Cuma, Eylül 01, 2006

101- 1 EYLUL- GELDI SONBAHAR



Geldi sonbahar, adiyla saniyla. Bugun ilk defa gunessiz bir sabaha uyandik. Daha dun sabah sicaktan durulmuyordu oysa. Takvimle havadurumu ILK DEFA bukadar uyumlu calisiyor. Ilkokulda bize ogrettikleri sonbahar aylari- eylul ekim kasim- ilk defa yillardir tutuverdi birden.

Yeni baslangiclar zamani...

Ben de dun aksam evime bir konukla dondum. Artik hep beraber olacagiz insallah. Kendi siyah- karni yuzu beyaz, kirmizi tasmali bir minik kedim var artik:)) Bakalim ne yapacagiz birlikte. Henuz bir adi yok, huyunu suyunu tanidikca adi da kendiliginden ortaya cikacaktir.



Cok uzun zamandir hem istiyordum, hem istemiyordum. Zorluklarindan cekiniyordum, baglanmaktan korkuyordum belki... (Sizlere bir gun Bebek Muzeyyen'i anlatacagm, hak vereceksiniz bana.)Bu kadar dusunmek yeter yasamali ve gormeli dedim. Iyi mi ettim dersiniz???

Ilk olarak evde hic bir pencere acilamaz oldu eve girdigi andan itibaren cunku 1-2 kez cama atladi sapsalim benim:)) burasi 7. kat bir de Allah korusun.

Bu arada balkonumdaki kumru ailesi 1518.kez yine yumurtlamisti. Bunlar karıkoca ne caliskanlar masallah, suraya tasindigimdan beri balkonumun keyfini onlar suruyor ben bakiyorum. Hayir zamaninda SUKUFE bile ise yaramadi(bkz eski postlarim:)). neyse sali sabahi da 2 minik yaratik merhaba dediler dunyaya. Ama artik ben de kumru anneannesi olarak alistim herhalde, balkona cikiyorum, anne oteye gidiyor ve ben kuslari elimle oksayip seviyorum. Ay nasil cirkin ve nasil tatli seyler. Durun resim koyayim. Vucutlarinin yarisi tuysuz ciscibildak, kocaman gagalari var ve asil gozleri portlek ama zarla kapli acilmamis daha. (Gozu acilmadik deyimi de buradan mi cikmis:)) Resimde cusseli durduklarina bakmayin, boyu isaret parmagim kadar.

Ay aslinda ben bir de balik almayi cok istiyordum:))
Kedi kus balik ve kuguu...
Olmayacagini biliyorum...

Kuguboynu,theItinaylaAbartilir :))

15 yorum:

bething* dedi ki...

minik bir kedi, minik bir balik, minik kuslar..bir eko sistem hakim evde masallah..tabii balik da gelirse :) kedi cok tatliymis cin biseye benziyor..erkek mi?

DRNEFES dedi ki...

selamlar..ne de vefalı kuşmuş..afferim yavrularını ellletio..bnm bildiim kuşlar yavrularının üzerinde insan kokusu aldıktan sonra yavruyu yuvadan dışarı atar...
ayrıca kumruların rengi sarı sarı duruo...annenin sütçüyle bi yakınlığı mı varmış:)))

KUGUU dedi ki...

BETHINGcgm kedi kiz. Bu miniklerin yaninda kazik kadar Kuguu yu atlama pls:))
MENAAPOZABLA hosgeldiniz. Artik bunlarla aylar boyunca sulale olduk, herhalde o yuzden bana elletiyor anneleri. Sutcuyu gorursem bir bakayim sahi benziyorlar mi?:))
Kuguboynu,theKreshSahibi!

ceyda'nın tükkanı dedi ki...

Biz de bu sene yaz başından itibaren balkonda bir kumru ailesiyle komin hayatı yaşamaktaydık hatta masa kuruldugunda nerdeyse onlara da birer tabak koymak üzereydik ki birden tatile gitme kararı aldılar ve biz de (cani evsahipleri olarak) Almanyadan oglumuz gelecek diye onlar tatildeyken evlerini bizim ufaklığın oyuncak atına kiraya verdik. Şimdi kumrular olmadan balkonumuzun kumru dairesinde bir oyuncak atla mutlu mesut yaşamaktayız:))

KUGUU dedi ki...

CEYDAcgm siz sansliymissiniz, benim kiracilar pek arsiz ve hatta yuzsuz ciktilar. Beraber yasamayi birak, gubrelere basmamak icin ben balkona adim atamadimki. Balkona temizlikten temizlige ayak basildi. Bunlar durmaksizin bir yumurtluyor, bir de gubre uretiyorlar, fabrikasyon mubarek.

