Perşembe, Haziran 21, 2007

KUGUU PAZARA GITTI:))

39910!

Eve az once geldim. Elbetteki tvde hicbirsey yok, varsa da ben goremiyorum...radyoyu actim super caliyor, aksamlari maydanoz a takilmaya basladim. Acaip dansedesim falan geliyor bu ritmlerde... ya lapin basindayken ya da odama gecince yatakta kitap okurken aciyorum yatana kadar....chistakchistakk Kuguuu:))

Bu aksam bir blogger arkadasimin (D!) haftalardir soylemesi ile kurulan taze sebze meyve pazarina gittim bende. Malum bunyeyi yesillik yemeye alistirmaya calisiyorum- hos ben bunu yillardir yapiyorum ama alip alip hep torbasi acilmadan cope gidislerde olduklari halde pes etmedim. Sil bastan basladim.

Pazarda oyle her tezgaha yanasmayi secmeyi falan filan bilmem bilirsiniz. Anlamam ki. Hatirlarsaniz bir markette kisin fasulye secmeyi bir amca gostermisti bana ben avuc avuc torbaya bakmadan koyarken. (bulamayacagm eski postlarimdan birindeydi, hatirlayanalar ah evet desinler lutfen. Hatirlamayan ve okumayanlardan not kirilmayacak - skip intro:))

Tahmin edeceginiz gibi hem anlamaz, secemez, hem de yufka oldugum icin bir sey aliyordum yan tezgahtaki ilkokul ogrencisi yaslarinda bir cocuk abla sarimsak vereyim mi abla ne olur daha siftah yapmadim dedi. Tabi dayanamadim ver dedim de, gec jetonlar yolda tingirdadi: "...bre Kuguu sen sarimsak hic kullanmazsin bu bir, ikincisi aksamin 7'sinde hic siftah yapmadim diyen bir cocuga neden inanirsin..."

Neyse sonra harika bir yesillik tezgahi gordum, ama diger tezgahlarin yaninda adeta bir limuzin, salon salomanje gibi buyuk bir tezgahti ve ne ararsan ve hatta aramazsan da vardi. Once kendi "bildigim"(lafa dikkat) ve alacaklarimi aldim, aysberg, roka vs gibi. Sonra dedimki bir seyler daha alayim ama cogunu tanimiyorumki otlarin. Ilk elime aldigimda baltayi tasa vurdum- acik renkli garip bir ottu:
- Bu ne?
- Abla:))) dereotu o.... (YUH KUGUU)
- Yok canim hic benzemiyor (birde kafa tutuyorum sanki adamdan iyi bilecegim- bozulduk ya durumu kurtaracagiz guya)
- Abla bu bahce dereotu, acik renk olur bak kokusuna nasil keskin. bir minicik tutam koparip koklatir.
- aa sahiden, ama benim bildigim boyle degildi, hem daha diken diken gibi goruntusu olur.
- sizin bildikleriniz sunlar iste, ondan da var...
- ahh tamam iste canim dereotu boyle olur iste:)) !!!

...... Tezgaha goz attim, tamam adini bilmesem de bazilarini taniyorum, ama eve almam restoranda yerim - akdeniz marulu gibi, ya da adini bilip cismini bilmediklerim de vardi...

Aldin alacaklarini, parayla birlikte karizmanin da yarisini da biraktin tezgahta, Kuguu daha ne duruyorsun cek git iste, mevlani mi ariyorsun (yani kibarcasi!).

Sanki yabanci ulkeden gelmiste bu ulkenin dilini/yesilini bilmeyen bir turist inek gibi yesilliklere bakiyorum. Bir sey daha gordum ilgimi cekti, kocaman ama uclari cetvelle kesilmis gibi dumduz iniyor hepsinin, bayagida hacimli duruyordu, hicbirseye benzetemedim ve cenemi de tutamadim:
- su ne peki?
Adam gulmekten dusecekti vallahi, agzindan kahkaha ile karisik :
- Marul
cikti. Vallahi dalga gecmiyorum, yani geciyorum da kendimle geciyorum.
- Allah Allah ne olmus marullara boyle:(((

