Pazartesi, Eylül 04, 2006

KUSSSSH, KUGUUUUU, KUJJUUUUU

KUSSSSH, KUGUUUUU, KUJJUUUUU


Bilmeden pek bir harmonik aile oluverdik.

Cuma aksami isten eve dondugumde hava 13 dereceyi gosteriyordu. O aksam Ingiltereden arkadasim ve kizi gelecekti bu sehre bana kalmaya, onlarin sansina onlar otobusten indigi anda gokte yere indi ve delindi ve boyle bir yagmur gorulmedi cooook uzun zamandir. Eve vardigimizda elekltriklerde kesikti. Hemen balkona kotsum baktim, anne oteye kacmis ama yavrular ve yuva suyun icindeydi:( Gidip bir penye bluz aldim dolaptan, iyimi ettim kotumu bilemiyorum ama onu dertop edip katkat sudan korumak icin bir nebze yuvaya koydum, benim 2 adet parmak kadar yavruyu da alip ustune koydum kurusunlar diye ama kanatlari hersey sirilsiklam olmustu ve anneleri bile uzaklasmisti onlardan:(((( yatana kadar kontrol ettim ama anne hic bir daha gelmedi ustlerine korumak icin o yagmurda:( dogal seleksiyon bu olamaz diyorum hala ben.... ve sabah uyandigimizda tabiî ki ikisi de yasamiyordu:( cok uzgunum. Kuuuusssssshlar gitti...

Ama (Crescent cidden fabrikasyon bunlar valla bugun yine yuva yapiyorlar bu canavar ebeveyn – pes!!)

Kuguuuuuuuuuu iyi.

KuJJJuuuuuuuuuuuuuuu ise o daha da iyi galiba.... Simdi bu kafiye falan bilerek olmadi. Ben kedimi 31.agustosta almaya gittigimde ne siim koyacagm derken onu gordugum ilk andan itibaREN agzimdan sadece kuzum kujummm cikti. Ona isim zamanla oturacaktir diye de yazdim hani hatırlarsaniz. Ama surekli olarak ona KUJUUUUM diye diye adini KUJUUU koymam gerektigini fark ettim . Artik adi KUJUU ve ben KUGUU bilerek degil ama pek uyumlu olduk adeta:)

Kizim – Kujuum cok tatli benim. Size galiba biraz anlatmaliyim. Oncelikle dun sabah panik oldum – ben ne yaptim neden aldim eyvah oldum. Ya ona birsey olursa, ya iyi bakamazsam, ya hasta olursa ya ben duzgun besleyemezsem, acaba doyuyormu , ben ne yapacagm falan oldum. Simdi had safhada hayvanseverlerden - “panter emel” familyasindan falan degilim ben. Ama o da bir can ve o da bir bebek bakima muhtac - bana muhtac – panik etti beni iste o nedenle. Mesela dun yemek tasına yan yana ton baligi, pismis kiyma, haslanmis yumurta, sut ve kizarmis tavuk koydum. Hangisini yerse diye. Panikimi gozunuzde canlandirin pls. O da bir bebek.

Ve o seker bir sey. Oncelikle evde hicbiryeri ilk geldigi andan itibaren kapamadim

(EYVAH HABIRE ONDAN Mİ BAHSEDECGM BEN YANI SIMDI- YOK sanirim bu ona ozel ilk ve tek post – gormemisin kedisi olmus veya sezenin bir kedim bile yokuna nihayet inat degil bu seferlik mazur gorun ve okuyun pls- ustelik bazilarinizda mrk ediyrosunuz ya hani:))))


Ise giderken de kapamadim. Ama hep merakla eve olabildigince erken dondum – kizim ne yapti bir yere sIkIstimi veya cani acidimi yemek yedimi falan diye.... Bu ne bicim sorumluluk yaaa.Bir kere KizimKUJUUUM pek tatli. Cok yaramaz dgl. Daha dogrusu oglene kadar feci yaramaz sonra tembel uyusuk uykucu birsey galiba.....:)

Su anda Mouse a o basiyor. Gece yatagima geldi ilk gunden karnımda bacaklarimda yatarken artik saclarimda yatmaya kalkiyor ama ben huylanip onu itekliyorum urkup... o kadar” da cesur deglm . Ama gelip uzun saclarimi 2 kez oksadi patisiyle bu cok ilgincti . ben ne yaptim bitlendimmi pirelendimmi diye kendimi banyoya attim:) Ki sacima dokunulmasini da hic sevmem benantiparantez:)

Fakat ve fakat feci horluyor daha dogrusu GURULDUYOR. Gece yanima gelip mest oluyor ama o kadar cok GURULduyorki uykum kaciyor. Ben cunku saat tiktakinda da uyuyamam- takilir kafama beynime. Eeee bundaki GUR GUR GURULTU da inanilmaz. Ne yaacagm henuz bilmiyorum.