CRESCENT dedi ki...

Kumru ailesine çok güldüm...:))))
Daha doğrusu onlar hakkındaki yorumuna...:)

Annelog Atölye dedi ki...

Çok minik çok zayıf bu yavrular. Neyse ki kedi (bu arada içimden nedense karamel demek geldi, allah allah) henüz yavrulara ilişemez. Kedi de hemen eve alışmış gibi:))

zeyno dedi ki...

Kugucum, ben de köpek istiyorum çok ama o sorumluluğu almaya hazır değilim herhalde, e sadece sevmekle olmayacak tabi, şimdilik beklemede...Çocukları hep atlatıyoruz, biraz daha büyüyün falan diye, sabırları taşmak üzere...

bething* dedi ki...

estafurullah kugucum ne kazigi!!!
zarif ve romantiktir KUGU :)

Jilfeym dedi ki...

o guzelim kediyle sana mutluluklar dilerim:)
kediler zor ama inanilmaz keyifli yaratiklar.
asik oluyor insan zamanla
benimkisi yine azdi mesela, deli gibi bagiriyor.ama yine de coook tatlii:)

gazel vakti dedi ki...

Ay kuğucum ne diyim şekerim güle güle büyüt bebeklerini.Bu arada büyük cesaret hayvan beslemek, bakmak.Ben hiç bakmamaış büyütmemiş vede sevememiş bi kişi olarak takdir ettim seni.

Beyaz Piyano dedi ki...

yavrucuklarla fasla oynarsan yaşamaslar elleme onları :)
kedide çok tatlı yatıyo maşallah diyim.Kumruların ananesi oldun dimi kedi ne diyo teysemi bacımmı yoksa görümcemi

nimetin.blogspot.com dedi ki...

bizim yavruların başına gelenler umarım senin kumruların başına gelmez. kargalar katletmişti veya güvercinler zayıf olan yavruyu öldürür sağlam olan yavruyu öldürür demişlerdi. kendi de öldürmüş olabilir ama ölüsüyle karşılaşmak çok üzücü.

nimet

ibeking dedi ki...

kedi de çok tatlı ama o mini yavrulara bayıldım..insan bakmaya doyamaz be kuguu

KUGUU dedi ki...

CRESCENTcgm vallahi ben komik gopstermiyorum kumru ailesi gercekten oole:)

ANNELOGcgm cidden herseyin bebegi inanilmaz tatli, o cirkin tuysuz yavrularda benim iicn de oyleydi. KARAMEL ismi de bu arada guzelmis... İsim dun koydum aciklayacgm cnm.

ZEYNOcgm vallahi hangimiz cocukkenkedi kopek istemedikki... Buyuk sorumluluk ve lebtte aldiginizda o anneninJ) ustune kalacak ama.... ama neden bekleyelimki bu hayatta diyorum...sen ve esin bilirsiniz tabiî ki..bana laf dusmezJ)

BETHINGcgm o senin guzel goruslerin tesekkur ederim canim. Ama evdeki ufakliklarin yaninda gercekten kuguu oyle kaliyor elbetteJ)

GULFIcgm ben acemiyim yardimci olsana bana, ne yapmam gerektigi hakkinda... Kuguboynu,the1KediAcemiSahibi

GAZELcgm tsk ederim. Valla kimse kimseyi secimlerinden oturu degerlendirmemeli bence o yuzden kendini degisik hissetme lutfen canim.

BEYAZPIYANOcgm iyi ki konuyu actin; tsk ederim: Simdi ben yavrulari elledm dedim Bu birtek kez ve su sekilde oldu isaret parmagimin tersiyle oksadim 1 kez. Ama anne yeniden onlara elledi oturdu ustlerine merak etme. Amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa coooooooooooooook tatlilardi yaaaaaaaaaaa.... bebisler. Kumrularin anneannesi ve dahi nenesi (kacinci kusak olduk ne de olsaJ)) ama kedinin nesiyim ben sahiden???

NIMETcigim temiz kalbinle bir sonraki postumun konusu olacaksin galibaL((( karga dgl ama Cuma aksami cikan yagmur/firtina/soguk:(

IBEKINGcgm herseyin ninigi inanilmaz guzel dglmi... ben o cirkin tuysuz kumru yavrularini cok sevdim yaaaa

POTANSIYELcgm kesinlikle cok haklisin. Demistim ya eve gelince ilk degisiklik artik hic pencere acilamaz oldu birdenbire. Odum patliyor Allah korusun. Ve yine uyarin cok yerindeki durup durup birden bire evi KuguutheZuu:)yapmis gibi oldum dglmi