Pazar, Kasım 26, 2006

KUGUU BRUNCHI & SALATASI

Bu sabah uyandigimda bir sms buldum telimde: "Kuguuucum coook kiskandik sana komsu geldik buraya bruncha:))" diyen sirin bir mesaj idi. Dun gelen davete cok duygulanmis(!) ve onceden planlanmis olan ertesi gun gidecgm yeri soylemistim. Lakin cok utandim zira saate bakilirsa msj geldiginde ben ve pirelerim 9. uykumuzun tatli koynundaydik:)) Zira aksam bana yemege gelen arkadasimla ben geceyarisi kacta yattigimizi sabah ancak hatirladik:) Biz brunch icin ulastigimizda(ama baska yere- arkadsm orayi istemedi cunku ve misafiro idi) saat 12:30 civari idi galiba. Ve bugun inanilmaz bir gunes ve hava vardi. Eskiden eylul sonu olan pastirma/sucuk/salam yazi miydi bu Ya Rabbim? Hepimiz cimenler ustunde pazar keyfi adi altinda homini girtlak vaziyetinde iken bir ara artik gunesten kacip golgeye bile gectim dogrusu:)

Gelelim dun aksama. Efenim ben simdi yemek bilir ve fakat lakin ama tek basina yapmaz birisi olarak (hos cok da bildigim bir sey yok yaniltmayayim) ama iste oyle bazi spesiyallerim vardir benim.
Salatayi spesiyalden saymayalim pls ama yine de var ya masaya ne koysam pecete ve catal bicagin yaninda mutlaka "extra parmak" koymak zorunda kaldigimi da simarmak adina soylemeliyim:)) (Tanrim ne mutevaziyim- ltf kendimle "kidding" imi anlayiniz!)

Neyse dun aksam baska sehire tasinmis olan kiz arkadasim bana 6 civari gelecekti. Simdi bu tatli arkadasim ve ben biz daha dogmadan arkadas olmusuz!! Soyleki dogumumuzdan cok cok yillar once anne babalarimiz DOST olmuslar. Arkadasimin bir ozelligi ise annesi babasi oldukca buyuktur ve kendisi 3 kardesten sonra 1 adet tekne kazintisidir. Hatta soyleki annesi ve ablasi ayni sene dogurmuslar ve kendisi arasinda ay farki olan yegeninin teyzesi olmustur:)) Neyse iste efenim canim bicirik arkadasim son aylarda baska sehre yerlesmisti ve ozlemistik birbirimizi. O "cok marifetlidir, 2 dakikada mutfakta ne yemekler dokturur ama bendenizde yanlizligin getirdigi "ultralux" nedeniyle olan pratik eksikliginden oturu kasmadan ve dusunmeden sofra donatilamadigi icin menulerimiz farklidir birbirinden. O nefis leziz anne yemekleri cikartabilir, ben ise single misafir agirlama menuleri:==)) Iste bunlardan biri olan benim dehsetengiz tekerlek ebatli salata kasemde "Birarada-olma-spesiyalimiz" olan Kuguu de la Salata mi ozledigini soyledi bana. Ki bunu da birlikte chen-chen(bolcene) mutfakta yapariz:)) sahsima ozel marifet degil yani. Ama birarada sevgiyle ve mutlulukla yapmaktan midir nedir biz bunu yemeye doyamayiz.

Dun aksam da iste bunu yaptik geldiginde. Size resmini cekecektim ama bitip sofraya oturdugumuzda "yumulduk" sorry yani:))

Simdi marifet ve bas malzeme dedigim gibi sevdigin arkadasinla bir arada olabilmekte. Bunun disinda ise merak edene tarif soyle:

atom
domates
yesil tarla biberi (tarla sifatini ekliyorum havali olmasi babindan- eeee bunca zamanin yemek blogger okuyucusu ezikligi de diyebilirsiniz buna hic alinmam vallahi:)) hahah- hic benden bu gune kadar tarif duydunuz mu, idare edin pls:)))
kirmizi biber
roka
taze nane (mutlaka!!!!)
dereotu

bu arada wokta pilic pirzolalar bofstranogof formatinda parmak gibi dilimlenerek kizartilir, bol soya sosu ile. O koku icine piserken iyice mutlaka cekilir- ohhh be denilir- yemek icin sabirsizlanilir (tarif disina ciktim biliyorum:))

Salatanin ustune karistirilir, zeytinyag ve nar eksisi eklenir. (kapi caldiginda nar eksisi cam sisesini elinizden dusurup, tabanda meydana getirdigi Picasso eserine bakila kalindiysa - bu seferlik limon suyu tercih edilir)

Ustune cin biber (aci) ve bol bol kapari de eklenir.

