Pazartesi, Haziran 04, 2007

DADAY'DAYDIM !


Ne kelime oldu ama: DADAY'daydim:)) Eski MFO Eurovision parcasi "didaydidayday" gibi baslik attim, birden onu cagristirdi yazinca, helal bana.

Cuma sabahi erkenden yola ciktik. Yurdumda karadeniz, dogu ve guneydogu anadolu da dahil cok yer gezdim ama hic gitmedigim bir yere gidiyordum bu sefer. Sabah garda arkadasimin arkadaslariyla bulusup tanistik, kaynastik, yola ciktik. Yolda artik nihayet donup sordum, "sahi biz nereye gidiyoruz" diye:)) Cunku bildigim sadece Kastamonu'ya gittigimizdi.

Kastamonu ilinin, Daday ilcesinin, Comlekciler koyunde bir uluslararasi at ciftligi ve butik oteli varmis. Istikametimiz orasi imis. Aslinda bundan cok yillar once orayi Almanlar kurmus, isletmis ve birde AB projesi kapsaminda ustelik, ancak 10 yil kadar once simdiki yerel sahiplerine devretmisler. Cok iyi niyetli tertemiz bir aile. Ama otel zaman icinde oldukca yipranmis. Yine de hepimiz cok cok memnun kaldik.

Buyurun resimler:

Otelimiz 13 odali idi. 13 rakami ile blogistandaki ilginc bagimi(!)artik cogunuz biliyorsunuz. Dolayisiyla hic sasirmadim 13 odali olmasina, hatta hosuma bile gitti.



2. gun zirveye yaylaya ciktik. Okluk yaylasi. Ilgaz kadarmis dedi sofore rakimini sordugumda, nette baktm simdi 2000 mt yaziyor? Ormanda yuruduk, dogayi unutmus sehir insani rolunde dogaclama her otun, cicegin, agacin resmini cekip hayranlik nidalari attik. Yaylada yerel teyzelerin bizim icin gunesin altinda actigi onlara kiyamadigim, etli ekmeklerimiz ile bol yagli ama tadi harika ayranlarimizi ictik, sistik, serildik:)) pesinden tam zirveye gittik, boga tarafindan kovalandilar(ben haric- zira ben o sirada birini ricasi uzerine boga ile resmetmeye calisiyordum, yani bir nevi savas muhabiri gibi onlar kosarken ben hala istedi elime makinasini verdi diye canhiras sekilde kadini boga ile ayni kare icine almaya calisiyordum:) Hos boga bana da hic hamle yapmadi bakin gunahini almayaym simdi -guzelden anliyor olmali, onlari kovup basbasa kalalim istedi galiba:)) Zİrvede kekik topladik, bu kekik mi diye bazilarimiz ot topladi, kokladi vs:) ya biz her anindan zevk aldik anlayacagniz.





Yayladan donunce aksamustu ata bindik 5 kisi. Ilk ata binisim degil. Tarihte ilk kez 9 yasimda ispanyada midilliye binerek baslamistim- ohhho:)) Ama ata binmeyi elbette bilmiyorum, arada sirada bulunca Abantta falan binersiniz ya hani turistik hepsi:))Yolda benim atin asi bir sekilde surekli basina buyruk davranmasina (gecicide olsaM at sahibine benzermis:)), birbirlerini izlerler bunlar birsey olmaz derken israrla yoldan cikmaya calismasina, bu arada tikli gibi durmaksizin hirsla ve hizla, bir kafa kaldir indir, pesinden bir kuyruk cevir seklinde hareketli pilates calismasina! hepsine dayandim.. ama bir yerde arkasindaki obur ata 2 kere cifte atmaya, dolayisiyla da beni ustunden atmaya kalkinca, ve beni asil korkutan ciftligin sahibi amcanin arkadan gelirken bu esnada benim ata amanin eyvah bu yine azdi diye agzindan kacirarak bagirmasi !!! Neticesinde ben donuste binmekten vazgectim. O ziplarken cifte atarken hoplarken ben Rodeodaymisim gibi atin yelelerine yapisinca dusmekten kurtuldum ama hayvanin saclarindan 3-5 tel de elimde kaldi, bigyk. Heyt be Malkocoglu abim Cuneytim Arkinim sen neymissin be dememek insanin elinde degildi.



