Perşembe, Haziran 14, 2007

DOLDURTTUM:)

Sicaak, cok sicak, daha da sicak olaaaacak:))

Lutfen buralari duz degil-, Em.reAlt.ugnun sarkisi olarak okuyun. Azonce plajda semsiyede altinda kitabini okumakta olan bir arkadasimi aradim sohbet ettim. Ahh dedim yanindaki sezlong bosmu:) orada olmak vardi.

Bugunlerde zaman hizli geciyor, stresli geciyor, geceleri kabuslar goruyorum, aman nasil sevimsiz anlatamam vallahi. Hos anlatabilsemde anlatmaya niyetim yok zaten. Yine bir suru kitap aldim, okunacaklar birikme otesine gecti denebilir artik. Hayalim yaz/deniz kiyisinda hepsini bitirmek. Bir de bu arada evin ici ayrica film doldu. Neyse onlari arada izliyorum, 1.5 saat kafa dagitmis oluyorum. Ama onca guzel filme ragmen her gece yine bogusuyorum kabus gibi ruyalarla:( Gecer.

Gecen hafta disim hava aliyor diye disciye gittim.

- M.Bey merhaba, gecen sene son gorusmemizde bana arayi bu sefer cok acmayin Ocak ayinda gelin demistiniz, iste geldim ben.
- !!!! :)

- Aslinda kapinin onunden geciyordum ben oylesine surada bir azi disim pek havali oldu son gunlerde, onu gostereyim bari dedim. (Ki gercekten kapidan geciyordum, randevu almadan bir gireyim dedim vazgecmeden cesaret etmisken! Malum surekli oksuruyorum ve her oksuruk icin agzimi acarak nefes aldigim anda disim feci sizliyor- ne berbat seydir bilirsiniz.)

Kisa bir muayenede disimin curumedigi ama etin cekilerek kokunun acildigi oradan hava aldigi anlasildi.
- Kuguu Hn. siz geceleri disinizi sIkIyor musunuz, ya da buyuk bir stresiniz mi var?
- !!!!

- Bakin asil arkada yirmi yas ustune et apse yapmis, onu KESIP almamiz lazim.
- Kesmek, hik&mik... Yok canim gecer, et geri evine doner!! acikli bakislarla donmez miii???
- Donmez. Onu kesip alacagiz, 20 yasin buyuk bolumu bosalmis, disi de cekmemiz lazim.
- Hmmm dusundumde ben bu cekim konusunda cekimserim galiba M. Bey.
- Peki o zaman once doldurmayi deneriz ama cok buyuk zor olabilir.

Randevu ertesi gune. Tipis tipis kuguu adimlariyla yine kendiliginden gidilir.
- Hosgeldiniz Kuguu Hn.
- Merhaba M.Bey. Bakin bunca yillik tanisikligimiz var, inanin sizi seviyor ve sayiyorum ama ne olur bir kere de sizi gordugume soyle ferahca memnun olsam:)
- :))

Operasyona hazirlandik, ben mp3umu kulagima takip sonuna kadar actim, elime kaskati kesilecegim dakikalar boyunca evirip cevirip sIkarak cesitli sekiller verecegim peceteleri aldim ve arkama yaslandim. (Bu son yillarda buldugum bir taktik. Ben discinin girgir dolgu aletleri sesine uzaktan bile dayanamam. Bundan 3-4 yil once buyuk dis operasyonlari (32 adetcik kadar) gecirirken kendi yaraticiligimla kulağima playeri takip sonuna kadar acip hem sesi nispeten az duyup hem kendi dikkatimi dagitabiliyorum. Cok ise yariyor, rahatsiz olan denesin bakin).