Karistirilir karistirilir ve soguk sarap ve tatli sohbet esliginde yumulunur. Afiyet olsun (aaa ben de bir tarif verdim, heyoo).

1 kg tavuk bonfile ile(!!) yapilmis bu tekerlek ebatinda diye abartmadigim salatanin dibi saatler sonra 2 hatun tarafindan siyriliniyorsa, buyrun icinizde kalmasin hepsini soyleyin:)) YUHH ay pardon LOL yani:)

Kuguboynu,theDeLaObur:)

ekleme: Sevgili dostlar oncelikle yazdigimi okudumda ben tarifi bayagi bir eksik yazmisim. Acemi tarif verici boyle oluyor demekki:))Malzemelerde : karnibahar(ciğ), brokoli(cig) ve soya filizleri de vardi. tlamayalim lezzeti pls yani. Tekrar kusura bakmayin.Genelde misir da koyuyorum ama bu sefer mazallah kilo yapiyor diye koymadim, hahahahah ilahi ben:)

22 yorum:

Adsız dedi ki...

He hee, bugun benim de mutfak gunumdu, ne tesaduf yahu... Sanirim ikimiz de mutevazi miyiz ne? Ben deneyecegim bu tarifi...

KUGUU dedi ki...

aynı anda denk gelmis be Canada. ama dolma ve marifet sende olmali benimki sadece bir salata- KUGUU salatasi olsada:)

bething* dedi ki...

le chic recipe de kugu!!!! yumulup resim cekmemissinn yine!! bu kacinci artik :) resim isterizz

KUGUU dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
KUGUU dedi ki...

canim PINKYcgm oburum, oburuz, Obsdedixiz yaaaa:))
Arkadasim 6 diyip 9 da geldi demeyi unutmusum tabi postta:)) sen anla halimi artik:)))

Adsız dedi ki...

bu tarifi uygulasak mı ne dicem heeç anlamam. ben yiyicim karnım acıktı bu arada ben mutfağa gidiyorum...

KUGUU dedi ki...

Mutfak nasildi KAYHANcgm=???

Jilfeym dedi ki...

ooooh afiyet bal şeker olsun kuugucuumm: )
gece gece karnım acıktı

renkler dedi ki...

Hımmm... Canım feci salata çekti. İlk kez diyetteyken canım salata çekiyor ama salata değil, başlıbaşına yemek bu. Nar ekşisi kesinlikle salatalara çok yakışıyor. Bir de resmini koysaydın ya Kuğucuğum?

nes-kafe dedi ki...

Afiyet olsun :) bende böle salataları çok severim ama roka sevmem :)

ceyda'nın tükkanı dedi ki...

valla salata tarifi super. Afiyet olsun canım:))) En güzeli de keyif aldığın arkadaşlarla paylaşmak:)

Ayçiçeği dedi ki...

Merhaba Kuğu,
sana ilk defa yazıyorum, çünkü henüz bugün blogumu açtım. Ama uzun süredir okuyucunum:)
Bugün upuzun bir yazı görünce şaşırdım önce:))
Ellerine sağlık, tarif etmenle yemiş kadar oldum o güzel salatanı:)
Nar ekşisi şişesinin kırılmasına üzüldüm. Ben de bayılırım nar ekşisine.
Özellikle sabahları dilimlenmiş domatesler ile beyazpeynir küplerinin üzerine biraz zeytinyağı, biraz da nane eker ve mutlaka nar ekşisi gezdiririm.

birten dedi ki...

off off kugucum ya alt üstü salata dedin ama yemek sanki yaaaa:)) harika,nareksili rokali ve tavuklu filan:)) spesyal ünvanini hak ederek almis!!bir yemek hikayesi böyle keyfle okunur, yapan ve yenilen sey güzel olunca:))
afiyet olsun, keske resmide olsaydi :((

KUGUU dedi ki...