Ay cok anlattim – gormemisin kedisi olmus durumuna dutsum bile.... Merak edenlere slm, herkese sevgiler

Kuguboynu,the SentimentalYa:)

14 yorum:

Chayat dedi ki...

ne zamandır sadece okurdum, şimdi yazar da olmak istedim :) baştan dürüstçe söliyim kedileri özellikle sevmek şöyle dursun pek hoşlandığım bile söylenemez. ama köpeklerle o kadar fazla düşüp kalktım ki evde bir evcil dost olmasının nasıl bişey olduğunu iyisiyle kötüsüyle az çok bilirim. İlk başlarda heyecandan, sonraları sinirden titretir insanı! :) Ama o kadar keyifli, o kadar sıcak bişey ki! Şanslı olduğun kadar cesur da olduğunu düşünüyorum! Çünkü çocuk sahibi olmaktan çok da farklı değil. Umarım beraber uzun ve sağlıklı bir hayatı paylaşırsınız!

KUGUU dedi ki...

tesekkur ederim ve hosgeldin bloguma CHAYAT. GulfiMinde kedisi varmis ama bak... Peki haftasonu rockncoke da kedisi neredeydi? dur bunu Gulfiye sormaliyim acemi kedi shbi olarak:)) ama sen luıtfen kaybolma hazır ortaya cikmisken.

Chayat dedi ki...

ben buralardayım merak etme :) ya tabi gülf daha iyi bilir ama bence kedi dediğin öle sakin sakin takılır evde bişey olmaz :)haftasonu da evdeydi zaten!!

CRESCENT dedi ki...

İtiraf ediyorum kedilerden pek hoşlanmam ama keyifle okudum yazdıklarını...:) Allah muhabbetinizi bozmasın :)

ceyda'nın tükkanı dedi ki...

Çocukluğumda hep kedi ile köpeği beraber beslerdik. Onlar üşüyünce koyun koyuna yatarlardı. Evlenince eve sokmam yasaklandı (hayin koca:)) ama ben nerde görsem hala gizlice gidip sırnaşırım onlara:) Şu ofisi biraz daha çalışıp kalkındırınca villaya geçelim ilk hedef bir cocer edineceğiz bakalım:))) Hedefe bak:p

gazel vakti dedi ki...

Niye bilmem kuşlara üzüzldüm ben.Kujunun adınıda çok beğendim tam annesinle kafiyeli bi isim olmuş.

enne dedi ki...

Kuşlara ben de üzüldüm. Keşke ölmeselerdi. Kujuu da çok sevimli görünüyor. Açıkçası ben de çok fazla kedi sevemiyorum, çok istiyorum ama içim pır pır ediyor gördüğümde. Keşke şu korkumu yenebilsem de kedileri, köpekleri istediğim gibi sevsem. Sanırım bebekken alıp beslersem korkumu yenerim ama şu anda ne evimiz müsait buna, ne de zamanımız.
İleride gerçekleştirmek istediğim hayallerimden biri de kedi ve köpek beslemektir, umarım gerçekleşir birgün.

Annelog Atölye dedi ki...

Kuşlara ben de çok üzüldüm ancak gerçekten fabrikasyon olmalı, yeni yuva yaptıklarına göre.

KUGUU dedi ki...

CHAYAT, ok dir, sagol.
CRESCENTcgm, o zaten zorla kendini sevdiriyor- gorsenben senin de sevecegine eminim- belki uzaktan ama oole:)
POTANSIYELcgm anlatmalisin o anini. Benzer benim de bir anim: cok yillllllar once Kalkan'da cibinlikli bir yatakta uyurken pencereden yatagima ziplayan kedi ile benim korkudan kimdaha yuksege zipladi anim:)
CEYDAcgm bence cok guzel bir hedef- icinde bir suru sey daha var isin buyumesi villa vs :) hepsi enkisa zamanda olur dilerim.
GAZELcgm kuslara ben de hala uzuluyorum, ismi begendigine sevindim.
ENNEcgm tsk ederim. umarim senin de hayallerin bir gun gerceklesir, cidden bebekken alsan eminim farkeder.
ANNELOGcgm inanamazsin bu kacinci yuva ve yumurtlamalari vallahi. Birde ogrendigime gore hep ayni disi-erkek kus gelirmis o yuvaya bskasi yaklasmazmis. O nedenle diyorum benimkiler tam fabrikasyon.

Yaz dedi ki...

Kuşlara bende çok üzüldüm.

Kedileri severim. Hatta yeni doğmuş olanlarına bayılırım. Güle güle yaşayın beraber :)

KUGUU dedi ki...

YAZcgm donmus yasasin...

ibeking dedi ki...

acaba keşke kurutma makinesi ile kurutsa mıydın onları..ya da yanlarına bir şişe sıcak kaynamış su ile dolu pet şişe koysaydın ısınırlar mıydı?tüh çok üzüldüm

KUGUU dedi ki...

IBEKINGcgm deme simdi boyle iyice icime oturmasin, zaten aklimdan cikmiyor. Ama cok miniklerdi ve nasil kurutabilirdim - korkarim. Ben yuvayi kurutmayi tercih ettim am annesi gelip bir daha oturmadi ustlerine:((

ibeking dedi ki...

napalım doğal seleksyon işte..yok yok sen üzülme kuğğuuu