Perşembe, Ekim 04, 2007

HEPSI BIRARADA ORTAYA KARISIK:)

Herkeste bir durgunluk bir isteksizlik var sanki.
Oysa daha 1 eylul oldugunda yazdigimi hatirliyorum, nese dolmustum ilk defa sonbaharin gelisiyle bile diye, yeni bir donem basliyor demistim. Eee eylul ne zaman bitti de Ekim geldi bile... Eskiden buyuklerin dedigi zaman ne hizli geciyor dedikleri seyi mi yasiyoruz, biz de mi buyuduk artik:)) Uzay 1999 ne kadar uzak gelirdi, 2000 yilina baslamak hayal gibiydi, ne oldu 2008 kapimizda bile...

Silkinelim ve kurtulalim su isteksizlikten en guzeli hep birlikte eski gunlerdeki gibi. Yazilarimiz azaliyor, yorumlarimiz azaliyor gibi sanki...

AYCICEGIcgm,theGirtlakdashim geri donmus mesela. ZEYNOcgm ara vermis. ENNEyle haberlesen lutfen ona benim emailimi versin- ya da burayi okuyorsan hala ENNE yaz bana lutfen. Kuguboynu@yahoo.com AGE35 de geri donmus, ama o da NILLY gibi LOST'a sarmis:)) Ben pop.omun.do da dunya turnesi pesinde helak oldum zaten bir gun rio dayim, ertesi gun amsterdama geciyorum, jet lag bile olacak vaktim kalmadi, tabi sahneye cikinca performans da zayif geciyor:)) Oyunda kendime bir de kopek aldim, bakimi cok kolay oluyor sanal sanal...

Dun Remzi'den kendime yeni kitaplar alirken, sag elim kitaba uzanirken sol elimle vurup dur alma aaaa ev okunmayi bekleyen kitap dolu derken, yine de 3 tane aldim ciktim. Bunlardan birisi de bir sure once BETHINGcgmin yazdigi ben 44 yasindayim oglum 53 yasinda diye bir kitap. Oradan cikip hemen Gloria Jeans'e oturup bir vanilla latte esliginde ilk bolumu hemen okudum bile. Bastan sararak goturen, okumasi cok rahat ve akici bir kitap. Gercek hikaye. Sanki kitabi okumuyorsunda Stella karsinda arkadasin gibi basina gelenleri anlatiyor ama o kadar yumusak bir dille... sevdim yani. Diger aldigim kitap ise Paul Auster - Brooklyn Cilginliklari, digeri ise ingilizce bir roman- benim beach booklarimdan.

Kirmizi Paleti merak edenler icinde soyleyeyim evet geldi ve giydim o gun 2 saat kadar ve yetti, hem hevesim gecti bitti. Hem de feci dikkat ceken bir ayakkabi- rahatsiz oldum bile. Neyse iste o da oyle bir ani oldu. Diger giymediklerimin yaninda yer alacak anlasilan.

Bu sene ankle lar acaip moda yine. Gecen sene tam anlasilmamisti, ama bu sene herkes ister istemez giyecek yada bol bol gorecek. Benim anklelarda ortaya cikacak demekki:)

Havalarin rengi 2 gundur degisince konu da hemen kish muhabbetine kaydi gibi oldu. Oysa aklimda ne hayaller var hala benim... denize dair... Bodrum mu Bozcaada mi derken.... asil istedigim Split'e gidip adalarda yuzmek ve gezmek 5 gun... Bayramda tur var (ama o da Dubrovnik'e). Ben tur (ve dayatmalari!!!) hic sevmedigim icin kendim gidip gezeyim diye ucak aradim. Cok komikti. Turla 3 gun otel dahil bedelden cok daha fazla cikiyor sadece ucak bileti alirsan. Ayrica daha da komigi istanbul dubrovnik ucakla 1.35 dakika, ama bilet arayinca roma ustunden aktarmali 10 saatte giden flight cikiyor:)) Saka gibi... Henuz Split ve adalar Turkiyede cok kesfedilmedi, tur yapan sirket bile 1-2 tane var, onlarda Dubrovnik'e gidiyor zaten. Var mi aranizdan giden onerileri olan??