Donuste benim kaybolma maceram ise olaganustu idi:)) Tabi ne sandiniz, bu Kuguu hic siradan seyler yapar mi:)) Golete varinca ben attan indim yeter diyerek. Onlar at ile golet etrafinda tur atarken ben oradaki 2 arabayi tanidim, biz at ile yola cikmadan once o 2 aile de otele gelmisti, atlar egerlenirken cocuklari oynamisti falan. Onlarda golete gelmis geri donuse geciyorlardi. Otostop yaptim ve bindim. Onca yolu kopeklerin arasinda tek basima yurumektense. Amcaya ben yavas yavas yururum demistim. Meger bindigim araba ilce jandarma komutani ve ailesinin imis ve beni otel yerine ilceye goturduler, cunku misafirlerini birakip ogullarini alip aksam yemegi icin otele doneceklermis. ama bunu otel yolunu gectikten sonra bana soylediler. Bende yinede atlardan once doneriz diye ve artik geri goturun beni diyemeyecegime gore peki dedim mecburen. Fakat bu kucuk yerlerin tertemiz iyi yurekli insanlari beni DADAYda guzel guzel gezdirmek isteyince- yarim saat kadar-, Hukumet Konagi, Ataturk'un evi, eski evler, bir de dokuma merkezi falan diye, tahminimin aksine ben otele atcilardan sonra vardim:( Herkes panik olmustu. Arkadasim aradi, bende kayboldum neyse jandarma beni buldu simdi otele getiriyor:)) diye muzurluk edince iyice panik oldular. Oysa ben bir tek arkadasimin telini biliyordum ve eger onu ararsam ya ati zil sesinden urkerse falan diye ince ince dusunmustum ve arayamamistim ve gecikecegimizide tahmin edemedim elbette, ama onlarin iyiniyetiyle birde surasi, birde burasi var diye goturmelerine de elbette hayir diyemedim. Ama arkadasim hakli olarak cok korkmustu cok uzuldum ve utandim ama elimde degildiki. Neyse bu da boyle bir maceraydi. 1893 de yapilan hukumet konagi, yeni restore edilen Ataturkun sapka devrimi icin Kastamonuya geldiginde ilcede 1 gece kaldigi ev, dokuma tezgahlari ve diger resimler:



O gece otel cok kalabaliklasti, ilden yada ilceden sirf yemek icin gelenlerde vardi. Bahcede bol samatali yemek yedik eglendik ates(varil!) basinda.

Pazar sabahi gunese uyanip, ilerideki gelincik tarlasina yuruduk bu sefer.


Yillardir sadece yolculuklarda uzaktan gordugumuz gelincik tarlasina hepimiz yatip kalkip poz poz verdik. ben haric herkes feci sekilde yandi kizardi bronzlasti guzel guzel. bense 50+ faktor surundugum icin yanamadim, uhhhu, icim gitti:((( Ama ne yapaym gunes alerjim var.

Pazar ogleden sonra meshur inebolu ekmekleri, kastamonu simitleri, cekme helvasi vs alarak evimize donduk:)

Kolajda yer aliyor ama bu en sevdigim resim bir kez de ayri koyayim:


Hepsi bu iste... Hafizada bir hos seda olarak yerini alacak 3 guzel gun...

Kuguboynu,theSeyyah:)

26 yorum:

Yaz dedi ki...

Kuğuucuğum bu ne güzellik böyle bayıldım valla fotolara. Her kare bana çok çok keyif verdi, gitmiş kadar oldum. Ne iyi yapmışsın gitmekle değişiklik olmuştur. Yalnız o an belki hiç komik değildi ama boğayı fotoğraflama çabaların, ata binme maceran ve koybalma anını okurken gülmeden edemedim ne yalan söyliyim :) dedim ya o an senin için belki hiç komik değildi ama çok hoş anlatmışsın arkadaşım :) Hepsi güzel birer anı olmuş işte :)

nes-kafe dedi ki...

super resimler. bayıldım. iyi gelmistir insallah sana bu 3 gun. benimde gunes alerjim var hemen kabarir yara olurum. ne gıcık bisi yaa :S

---OPTiO--- dedi ki...

off..orda olmayin en cok ben isterdim..bol bol ata binerdim..sonra yaylaa...cok guzel yaa...bi de 13 ugurlu sayim :))) cok hosuma gitti...
fotolar sahanee...
ne gzel azcik kaybolmussun :D cok keyifli ama di mi :))

Adsız dedi ki...