Ve basiretim mi baglandi nedir, artik gitmem gerekirken- gerekmese bile gitsem iyi olacagi halde:)) cenemi yine tutamadim:
- peki bu ne?
- deniz borulcesi ama abla o sana gelmez sen yapamazsin bunu!!! Bakarmisiniz aleni boyle dedi yuzume. Yani tamam zor oldugunu biliyorum ama adamin cikarimina bakar misin. Sonra da kendince duzeltmek icin ekledi yani calisan bayanlar icin biraz zor zahmetli falan dedi... Ahhh ahhh orada GULFIcgm olacakti birlikte "hobaley" cekmez miydik biz...

Aldim eve geldim, yerlestirirken dolaba pek yoruldum:)) Yeni aldiklarimi bir onceki aldiklarim ve ellemedigim hemcinsleriyle dolapta yanyana koymaya gayret ettimki, kismet olurda gun gelip onlara ben dokunana kadar, canlari sIkIlmasin istedim. Abi kardes maydanozlar, abla kardes aysberglerimle, amcacocugu salataliklar, halakizlari koybiberleri, botox ihtiyacli domateslerimle taze domatesler vs vs vs dolabimda kardes yasiyorlar simdi iceride...

Kuguboynu,thePazarci:))

19 yorum:

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

- Kaç gündür pcde problem vardı giremedim.. Hasret gezisi yapıyorum.. - Skip Intro Vol.2 :))))))

Caniko süperdi..
Oğlanla beraber gülmekten öldük :)))
Seni pazara heveslendiren ben miyim onu merak ettim :)) Ve ben de otları tanımam :) daha yeni yeni önümdeki pazar sayesinde öğrendim.. :)) Senin durumlarını yaşaya yaşaya... :) Öpüyorum..

renkler dedi ki...

Otlara filan bayılan biri olarak pazara gitmeye bayılırım ama bu yeni taşındığımız yerde bir semt pazarı görmedim hiç! Fakat hep gittiğimiz bir kapalı hal gibi birşey var, oraya gidince kendimi kaybediyorum. Bu arada sarımsak yenmez mi hiç? Makarna sosuna koymaz mısın, hiç mi mantı yemezsin... Valla ben bayılırım ve çok faydalı...

nes-kafe dedi ki...

Sen yine benden iyisin. Ben köyde büyümüş ayrıcada çiftçi kökenli uzun süredirde sebze meyve komisyonculuğu yapan bir babanın kızı olarak hala daha bazı sebzeleri meyveleri tanımam nasıl pişeceğini bilmem :) yani sen bende iyi durumdasın :) nasıl olacak bu iş yememiz lazım yaa onlardan off işkence valla :S

Chayat dedi ki...

oyyyyy!! ben pazar hikayesini hiç sevmiyorum! bi acayip yer pazar, bana gelmiyo! zaten sebze meyve alsam naapcam? yapamam ki! küçükken babamla işe giderdim haftasonu falan. o da cumartesi günleri eve dönerken pazar uğrardı! allahım böyle bir işkence hatırlamıyorum! hiiiiç sevmezdim!

hele hele bugünlerde bizim meşhur salı pazarı (kadıköy) 70 küsur yaşındaki anneannemin üstüne yürüme hayvanlığına sahip pazarcılarla doluyken, yakınından bile geçmiyorum!

Jilfeym dedi ki...

pazara gitmek beni çok mutlu ederdi kuguuu eskiden..annemle dolaşırdık böyle, annemim pazarlık yapmasını hayranlıkla izlerdimm..:)
aah anılar canlandı yaa
ayrıca HOBALEEEEY

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

:))))) Pazar muhabbetine bayılırım ben de.:) Çeşit çeşit sebzeler, her ne kadar bazısına turist inek!!! gibi bakıp, karizmayı çizdirmek pahasına bu ne diye sorsam da, o taze ot kokularına bayılıyorum. Bir de rengarenk oluyor ya o tezgahlar. Canım pazara gitmek istedi valla.:)

KUGUU dedi ki...

