Salı, Eylül 25, 2007

KUGUU'NUN YENI PALETI



Bizimkisi ilk goruste ask oldu...

Haftasonunda vurulduk birbirimize...

Kirmizi rugan yeni bir paleti var Kuguu'nun artik.... diyecegim size amaaaaaa.... henuz degil...

Deliklerini ayarlayacakti o incecik bantlarinin ustunde tezgahtar, o isini ozensiz yapan tezgahtar! Epey uzun surdu ve nihayet getirdiginde bantlari parcalamisti, rugani kopmus, iplikleri cikmisti. Giymeden eski yuzlu olmustu. Butun hevesim kacti, ciddi sekilde yuzum asildi, cunku cocuk gibi hemen o anda giyerek cikmak istiyordum oradan. Kucucuk bantin ustunde toplu igne basi kadar acilmasi gereken deligi kemer delme makinesinin kazmasiyla delmeye kalkmis o theHasKazmaKendisi olan tezgahtar beyimiz. Birde sonradan diyorki alet bozulmus, takiliyordu ondan parcalandi. Bile bile yaptigi ise bak. GIRRRRRRRR....

Diger magazalara sorun dedim. Yine uzuuuun bir zaman sonra geri geldi ve Yunanistan'daki magazamizda bulduk bir tane dedi. Saka mi yapiyor diye baktim ama ciddiydi.

Sonucta parasini odedim, 1 haftaya kadar gelir dediler. Simdi beklemedeyim.

Kuguboynu,theKirmiziPaletli:)

Salı, Eylül 18, 2007

BURALARDAYIM

Ve iste huzurlarinizzzzzzzzdaaaaaaaaaaaa Kuguuuuuuu

....gibi canli bir giris yapmak istedim, oyle canlandirin lutfen:))

Kuguboynu,theIyiyim

ps: okuyamiyorum, 1-2 okusam yorum birakamiyorum, aklimdasiniz.
ps2: pek yakinda:))

ps3: Erdil Bey PembeGazetemize cok hos bir mini oyku yuklemis, okumanizi tavsiye ederim.

Cumartesi, Eylül 15, 2007

YORGAN ALTINDAN -2

Cmt 19 sulari.

Daha iyiceyim merak etmeyin, ama sIkIldm bu durumdan.

Ilac kullanmayi sevmem de, bilmem de ben. Kuzenim antibiyotik baslamami soyledi ilk gunden ama tabi soz dinlemedim. Artik bu aksama baslayacagm, aldirdim dedigi ilaci.

4 gun once sirrini hala cozemedigim bir olay oldu. Tasindigim evin tum telefon, adsl, kablo tv vslerini kestirmistim tasininca. Cunku bu evde zaten hepsi var. Malum huylu ve titizimdir bu tip konularda, hersey duzgun olmalidir. Gittim birer birer kalan odemeleri de yaparak kapattim (Kapatirken zaten son odenen faturadan o gune olan sureyi de gun hesabi yaparak tahsil ediyorlar- yani hesap tertemiz oluyor, arkadan kovalayacak bir borc kalmiyor!!!). Sonra bankama gidip hepsinin otomatik odemesini iptal ettim. Yeni fatura numaralarini otomatik odemeye baglattim.

Fakaaaaaaat postakutumda buldugum yeni telefon faturasi numarasi o eski numaram!!!!!! Adres burasi!!! Telefonu arayinca kapali !!!!

NASIL OLDU BU ???????? Cozebilen soylesin ne olur?

Kuguboynu,theStillSaskin:))

Perşembe, Eylül 13, 2007

YORGAN ALTINDAN BILDIRIYORUM

Ates, halsizlik, ishal ve sis agrili bir bogaz...

Kuguboynu,theHasta:(

Pazartesi, Eylül 10, 2007

BIR ANDA....

BIR ANDA....