DADAY'A DOĞRU

Çömlekcilerden Dada'ya doğru
Tozlu yolların aktığı ırmak !
Ben seni çok çok özledim;
Sende özledinmi, dön geri bak.

Atların kuyruğu düğümlü,
Bir yandan yağmur yağar,ıslak..
Bir yandan hamutlar şak şak eder,
Bir yandan tekerler döner,dön geri
bak.

Orda derenin içinde
İki üç akçakavak.
Tekerler döner,başım döner,
Kavaklar yeşeriyor dön geri bak.

Buluşalımmı ayın 13'ünde saat 13'te
Dön dön sevgilim bana geri bak..
(M)

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

amanııın ne güzel resimler.ne güzel bir gezi olmuş. tatlı arkadaşım bizim de içimizi açtın.sağolasııın.:)

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

ay unuttum,ben ata bir kere çocukken binmiştim. o kadar yüksek gelmişti ki, bir daha hiç niyetlenmedim::(

KUGUU dedi ki...

YAZcgm, inan o anlarda bile komikti, gul tabi canimin ici, ben hep guldum.

NEScgm evet evet cok iyi geldi. Biliyor musun hicbirimiz goturdugumuz kitaplarin kapagina dahi el surecek vakit bulamadik, o kadar guzeldi yani. Ve evet bu gunes alerjisi berbat birsey:(

OPTIOcgm o zaman darisi hemen basina diyorum. Bu arada gercekte kaybolmadimki ben, onlar kayboldugumu sandilar, jandarma ile geri donuyorum demek olayi gercek ama espri haline getirmekti.

KUGUU dedi ki...

YAGMURcgm sagolasin canim. Evet aynen oldukca yuksek ve kaygan denilebilir:)) Diyorum ya o yuksekte ve zorlukta bir elinde kilicla kosturup dovustugu icin Cuneyt Arkini takdir etmeliyiz aslinda:))

THe MaN WhO SolD ThE WorlD dedi ki...

Sevgili kuğu, sonunda doğal ortamını bulmuşsun diyecektim ama orada göl olmaması nedenile geri döndüğünü duydum, "Ali babanın çitliği" soundtrackli bir tatilin baş rol oyuncusu ve görüntü yönetmeni olmuşsun, umarım yaramıştır bol oksijen, yemek ve içmek...
13 senin uğurlu sayın dediğimde bana inanmıyordun ama bak öyle... Bazen korktuğun şey senin için en güzel olandır :) (kim söylemiş bu lafı bilmiyorum)
Ve son olarak Ali babanın bir çiftliği var çiftliğinde bir tane kuğu var "-Daday'daydım Daday'daydım" diye bağırır çiftliğinde Ali babanın...
Çitlik ya da Teklik önemli olan kuğunun mutluluğu :)

KUGUU dedi ki...

DSAcgm belki de haklisin, belkide 13 benim ugurlu sayimdir, dedim ya otelde 13 nolu kapiyi gorunce o bile tatilimin iyi gececegine dair bir isaretmis gibi hosuma gitti. Kuguu mutlu oldu:)

nilly dedi ki...

Sahane bir yer. Resimler super. At ve jandarma maceana bayildim :) Ah ah cok canim cekti cooook.

Nillythejealus!

Jilfeym dedi ki...

ama bu kadar da kıskandırılmaz kiii!:)eğlenmene çok sevindim kuguucuum, bir ara hep beraber bloggerlar olarak gidelim: )

Annelog Atölye dedi ki...

Çok güzel resimler ve bahsettiğin yer de çok ilginç, o taraflara gidebilirsek uğramak üzere not ediyorum. Bu aralar bu notlarım da çok birikti ya neyse, umut işte:))

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

canikom, zavallı pc hayvanceğizi :P yorgunluktan kafayı yedi bence.
Çünküm oğlan evde olduğu için sabaha kadar oturuyor başında,hatta uyuyor. evi yakacak sigarası ile diye korkuyoruuuuz.(

canikom şu gelincikli kolajda üst sağdaki (bulutlar,çam, gelincik tarlası gözüken) resmi de tek koyarmısın? ben onu da çok sevdiim.:)
birde bütün resimleri bir arada,küçük küçük yanyana hangi program da yapıyorsun? :)

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

ay onu yazmayı unutmuşum,tekrar geldim.
benim sayfada solda sarı yeşil. bir kutucuk var. sayfada kaç kişi aktif onu yazıyor.işte onun için realist.gen.tr ye üye oldum. google dan gelen aramaları da o listeliyor.
tıkla oraya bak.istersen sen de üye ol.:)

KUGUU dedi ki...

