Perşembe, Ocak 04, 2007

2007 GEVEZESI:)

Saatlerdir blogbloggeziyorumdesemyeridirvallahi.
Al iste yukaridakiher kelime arasina ben space tusuna basiyorum ama ne oluyor, iste o gordugunuz oluyor- bitisik cikiyor! Neden? Bilmiyorum. Hadi duzeltmeden yazalim bakalim, dahasertbasmayacalisacagimspace e.
Bloglarda tatil nasilgecmis, kimne yapmis veya harika haberlerokudum: mesela BETHINGcgm evlenme teklifi almis ve yes demis:), CRYcgm meger hamile imis, GAZELcgm muhtesembir bayramgecirmis, kendini tutmayi basarmis ve eve davet etmemis!!, ZEYNOGUNcgm ise gitmekten vazgecti, etc etc etc.

(Nasil guzel filmdir bu Yul Bryner Kral ve Ben, etc diyince aklima hep bufilm gelir. benim beyin kivrimlari da cok kivrimlidir- habire boyle atlayiverir!)

1-2 blogda "bagrinmak" kelimesini gordum. Bunu dahaonce de gormustum ama cok ilginc geliyor bana bu yasimdailkkez duydugumicin miacaba? Varmi boyle bir kelime acaba? Gecenlerde yeni tanistigimbirisiylekonusurken daha suraya gidecegim gibi bir seydedim, ilgisini cekmis "gidecegim" dedin gitcem demedin demisti. Ona da sasirmistim- onun ilgisini cekmesine sasirmistim daha dogrusu! Napiyon ediyom gidiyom kelimelerini sevmem ben. (Kimse ustune alinmasin lutfen olur mu) Ama kisaltarakyazarim: KUGUUcgm derimmesela, sonuilla cugumdur, cgm diyenekadar cum desem 3 karakter=ayniefor olacakbelkiama Kuguucum degildir o Kuguucugum dur dogrusu. Katiyim galiba ben, en cok da kendime karsi:(

Su anda space tusumun icinden bir adet cekirdek kabugu cikti, meger suclu buymus:)) aaa vallahi duzeldi:))
Anladiginiz uzere aburcubur tam gaz devam bende:)) girebilse dun aksam bir adet panco da girerdi klavyeye:))

Sinemalardaki TATIL filmine gideniniz var mi? 1 haftaligina evlerini internetten switch eden 2 kisi- biri LA de digeri London'da. Donunce Google dan ben de aramadim desem yalan olur:)) Bir insan bu kadar mi yillar icinde gezip gezip te seyahatten bu kadar bikar. Bayram tatilinde de onu dusundum. Eski cilgin enerjik ben degilim sanki artik. Bunu yapan yillar mi- degisen ruh / yada ruh halimi / yasananlar mi :( ?

Sanki persembe aksami is cikisi girdigi filmde cani cekti diye cikinca yakindaki Varan'dan hemen cuma aksamina bilet alip -ustelik donusunu bile bulamadan!!, atlayip Kemer'e tatilkoyune giden, pazar aksami donus biletini orada da bulamadigi icin Avisten gece araba kiralayan ve pzt sabahi ise yetisen Kuguu bu degildi. (filmi hala hatirliyorum!) ve bu kati ALWAYS sorumlulugumla- yanlis anlamayin sakin ILLA pzt sabahi isimde olmaliydim- yani aman sende gidemezsem ertesi gun giderim diyen biri olmadim/olamadim ki hic ben. Anlayin cilginligin boyutunu yani.

2 gunluk tatillerde bile usenmeden yurtici veya yurtdisi kacan ucan cilgin Kuguu bu degildi. Is yada tatil icin cok gezdim, cok gordum diye mi. Is icin bazen uyanirdim geceyarisi otelde hangi sehirdeyim burasi neresi dedigimi hatirliyorum. Bazen seyahatten eve donup annemle babama merhaba diyerek, yeni mini canta hazirlayip ertesi sabah baska sehre gittigimi hatirliyorum. Erzurum gibi bir yerin havaalanindaki polis bayanin siz gecen haftada buradaydiniz hatirliyorum sizi demesine sasirmami hatirliyorum. Bruksele inince buyuk bavulumu emanete birakip, trenle Amsterdam'a gecip haftasonu Hollandayi gezmemi, sonraki hafta icin Brussel a geri donmemi hatirliyorum. Ve daha nicesini.

Sonraki yillarda artik her bayram tatilini, belki ilk defa ayri eve tasindigim icin evimi ozleyerek ve tatillerde herkes biryerlere gitmek isterken, evimde kalayim dinleneyim ve keyif yapayim istedigimi hatirliyorum veya belkide saturated/doydugum icin (saturation= kolejde kimya lab deneyler aklima geldi simdi de:))

Simdi aklima geldi dun gece ruyamda gordugum : gecen haftalardan birinde bir blogda Mercankosk okudum, ve marketlerin baharat reyonunda merak ederek bunu aradim ama bulamadim. Birisi aktarlara bakmami onerdi. Neyse bakacagim, nasil birseymis bu diye. Lakin dun gece ruyamda harika bir parfum gordum- sisesini bile hatirliyorum:)) icinde ne var diyorum mercankosk diyorlar:) O kadar mi hos rayiha/rahiya bu acaba? ENNEcgm yine yeni yeniden bir parfum alma zamanim mi geldi dersin:))

Tatilde kizlarimla harika 2 gun gecirdim(yegenlerim), sabah brunch ile baslayip gunesin altinda, tum gun gezip, aksam evde 2 film satinalip ki ILK defa ikisi de cok cok guzel cikti, cok mutlu olduk gece yatana kadar, ve ertesi gunde ayri bir yerde yine brunch ile- ama prensesleri uyandirmak cok zor oldugu icin ve kiyamadigim icin belki de ancak 1 de kaldirip kahvaltiya gidis seklinde idi. Oyle hizli buyuyorlar ki:) Mutluluk kaynaklarim (herkesinkine masallah).

