Perşembe, Mart 29, 2007

DAYANAMADIGIM SESLER

Evet dayanamadigim, tahammulumu zorlayan sesler var benim bu hayatta.

Hani tahtayi kalemin cizmesi, tencereyi catalin cizmesi, discinin dolgu matkabinin sesi gibi dislerimi kamastiran seslerden degil bunlar. Geceyarisi akliniza takilan saat tiktaklari gibi de degil.

Ama...
Mesela sabahleyin uyurken sonuna kadar acilmis bir tv sesiyle uyanmak beni mahveder. (Annem ve/veya babam uyanmayalim diye aradaki tum kapilari bile kapatir, uyanana kadar sessizce tv radyo acmadan beklerdi.)

Denizkiyisinda, plajda kadin veya erkeğin (sahiden pek cok erkek)terliklerini (pardon tokyolarini!) suruyerek yurumelerine dayanamam. Bu sese ve o ayaklarin sahiplerine tahammul edemiyorum bu bir gercek!

Konusurken veya cevremde su aygiri gibi sesli esneyen birisi oldugunda inanin ciglik atasim(*) geliyor. Hele bir yakin tanidigim bunu telefonda da yapar, Allahim bana sabir ver. (*= ciglik mi atayim atabilir miyim, vurayim mi vurabilir miyim, kacayim mi... ne geliyor bilmiyorum ama kendimi kotu hissediyorum vallahi!)

Gibi anladiniz siz onu diyecegim. Ama bugunlerimin takintisi beni deli eden delirten imdaaaaaaaaaaaaat balkonumdaki kumrularin gurklamasi sabaha kadar :(

Balkon ve yatakbasim ayni duvar diyeyim siz anlayin halimi ve aciyin bana. Yine yuva yapmaya basladilar, ben biktim onlar bikmadi. Bu sesden o kadar rahatsiz olmusumki, artik gece gunduz farketmiyor. Biryerde kumru sesi ve tuyleri dikelmis bir kuguu gorurseniz, bilinki o cok merak ettginiz benimdir iste:))
Sizin varmi takintili sesleriniz???
Kuguboynu,theTuyDiken:)

24 yorum:

renkler dedi ki...

Yatak odasında tik taklayan bir saate tahammül edemem. Ağızını şapırdatarak yemek yiyenlere kızarın. Sakız çiğnerlerken çıkan seslere de...

zeyno dedi ki...

Eski evimde yan apartman komşum(yatak odamla bitişik) son ses arabesk dinlerdi ve tahammül edemediğim bir müzik türü. Üstüne üstlük oğluma hamileydim ve zaten hormonlardan dolayı psikoljim çok gel git li idi anla artık durumun vehametini...

Ama şimdi çok şaşıracaksın ben kumruların sesini çok seviyorum, her sabah yatak odamızın balkonuna gelirler ve guguk guguk...Nasıl güzel gelir uykulu uykulu anlatamam:)))

KUGUU dedi ki...

RENKLER hah o yazdign sonikisine de katiliyorum arkadasim.
ZEYNOcgm basta ben de seviyordum, ama gel birde benimkileri dene. Duracell pil takilmis gibiler 7gun24saat ve hic durmaksizin:)))

enne dedi ki...

Bozuk para, anahtar veya tespih şıkırtısına tahammül edemiyorum. Karşımdaki tanıdıksa hemen müdahale ediyorum, değilse kaçıyorum oradan.

Bir de çorbayı hüüüpööşşşuurp diye höpürdetenler olursa çıldırıyorum:)

kurunane dedi ki...

genzini, boğazını temizlerken hırrkkkhaqqqqhkk diye ses çıkaranlar şu dünya üzerinde en dayanamadığım insanlar ve seslerdir.

kumru gu-guk gu-guk diye öten mahlukatsa eğer bende hiç sevmem o sesi. hatta bir postumda da neden sevmediğimden bahsetmiştim.

Toplu İğne dedi ki...

o kumru ve güvercin denen adi yaratıklardan zatn nefret ederim sen yazınca nefret etme sebeplerinden birini daha hatırladım. hiç pas verme kendilerine, şımarıyorlar sonra hemen. birken 10 oluyorlar ve bu hiç bitmiyor.kabus gibi
iğne the kuştan ödü kopan :))

KUGUU dedi ki...

ENNEcgm evet evet evet yaaa cayi ve corbayi hopurdetene de dayanamiyorum ben. ASIL simdi sayende hatirladim toplisteme cayi karisitirirken kasigi bardaga/fincana vura vura dondurene de dayanamiyrom. Ciddiyim onda da eter diye bagirasim geliyor.
KURUNANEcgm guguk guguk dese kibar olur bir derece sen bunlari surekli gurkj gurk gurk seklinde canlandir kulaginda lutfen, hani hark-tu yapar gibi:)) Nasil uydu ama:)
Ye evet TOPLUIGNEcgm ya bunlar cogalma meraklisi birde, kuslarin playboy guzelleri:) Sen neden korkuyorsun bakayim bu arada kuslardan?

birten dedi ki...

ne kadar cok özlemisim yazilarini kugum..yazilarinin hepsini bastan okumak imkansiz ama birazini okumayi basardim diyebilirim:))
sevmedigim yada duymaktan hic hoslanmadigim seslere gelincede cok bagirarak sarki söyleyenlere tahammül edemem..mesela,mahzun kirmizigül,nihat dogan,bülent ersoy vs..yani normaldede müzik tarzim degil ama radyoda dinlemeye bile tahammül edemem.esimin ayni senin yazdigin gibi tahtayi kalemin cizmesi gibi gicirtilara tiki vardir..dislerin birbirine sürtülmesi tüylerimi diken diken eder..dahada vardir ama aklima gelmiyor...ama uyudugum zaman beni hicbir ses rahatsiz etmez;)

KUGUU dedi ki...