Sabah uyanip sonbaharda bulduk kendimizi:))
Oysa benim hala umudum var denize gitmekle ilgili:))MAyisin son haftasi hevesle mayo aldigim yetmezmis gibi 50+ ambre solaire gunes kremi de almisim- gecenlerde dolapta gorunce kendimle dalga gectim..... HAHHAHAHAH, HAH gittin Kuguucum denize sen:)

Omrumde ILK ama ILK defa sonbahari sevdim, gelisini sevdim. YAZimi yasamadan gelmesine ragmen hatta... Ne garip. 8burada siz degil ben kendimi yadirgiyorum- pls yani, repligimi calmayiniz.))

Saat su anda gece 02:34. Iyice sapitti uyku duzenim.... diyemeyecgim duzen muzen kalmadi zira bende. Kacta yatp kacta kalktgimi bir suredir kendim bile takip edemiyorum. Komik. Uykum geldi diye odama gidiyorum, orada uyuyacagima kitabimi aliyorum elime, bir sure sonra ondan da sIkIlip salona tv + internet geri donuyorum. Sacmaladim iyicene.

Yarin cocuklarinin okulu acilan tum blogger dostlarima guzelbir egitim yili diliyorum.

Bu hafta baslayan filmlerden sonbaharinda havasina girmisken mi ne 3une gitmeyi kafaya koydum. En son mayista idi galiba blogger D. ile sinemaya gittgim dusunulurse...:)) Ve paldirkuldur kalkip kuzenimle gittim. "ASKIN KITABI" biyografik film. Adam yeni Hugh Grant olabilir devam ederse... Lakin filmi izleyebildim mi bir sorun:)) Msj telefon msj telefon. Ensonunda disari ciktim. Yer gosterici kisi ozel kirmizi hali ustunde 2.girisime kosarak kapiyi acarken ben hic bir sey anlamdm bu filmden bir rahat izleyemedim dedigimde, buyukbir olgunlukla olur oyle seyler arada bir dedi:)) Disarida msjlari cvplarken suratimdan anlayacak kadar olgun birimiydi acaba? Elbette yuzune bakmadim.

Film nasildi??? Hmmm bolukporcuk ama seyredilesi elbette. Severim bu turu zaten. Hele Anthony Hopkins oynarsa mesela bu eski ingiliz filmlerinde, acaip yakisir o.
Bu arada fragmanlarda Jodie Fosterin filmi de vardi. Bu filmde -adini hatirlamam simdi- ama ilk defa gercekten Lez gorunumune ve yasina burunmus geldi. Birde ne gariptir ben hep onu Micheal J. Fox la ikiz olacak kadar benzetirdim, burada tam tipatip olmus. Lutfen bu fragmani goren bana da soylesin fikrini.

Bu arada benim JANE filmindeki karakter ise irlanda Limerick tendi:))) ehhh benimde orada 2 arkadasm var diye cinlattim onlari. Ama film ingilterede geciyor- bakmayin siz bana. Geceyarisi gevezeligiME verin:) Zaten filmin cogunu da kacirdim:)

Bu post pzt sabahi yayina girecegine gore, okuyan HERKESE ILK ONCE GUNNNNNNNNNNNNNAYYYYYYYYYDIIIIIIIIIIIIIIIIN:)))

(evet bunu o meshur film repligi seklinde okuyabilirsiniz:))

Kuguboynu,theRobinWilliams:))

Perşembe, Eylül 06, 2007

ROMEO AND JULIET

Gece saat 2ye geliyor, adamin biri internette ama (?)da :)))) bana bunu okuyor, Romeo Julyetten:))

my only love sprung from my only hate
too early seen unknown and known too late
prodigious birth of love it is to me
that i must love a loathed enemy"

Full english literature gunlerim geliyor aklima, hatta pardon yillarim lisede , machbeth en basta elbette...

Egleniyorum.. Dunya kucuk.

Kuguboynu,theShekspir:)

Çarşamba, Eylül 05, 2007

BAL GIBI BILIYORUM:)

evet

hepsini ekru- krem- kemik boyatacagim

bal gibi biliyorum

:))))

ne siz yorulun, ne ben yorulayim.