NILLYcgm sen daha guzelini yap insallah cnm. amacim kiskandirmak degil paylasmakti ama bak uzuldum simdi ya:(

GULFIcgm evet blogger bulusmasi icin ideal bir yer olabilir, komple kapatiriz tam bize gore:)

ANNELOGcgm umudunu sakin yitirme, ve en cok istedigine ailenle git insallah canim benim.

YAGMURcgm o resmi senin icin bir dahaki postta hemen yayinlayacagm. O resimleri ustuste yanyana yapmak PICASA prgmi ile oluyor. Google dan ara, indir ve kullan o seni yonlendiriyor zaten. bende buradaki arkadaslardan ogrenmistim sorup aynen, bak ogretmek bile kismetmis. Ya sefiyorum ben hepinizi de, bu paylasimlarimizi da...

Bu arada cvbina tskler bende orayi deneyecegm bir ara:)) bakalim benim blogda neler cikacak.

bething* dedi ki...

Cok keyifli..fotograflar da, uzun uzun anlatmissin bi de canim :) bende bir karadeniz yapmak istiyorum..3 gun hava degisikkligi ne iyi gelmistir..!

KUGUU dedi ki...

BETHINGcgm sen iyi misin? Hazirliklar nasil gidiyor?
Ozledim:(

nilly dedi ki...

Kugucum senin bir caba harcamana gerek yokki, guzel yerlri gezip goren, eglenen, dinlenen herkesi kiskaniyrum ben bu ara :))) Benimde tatilim tuttu da o yuzden yani. Ama hic havada leylek gormedim ki ben bu sene :P Saka bir yana boyle gezi yazilari okumak ve reimlerine bakmak cok hosuma gidiyor. Ozellikle de deisik yerler olunca. Her haftasonun boyle guzel gecsin.

KUGUU dedi ki...

Tsk ederim NILYcgm, daha guzel bol gezmeli hftasonlarida senin olsun insallah guzellik:)

bething* dedi ki...

iyiyim canim nolsun..ufak ufak basladi kosusuturmacalar..:)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Benim memleketim.. güzel memleketim. Her karışı binbir güzellikle süslü Yurdumun incilerinden biri Kastamonum. Doğduğum toprağım. Ne kadar özlemişim. Paylaştığın için sağol arkadaşım. Hasretim katlansa da, gözüm gönlüm ferahladı.:))
Tabelayı gördün mü?

KUGUU dedi ki...

BETHINGim pembem benim
tahmin etmistim... Kolay gelsin canim. yapabilecegmz birsey var mi uzaktan?

EFAYCIcgm heyooo bilmeden senin icin memleket hasreti giderdim resimlerimle demek ki:) Cok sevindim buna. Ama
i-ih tabelayi gormedim- giriste miydi, neydi??

Adsız dedi ki...

selam güzel bir tatil olmuş

Adsız dedi ki...

Evet hanfendinin güzel bir tatil geçirmesine sevindi.Kaybolma macerasında adı geçen kisi benim.Ancak amacım hanfendiye herhangı bır zarar gelmemesı ıcın sapa saglam yerıne ulastırmaktı.Eger soylesydı merak edeceklerını hemen bırakırdık.Ancak kendısınden boyle bır teklıf gelmeyınce bız durumu anlatık kendısıne,kendısı de kabul ettı.Ayrıca mısafır ettık kendısını,bu baskası olsaydı aynı şeyi yıne yapardık.Ancak bu yorumlardan kendısını sankı kandırmışız gıbı geldı.Tabıkı üzüldüm.Saygılar

Adsız dedi ki...

Bloğunuzdaki paylaşımları ekibimizce çok beğeniyoruz.ve paylaşımlarınız için teşekkür ederiz. Sizide Acer destek sayfamıza bekleriz.