Cumartesi, Mart 24, 2007

CMT GVZLIGI:)

Cmt evdeyim.
Alisverise gidip geldim o kadar. Yapacak cok sey var ama gitmedm, istemedm.

Gittikce yanlizligi daha da cok sever hale mi geliyorum acaba ben. Onceki aksam ilk defa tek basima "tiyatro"ya gittim. Eskiden tum sezon oyunlarina giderdik, en buyuk zevkimdi annemi babami alip tiyatroya goturmek, her hafta mutlaka 1 tane. Tabi annem ve babam grandtuvalet giyinirler, eskilerin alistigi zerafetle ve topluma saygiyla, ama tiyatroda daima yasi buyukler takim elbiseli, genclerse kot pantolon kazak vs olurdu. Ilk baslarda onlar yadirgarlardi, onlar yadirgayinca ben farkina varmis, ogrenmis ve sasirmistim hatta ama yenilere degil onlara:)) Cunku onlarin zamaninda bu ortamlarda bu da bir saygidir. Bu arada artik bende casual giyinip gidiyorum vallahi. Neyse cok uzun zamandir gitmiyordum tiyatroya, o gun onunden gecerken- durtuldum!- girdim giseye, oyunda yer hic kalmadi dedi memur. Ben dedim 1 kisiyim 1 kisilik de mi yok?:)) Cmt var dedi. Oooo ben o gune kadar cayarim, bugune yok mu dedim, ekrandan bakti, ah tam 1 adet var , I3 ister misiniz dedi. Aldim:) Gitmesem de yansa da onemli degil dedim. Ya devlet tiyatrosu tam bilet 6 milyon komik dgl mi sizce de? Sinemalar 10 milyondan "basliyor", C.MY.LM.Z 60 milyon iken (tamam farkettiniz ben YTLye alisamadim:)) devletin tiyatrosu 6 milyona. Eh zararin kalani zaten "bizim vergilerden, daha cebime girmeden yillardir bordromda kesilenlerden" ciktigi icin belki de uzulmemem lazim.
Neyse konuyu dagittim, ama malum sizinle cmt gevezeligi yapiyorum evimden:))

Aksama gittim ben oyuna. Cokda zevk aldm. (Tiyatroya ara vermemin bir sebebi de sanki sonraki yillarda secmece hep kotu oyunlari secip sahneye koymalariydi. Oysa onceden alkislamaktan ellerimiz acirdi, ayakta cogu zaman oyle guzel oyunlar olurdu, ama gitgide sIkIldigimiz oyunlara donustu hepsi nedense. Bu ise gercekten guzeldi:). Lakin ne yazikki o da toplumdaki degisimden payini almis, aciksacikligi barindiran diyalog ve kostumlerle idi. Eskiden bir devlet tiyatrosunda agiza alinmayacak k.c gibi kelimeleri icermesiyle beni de sasirti. Ve biliyormusun en cok kahkaha ve alkisi da o bozuk belden asagi esprilerde aldiginda ahhhhh pembe gazetemiz ahhh dedim. Aahhh benim "ResatNuriGuntekin Gunlerim" dedim, ahhh tutuculuk degil yanlis anlasilmasin ne olur, ama saygi ve etik kavramlari farkli olmali lutfen.

Amaaaan konu daldan dala gevezece gidiyor tarafimdan, vallahi ipin ucunu ben bile kacirdim:) Nerede kalmistik?

Iste zaten son zamanlarda beni sasirtan bu, ben gittikce zevk aliyorum -MUYUM ACABA- yanlizligimdan-? Aksam eve donmek istiyorum en sevdgm arkadaslarimla bile beraberken, hicbir yerlerde cok kalmak istemiyorum , geceyarisi uyanip kitabimi elime aliyorum, sabaha karsi kalkip geri yatiyorum, evimi istedgm gibi dagitiyorm, baskasi dagittigindaki gibi icimden-yani sessiz rahatsizlik duymuyorum, istedigim saatte istedigimi yapiyorum, vs vs vs...

Oyundan cikinca deli acikmistim, bur.ger ki.nge girdim birde o saatte yuh bana:) Cikip elimde who.pperimla taxiye bindim, ay bir utandim, sofore dedimki cami actim ama mutlaka kokmustur cok ozur dilerim ama cok acim ben dedim. O da guldu onemli degil hanimefendi biz ne kokular duyuyoruz merak etmeyin ben ac dglm hem dedi. Utandim ama eve varmadan yedim bitirdim:))

Hah iste ne oldu bilin bakalim, araya messenger msjlari girdi ne guzel yaziyordum kendime gaz vermis sekilde oysaki, kafam dagildi bak simdi:))