YAGMURcgm sen oglanla beraber mi okuyorsun bizleri:)) Insallah ben de ogrenirim, ama daha marulu taniYAmayan biri olarak ne kadar umut vaadedebilirim bilmiyorum:))
Beni bu dedigim pazara soyleye soyleye git taze cok guzel diye yonlendiren yakin oturdugum blogger D. idi. Ama elbette senin pazar yazilarinin da etkisi vardir.
RENKLERcgm ne guzel senotlari biliyorsun demekki. Sarimsaki yeni yeni feslegenli makarna sosuma koymaya baslamistim. Baska da bir yerde kullanmyrm??? Cig yada cacik ya da sarımsakli yogur hic ne evde ne disarida kullanmadgm seyler ne yazikki:(
NEScgm ne diyorsuuuuun. Sen bu altyapi ile bu durumda misin gercekten, yoksa bana moral vermek icin mi yazdin bunlari???:))
CHAYATcgm anneanneni korum gudunde fazlasiyla haklisin, bu da senin antipazarciligini katliyor galiba. Yine de sevmesen de onu evde oturtup senin gitmen en iyisi olacak belkide :))
GULFIcgm gordun mu dilime dolandi takildi kaldi bu kelime artik:)) Yok mu bugunlerde yeni vukuatlarin hayatim??
INCEGULcgm sanirim bugunden sonra ilk pazara gidisinde yesillik tezgahlarinin onunde aklina ben gelecegim ve atacagin kahakha ile benim yuzumden seninde karizmada hafif bir cizik olusacak belkide... aman dikkat..beni unut:))

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

canikom,hayır akşam ilk defa benim yazıyı yolladıktan sonra "hadiii" dedi. o arada ben seni açmıştım."a çok uzun yazııı"dediama benim gülmelerim ilgisini çekince o da okudu.:)
hıım demeyi unutmuşum.bende rokayı sormuştum,hala başka bir otla karıştırmamak için sorarım. Tere ile dere otu başka imiş galiba. ilk zamanlar marulu da sordum gibi geliyor. Ben hiç yeşillik,sebze filan sevmezdim. Hala domates,biber kesinlikle yemem.
kaç yıllık evli iken İzmirdeki eltim (bilirsin İzmirliler çok otçu olur) geldiğinde,konu arasında eşime "sen rokayı seviyordun dimi" deyince bende öğrenmiş oldum.
yarım kg.dan ona sebze pişirirdim.kaç günde yerdi tek başına.Tabi ki yanında benimde yediğim başka şeyler olurdu.:)
annem hep eşime pişmiş sebze yollardı.:) o vefat ettikten sonra,kendi anası yapmadı tabi oğluna öyle kıyak. pişirsin gelin dedi zaar.:(
ben kahvaltıyı çok severim. yeni evli iken her yemeğe reçeli de sofraya koyup onu şaşırtmıştım.:)
artık reçel yediğim filanda yok.
dün pişirdiğim enginarlı iç baklaya kayınvalidem bile bayıldı. ama hiiç öyle yemek ustası filan olmadım,zaten sevmem yapmayı:(
oy ne uzun yorum oldu.

Chayat dedi ki...

kugucum sen anneannemi tanımıyosun!! o benim aldığım şeyleri beğenip buzdolabına bile koymaz!! o yüzden mafya kılıklı pazarcılarla kendi haşı neşir oluyo.. ben yanında yakın koruma ve yük taşıma vazifelerini yürütüyorum!! :D

tipitip dedi ki...

Kuğucum, ben de hiç anlamam pazarda alışveriş yapmaktan. Bir de sevmiyorum, kargaşa, bağrış çağrış...Küçükken annem zorla götürürdü alışveriş yapmayı öğreneyim diye, ama ters tepti galiba ;)

KUGUU dedi ki...

YAGMURUMDAMLAM ne guzel uzun uzun yazmissin. Burada bazen ben de kendimi karsilikli sohbet ediyoruz gibi hissediyorum. Cok hosuma gitti.