Denedim ama...
baskalarinin fikrini almayi denedim...
kendimi degistirmeyi denedim...
alinmayin ne olur baskalari dedim diye....
beni bagislayin.
bilseniz ki:
Omrumce ailem dahil kimseye, en hayati konularIMda bile, fikir sormayan diye meger namlanan.... kendi kararini hep kendi verir diye taninan...

Belki de :::

Kuguboynu,theBildiginiOkuyan !

ps: :ama soz koridor acik ucuk ama canli!!! yesil olacak U-Mutlucugum.))

ps2: ama salon sistresini soz venge rengi yaptiracagm- bu da soz olsun blogdunyama.

RENKLENIYORUZZZ

Dun Biriktirme Kutusuna bir ekleme yaptim, ABI'nin blogundan aldim, kayda gectim. O da kaybolmasini istemedigim oykulerden. Sanirim siz de begenirsiniz.

Sevgili ERDIL Bey ise PembeGazetemize cok hos bir oyku eklemis. Mendillerinizle okuyun derim ben.

Herkes arada bir sablonunu resmini rengini degistiriyor, nasil guzel seyler cikiyor ortaya. Vallahi bazilari hele ciddi bir ugras ve ozenli calisma. Benimse ilk gunden beri ayni. Ama degistirmeyi de dusunmuyorum. Cunku onu daha bloggerligimin ilk gunlerinde buradan bir baska blogger dost sevgili BEYAZPIYANO yapmisti benim icin, gunlerce ugrasarak. Sonra askere gitti, arada sirada hala bakiyorum bloguna, ama henuz terhis olmadi. Cok matrak biriydi. Umarim rahat bir askerlik geciriyordur simdi.

Simdi gelelim gunun konusuna: Evi boyatmaya karar verdim. Tamam kedi almadim, kopek almadim, ama degisim cabalarim tam gaz suruyor gordugunuz gibi:)) Kinaydi, saca boyaydi derken sira eve geldi... Gulmeyin.

Ama bana fikirleriniz lazim simdi. Ya yine oncekiler gibi ekru/krem/kemik tonlarinda yaptiracagim. Yada ruhumdan canli seyler geciyor. Mesela salonun bir tek duvarini ayri bir renge boyatmak gibi. Ama oyle yine ucuk tonlardan degil, bayagi bir renk seklinde. Koridor ve mutfak renkleri de ayri olmali. Odalara karar veremedim. Ya da kafa yormayip yine krem tonlarindan dumduz gitmeli. Ama ruhum israrla RENK kat diyor. Dun aksam elimde boya katalogu, onumde deko dergileri, nette 1-2 site seklinde bir beyin firtinasi yaptimki sormayin- kafa abandone oldu ve sonuc sifir halinde vazgectim:)) Bir yazi bu. Bir boyama sitesi online bu.

Mesela salona girince yandaki duvari (karsisi pencere cunku) komple koyu bir sarimi yapsam? Yatak odasi basucu duvarimi bir koyu renk mi yapsam? Koridorlari canli ama ucuk (nasil olacaksa bu:)) bir yesil mi yapsam? Onceki evimde kartonpiyerleri renkli gecerdim, cok da hos olurdu. Ama onu kullandim, yenilik sayilmaz simdi yapsam. Oyle her odayi ayri bir renk seklinde ise dusunmuyorum ama, yani zerafeti ve sadeligi bozmadan arada detaylar seklinde degisiklik ve renk katmak istiyorum. Cok fazla renkli evler/resimler baslangicta hos gelse de ben cabuk sIkIlirim, o nedenle detayda kalmali ama su andaki ruhumun renk/degisiklik ihtiyacini da beslemeli:)

Hayatima yenilik, yeni renkler lazim.

Basta elbette adi ustunde RENKLERcgm olmak uzere fikirlerinizi bekliyorum.
Bana yardim edin hadi.

Kuguboynu,theGokkusagi:)

Salı, Eylül 04, 2007

SOBELENMISTIM

Sevgili ENNEcgm benim bir kac gun once sobelemisti. Vazgeçemediğim 5 blog yazmam gerekiyor.