Bu aksam milli mac var. Birkac gun once tavladaym, yunanlilar main boardi ele gecirdiler, hababam yunanca yazip duruyorlar , ay ben, gereksiz yere gelebilir size ama duramam!, bir daraldm, hemen lafa daldim. Soyledigim ilk ve tek seyde ingilizce konusun lutfen burasi uluslararasi bir tavla yeri idi. Bilin bakalim ne oldu 5 kisiydiler, biri hemen ooo Turkler diye bana laf atti ki oradaki nikim ingilizce idi. Yani anladi, yani gercekten beyinleri dolduruluyor:)) O yuzden bu aksam milli maci bir misli seyretmek istiyorum- ama ara not: sahiden ben de ofsayt nediri bilmeyen hatunlardanim:)). Hatta bir bloggerla bu konuda Duygularimizi da !telefonda paylasarak plan yaptik yer konusunda, ama sonra o bugun ayarlayamadi kendini. Sonra da yegenim aradi, Teyze sende kalmak istiyorum diye, below age 18 alirlar mi acaba pub a gotursem onu:)) En iyisi evimizde yerde pizza partisi esliginde izleyelim- o pizzaya bayilir, ustelik pizzasi da hep ama daima aynidir, menude olmayan bir kendi yarattigi pizza cesidi vardir, karisik parasi oder onu isteriz hep. Yabanci tadlari denemeye daima cekingendir benim kizim:)) Ikna etmesi de o kadar zor olur ki onu, varsin olsun:) O dunya uzerindeki herseye deger. Oysa kucuk olan da tam tersine yeni herseyi denemeye meraklidir, bogaz konusunda da, bir tanedir, apayridir ay o da dunya tatlisidir. Anneler beni simdi anlar, Allahim herkesinki bagislasin. Amin.

Ay araya saat girdi nerdeyse, ne guzel yazarken kayboldu gitti kapasitem ve Fikirler ve Fikriler!

Bitireyim bari.
Kuguboynu,theIchtenPaylashimlar:)

9 yorum:

tipitip dedi ki...

Bende de aynı evde oturası bir durum var. Bugün hava o kadar güzeldi, okuldaki veli toplantısından sonra bile, zor attım kendimi eve...Bunalım desem değil, bilmem ki ne? Home home sweet home modundayız yani ;)

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

cık cık cık,yanlızlığa alışmak yok.sonra hayatına kimseyi sokmak istemezsin.evlenmeye bile razı edemeyiz seni:(

ERDIL dedi ki...

Tiyatroyu cok güzel anlatmissin.Giyim sayginin simgesi idi.Ofsayit icin hayiflanma onun ne oldugunu saha da o oyunu oyniyanlar bile pek bilmiyorlar.Yoksa bu kadar itiraz etmezler hakemlere !.
Yanlizligi sevme olmasa; nasil ilerde eslesmeyi arzulardik.
Iyi pazarlar.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Kuğucum ben o kediden hakikaten sıkıldım:(

hayır kedinin ağzından muhabbet etmek istiyorsa ki bu konuda rekor kıracak.
açsın kendine bir blog.

kimliğini bilsem bu kadar sinir olmam belki. Gizlemesi canımı sıkıyor.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

nazan doğali beri ne tiyatro ne sinema tık yok vallahi özendim sana şimdi. git git bizim yerimize de git.
biz gidiyoruz ama keloğlan:) ayıcık yok aslancik:) bir seyrettiğin oyunu defalarca izlemeler. off offf

nimet

KUGUU dedi ki...

TPTPim bence de home home sweet home:=)
YAGMURumDAMLAm kalbi guzelim benim:)
ERDIL Bey hani ne olur pembe gazeteye bir yazi yazin lutfen. Akliniza ilk gelen bir AN'i iceren olsun, mumkun mu?
YAGMURum sanirim bircok insan onu tanidi bile tarzindan:)) Daralma sen, yakinda yine kendikendini yok eder o!
NIMETim Guzelim, onlarin da keyfi ayri be cnim. Alklah nazardan saklasin sizi:)

renkler dedi ki...

18 yaş altı dedin de aklıma benden 9 yaş küçük kuzenim geldi. O 16 yaşındayken bize gelmişti. Biz de aile dostları ile birşeyler içmeye gidecektik. Onu da almak zorunda kaldık. Üstelik kimlikle girilen bir yerdi ama kapıdaki adam bizi tanıdığı için sormadı. Garsona bir bira (kendim için) bir de alkolsüz meyve kokteyli istedim ikimiz adına. O sıralar bizimki bir süslü, bir kokona, ben se makyaj az, mini etekli filan... Garson içecekleri getirince birayı ona, meyve kokteylini de benim önüme koydu. Çok gülmüştük. Her ikimiz de bu durumdan memnundu, o büyük göstermekten, bense küçük:-)

Jilfeym dedi ki...

yalnızlığa kötü alışılabiliyor hakikaten..ben de artık çok alıştım...
iyi mi kötü mü bilemedim: )

tiyatroya hiç yalnız gitmedim ama opera ve sinemaya çok gittim..
tiyatro (utanmalı mıyım?) hiç sevmediğim birşey..


: (

KUGUU dedi ki...

RENKLER ay bu cok tatli bir ani olmus.
GULFI hic de utanacak bir sey yok, sevmeyebilirsin elbette. Sinav sonucu ne oldu?:))