Salı, Mart 20, 2007

NEDIR BU ISIN DOGRUSU?

Dun aksam haberlerde yine bir kapkac haberi. Evden cikmadan beklerken acmistim TVnu kulagim kapida. Haber su: Ayni yerde ayni kadin ve 2 kizi tarafindan kapkac. Yine yakalaniyor hatta yakalandiginda kadinin uzerindeki kiyafet bile ayni kiyafet. Kizlarindan kucuk olan kaciyor buyuk ile bu yakalaniyor. Magdur da gencecik guzel bir kiz, eli ayagi titreyerek aglayarak konusuyor mikrofon uzatilinca. Oysa suclular gayet cazgir ve edepsiz sekilde ortaligi birbirine katmakla mesgul.

Beni rahatsiz eden ise su: Haber verilirken kapkacci G.O. ve kizlari deniyor, magdur ise adi soyadi acik acik soyleniyor!!!

Sucuustu yakalanmis kapkacci, yani suclulugu ispatlanmamis birisi hakkindaki bir haberde adinin gizlenmesini saygi ve alkisla karsilarim ama bunlar sucustu sivil polisler tarafindan yakalaniyor ama onun adi saklaniyor ama magdurun adi acik acik tekrarlaniyor.

Bugunku bir gazetede ise ayni haber- tabiki su benm hic svmdgm 3. sayfada ama sirf bu konu nedeniyle okudum- bu sefer kapkacci kadinin adi Gulcan O. olarak geciyor, magdurun adi ise saklanmis durumda.

Veya bir suclu yakaliyorlar, suclunun yuzunu gizliyorlar, ama iki yanindaki polislerin yuzu acik.

ETIK olarak nedir bu isin dogrusu? Basin etiginde nasildir, bilen var mi, okulunda nasil ogretiliyor acaba? Toplumsal etik anlayisinda SIZCE nasil olmalidir? Ben bir zamanlar buyuk bir gazetede calisan ve bir kaza haberini kaciran muhabirin agzindan, gazeteden bir arkadasini yere yatirip uzerine gazete ortup kazada olmus gibi resmini cekip altina haber yazdigini da birinci agizdan duymus ve o zaman da merak etmstm okulda nasil ogretildigini.

Ama asil sorum suclu gizlenip, sucsuz olan neden ve nasil teshir ediliyor? Ustelik herbir kanal farkli sekilde bunu yapiyor ve gazetelerde de farkli farkli...

Kuguboynu,theKafasiKarishan???

7 yorum:

renkler dedi ki...

bence suçlunun adı soyadı söylenmeli, o konuda haklısın. Yalnız çocuk ise asla haberlerde yayınlanmamalı diyorum. Ne olursa olsun bu haberlere yansımamalı. Onu çekerlerken bile o çocuğun psikolojisi kötü oluyordur. Zaten o çocuklar zavallı. Kesinlikle ailelerinden alınmalı onlar. Gerçi gidecekleri çocuk yuvaları da tartışılır ya. Deveye neren doğru demişler ya!

nes-kafe dedi ki...

Ne gazetelerde ne tv lerde ahlak diye birşey kalmadı. yalan haberse yalan haber teşhirse teşhir. okumuyorumda seyretmiyorumda. ciddiler dışında. diğerlerine güvenim yok cunku.

Ayçiçeği dedi ki...

Bu konuda benim de kafam karışık. Fakat sivil polislerin yüzleri bence kesinlikle gizlenmeli. Sonuçta onlar kimliklerini gizleyerek iş yapıyorlar. Bir de renklere katılıyorum, suçlunun adı, soyadı söylenmeli. yüzü de açık seçik ortada olmalı, tanınmalı.
Fakat mağdur olanları kendi tercihlerine bırakabilirler. Bir kere sormaları lazım, kimliğiniz açıklansın mı, gizli mi kalsın diye. Fakat o kadar yalan haber yapılıyor ki, bir de bunu mu doğru düzgün yapacaklar.

Kuğucğm, Pembe gazetede post yazmak isterken, kendi sayfam çıkıyor. Bir türlü çözemedim. Yani şifre girilecek yeri bulamadım, beceremedim bir türlü :(

KUGUU dedi ki...

RENKLER cocuklar konusunda cokdogru bir noktaya deginmissin. Evet neremiz dogru ki:((
NEScgm ne yaziki oyle:(
AYCICEGIcgm sivil polisler kesinlikle evet gizlenmeli.
Pembe gazete icin de kendini signout ettikten sonra yeniden sign in yap, new blogger a pembegazete yaz sifresini de biliyorsun zaten:) Olmasi lazim.

kurunane dedi ki...

resmen suçu ispatlanmadığı sürece hiçkimseye suçlu muamelesi yapılamıyor diye biliyorum. yanlış biliyorsam düzeltin.

ceza hukukunun yeniden bi gözden geçirilmesinin vakti geldi, geçti bile. uyuşturucu ticareti yapan bir adamın 9 ay sonra içerden çıktığını görüp şok olmuştum.

vur, yarala, öldür, tecavüz et, gasp et, dolandır, gençleri zehirle 3-5 ay yat çık...

bak aynı kadın aynı yerde aynı suçla yakalanıyor. emin ol 3. 4. kezde yakalanacak. değişen hiçbirşey olmayacak.

Jilfeym dedi ki...

suçluyu da suçsuzu da saklasınlar.
mümkünse suçluyu ömür boyu bir yere tıkıp, günışığına çıkarmasınlar.
mümkünse televizyonları kapatsınlar

KUGUU dedi ki...

KURUNANEcgm ilk maddede ddgn dogru ama burada yazdigim gibi sivil polis tarafindan sucustu yakalaniyorlar. Ve kesinlikle pembe karakol maddelerinin degismesi gerekiyor. Evinde hirsizla karsilasip onu yaralarsan sen ondan daha uzun sure hapis yatiyorsun diye bir ara haber cikmisti:(( Burada Renklerin dedigi gibi neremiz dogru ki. Al iste gecen hafta bir milletvekilini arabasi ile kapkac yaptiklari tipatip ayni yerde bir baskasi bu hafta arabasiyla ayni sekilde soyulmus. Ya daha bir hafta olmadana ayniyerde aynisekilde, hani onlem, hani caydiricilik.

GULFIcıgm en iyisini sen demissin - ohhh beee:)) Koktencozum en iyisi.