Pazartesi, Ekim 09, 2006

PIRASA KOKULU POSTUM BENIM

Bir yasima daha girdim DUN; kuzenimle harika bir alisveris keyfinden sonra ac bilac eve donup onun cikarken pisirdigi kiymali pirasayi israriyla yedim. En son kac yuzyil once pirasa yedigimi hatirlayamadim bile. Bu arada o her yemegi cok guzel pisirir, ondan mi yoksa ben cok ac oldugum icin mi bilemiyorum ama bayilarak yedim. Pirasa meger kotu degilmis dedim. Aaa dedi bir de pirasa kavurmali omlet vardir o da super lezzetli olur dedi. Basladi tarife, soganda konuyor mu dedim. Yooo dedi pirasa sogan familyasindan oldugu icin konmaz dedi.
ve benim mumlarimi ufledigim yer iste bu andir: " pirasa sogan ailesinden mi??" dedim!!! :)))
Rahmetli Baris Manco yasasa, bana Kuguu dislerini nasil fircaliyorsun falan diye soracak. Yuh bu yasta mi ogrenilir bu diyebilirsiniz (anlayin ne kadar sebzeciyimdir. Hatta hak gecmesin diye bir bu kadar da meyveciyimdir ben- yeri gelmisken belirteyim! Bu yaz daha karpuz dilime degmedi ornegin- tabi bu tarafımla ovunmuyorum:(( ) Neyse iste ogrenmenin yasi yokmus; esi de ekledi o kadar sogandirki hatta, alip arabada biraksan butun araban kokar dedi. Inanmadigimdan degil ama tamamen unuttugum icin gercekten bu aksam is cikisi 1-2 saatte arabami sahiden igrenc kokuttugunu da kanitiyla ispatlayip inandim. Aksam is cikisi babama giderken once alisveris yapayim dedim ciktigimda gec olursa diye ve sadece 2 adet incecik pirasa aldim bu aksam hemen denemek icin. Bir omlete ne kadar alinabilirki AllahAllah:) Tarif ettigi gibi yaparken tam da kuzenim aradi. Iste hem kavurup, hem konusurken birden dedimki eee bu azicik kaldiiiii:(( nasil yani dedi kac tane aldin dedi, bende omlet yapacagm icin 2 tane dedim ve cok guldu meger azalirmis bu da ispanak gibi ne bileyim ben ilk defa milli oluyorum. Neyse yumurtasinida kirdim kolami da actim .... Ve yedim ... ve hiiiic sevmedim:)) Ben yapmayi becerememis olabilirim ya da bunyeme cok "yabanci" gelmis olabilir:)) Malum ne demisler alismadik vucutta sebze durmazmis! (hala denemek isteyen, merak eden ve benim gibi pirasa cahili olan varsa - gerci yukaridan anlasiliyor tarifi ama- incecik dograyip az yagda kavurun- karamel rengi olsun bazilari, o derece cok kavurun yani, sonrada yumurtayi kirin karistirin- kirmizi biber tuz falan koyun ve tadin bakalim...) bööö derseniz beni anmayin, begenirseniz de benden ogrenmis olmayin farketmez. Ben sanirim bir daha kendisiyle muserref olmam hic:))
Kuguboynu,theHarbiEt&Carb'ci:))

20 yorum:

duygu dedi ki...

ben de pırasa yemeyen yiyeni de sevmeyen gruptanım :)))
şaka bi yana bi pırasa bi de bamya ıyyy derim kzııma çaktırmadan :))

KUGUU dedi ki...

DUYGU yil 2006 ben pirasa yedim, artik bir daha ne zaman yerim kimbilir.
MERCANcgm pirasali boregi de next time diyeyim yani ay ussu alfa cafe de falan yerim artik herhalde:))
Ben herdaim Leda Cin Boregi isterimmmm.

Gamzeli dedi ki...

BENDE PIRASAYI HİÇ SEVMEZDİM AMA SONRADAN ÇOK SEVMEYE BAŞLADIKİ...PIRASA YEMEĞİ PİRİNÇLİ VE EKŞİLİ OLUR SÜPER BİR YEMEK BAK ŞİMDİ CANIM NASIL İSTEDİ...pIRASA OMLETİNE GELİNCE ODA ÇOK GÜZEL OLUR BENDE SEVERİM YAPMASI DA YEMESİDE BENCE GÜZEL...

nilly dedi ki...