Buraya yazdim ya hayatta gidemem simdi!!

Aslinda BUNUNLA!! ilgili bir yazi yazmistim gecenlerde, ama taslaklarda biraktm. ENNEnin blogunu kapatmasi doneminde yazmistim! Ona katiliyorum cunku. Burada ne kadar birbirimizi seven , birbirimiz icin iyi seyler isteyen bir grupsak arkadassak, sapik anonim yorumcular oldugu kadar(bunu da araya sIkIstiriyim:)LOL), ayni sekilde isteyerek-istemeyerek "nazar" degdiren, negatif enerji verenlerde oluyor ne yazikki.

Bende gecen sene bir ara blogumu kapatip gitmeye niyetlenmistim. Hatirlayaniniz olur mu bilmiyorum ama MiuMiu'dan cok severek bir canta almistim hani, ilk zamanlardi bir cuma aksami is donusu koydugum yerden pzt sabahi yeniden ise giderken elime aldigimda inanamamistim. Cok buyuk oldugu icin haftasonu kulanacagim daha kucuk cantama cuzdan vs gecirip onu birakmistim, pzt de geri cuzdani vs koyup elime aldimki... Cantada goz gibi bir delik-acilma var, tam onunde, inanamadim. Durduk yerde cantaya ne olabilirdi, ama goz gibi oyulmustu. Durun aslinda size resmini cekip koymali.


(Cantanin onunde alttaki acik renk yuvarlaga bakin. Durdugu yerde ne olmus olabilir sizce? Evde benden baska kimse ve pet de yasamadigina gore)

Tam ayni tarihte SARDUNYAcgm da kaplumbaga ile ilgili guzel birseyler yazmisti (dis mi emekleme mi birsey?) birden hastalandigini soylemisti, ona da nazar degmisti. Ve birisine daha birsey olmustu yine ayni tarihte... Simdi biri bebek biri canta aman ne olmus diyenleriniz belki olur ama negatif bir sey oldugu kesin. Iste ENNEde bu nedenle veda ederek gitti, onun basina ne geldi ne oldu bilmiyorum ama son yazisi boyleydi. Belki aranizda benzer "tesaduf" yasamis yada farketmis olanlariniz vardir. Ben nazara inanirim, o yuzden burada birisine yorum yazarken gerekiyorsa mutlaka mashallah eklerim, eklenmesini isterim, o guzel bebishlere anlatirken nazar boncugu takin derim. Bazi insanlar isteyerek-istemeyerek "nazar" degdiriyor ne yazikki ve aramizdalar... Bilerek negatif enerji verenlerse apayri zaten!

Sonuc; Split'e gidebilecegimi sanmiyorum artik yazdim ya:)) Hadi utandirin beni ve ucurun Dubrovnike:))
Kitaptan girdim, kirmizi plaetler ustunden cantaya gectim, blogistandaki nazardan ciktim...

Kuguboynu,theBatil

11 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Bu blog alemi herbişeyden etkileniyo anacım. Mevsim dönüşleri, hava ısındı, hava soğudu, dolar düştü, faiz yükseldi, borsa düştü. Türkiye Ekonomisi gibi olduk. Bir türlü toparlanıp istikrarı yakalayamıyoruz sanki. Hani biri düzenli yazsa biri kaytarıyor. Öteki blogu kapatıyor. Ama artık sezon açıldı. Sanki daha bir aktif oluruz.:))Allah nazardan saklasın herkesi. Çantadaki göz çok ilginç...

Yaz dedi ki...

Canım okuyunca şok oldum çünkü bende aynı şeyleri düşünüyordum ve kendime kızıyordum kim bana nazar değdirir diye. Ama yazdıklarımın hep tersi olunca ve bu aksilikler arkaya arkaya gelince maalesef soğudum biran bloğumdan ve kapatmaya bile karar vermiştim. Ama bir süre daha yazacağım fazla bilgi vermeden. Mesela son yaşadığım olay; babamın iyi olduğunu ve hastaneden çıktığını yazdığım günün gecesi babamı tekrar acile kaldırdık. Tabi sonuçta Allahın takdiri ama insan biran acabamı diyor. Şimdi hiç bahsetmiyorum artık bu tür konulardan maalesef.

