Pazartesi, Eylül 11, 2006

NASIL BASLADIM- NASIL BITIRDIM

Cok tv seyretmem, ilk ve tek anketimi okumus olanlar bilirki, dizici de degilimdir.
Bu yaz kendimde farkettigim yeni bir ozelligim ise asla bir CDyi bastan sona- hadi gectim- bastan yariya kadar bile dinleyemiyorum, sabredipte! Benim kusurum olsa gerek. Oysa diger yandan da her benzin istasyonuna girdigimde hemen hemen bir cd alip cikiyorum, ama bu yaz dinleyebildigim tek ve tek cd Ajda ninki oldu. Neyse sound kalite redaksiyon bir kenara, tek sarkilik cd olduklarindan mi, ben sabirsiz oldugumdan bilemiyorum ama aldigim hicbir digerini bitiremedim.

Konu buraya nereden geldi ben baska sey yazacaktim. Olsa olsa can sikintisi gevezeligimden gelmistir:)) Madem gevezelige basladim dur dagilmis konuyu yelpazeleyerek bir sey daha soyleyeyim.... az once pencereden karsimda yarim egri turuncumtrak bir sey vardi ki muhtesem gozukuyordu, alcakti. 2. bakista anladimki AY imis, derken biraz yukseldi rengi acildi ve dakikalar icinde yukseldikce rengi beyaza dondu, tepede bulutlarin arasina girip baska romans poz verdi ve simdi zirvede parliyor... gittikce de yukseliyor, superrr...

Oysa bugun 11 eylul. O inanilmaz, inanmasi guc, seyrederken tarif edemeyecegmz hislerle dusuncelerle doldugumuz olayin yildonumu. Film degil gercek ucaklarin kulelerden girisi. Olabilir mi boyle birsey, kurgu degil, film degil, gercek!!!! Artik savaslar bile savasa benzemiyor. Ya Kuveyt savasi- simultane tercuman esliginde dinleyisimiz:( offf canli yayinda gozunuzun onunde bombalar ve savas.... Millet milliyet ulke yok bu olaylarda benim icin, sadece INSAN var canli var cocuk var sucsuz gunahsizlar var... Aklim almiyor....

Ve yarin 12 Eylul. Tarih boyle gun be gun huzunlu anilarla mi yazilacak hep yani:(( gecen 30 Agustosta haberlerde Kurtulus Savasi film arsivinden gosterilen cepheye mermi tasiyan kadinlarimizi seyredebildiniz mi? Hani bu filmleri gormeden, okulda anlatilan ogretilenlerle herbirimizin ilkokulda resim dersinde kagniyla mermi ve bebegini tasiyan yorganini orten kadinlarimiza ait pastel boya sulu boya resmimiz yok mudur?:(( Oysa bu filmi ben bunca yil sonra ilkj gordum ki "gercekten gercekti" yorganini bebesinden alip mermiye ortuyordu kagnida:( Mumkun olur mu simdi -gerekse -boyle bir sey? Inanir misiniz? Umar misiniz? Umar misiniz Ah su turkler posterindeki canakkale deki 2 pilotun resmindeki yokluklar icindeki direncli gururlu ayakli ciplak hallerini... peki ya biliyoru musunuz MEB okul kitaplarindan Ataturku ve kurtulus savasini nasil caktirmadan cikartiyor, yok ediyor. Veya pinokya kadar dunya klasiği hikayelere ne yapiyor yeniden basarak.... ya nereden nerelere geldim gevezelik ederken ... dolmusum... doluyuz..

Hadi gulelim, gecenlerde kimin blogunda okudum hatirlamiyorum sorry. Ama cok sekerdi, bir kiz arkadasi varmis, yeni bir erkek arkadas adayiyla ciktiginda yasini anlamak icin test olarak Kenan Evren in kim oldugunu soruyormus, eger aday Ressam derse..... olalalla citirkerecitir oldugunu anliyormus... Cok guldum ya.