Al bir tane de burdan yak. Bende tadini hatirlamayanlardanim. Gerci annem kuccukken bize bir oyun oynamisti. Bir yemek yapmisti ve bu Fransiz yemegi Anjante bilmem ne demisti. Bende yemistim ve hatta begenmistim. Sonradan ogrendik ki Pirasaymis. Ondan sonra ben yine pirasa yemedim. Ne otcuyum ne etci. Birtek baklagiller ve akrabalarina sesim cikamadan yiyorum.
Imza: Bloggillerden Nillygil

KUGUU dedi ki...

nasil yani adasim:)) sen seviyorsun ne guzel. Zaten Izmirlilerin, Giritlilerin, Egelilerin yesillik yemeklerine ve aliskanliklarina hep gipta ve takdir ederim. Ama iste biz oyle alismamisiz:(

KUGUU dedi ki...

NILLYcgm annenin oyununa bayildim. keske sonradan aciklamasaymis pirasa oldugunu yemeye dvm ederdiniz belki:))

ceyda'nın tükkanı dedi ki...

Ben de mümkünse hic yanına yaklaşmayanlardanım:)) Biz de sadece kocam yer (egeli) ve ben ya onun annesi ya da benim annem geldiginde alırım ancak:))) Bana hep taze sogan yemegi gibi gelmiştir hehe

Chayat dedi ki...

ya herkes iki dakkada harcamış pırasayı! zeytinyağlısı güsel oluyo bence! bi de hem zeytinyağlı hem terbiyeli yapıyolar ben de ona gelemiyorum işte. yumurta dedin mi duracaksın :)

KUGUU dedi ki...

CEYDAcgm benden baska galiba herkes soganin akrabasi oldugunu biliyormus:))
SERHAT terbiyelisini hic duymadim, ama duyup tatmasamda olur bu kadar pirasa genel kulturu vallahibanbir omur yeter:))
Yumurta da ise duramam vallahi, mesela patatesli omlete bayilirim:))Yumyum pekde guzel yaparim:) (-oglen henuz yemek yemedgm anlasiliyor galiba, dgl mi?)

bething* dedi ki...

bende pirasaya pek merakli degilimdir ama bundan birkac sene evvel annem marketten alirken gorup expand edilmis yesil sogan mi ya bunlar deyip sogan familyasi olayini o zaman anlamistim kendi capimda :)
pirasa yemegini sevmem fakat annneannem bir pirasa koftesi yapar..ne sen sor ne ben soyleyeyim..muthis birsey!

KUGUU dedi ki...

Pirasa koftesi mi BETHINGcgm, vay canina meger ne cok yemegi varmis Pirasanin. Gozumde bile canlandiramadimki ben onu?

Kuguboynu,TheZırPırasaCahili:)

. dedi ki...

ben acıktım kuğu ):
1 önceki sorunun cevabı: 1 dost (:

KUGUU dedi ki...

MELISH yoksa sen solak misin? bu bir, ikincisi de o dostun basharfi k son harfi n mi?:))

Yaz dedi ki...

Kuğuucum yalnız değilsin :) bende bir kaç yıl önce ablamdan z.yağlı pırasa tarifi alırken ne kadar soğan koyayım diye sorduğum zaman öğrenmiştim soğan cinsinden olduğunu:)

Ben bakla hariç bütün sebzeleri severim hatta bayılırım. Pırasa mırasa demem yerim :) etden hazzetmem. Birde pırasalı börek de güzel oluyor.

KUGUU dedi ki...

YAZcgm background EGE mi seninde diyecektm ama oyle olsa evlenince ablandan ogrenmezdin. O halde seni extra tbrk ediyorum canim bir sebzesever oldugun icin. Ben umutsuz vakayim:(((

duygu dedi ki...

bu kadar commentten sonra ben şimdi şu pırasa böreğini merak ettim doğrusu:)
var mı tarifini bilen?

KUGUU dedi ki...

Duyguuuuuuuuuuu- borek bu !!! hamur isi yani!!!

bething* dedi ki...

walla tarifini ogrenir ogrenmez senle paylasirim Kugucum :) ama tutturmasi biraz zmn aliyor sanirim..tipini kadinbudu kofte gibi dusun..

KUGUU dedi ki...

MERCANcgm tarifine saglik sekerim. Yapan olursa bir tadina bakarim.
BETHINGcgm cok tsk ederim ama tarifini benim icin almaya zahmet etme, yanlis anlama ama yapmam yapamam ben:))

Gamzeli dedi ki...

haklısın canım...