Etimi resmen yakma yontemiyle cayir cayir kesmeye basladi. Yanik pirzola kokusu esliginde kulagimda Mario Frangoulis o sirada cigirirken, dish ve et agzimin en sonundaki yer oldugu icin agzimi kapasite ustu acmaktan extra acirken yine gik demeden katlandim. Bu arada asistan yerine agiz su cekme aletini bile kendim alip tutuyordum bir yandan. Soke soke eti aldiginda aman sakin atmayin gorecegm dedim.
- Minicik bir sey dedi
- Olsun itinayla aldigim kilolarimdan 2 gram bosa mi gitsin yani olmaz birakmam onu. Hem arkadaslarima minik degil kocaman bir kutleydi diye anlatacagm derken elimi de buyuk sifir gibi yapip guluyordum.
- Isterseniz buyuk bir kutleden kucuk bir kutle aldik diyelim dedigi anda ikimizde koptuk gulmekten.

Disaridakiler iceri ne kadar gerilerek girdigimi gormuslerdi, kahkahalara ne dusunmuslerdir kimbilir, ama yeni asistani hayretle bakiyordu. Eskiden dunya tatlisi bir asistani vardi, C. Ayrildigina uzulmustum, o aliskindi bu halime.

Orayi cok kanadigi icin o gun dolduramayacagini soyleyerek gecici olarak kapatip, ertesi gun dolgu icin cagirdi.

Kocaman 20likin yariya yakinini doldurmak kolay degil tabi. Allahtan ben muayenehaneye varmadan 2-3 torba cimento ile cimento karma makinesini getirtmisti M. Bey:)) Kulakliklarimla yine koltukta yerimi aldim. Ama bu cok zorladi. Dilimi uzaklastirmak ve islanmamasini saglamak icin agzimi spungelarla doldurdu. Bayagi uzun ugras sonrasinda, yuzum acidan sekilden sekile girerken:

- Bakin M.Bey eger ileride kirisiklar nedeniyle estetik yaptirmam falan gerekirse gelip parasini sizden alacagim acidan yuzum 40 sekle giriyor.
- Aaa Kuguu Hn. tam tersine sayemde geriliyorsunuz dumduz oluyorsunuz...

Kendisi yillardir discim, o beni hep boyle civiltili gormeye aliskin ama ben ondan ilk defa boyle cevaplar aliyorum ve ustelik kendisi de soyledikten sonra hem dayanamayip guluyor ama hem de utaniyor. Beni bir tek kez gulmezken gormustu, annemin rahatsizliginda bir sey icin ugramistim, artik o sirada ne halde gorunuyorsam inanamamis ama hayatimda bir seylerin ters oldugu anlamis ve cok uzulmus, moral vermeye calismisti durumu bilmeden.

Bence bir insan(m/f) icin kuaforu ve discisi cok cok onemli varliklar hayatlarinda yeralan. Ben bu kisiyi bulup guvenene kadar o sirada yaptirmak zorunda oldugum dis operasyonlari icin (32 adet ameliyat!) bayagi cok disci dolasmistim yapilacak islem cok onemliydi ve guvenmem icimin isinmasi lazimdi. Burada karar kilmistim. Iyiki de secmisim. Guveniyorum, degistirmeyi hic dusunmem. Esi de 2 yildir yegenlerimin dis tellerini yapiyor. (bilgi icin bahsettigim o ameliyatlar soyleydi: Herbir disi tek tek kokune kadar cepecevre etlerini keserek aciyor- muz soyar gibi soydugunu dusunun, herbir kokteki taslari temizliyor, etleri tekrar kapatarak bu sefer de dikiyor. 32 disimin 32 sine de yapti bunu, 4 seferde. Sonra dikisler aliniyor bir sure sonra yeni parti icin yeniden gidiliyor diger 8 dise yapiliyor seklinde zor ve uzun bir surecti. Bunlari yasamisken surada 1 et kesip almanin(cani ben), 1 dolgu yapmanin aramizda lafi mi olur canim artik:)))

Bu arada dolgu bitti ama bir an sonra agzimda kirildi cikti:( Hepsi bosa gitti. Boyle olmayacak anestezi yapacagim dedi. Ignelendim sirin sirin, bigyk. Uyustu mu Kuguu Hn? Yoooo. Bekleyelim. Uyustu mu? yoooo. Stres cok olunca kolay etki gostermezmis galiba. Neyse biraz daha yapalim dedi, yeniden siringa.... Aman sonunda ben bir uyustum agzimin cenemin tamami davul gibi, sismis gibi hisseder hale geldim:)) Yeniden metal cerceveyi gecirip dolguya basladi. Girgir sesi, mp3umun sesi, kendisi bayagi ugrasti.