Ama ben bunu yapamam ki. Bir kere 5 ve hatta 5kere5tende fazla vazgecemedigim, okumadan duramadigim blog var cunku.

Beni bagisla ENNEcgm. Biliyor musunuz ben sirf bu yuzden blogumu ilk actigimda yanlara link koymamistim! Ve hala da koymuyorum. Ya birini atlarsam diye yani:))

Ben "SIK Kullanilanlar"da blog files yaratarak oraya ekleyerek hep takip ediyorum sizleri. Hele formattan once o kadar coktu ki:( 2 ayri dosyam vardi, hergun mutlaka okunanlar ve digeri arada okunanlar seklinde. Aslinda link koysaymisim simdi geri aramakla da bu kadar ugrasmayacaktim belkide... Yine bana patladi elbette:))

Vazgecemedigim bloggerlar sizler zaten bu arada kendinizi de biliyorsunuz!!!
Hah soruyu ceviriyorum iste, bilen cevap versin hadi:)

Kuguboynu,theKaziCeviren:)

Cumartesi, Eylül 01, 2007

MARLEY & BOLERO & SEPTEMBER

Dun o kadar yorgun olmama ragmen, yorgundan ote aslinda uykusuz olmama ragmen- yani bir gece once 3.30da yatmis biri olarak:)) - yine de bu kitabi(onceki post) elime aldim ve gece 1'e kadar okudum.
Gercek bir hikaye olan bu kitabin kapaginda "catlak bir kopek" derken aslinda sahiden kopek akil hastasi imis ne yazik ki:(( Hic aklima gelmezdi kopeklerde psikiyatrik hastalik olabilecegi. Neyse yani kitap bastan sona alin besleyin bakin ne harika diyen bir kitap degildi. Yine de cok tatliydi MARLEY...

Mailboxima bir arkadasimdan Ravel'in Bolero'su ve hayat ile ilgili kisa bir dokuman geldi. ve hemen NILLYcgmin kulaklarini cinlatarak utube a gittim. O meshur ve unutulmaz buzpateni gosterisini buldum. Hem dinledim hem izledim 2 kere. Buyurun buradan lutfen. 1984 olimpiyatlarinda ve tarihte bir ilk olarak tum hakemlerden 6.00 tam puan alan, izlemesi bile muhtesem keyifli, bu kadar mi kusursuz olur, bu kadar mi bir milisaniye bile senkron kaymaz, bu kadar zor bir muzige bu kadar mi yumusak bir kareografi yaratilabilir.... dedirten...daha da derdim ama ay abartmis diyebilirsiniz neticede herkesin zevki kendine:) Siz izleyin en iyisi isterseniz.

Fransız besteci Maurice Ravel’in “Bolero” adlı bir eseri vardır. Bu eserde trampet arka planda yirmi dakika boyunca sürekli aynı ritmi çalar. Trampetin önünde ise bir dakika süren tek bir melodi vardır; bu melodi eser boyunca yaklaşık yirmi defa tekrarlanır. Şimdi bu durumda söz konusu eserin, son derse sıkıcı, monoton olması gerekir; dünyada aynı melodinin yirmi defa tekrarlandığı başka bir beste, zannederim yoktur. Fakat buna rağmen Ravel’in Bolero’su çok sevilen bir eserdir. Niçin? Şunun için:
Eserdeki melodi başlangıçta zayıf bir şekilde duyulur. Daha sonra her çalınışında bir nefesli saz eklenir; melodi aynıdır ama adetâ melodideki renk değişir. Giderek eklenen saz sayısı artar; sonunda bütün orkestra girer ve kükremeye benzeyen muhteşem bir finalle eser sona erer.


Bugun 1 EYLUL:)) Ne Guzel...

Kuguboynu,thePlanci:)

ps: NILLY nin sayfasina mutlaka bakmalisiniz- harika sirin bir oyku ve guzellikler bulacaksiniz:)