CHAYATcgm ben de aynen oyle tahmin etmistim zaten. Cunku sevgili anneannenin biricik torununu tek basina siparis verip, al gel diye pazara mumkunu yok yollamayacagi da besbelli... benden beter ot diye ne goturursun eve klimbilir sen.))

TIPITIPcgm bazisi cok seviyor pazari, iste bazisi da bizim gibi:))

hotcoffee dedi ki...

cok hoşsunuz:)
gercekten çok tatlısınız..

ERDIL dedi ki...

Kugu kardesim seni devamli pazara gönderelim.Vallahi tv.deki dizi filimlerine 10 cekersin.Kalemine saglik.
Saygilar.

Age35 dedi ki...

Kuğucum bende pazar özürlü bir şahsiyetdim..Çünkü kendi çapımda bir çözüm bulmuşdum.Çözümde şu idi pazara git ve her şeyin en pahalısını al!Budur...!Ta ki canım annemle pazara gidene kadar.Annecim şok oldu.Napıyosun kızım sen,git manavdan alış veriş yap bari deyince kendime geldim =)Sonra "temel " meyve sebze seçimini öğrendim..

KUGUU dedi ki...

HOTCOFFEE tskler, iltifat etmissiniz.

ERDIL Bey tesekkur ederim, teveccuhunuz.

AGEcugum benim formulde aynisi. ıste bu tezgah sence digerlerinden neden farkliydi ve ben neden ona yanastim - farki fiyati:)))( boyle bir reklam vardi degil mi?)

nilly dedi ki...

Ot konusunda a bendende o kadar. Diyrum alip yapaym am ne neolduklarini biliyorum ne de nasil yapildiklarini. Etci'de degilim. Kurucuyum ben kurucu, o yuzden sist n boyle dana gibi. Burdaki marketlerde oyle acayip seyler varki hic birini anlamiyorum. Yaptigim yesillikler salata, bezelye ara sirada ispanak that's it yani.
NillyThePicky

KUGUU dedi ki...

NillythePicky:) cok sevdim bunu. Ne etcisin ne otcu, kurucusun kurucu ... ama ne bu kuru:) benim gibi cerez ve kuruyemisci misin yani. Hem biricik askin JohnEric duymasin uzulur valla, onu saymiyor musun diye...

nilly dedi ki...

Ben ne kadar zararli sey varsa onu seviyorum. Mesela makarna cesitleri, hamburger, patatesin herturlusu, cerezler, ivirlar zivirlar. Kurularim ise kurufasulye, nohut kardes, barbunya baba gibi baklagil sulalesi. JohnEric vazgecemeceim seylerden. Salata da cok severim. Etlerden koftenin disindakiler agzimda sakiz olur, baligi severim, ama artik tavugu bile zor yiyorum. Vejeteryanlikla alakam yok pirasanin tadini bilmem. Yemegin icinde varsa mantari ayiklarim mesela. Yumurta peynir veya patatesli omletse yerim. Yani tadini almayacagim sekilde. Daha ne diyim.. Yediklerimi siralamak yemediklerimi siralamaktan daha kisa suruyor. Dunyada en son Guru olabilecek kisi benim herhalde. Restorana gittigimde ne kadar cok cesit olmasi benim icin onemli olmuyor. Ben yine ayni seyleri yiyorum cunku. Cok fenayim cooook. Bilmem anlatabildim mi :)

KUGUU dedi ki...

Evet anlatabildin NILLYcgm:) Ayni benim gibi aburcuburcusun sen de yani. Ama ben hic olmazsa ayni zamanda oburum da:)) yerim yani seve seve cogu yemegi de... Yegenim ayni senin gibi tektip besinci ve buna maalesef hem kiziyorum hem uzuluyorum, pizzada bile baska cesit denemez, cesidi gec bir tane bile yeni malzeme ekleteyimde tadaym demez. Bak sende aynisin. hep ayni seyi yemek iyi degil... hayatta daha ne cesitler guzellikleeeeeer vaaaaaarrrrr. denesenbir sey olmaaaaaazxzzz... Eminim bunlari yillardir ailen kacyuzbinkere demistir:))