- En cok dilinizle mucadele veriyorum, oyle kuvvetli bir diliniz var ki diye birara mecazi espri bile yapti. Hakli aslinda cunku dolgu icin kuru olmasi lazim ama dil habire degiyor ve bitisik. Ne kadar cekmeye calissanda dilinin bagli oldugu yer zaten onun ugrastigi agzin sonundaki yer, nereye cekeyim, elime alip bekleyecek halim yok ya:)

Sonunda dolgum bitti, 2-3 baska diste turemis taslari da temizledik ve nihayet harc bitti yapi paydos dedik. Ben sismis ve hissetmeyen agzimi ve hatta dilimi alip ciktim.

Yarin da kontrole gidecegim. Doldurtmaksa moda, millet yuzundeki kirisiklari doldurtuyorsa, bizde doldurtacak bir yer bulduk iste 20 yas disim benim, canim benim.

Kuguboynu,theDolgulu:)

20 yorum:

nilly dedi ki...

E, gecmis olsun. Bayaaa bir ugrasmis adamcagiz. iye o operasyonlar gecirdin ki, temizlik icin mi yoksa olmasi mi gerekiyordu. Cnku duydugum kadariyla gerck bir di temizligi icin buna benzer bir operasyon yapiyorlarmis.

nes-kafe dedi ki...

kuguuuuuuuu gecmis olsun. sen anlatirken ben hayal ettim mahvoldum burda :((( benim dislerim berbat ama gidemiyorum bir turlu. coook korkuyorum :((( beni kessinler o aletleri agzima sokmasinlar. off yaa nasil kurtulucam bundan :S

KUGUU dedi ki...

Yok o dislerimi kaybetmemem icin olmasi gereken bir operasyondu. Siradan dis tas temizligi zaten yaptirirsin ya arasira, ustten yapilir o. Ama bunda taslar koklerin derinlerinde, etler cekiliyor, disler sallanmaya basliyor ve gidiyor.... gibi anlatilabilir canim. Zorunlu oldugu icin yaptirmak zorunda kalmistim- ciddi bir durumdu yani.

KUGUU dedi ki...

NEScgm sen de kulaklikla gitmeyi dene otur koltuga ve yumgozlerini caninm. Ama onemli ise geciktirme lutfen. Disciler en talihsiz meslek grubu, hic sevenleri var mi sence:)) Esinin yaniklari nasil oldu? Sitende yeni yazi goremiyorum. Siparisle pasta yapmaya basladigini soylemistin ama ben adresi bulamadim??

Yaz dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun. Bizim ailenin de yıllardır müzmin bir dişçisi var. Öyle tanıdık biri olunca daha rahat oluyor insan. Ama ben şimdi değiştirmek zorunda kaldım çünkü uzak biraz bana o dişçi. Birde dişle ilgili ufacık bir problemi bile ihmal etmemek gerek.

nes-kafe dedi ki...

biliyorum ihmal etmmek lazım ama elimde diil gidemiyorum :S
esim çok iyi çok şükür.
keyifsizim yine yazmak gelmiyor içimden. birde hayat çok monoton.yazacak birşey bulamıyorum. işe gel eve git yemek ye tv seyret yat uyu. çok sıkıcı yaniiiii. arada siparişim olursa pasta yapıyorum. birkaç günlük heyecan o kadar :)
adresim http://www.nes-kafe.com

Ayçiçeği dedi ki...

Kuğu'cğm, geçmiş olsun canım. Özellikle 32 dişinin ameliyatı tüylerimi ürpertti. Neyse ki olmuş bitmiş. Ben 30 oldum (yani 31,5:)), ama hala 20'lik dişlerimden tık yok.
Çok çok geçmiş olsun..

hotcoffee dedi ki...

