Salı, Kasım 27, 2007

OKUDUM YAZDIM !!!

Gece 1 oldu.

Yine son gunlerde kitaplari yiyor ve yutuyorum. Hatirlayan olursa gece yarisi 3 gibi uyanmak ve yatakta donmek yerine kitabi elime alip sabahi bulmak eski huyumdur.... Hoca ezani okuyup yattiktan sonra bile elimdeki kitaba dvm etmek, sonra sizmak deliksiz... seklinde rituel yine basladi bende.

Dun Paul Austerin gecenlerde(!) aldim dedigim kitabina basladim - ki sanirim 1 ayi gecti bu da. Kutuphane odama dalip kendi raflarimdan daha once satinaldigim kitaplari bir kez daha alarak - bu sefer bedava:))- okumak keyfini yapiyorum yine....

Brooklyn Cilginliklari. Cok iyi. Cok.

Onceki 2 gunde ise elimde Elif Safak vardi (=B&P). Ilk kez tanistim E.S ile satirlarinda! Subat 2007 de satinalmisim oysa kitabini(*), ama onceki 2 gece okudum onu. Ancak, MOODum oyle buyurdu elim oyle ancak simdi gitti...
(*) illa bir kitap satin alinca icine adimi tarihi ve yerini/mekansehir ve hatta varsa bir "ruh hali ani"si cumlesi de ekleri. Buna da mesela canim yegenimle(adI var) harika bir pazar diye not dusmusum.)

Bilmem huyum kotu, ya da kuyrugum dik ya da farkli ne bileyim kim nasil adlandirirsa artik. Snoblugum da ayri elbette, diyebilirsiniz:) Asla suruye uymam. Kara koyun mu denir yoksa buna:)))

Neyse iste herkesin yaptigini yapmam, daima mersinin tersine gitme durumlari belkide, ama bu kitap-yazar ile ilk kez tanistim ki, simdi yeni bir kitabi daha cikmis piyasaya, dunku Ayse Arman rop onunlaydi ve yeni kitabi siyah sut imis adi. Ben daha baba ve pic ini yeni okudum oysa. Cok cok basarili. Sasirdim birkac kez okurken. Kesinlikle bunlari yazan.... :) Ilginc. Cok begendim.

AMA.....:

Bazi kitaplarin yazarlarinin diger kitaplarini okumamak gerekir diye dusunurum , oysa tam tersine daha elimdeyken kitabi bitmeden yenisini ne zaman yazacak diye deli gibi bekleyip takip eden biri iken.. Tanrim hep mi kendimle celisecegim:))

Coelho, Marquez, Buket Uzuner...yazin daha yazin derken mesela..... derken diger yandan birakilmasi gerekenler ilk kitapta. Hamdi Koc (Erkekler melek olur- muhtesem bir kitap, olaganustu, erkek yazar olarak:))!!!!! hahah (burada taciz ediyorum dikkat!!), bu "muhtesem"(abarti degil) kitabin ustune dvm edilmemeli, tanri cicekler vs kitabi bu kadar mi okuyucu elinde itelenir... kalsin kalsaydi keske... yine de Erk Melek Olur alinmali...
Peki ya Inci Aral'in MOR kitabi... muhtesem yine, ustune.... yok sonrakileri de elime alip agzimdaki lezzeti nedense intiutionla birakmam gerektigi mesaji ile, hala safran sari vs gorup elimi raflardan cektigim yazar... birak tadi MOR kalsin damagimda dedigim nedense:))

Konuyu yine dagittim. Paul Auster- Brooklyn Cilginliklari da iste simdi boyle, cok cok basarili. Ustelik garip ama her "episode" aslinda ayri ayri kurgulanip uzatilip sundurulse dolu dolu bir roman olacak kadar da sahane ve yaratici oykulerden olusuyor. Ki bu apayri oykuleri nasil butunluk icine almis.... Begendim.

Okuyanda beni elestirmen sanir... Ne yaziyordum, nereden geldim ben buraya:))

Kuguboynu,theSadeOkuyucu:)

Salı, Kasım 20, 2007

GULEN ELMAM AGLAYAN NARIM

Durup durup pespese 2 yazi size:))
Biri ange, biri demon:) oldu adeta yazilarda:))
IRONIK! (*)
Kendime yeni bir hayat alamadigim icin yeni bir parfum almak istiyordum- belki faydasi olur hahahahha- ama ne alacagimi bilmiyordum.
COk aramam gerekmedi. GIVENCHY bana hep uyar zaten.
"Ange ou Demon"
Bu sene agustosta cikardigi yeni parfumu.
Ustelik RARE known idi, simdiye dek belkide:)
(*)Ange ou demon: melek yada seytan demekmis:)

Hmmmm, vuruldum, aldim,
vuruluyorum her gun,
vuruluyorlar da her gun...:))) (Fesatlik ediyorsunuz, onlar hem m hem f!)