Chayat dedi ki...

online nazar! o zaman herkes sayfasının tepesine biyerlere birer nazar boncuğu resmi koysa işe yarar mı ki? yani geniş banttan geçip hayatımızı etkileyebiliyosa birinin nazarı, aynı şekilde geniş bantta önüne nazar boncuğu marifetiyle set çekilebilir?? allah nazardan saklasın! :))

KUGUU dedi ki...

INCEGULUM evet umarim artik daha aktif oluruz canim. Good old days yaaaa....

YAZcgm epeydir bu konuyu yazsam mi diyordum, en son ENNEde gidince yazayim diyip yine vazgecmistim. Ama simdi yazdim artik. Fakat su da bir gercek ki ayni zamanda sevgi dolu pozitif enerjide yolluyoruz birbirimize, yegen/cocuk sinava girerken, isa rayan oldugunda, bir dilegi olan oldugunda da yek vucut gibi kalpten dua edip istiyoruz o kisi icin gerceklesmesini. ve olunca da ayni sekilde yurekten seviniyoruz... Degil mi bu da diger guzel tarafi buralarin aslinda.

SERHATcgm biliyordum birisinin bu tip bir yorum yazacagini ve muhtemelen de erkek olacagini. ama onun sen olacagi aklima gelmezdi:) 1 yas daha buyumus gordum seni canim benim- nice nazarsiz mutlu yillara.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

Hayatım ama Ramazaaaan.
normal tabiki ortalığın durgun olması kiii....
vee bana iftira etme,hiç olmadığım kadar çalışkanım yazı konusunda.
bugün eşim bile şaşırdı: "Ramazan'da ne çok yazmışsın" diye.:)))
ama nazar konusu müthiş. benim resmini koyduğum çiçek bile yolundu. kedilerin başıan neler neler geldi. biri öldü, biri kaza geçirdi,hafif araz kaldı.
eşim şimdi "şunların güzel resmini koyma" diye beni habire uyarıyor.
ben sayfanın başına maşallah yazdım. her resim ve yazıya ayrıca yazıyorum filan.

hadis var: "nazar haktır" diye.
ama dinimizde nazar boncuğuna izin yok kesinlikle. Felak,nas, ayetel kürsi ya da kalem suresinin son iki ayeti okunur.
mucx.

KUGUU dedi ki...

YAGMURcgmmm evet ya senin o guzel bahce duvarindaki cicek nasil gitmisti pazarcilar tarafindan yazdiginin ertesinde... ve kedilerinde.... unutmustum... var bir sey degil mi cnm...

ABİ dedi ki...

bence o çantadaki iz, yanında duran ve bu çantaya bayağı baski yapmış başka bir şeyin metalinden geliyor.. örneğin başka bir çantanın, dış tarafındaki bir metal düğme gibi filan..

"gözü olanın gözü çıksın.."::))

KUGUU dedi ki...

Ahhh iste CHAYATa soyledgm cevapta umdugum bu tur erkek cevabi buydu belkide ABIcgm:)))
LAKIN(kelimeye dikkatini cekerim- lakin!:)) cantami cuma aksami birakip pzt sabahi aldigim yerde yanlizdi cok yanlizdi hatta:)) yaninda baska hicbir canta vs esya da yoktu.... Sence simdi ABI???

renkler dedi ki...

Canım kesin nazar değmiştir. Hatta kendinin nazaı bile değimiş olabilir. Şöyleki: Ben birşeyi çok sevip alırsam kesin ya kaybolur, ya çalınır, ya da bişi olur. Yani illa başkasının nazarına bile gerek yok. Ayakkabı konusunda ise benzeşmiyoruz. Ayakkabıyı ancak çok seversem alırım ve onu mutlaka sık sık giyerim. Alıp kenara attığım hemen hemen hiç olmaz.

KUGUU dedi ki...

RENKLERcgm ben de biliyorum bazen insanin kendi sevdiklerine bile nazar degdirdigini, hani annenin cocuguna bile degiyor biliyorum; ama yaniii benim cantamla aramda o kadar ulvi bir bag inan yoktu:))

renkler dedi ki...

:-)))))) İlahi...