Sevgili dostlar oncelikle yazdigimi okudumda ben tarifi bayagi bir eksik yazmisim. Acemi tarif verici boyle oluyor demekki:))Malzemelerde : karnibahar(ciğ), brokoli(cig) ve soya filizleri de vardi. tlamayalim lezzeti pls yani. Tekrar kusura bakmayin.Genelde misir da koyuyorum ama bu sefer mzallah kilo yapiyor diye koymadim, hahahahah ilahi ben:)

KUGUU dedi ki...

GULFIcgm Prahada yediklerin senin olsun sen de donunce bize gorduklerini alat diyecegm ama mutlaka PRAHA ozel ekmek icindeki corbasindan icmeyi unutma. (tabak yerine kapakli kepek ekmek icinde getiriyorlar ya hani)
RENKLERcgm sen bunu benim gibi abartmadan yapar ve yersin canim olmaz mi? Resmi atladigima ben de cok uzgunum:(
NEScgm var ya bundan birkac yil oncesine kadar agzima roka koyamazdim, yanlislikla salatadan agzima ufacik parcasi kacsa agzimdakileri yutamazdim. Simdi nasil roka delisi oldum bilmiyorum ama cok seviyoruuuuum. Belki sende de bir gun degisir- hatta gun gelir rokaya aserermissin sen yaz bize o zaman:)
CEYDAcgm evet evet bas malzeme dostluk zaten:)
AYCICEGIcgm hosgeldin bloguma, bu sefer hem okur hem yazar olarak. Bil bakalim senin blogundaki ilk commenti ise kim birakti daha once:) Sabah kahvalti tarifini de yapacagim ama bu aksam alisveriste kendime yeniden nar eksisi almaliyim:)
BIRTENcgm umarim canini cektirmedim. Sende marifet cok fazla, bundan harikalarini yapiyorsundur sen hem:)Resim isini atladim ya :(

Yaz dedi ki...

Kuğuucum ellerine sağlık. İyi ki öğlen yemeğinde kocaman bir tabak salata yemişim :)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

oh oh ne güzel senden de tarifler aldık ya:))) sırtımız yere gelmez artık kuguu:)))) arkadaşına selamlar. hoşgeldi.
ama hava da çok güzeldi gerçekten. cumartesi günü kızılaya gittik bizde ailecek. tatlıcı tombakda tombak tatlısı yedik:))

nimet

KUGUU dedi ki...

YAZcgm sana da afiyet olsun (gecikmeli oldu bu cvp dunku pglen yemegin ustune ama idare et cnm) Bu arada kocaman tabak kismini gozumde canlandiramadm:)
NIMETcgm cidden have ne guzeldi ve hala guzel. Ama baksana ben tarifi bile yazida eksik vermisim- yukarida farkedip tamamladim. Commentlerde kendi tarifini tamamlayan bir ben varimdir galiba:))

Yaz dedi ki...

Senin tekerlek kadar olmasa da tek kişilik kocaman bir salata kasesi diyelim biz buna :)

nilly dedi ki...

Eline saglik Kugucum. Sen parmaklarini yalarken bir resim koysaymissin ya. Pesindede avucunu yalayan bizler melela :)

gazel vakti dedi ki...

Kuğucum bendede balık var zalatanıda gap gel.Merak etme bende nar ekşisi mevcut.Merak ettim şu salatanı.Yanlız buzamanda nerenin tarlası bu güzelim biberler hep hormonlu tomatislerde öyle.Olsun güzeldir yine gap hemen gel.Balıklar kızaracak daha.

KUGUU dedi ki...

YAZcgm kendime verdigim gaz ile dun aksam aynisindan bir de kendime yaptim ama bu sefer kucuk kapta: 4 kisilik aile salata kasesinde diyelim. Bitirdigimde ne zorum vardi dedim:))
NILLYcgm vallahi cok haklisin kasenin degil aslinda parmak yalayan , sis gobek ovan ve ellerinde kirmizi sarap kadehleriyle salonun birer koltuguna kendini yuvarlanircasina atan bizlerin resmini koymak lazimdi:) NEScgm olsa videsosunu bile cekerdi valla heme yapmanin hem yemenin hem de yayilmanin:)) NES ozletme filmlerini hadi ama duy sesimi buradan bakayimmm- canlan guzelim.GAZELcgm balik mi dedin oynaya oynaya gelirim hazir baligi bulmusum... cekil kenara salatasi benden.Karakafa- sarikafa ve ben ellerimizle yiyecegiz yanliz bak soyleyeyim sana canimcm:))