir fikir KUgucum pinkyn olarak bende desteklerim bu proceyi..

nimetin.blogspot.com dedi ki...

dönem dönem eski trt proğramlarının hemen hemen hepsini hatırladığımı sanıyordum ama bu ter kokusu uyarısını harbi harbi ilk defa hatırladım:)) hakkaten ya neydi o öyle:) buruk bi tebessüm oldu bende.

nimet

KUGUU dedi ki...

RENKLERcgm pembegazetenin en renkli yazari senin olacagina eminim canim.
BORIPORI insan okumak duymak istemiyor degil mi:(
TIPITIPcgm oooo daha bastan boyle soylersen olmaz ki ama canim. Hem 1 elin nesi var cok bloggerin cok sesi var degil mi:))
BETHINGimPINKYm benim sen zaten adinda bile varsin projemin baksana:))
NIMETcgm hatirladin de mi? Ben de hali silkmeyi KURUNANE soyleyince hatirladim. Baska neler vardi acaba?

zeyno dedi ki...

Ter kokusu programını hatırladım ben de, birza tuhaf hissettim ne yalan söyliyim:)
bu arada pembe gazete fikrine bayıldım kugucum:)

tipitip dedi ki...

ayyy ter olayını görünce commentlerde....hemen başlasak mı acaba ;)
Ayıp ettin Kugucum, emret başlayalım, kendi adımıza üzerimize düşeni biraz da olsa yapmış oluruz...

KUGUU dedi ki...

ZEYNOcgm senin hele yazilarin nasil pozitiftir hep. Mutlaka buradasin tamam mi canim?
TIPITIPcgm basladim bile. 30 saniye once bloga ilk postu bile koydum. Dur yaziyorum hemenburaya da linki:)))

ERDIL dedi ki...

Davetin icin tesekkür ederim.Tabii ki yazarim.
Saygilarla.