Salı, Kasım 27, 2007

OKUDUM YAZDIM !!!

Gece 1 oldu.

Yine son gunlerde kitaplari yiyor ve yutuyorum. Hatirlayan olursa gece yarisi 3 gibi uyanmak ve yatakta donmek yerine kitabi elime alip sabahi bulmak eski huyumdur.... Hoca ezani okuyup yattiktan sonra bile elimdeki kitaba dvm etmek, sonra sizmak deliksiz... seklinde rituel yine basladi bende.

Dun Paul Austerin gecenlerde(!) aldim dedigim kitabina basladim - ki sanirim 1 ayi gecti bu da. Kutuphane odama dalip kendi raflarimdan daha once satinaldigim kitaplari bir kez daha alarak - bu sefer bedava:))- okumak keyfini yapiyorum yine....

Brooklyn Cilginliklari. Cok iyi. Cok.

Onceki 2 gunde ise elimde Elif Safak vardi (=B&P). Ilk kez tanistim E.S ile satirlarinda! Subat 2007 de satinalmisim oysa kitabini(*), ama onceki 2 gece okudum onu. Ancak, MOODum oyle buyurdu elim oyle ancak simdi gitti...
(*) illa bir kitap satin alinca icine adimi tarihi ve yerini/mekansehir ve hatta varsa bir "ruh hali ani"si cumlesi de ekleri. Buna da mesela canim yegenimle(adI var) harika bir pazar diye not dusmusum.)

Bilmem huyum kotu, ya da kuyrugum dik ya da farkli ne bileyim kim nasil adlandirirsa artik. Snoblugum da ayri elbette, diyebilirsiniz:) Asla suruye uymam. Kara koyun mu denir yoksa buna:)))

Neyse iste herkesin yaptigini yapmam, daima mersinin tersine gitme durumlari belkide, ama bu kitap-yazar ile ilk kez tanistim ki, simdi yeni bir kitabi daha cikmis piyasaya, dunku Ayse Arman rop onunlaydi ve yeni kitabi siyah sut imis adi. Ben daha baba ve pic ini yeni okudum oysa. Cok cok basarili. Sasirdim birkac kez okurken. Kesinlikle bunlari yazan.... :) Ilginc. Cok begendim.

AMA.....:

Bazi kitaplarin yazarlarinin diger kitaplarini okumamak gerekir diye dusunurum , oysa tam tersine daha elimdeyken kitabi bitmeden yenisini ne zaman yazacak diye deli gibi bekleyip takip eden biri iken.. Tanrim hep mi kendimle celisecegim:))

Coelho, Marquez, Buket Uzuner...yazin daha yazin derken mesela..... derken diger yandan birakilmasi gerekenler ilk kitapta. Hamdi Koc (Erkekler melek olur- muhtesem bir kitap, olaganustu, erkek yazar olarak:))!!!!! hahah (burada taciz ediyorum dikkat!!), bu "muhtesem"(abarti degil) kitabin ustune dvm edilmemeli, tanri cicekler vs kitabi bu kadar mi okuyucu elinde itelenir... kalsin kalsaydi keske... yine de Erk Melek Olur alinmali...
Peki ya Inci Aral'in MOR kitabi... muhtesem yine, ustune.... yok sonrakileri de elime alip agzimdaki lezzeti nedense intiutionla birakmam gerektigi mesaji ile, hala safran sari vs gorup elimi raflardan cektigim yazar... birak tadi MOR kalsin damagimda dedigim nedense:))

Konuyu yine dagittim. Paul Auster- Brooklyn Cilginliklari da iste simdi boyle, cok cok basarili. Ustelik garip ama her "episode" aslinda ayri ayri kurgulanip uzatilip sundurulse dolu dolu bir roman olacak kadar da sahane ve yaratici oykulerden olusuyor. Ki bu apayri oykuleri nasil butunluk icine almis.... Begendim.

Okuyanda beni elestirmen sanir... Ne yaziyordum, nereden geldim ben buraya:))

Kuguboynu,theSadeOkuyucu:)

8 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Sayın eleştirmen Kuğu Hanımcıım.. ben ve benim gibi okumayı iyice boşlamış arkadaşları dürtüklediğiniz için teşekkür ediyor ve sizi öpüyorum. Akşama mutlaka bir kitap okunmaya başlanılmalıııı...

kurunane dedi ki...

kuğucuğum (bak sen sevmiyorsun diye kuğucum yazmadım kuğucuğum yazdım) ben özlemişim sizleri yaa...

KUGUU dedi ki...

Sevgili INCEGULcugum, basla ama benim gibi uykusuz kalarak okuma sakin... Kitabin adini da fikrini de bizimle paylas. Ben bu gece brooklyni bitiririm galiba:))

KURUNANEEEEEEEEEEEEEEEEEcigim gelmis, inanamiyorum. Hosdondun geri. Hemen bloguna ucuyorum, pardon ben ucamiyordum degilmi:))) o halde hemen bloguna yuzuyorum eskidost...

Jilfeym dedi ki...

: ))
selam Kuğuuuuuu:)
bence senden süper eleştirmen olur, olmuş da...
merak ettim Brooklyn Çılgınlıklarını..
hemen okuyacağım

zeyno dedi ki...

Kuğucum, bi kitap okuma çılgını da ben:) Böyle öneriler yazmaya devam et arkadaşım, bazen ne alalım,ne okuyalım diye şaşırıyoruz bu durumda hemmen "kugudan seçmeler" kısmına başvuralım di mi?? Şu çılgınlıkları ben de merak ettiiim

KUGUU dedi ki...

GULFIcgm bak utandim simdi.. Oku bakalim sen nasil bulacaksin?

ZEYNOGUNcgm aslinda herkesin kitap zevki birbirini tutmaz. O yuzden gozunkapali benim begendigime girme, almadan sana uyuyor mu bak bakalim, sonra mahcup olmayayim. Sen neler okuyorsun, senin de onerilerini duymak isterim.

gazel vakti dedi ki...

Ay nanem gelmiş bende geleyim. O nereye ben oraya. Erkekler melek oluru 4-5 yıl önce okudum. Byıldım bayıldım. Bi erkek kadınları bu kadaın iyi tanımamalı, çözmemeli bence. Hatta yazarın başkada bi kitabı vardı dedim buda Murathan Mungan gibi bizi bizden iyi tanıyosa de get ben okumam beni keşfeden insanı. Gizemim kalmıyodu be, kendimi sevmek için ayılıp bayılmak için. He ben dönmedim ama kuğucum ölesine yazdım hala varım ölmemdim babında. Yıkılmadım ayaktayım dertlerimle başbaşayım türküsü iyi gider burda, arka fonda çalsın lütfen:)))

Adsız dedi ki...

Kuğu kardeş arada bir bizim eskileride oku. Mesela R.Nuri'nin A.Gecesini ben çok beğendim.