Hayatimda tek guzel olan/kokan sey bugunlerde!!
Dogru secim yapabilmisim bunca yanlis secimimin arasinda bugunlerde!!!!

Kuguboynu,theEsprik!!!
Kuguboynu,theKendiyleDalgaGecer
Kuguboynu,theGulenElmamAglayanNarım

Ange ou Démon is an enigma. TIKLAYIN

She is a dazzling woman, sparkling with purity and idealism.

Yet she is so fascinating you are blinded by her, she makes you lose control and you are hopelessly, helplessly seduced by her.

Is she an angel, whose harmony attracts you?

Is she a demon, whose illusions trap you?

Like in a crystal maze, you are lost in her gaze and succumb to her mystery. She destabilizes you and transports you into a poetic world, somewhere between dream and extreme refinement.

More than a perfume, a radiant and enigmatic woman.

Ange ou Démon, the embodiment of the mystery of seduction.

AKILSIZLIK PARAYLA:)

Su anda dilimin ucunda olani yazsam kimse inanamayacak.
Su anda dilimin ucuna gelene ben inanamiyorum..
Ben omrumde bunu daha once soylemedim hic...
Ama duymuslugum vardi.
Kulaklarima kadar kizarmistim duyunca.
Evet simdi dilimin ucuna geldi, beyin kaydediyor demekki....
Yerine denk geldi. IQ fazla olunca onu cikardi buldu ve dilimin ucuna getirdi koydu....
Kufur bilmeyen Kuguu, trafikte sinirli olan ama en buyuk kufuru OKUZ olan Kuguu simdi kirmizi biberli konustu....

IQ ile akli karistirmayalim lutfen. IQsu yuksek ama akilli olmaz, IQsu cok dusuk ama sulu dereye goturur susuz getirir cok vardir....

Cahil cesareti de bir baska faktordur. "Cahil ve kaba" ILE "Medeni ve zarif-kibar" arasinda bir surtusme olursa kotu olan kazanir.

TVlerdeki utanmazca arsizca bunlari nasil soyleyebilriler dediginiz paparazziler olmadi mi, olmuyor mu?

AKIL ve ZEKA birbirinden cok farkli seyler !
Bunu ogrendim, epey oldu, ama degisen olmadi:)))

Nice cok zeki insan gordum, aptal olan.... en azindan hala aynada var bir tane....

Kuguboynu,theDummKopf

Salı, Kasım 13, 2007

YAZMAK ISTIYORUM

Yazmak istiyorum!
Sizleri ve burayi ozledim!
Ben bu kadar ara vermezdim hic, vermedim hic. Vermedim dgl mi?
Son gunlerde gelip gidip bakiyorum arada bazilariniza.
RENKLERcgm yenile bir firca yazmis bloglari boslayan dostlarina, ben de varim demi dedim, bana sen tam da listebasisin ustelik demis, tatlisert! Deger verilmek ne guzel birsey ya , cok hosuma gitti. Ilk once gelir seni okurdum, mutlaka KUGUU yazmistir diye neredesin diye kizmish.
Oyle dostlar varki gercekte tellestgm yada telimi bilen, beni arayan, neredesin diyen, hatta ruyamda seni gordum diyen bile.... ...
Ay durun "soft muhabbet" yapmayacagm ama..... diyeceksiniz niyeeee, iste eyleeeee:)

Haftasonu babami hastahaneden cikarttim. Simdi evdeyiz biz. Bu da isteeee eyleeee birsey:))

Gundelik kosturmada, yasam icinde,GAILE icinde, mesela gazetede (ki son 1 aydir belkide dogrudurust gazete okuyamadim, haber izleyemedm ama) bazen bir sey durtuyor, hemen eskiden oldugu gibi bunu blogumda yazmaliyim diyorum:)) Dostlarimi ozledim diyorum.

Sadece tek kaybolan ben dglm ama galiba. YagmurDamlasi/Paticikleri bulamiyorum mesela, annelogum, age35cugum, bethingcgm, yazbitmesinimbenim nerelerdesiniz... Umarim herkesin kaybolma sebebi benimki kadar tatsiz degildir.

ISTE BOYLE OLUYOR demekkkiiiii, cok ara verince de normal yazmak yerine hababam duygusal sapsal yazishma yapar oldum ben aaaa....
Silkin, uch/maya calish! ve kendine gel Kuguuu yaaaa:)

Kuguboynu,thePasTutmush:)