Kesik kesik gecislerden anladiginiz uzere bu post u durup durup draftten alip alip yaziyorum her arada derede:)) siz hangi birine yorum yapabileceksiniz, sizi zora sokuyorum galiba.))
Aaa simdi cebime 0539lu bir numara geldi, D&Rdan ariyoruz dediler, gecen sene -siz hatirlayacaksiniz- Mission filmini siparis vermistim, meger o gelmis benim icin sakliyorlarmis:)) Hediye almis gibi oldum.

Sabah yagan kar'a ne oldu? Ne yerde, ne gokte gozukmuyor su anda.
Bitireyim mi artik:))

Kuguboynu,the2007Gevezesi

8 yorum:

bething* dedi ki...

Kugucum
bir onceki postuna yazicakken baktim uzunn uzun yazmistim buraya yaziyim dedim..bende ancak gezebiliyorum bloglari :) Ne cilgin bi kuguguymussun vay be..seni okuyunca benimde aklimdan gecti yaptigim manyakliklar ama sen cok daha spontaneymissin masallah..
Tatil filminden sonra insana oyle bir hava esiyor gercekten..! bir de filmde ate Winslet in kurdugu cok "gercek" cumleler vardi dikkatini cektiyse :)
Sabah kar mi yagdiiiii? :)

Age35 dedi ki...

Evet haklısın hangi bir dediğine yorum yapıcam ben şimdi?Sükut ikrardan gelir diyerek öpüyorum kuğu gevezesini..

Yaz dedi ki...

Bende şimdi geziyorum blogları Kuğuucğm (farkındaysan cğm yazdım :) )
çok çılgın gördüm seni arkadaşım. Bende kendimin zamanında çılgın bir zat olduğunu düşünürdüm ama seninkinin yanında hiçbirşeymiş be canımcım :)

renkler dedi ki...

2007 gevezesi, (bu sene gevezeliği sana devrettim sanırım:-) Benim de kafama esse, kalksam Antalyaya gitsem, yurtdışına gitsem, alsam çoluk çocuğu (eşim ve oğlum:-)) Abanta gitsem bu hafta sonu mesela. Bir de kar yağsa, sıcak şarap ve hatta sucuk ekmek. Offf ben de böyle çılgınlıkları özledim. Bu sene (2006 yı da kat tabi) üengeçlikten bir yere gidemedik ki. Üstelik eşimin çalıştığı sektör nedeniyle heryere bedava uçuyoruz, ama tatil ruhu kalmamış, bitmiş valla! Tez elden canlana ve bir yerlere kaça...

Gamzeli dedi ki...

Demek oluyor ki herkesin bayramı ve yeni yılı güzel geçmiş :)

birten dedi ki...

kugulardami var bu cilginlik sanami mahsusu yoksa?? bende gezmesini cok severdim ama burda öyle cook sansimiz yok, yani deniz falan gibi...ama istanbul kacamaklarimiz olmustu:))sanki antalya bize daha uzakmis gibi ama oraya nedense tatil gibi yerlere iki-üc hafta gidilmezse olmazmis gibi geliyor....
benimde iki oglum(yigenlerim) yanimdaydi:)))simdi sanki hala sesleri burdaymis gibi geliyor...daha ne vardi aklimda, yorum yapmak istedigim....unuttum, okadar cok sey vardiki yazdigin ama ben unuttum:((
öptüm....
ayy bisey aklima geldi uzatmayi ve kisaltmayi cok seviyorum, yani kelimesine göre degisiyor:))
bisey daha aklima geldi, birgün bir cilginlik yapip buralara gelsen güzel olur hani!!!!

kurunane dedi ki...

kuğucuğum ben hep ''cumlu'' konuşurum ve konuştuğum gibi de yazarım, madem sen sevmiyorsun bundan sonra sana kuğucuğum demeye özen göstereceğim :)

sen gerçekten tam anlamıyla bir çılgınmışsın yaa. şimdi şöyle bi geriye baktım ve düşündüm. hayatımda yaptığım en büyük çılgınlık ne diye? cevap bulamadım :(

KUGUU dedi ki...

BETHINGcgm Pembisim Sagolasin. Filmde Kate'in gercek cumleleri neydi kastettigin acaba- aklima takildi simdi:)
AGEcugum sen altini tercih ettin demekki gumuse:)
YAZcgm, cum cgm farketmez sen kafana gore takil lutfen, ben kendimden bahsediyordum:))
RENKLERcgm senin tatli gevezeliklerin gibi yapamam ben, o unvan sen de kalsin hayatim. Esin hangi sektorde merak ettim-kaptan pilot?:)
GAMZELIcgm evet canim, yilin kalan hergunu de boyle gecer hepimiz icin dilerim.
BIRTENcgm demek senin de karnindaki minishimizden once 2 oglun var ha- ne mutlu sana da (teyze-hala?). Kismet bakalim Almanya yine cikacak mi yoluma, yazin niyetlenmistim hatirlarsan, Sevilay ve sana da ugrayacaktim:)
KURUNANEcgm yok yok lutfen sen kendin rahat oldugun gibi yaz- dedigim gibi ben sadece kendimden bahsediyorum- kimseye karismak niyetiyle yazmadimki onlari:(

Arkadaslar cok utandim ve mahcup oldum- bu cilginlik nitelemeniz karsisinda...