12 Eylul sabahi, anne ve baba cocuklar uyanmasin diye ama heyecanla radyoyu azicik acmislar - turkuler caliyor (bir adam soyluyor meshur eski ama cocuk simdi adini hatırlayamiyor), evin kucuk cocugu gozunu aciyor, bu ne diyor, anneden cevap "darbe oldu", cocuktan geri cevap "darbe ne demek"....

Gectigimiz kis buyuk kuzenim, kizi ve ben yuruyerek sinemaya gidiyoruz, kirmizi isiklarda beklerken onumuzden bir panzer geciyor – universite ogrencisi kizi “aaa tank geciyor” diyor, biz moda deyimiyle yariliyoruz- ve hala da hatirladikca yariliyorum gulmekten.... Panzer bilmiyor, muhtemelen Kenan Evren onun icin de bir ressam....

Bu iyi mi kotu mu diye tartisma acsak , apolitik sadece Ataturkcu Turk olarak.... ne dersiniz??? Su anda yazarken ben de dusunuyorum ve bana iyi gelmiyor. Dun tvde bir ara birseystar secmeleri vardi- oryantal mi topmodelmi yoksa popstar mi hatirlamiyorum bile ama inanilmaz cok sayida sacmasapan heryasta insan vardi basvuran.... :( hangisi mermilere kagnida yorgan orter... kim kime trafikte kufretmeden datlamadan yol veriyor.... cok mu dagittim konuyu.... AY cok guzel parliyor gokyuzunde... 11 eylul, 12 eylul, Kuguu.


Kuguboynu,theUzgunSuzgunSaskinDaginik

7 yorum:

gazel vakti dedi ki...

Kuğum bu senin tespitlerin hepimizin kabuklaşan yaraları.Arada bi senin gibi güzel insanlar bize bunları hatırlatıyor.Ahh bide millet olarak, toplum olarak silkelenip kendimize gelebilsek.

Çok kolaycı bi toplum olduk.Her anlamda böyle.Kimse yok ben zoru severim demiyor.Ne bizi bizlikten uzaklaştuyorsa onu seçiyoruz. Kendimize özümüze dönmek bu kadarmı zor.

Bu arada ayın her hali güzeldir.

hayal dedi ki...

AA oylesi daha kolay, simdi unv okuyacaksin sinavlar mesela 6 yıl okudun dr oldun yetmedi tusa gir 5 yıl daha oku bin yılda bi uzman olama... gir oryantal star secmesine, bitsin bu is....degil mi ama?

Beyaz Piyano dedi ki...

harfi harfine katılıyorum.Hatta kahramanlarımızın isimlerini çıkarıp molla hüsnü efendi şeyh selami ağa gibi isimler bile koymaları beklenebilir.Masal kitaplarındada benzer durumlar başlamış prenses arapça kursuna başlamış gibi :))

nimetin.blogspot.com dedi ki...

:))))))))))demek kenan paşayı soruyormuş ha:)))))))) çok güldüm ya. bak şimdi ben kenan evrenin darbesinden sonra yapılan referandumu bile hatırlayıp evetin turuncu hayırın mavi renk oldugunu bile hatırlıyorum.

nimet
fosil

Adsız dedi ki...

O koca benli serhat turkuleri soyleyen adamin adi Hasan Mutlucan'dir netekim...

Jilfeym dedi ki...

dinazor muyuz neyiz?
yaşımız aldı başını gitti...benim kardeşim de televizyonun tek kanallı olmasına akıl sır erdiremiyor
ne kadar kötü bir hayatınız varmış diyor her seferinde.ama biz çok mutluyduk di mi?

ceyda'nın tükkanı dedi ki...

Herşey iyi ya da kötü bir şekilde değişti bunca zaman içinde ama ama bir tek şey var ki 5 yaşındakine de sorsan biliyor, 55 yaşındakine de... Bir bilmecem var arkadaşlar gibi oldu ama sormuyorum cevap veriyorum. AJDA PEKKAAAANNNN. Ay hiç mi yaşlanmaz insan yahu gıccık oluyorum:))