Çok gecmıs olsun,dıs ısı zordur.
Sımdı ıyısınız :)

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

canıım,geçmişler olsun.. bende dişlerimi yaptırıyorum şu günlerde.
bir badanacı,bir dişçi geçiyooor günleeer.:)
ama öööyle ameliyat olmadım hiç çok şüküüüür.
oof,oof.benimkinin sorunu hep ağzımdan nefes almammış.:(
o çeneni gece sıkma için ne dedi senin doktor?

Age35 dedi ki...

Geçmiş olsun Kuğucuum,bu arada benim 20likler çıkmıyoo..

bething* dedi ki...

Canim gecmis olsun..ama bak iyi ki gidip halletmissin..giderken bende korkuyorum ama sonra iyi ki yaptirmisim diyorsun..dis biliyorsun kalple direk baglantili..ihmale gelmez yani..

KUGUU dedi ki...

YAZcgm haklisin ufak problemi bile ihmal etmemek lazim ama ben hep sonuna kadar dayanarim ya da kacarim mi demeliydim:))

NEScgm esinin iyilesmis olmasina svndm. Bugun sitene ilk giriismde karsimda amsterdamda bir nes-cafe buldum, ilk saniyeler dumur oldum:)) Meger seninki k ile yazilyormus. Bu arada pasta bebek yapim tariflerini cok sevdim. Seni monotonluktan kurtaracak kadar cok is cikartir dilerim.

AYCICEGIcgm o dislerin adi neden 20lik belli degil inan zaten:)) Benimkiler 16imda cikmislardi da, degil kimse evde aksam babam bile gormeden inanmamisti. (Benimkiler de sahibinin sesi modunda- her konuda sabirsizligim malumunuz:))

Tsk ederim Hotcoffee.

YAGMURcgm doktor birsey demedi cunku ben dislerimi gece sIkmIyorum ama stres yuklemesi biraz cok kacti son zamanlarda. Sana da kolay gelsin canim.

KUGUU dedi ki...

AGEcugum yukarida da dedim ya inan o dislerin ismi neden 20lik belli dgl . hem birak cikmasin bu yastan sonra sadece ya mevcut dislerini sIkIstiracaktir ya da cekilmek zorunda kalacaklardir. Iyisi mi sen gormezden gel cikmadiklarini unut:))

BETHINGcgm evet haklisin hersey gidene kadar. Ama o koltugu kim sever. Bu arada yooo dis ve kalp direkt baglantisi nedir??

renkler dedi ki...

Aman geçmiş olsun. 19 yaşımın neredeyse her gününü dişçim Sibel ablada geçirmiştim. O sene tüm sişlerimde içten çürüme belirmişti. Kaç dolgu yapıldı. Sibel ablaya her gidişimde tüylerim ürperirdi. Onu stressiz bir şekilde hiç görmemiştim:-)

Benim Hayatim dedi ki...

Ben de yakın zaman da o koltuktaydım. Az kaldı eski 2 metal dolguyu da hal ettim mi tamamdır. Ama senin taşlarda çok inatçı çıkmış.

Bu arada müzik gerçekten çok işe yarıyor.

Geçmiş olsun.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Dişçiye gitmemek için kırk takla atıyorum zaten. Çekilmesi gereken bir kök var ama, kalsın demi? Boşver.:)))

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Sana geçmişler olsun.. ben almıyim bacım.:)))

KUGUU dedi ki...

RENKLERcgm senin olayda bir terslik var, senin yerine discin Sibel Ablan mi geriliyordu, hic stressiz gormedim demissin:)) Vallahi mazallah boylesi de tehlikeli, discinin eli titrese feciii..... :))) Saka yapiyorum canim.

MUCEVHERcgm sana da gecmisler olsun:)

EF.AY.CI.cgm takla atsan da kacis yok, git sen git yine de bence. Sonra simdikinden de zor olmasin. Hadi derin bir nefes al aklina beni getir, bol gurultulu muzikleri tak kulagina ve git canim.

Jilfeym dedi ki...

çok geçmiş olsun ya okurken içim kıyıldı:)

KUGUU dedi ki...

GULFIcgm tsk ederim. Birde ustunkoru anlattinm, seni ozaman tanisaydim da gorseydin halimi:))