AAAA BIRTEN CANIM GUZELIM BENIM SENI GORMEK NE GUZELLLLLL... bagirarak konustum buyuk harfle farkindaym, kusura bakma, ama cok sevindim. Nasilsin guzelim, bebek nasil?:))) Teyzesi onu ve seni cok merak ediyor:)) hemen bloguna yine geliyorum, tahminim yeni yazida vardir orada:) OPTUM cok

kurunane dedi ki...

yazmayı unutmuşum birde benim oğlanın en tiz sesiyle mütemadiyen bağırmasına tahammül edemiyorum. bütün saçlarım havaya kalkıyor.

KUGUU dedi ki...

Evet KURUNANEcgm, sanirim ben burada ayyyy ama canimmmmm ya diyecegm oglan icin, sen de bana davulun sesi uzaktan hos gelir diyeceksin:) Soz de boylece tam yerine oturmus olacak:))

KUGUU dedi ki...

Evet KURUNANEcgm, sanirim ben burada ayyyy ama canimmmmm ya diyecegm oglan icin, sen de bana davulun sesi uzaktan hos gelir diyeceksin:) Soz de boylece tam yerine oturmus olacak:))

tipitip dedi ki...

Evet, hani insanlar parmaklarını veya boynunu tııırk tııırk diye kıracakmış gibi çevirirler ya sağa sola...Sesi işkence gibi, görüntüsü sesten daha korkunç, kopacakmış gibi geliyor insana...Bir de tespih sesi...

Adsız dedi ki...

bizim zamanimizda okulda karatahta vardi; kadin ogretmen tebesirle yazarken tebesir kirilir ve ogretmenin tirnagi tahtaya surterdi... Brr...
Burada kuslar icin genellikle balkona bir baykus (nesi diyeyim, heykel mi) koyarlar, ozel satilir, soyle 40cm boyunda filan bir baykus heykelcigi koyarsan, kuslar gelmez balkona, sen de misil misil uyursun :)))

KUGUU dedi ki...

TIPITIPPPPPPPP ay evet ya nasil yaparlar degil mi onu, ay pek kotu oldum goruntu geldi gozumun onune:(
R2 birkeresinde yardimcim balkona sukufe hanim yapmisti gecen yaz civariydi - linki neredeki acaba- neyse hic korkmadilar. Sukufe gitti ama kuslar hala burada. Ama birde senin su baykusu deneyecegm, tsk ederim. Bir de balik agi oneriyorlar, balkon kapatmak yerine.

nilly dedi ki...

Benimde dayanamadigim sesleri herkes yazmis. Benim aklima su geldi. Hani bazi cocuklar el bezlerini, t-shirtlerini filan agizlarina sokup gicirdatirlarya gicik olurum. Icim kalkar.

KUGUU dedi ki...

NILLY yaaa bu kimsenin inan aklina gelmezdi, supersin yaaaaaaa:)))

Yaz dedi ki...

sürekli burnunu çeken insanlar, iki tane yünlü kumaşın birbirine sürtüldüğünde çıkan ses, yakınımda oturan birinin kulaklığından gelen cıstak cıstak sesi, evin herhangi bir yerinde asılı olan saatin sesi, topuklu ayakkabı giymiş birinin ayaklarını son gücüyle yere vura vura yanımdan geçmesi, BENİ DELİ EDERRRR :)

acicikolata dedi ki...

1. sessiz ve huzurlu bir ortamda, orda bulunan kisilerden herhangi birinin habersiz ve aniden AHHHÖA diye yuksek perdeden oksurmesi
2.ceo'nun gene haber vermeden BUUUAHAAA diye hapsirmasi

Gamzeli dedi ki...

Mevlid kandilin Mübarek Olsun Canım...

sevgilerimle

ERDIL dedi ki...

Ciglik sesine tahammül edemem bilemiyorum belki de bir anisi vardir hatirlamadigim.
Saygilar.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Canım kandilin mübarek olsun.
ben yemek şapırtı sesi sevmem.
Kumru severim,onu da kedilerim sevmez.
kedi yollayam mı sana? :P

nimetin.blogspot.com dedi ki...

benim hiç takıntım yok ya. çok ilginç. baksen ya. niye ki! düşündürdün beni kuguu:))

nimet

Adsız dedi ki...

Ben de aynen boyleyim. Bazen cok kafayi takiyorum. Ama onemsemedigim donemlerde daha az etkileniyorum bu seslerden. Lisede OSSye hazirlanirken cok kotuydum arkadaslarima kosele ayakkabi, fisir fisir mont giydikleri icin kizardim. Baska seylere yoneldikce hayati dolduracak kafayi takacak baska seyler buldukca gecmesede azaliyor bu hassasiyet. Ben universiteyi bitirdim evlendim bebis bekliyorum. Simdi 5dk zamanim olmuyo bu seslere kulak vermek icin. :)

Cok guzel bir site. Cok guzel yazilar. Yazmaya mutalaka devam etmelisin.

Sevgiler,

Irem